Duben
ohodnotit

Grindhouse: Auto zabiják

Death Proof

Další název:
Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof; Grindhouse: Death Proof; Quentin Tarantino's Death Proof; Quentin Tarantino's Thunder Bolt
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
5.7.2007
„Trhá asfalt, drtí kosti“

Komentáře k filmu Grindhouse: Auto zabiják

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 76
Xpojntman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.10.2018
Auto zabiják je asi Quentin   Tarantino tak půl na půl. No   každej režisér může mít   slapší (píšu schvalně s p   - vyznamově podobné s   slabší) chvilku.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2018
║Rozpočet   $67miliónov║Tržby USA   $25,037,897║Tržby   Celosvetovo $25,422,088(tržba   za dvojfilm) ║ plus tržby   mimo USA čisto za film Death   Proof $29,830,027▐ Tržby za   predaj Blu-ray v USA   $2,798,211 //počet predaných   kusov ?║ Tržby za predaj   DVD v USA $36,751,102 //počet   predaných kusov 1,592,310║   Režisér Quentin Tarantino   pokračuje vo svojom   nastavenom štandarte   vyprávania príbehov už   dávno časom ošumelých či   dokonca zabudnutých.   Jednoduchý príbeh štvorice   dievčat dopĺňa temným či   skôr zákerným kaskadérom v   podaní Kurta Russela, ktorý   si robí zábavku zo života   tím že na cestách likviduje   zrážaním nevinné   dievčatá. Vo filme   nechýbajú samozrejme   avizované technické vady ako   skákanie viet/slov strata   farby na čierno-bielu. Mal   som štastie vidieť dlhšiu   verziu, čo skôr ani výhodou   nebolo lebo bola až zbytočne   moc ukecaná čo jej   jednoznačne ubralo na kráse   ale posledná zhruba   polhodinka, bola fakt dosť   silný kaskadersky nárez. V   dnešnej dobe sa to už veru   nevidí takáto prvotriedná   práca kaskaderov vo   vyšperkovanom dialničnom   nahánaní. "Kurt Russell   po dlhšej dobe konečne   zažiaril a úloha mu sadla   ako uliata." /videl v   kine: 75%/
Wiikii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2018
Quentin z toho vytáhnul   maximum !! Ale i přes super   nápad, není to úplně můj   šálek kávy... HODNOCENÍ:   75%
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2018
Štýlová hračka plná   dementných (a nudných)   babských kecov a ÚŽASNÝCH   fyzických autonaháňačiek a   kaskadérskych kúskov. V   dialógoch by som od môjho   oblúbenca Tarantina čakal   viac, v akčnej   (motoristickej) dynamike ma   naopak (znovu) príjemne   prekvapil. Kurt Russell je   skvelý a režisérove vsuvky   pre zainteresované publikum   ešte lepšie (duo policajtov,   ringing tone na mobile, Kurt   mrkajúci do kamery, atď).   Možno ale mohol po vzore   Russa Meyera obsadiť trochu   prsatejšie dámy, nech je   žáner feministického   exploitation dotiahnutý k   "dokonalosti".   Uvidíme čo mi povie 110   minútová verzia, ale kvôli   spomenutým dialógom, ktoré   mu nemienim odpoustiť,   zatiaľ ostávam pri 3*. P.S.:   Rosario Dawson je moc pekná   holka.
Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.3.2018
Podle mnohých nejslabší   Tarantinův film, ale mě se   líbil, hlavně po vizuální   stránce. Je to vlastně pocta   béčkovým filmům ze   sedmdesátých let.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2017
Quentin Tarantino prostě   umí. Dobré dialogy, akce a   nechybějící brutální   záběry. A jako u jeho   dalších filmů to člověk   musí vidět opakovaně.   První shlédnutí zklamání,   druhé je to dobré a   napotřetí pochopí, že je   to skvělé.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.7.2016
Až po druhém shlédnutí až   do konce kde posledních 20   min je nej z celého filmu   jsem jednu hvězdu přidal   jinak docela nuda,ze začátku   se čtyři žáby baví a   kecají o ničem a pak jízda   autem a následná bouračka   čtyřikrát opakovaná a   poté opět další čtyři   žáby a zase kecy o ničem   až ke konci přijde konečně   akční scéna honička autem   a menší bitka.Žádný   Tarantinovský trhák z toho   nebude.
RwlBem
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.7.2016
Pokud chtěl
režisér parodovat život   fetek, keré jsou pouze   ubohými otrokyněmi svých   vaginálních chtíčů, a   jako bonus vystavit na odiv   profil ještě ubožejšího   úchyláka který dokáže   vztyčit možná leda při   hromadné bouračce, pak svůj   záměr naprosto splnil.   Akorát že u Tarantina nikdo   neví - třeba si pak samým   nadšením leštil ve   střižně. Filmová políčka   myslím, samozřejmě.
Pokud tohle má být ta   dekadence, před kterou nás   tak důrazně varovali   dřívější komunističtí   kulturní koryfejové, pak jim   tentokrát dávám plně za   pravdu.
Vlastovka89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Strašně jednoduše   nastavený děj, a tím je   film zajímavý. Stačilo   zopakovat dvakrát to samé, a   bylo perfektní napětí a   legrace.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2015
Tarantino (a Rodriguez v   Planeta Teror) tak jak jej   známe. Vytvořili dva filmy v   retro stylu akčních   béčkových hororů. A díky   jim za to, protože je to   esence svého žánru a není   třeba pro podobný zážitek   doma vyhrabávat staré   videokazety s podobným   brakem.
Rodriguezův   kousek je plný krve, hnusu,   utržených končetin a   sarkastických kůl hlášek.  
V Tarantinově Auto   zabiják je sice krve o trochu   méně, ale akční magořiny   a hlášek také dost.
Doporučuju oba filmy.   Starším ročníkům kvůli   VHS nostalgii, v Americe sice   podtitul Grindhouse jsou kina,   kde se podobné dvojprogramy   promítaly, ale naše   totalitní končiny to   zasáhlo až na videokazetách   z burzy. :-) A těm mladším   proto aby viděli, jaké   intelektuální kousky jejich   rodiče v mládí sledovali.   :-)
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2015
bez toho, aniž by mi bylo   předem objasněno o co   půjde, bych asi nechápala...   ale takhle jsem si mohla   skvěle vychutnat nářez,   který jsem dostala - až se   mi chvílemi tajil dech...   sexy ženský, všechno   podané "až   nadřeň", pocta starým   krutým bijákům... a   všechno okořeněné foot   fetishem ;)
Luky49
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.3.2015
Krásné ženy, nespoutanost,   strhující honička auty.   Některé scény mě přímo   šokovaly. Velký zážitek   pro každého diváka.
uodevr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Vpravdě výrazně slabší,   než Planet Terror, ale furt   nádherně stylové a opět   postavené téměř   exklusivně na dialozích,   které prostě Tarantino umí   jako snad nikdo. A dialogy se   tu většinou vedou mezi dosti   otravnými, erm, ženami, což   mi ale díky Quentinovic   rukopisu vůbec nevadilo. A   ten soundtrack (zdejší lap   dance song je patrně ten   nejlepší, jaký jsem kdy   slyšel)...a to   ultra-žůžový   finále...možná je to tím,   že jsem přeskočil   základní a shlédnul rovnou   tu spešl prodlouženou verzi,   ale tohle mi sedlo naprosto   perfektně.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Poněkud nechápu. V prvním   příběhu, pokud se to tak   dá nazvat, se žere a   chlastá a na akci čeká   přes čtyřicet minut. Druhý   už je pitomost na entou,   řidička měla spousty   možností zastavit. Mně to   přišlo jako nepovedené   béčko a vůbec mně   nezajímá, že to dělal   Tarantino. S takovými filmy   může klidně táhnout do   hajzlu, nebo tam kam říká   černoška ve scéně, když   se její kámoška objeví   nezraněná v křoví /95/.   181120119455/9857
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Ten film vás jednoduše   zblbne. Přehnané scény,   stříkající krev a   půvabné dívky s pořádně   prořízlou pusou. Nevím co   na to napsat prostě   Tarantino. Já si k němu   cestu zřejmě nikdy   nenajdu... ačkoliv tenhle   film řadím mezi ty lepší.   Závěrečná autohonička   byla velmi vkusná a   povedená, ale ty doprovodné   řeči k tomu... ty mě spíš   odrazovaly, než vtáhly.
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2012
Tentokrát jsem se už   nenechal zmást a Kurta   Russella bezpečně poznal. A   že mu role hlavního   záporáka sedla jako ulitá,   je vidět již od samého   začátku. Užíval si to a   ani já jsem se nenudil.   Ačkoliv je tenhle snímek   více ukecaný než Planeta   Teror, v podstatě to vůbec   nevadí, poněvadž dialogy   většinou nejsou nudné;   dokáží pobavit, zaujmout   nebo taky navnadit na   příchozí situace. Příběh   jako takový se může někomu   jevit poněkud prostý, ale   není tomu úplně pravda.   Přes všechny ty   "výstřední",   stupidní rozhovory a   nenápadné situace se divák   má prokousat k profilu   maniaka Mikea, aby si tak mohl   naplno užít velké finále,   kdy konečně, jak se říká,   padne kosa na kámen. A že to   bude bolet, tak o tom není   pochyb. Režisér tím   nejspíš chtěl ukázat, že   milé slečny nejsou jenom na   hraní, ale umí se taky   nebezpečně ohánět, když   je třeba. Skvěle podáno!
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2012
Mě prostě Tarantino baví!   Jedině on má schopnost   udržet moji pozornost   zdánlivě nezáživnými   dialogy, zdánlivě   nezajímavých, nebo dokonce   odpudivých osob, protože   vím, že odměna v podobě   zábavy nebo šokující   události mě nemine. I já   jsem měla obavu ze   zklamání, naštěstí se   nepotvrdila, i když   nedosahuje kvalit jeho   předchozích počinů,   čemuž se ovšem nelze divit,   když uvážím, do jakého   žánru se tentokrát pustil.   Stále platí, že dokáže   oživit herecké mrtvoly,   obyčejné holky přeměnit na   objekty obdivu, tak banální   záležitost, jako je bosé   chodidlo dívky,   odpočívající na zadním   sedadle auta, povýšit na   umělecký záběr a   atmosféru sedmdesátých let   zcela přirozeně zasadit do   současného světa. K tomu   krvavé násilí grindhousové   projekce - včetně   poškrábané kopie -   podtrhuje záměrnou   béčkovitost tohoto   áčkového filmu :-)
cabalaci
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2012
skvělé
Mě osobně film potěšil a   vždy se na něj rád   podívám.Super dialogy,a   hlavně společnost krásných   dam. Nemyslím že by to bylo   nudné.Není tam skoro vůbec   žádna akce jako v Kill Bill   ,ale když už dojde na   akční scénu tak má   grády.A když vám ještě   Vanessa Ferlito zatančí   skvostný taneček na klíně   a Zoe Bell lítá na kapotě   skvělého Dodge Challangera   1970 .Nejlepší film Mistra   QUENTINA TARANTINA.   Ps.Planet Terror je kravina.
cabalAG
Hodnocení:
Přidáno: 5.4.2012
Můj nejoblíbenějši Tarantino
Zajímavý film se skvělou   atmosvérou ale take dobrou   společností dam se kterýma   jsem se aspoň já   bavil.Skvělý nápad oživit   staré dobré roadmovie .8/10
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Jednu část tohodle projektu   dvou vyhlášených   režisérů jsem viděl už   před časem. Těžce (a   úmyslně) béčkový námět,   který byl použit, dokázal   Rodriguez za asistence mnoha   známých xychtíků přetavit   v podívanou, která si v   ničem nezadá s podobnými   filmy typu Úsvit mrtvých.   Tarantino je z relativně   četných mých zkušeností   ještě mnohem   oblíbenějším tvůrcem   který mě nikdy nezklamal.   Tedy až dosud. Jeho vize   béčkovýho filmu by nebyla   vůbec špatná,   jenže...Rodriguez díky   spoustě vtípků a povedných   scén zabodoval a z filmu   kategorie "B" ho   dostal bez problému někam   výše. Naproti tomu   Tarantino, jehož jsem až   dosud považoval za mistra   "B" filmů tuze   áčkových kvalit se dostal   do situace, kdy béčkový   námět přetavil v béčkový   film. Ne že by se na to   nedalo koukat, to zdaleka ne,   ale pokud nemáte rádi   spoustu keců o ničem a   těšíte se spíše na trochu   té akce, budete zřejmě   zklamáni. Já jsem upřímně   vůbec nevěděl o čem tenhle   snímek je (tedy kromě toho,   co jsem si dokázal odvodit z   názvu:-), a trvalo asi půl   hodiny než mi začlo svítat.   Jenže...Kde je nějakej   náznak příběhu, snaha o   alespoň zkratkovitý   načrtnutí postav a kde je   sakra nějakej ten černej   humor či kulervoucí dialog?   Celý to působí jako hodně   levná "hororová"   vyvražďovačka či akční   brak s nedostatkem financí.   Nic z toho by nemuselo být   špatně. Jenže pokud točil   Tarantino, pak to špatně je.   Tenhle chlap si umí se svýma   filmama opravdu vyhrát a je   to na nich sakra vidět.   Tenhle ale působí jako   slušná prezentace   začínajícího   "noname" režiséra,   která se vás snaží   přesvědčit "dejte mi   víc peněz a schopný lidi a   já vám vytvořím skvělý   film". Myslím, že tohle   období má tenhle chlap   dávno za sebou...Tyhle věty   jsou možná trochu nefér,   hromada dialogů nenudí (ale   ani příliš nezaujme), Dodge   Challenger je samozřejmě   krásná kára (odkaz na   Vanishing Point mě nechává   zcela chladným), líbí se mi   i vizuál z pohledu dobového   - přestože podle několika   detailů se odehrává snímek   v současnosti, celé to na   mě působí dojmem asi tak   začátku sedmdesátých let   (jako třeba zmiňovaný VP),   což mi přijde jako docela   fajn nápad. Pak taky nemůžu   nezmínit pár pěkných holek   (v mých očích Mary   Elizabeth Winstead a hlavně   Vanessa Ferlito - její tanec   pro Stuntmana Mika považuju   za nejlepší scénu celýho   filmu...ehm). Pochvalu si   zaslouží i   "nekvalita"   videozáznamu, která navozuje   dojem starého titulu. Ani   výběr hudby není špatný a   závěrečná konfrontace mě   docela potěšila. Zato ta   první působila příliš   účelově a ty končetiny   nebo krev si mohli tvůrci   klidně odpustit (já   zapomněl, ono je to béčko,   tam to asi zkrátka patří).   Stejně ale nevylučuju, že   se k tomu někdy vrátím.   Russell si roli záporáka   očividně užívá, film i   přes absenci děje docela   slušně šlape a odsýpá a   ten Motýlek....ta je v mých   očích tím největším   kladem:-). Takže Rodriguez x   Tarantino 8 : 6
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.12.2011
Nejslabší film Quentina   Tarantina dle   mého.Kritiky,některé   radí,že to chce vidět   dvakrát a pak to teprve   přijde a film nás   dostane-jenže já se už   podruhé nepodívám.40%   dávám za Kurta Russella,za   některé songy ve filmu a za   efektně natočenou   bouračku,kdy jedna z krásek   přijde o nohu.Jinak   nuda,plky,nuda,plky....
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2011
Takhle skvělej a překvapivej   filmovej ENDING jsem snad   ještě neviděl. Samotnej   film je hrozně ukecanej, ale   přesto zajímavej. Kurt do   svý role seděl maximálně a   škoda, že ho nebylo na   obrazu trochu víc. Stejně   tak bych uvítal trochu víc   akce. Film doporučuju hlavně   kvůli závěrečný   půlhodince, fakt to stojí za   to. Rodriguezova Planeta Teror   se sice povedla o něco víc,   ale je to přece jen trochu   jinej žánr.
Phreaker
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.8.2011
Nevadí mi dlouhé dialogy,   ale pokud to jsou, jako v   tomhle případě, dialogy   čtyř ženských, které jsou   naprosto o ničem, tak to   prostě trochu nudí.   Popravdě, kdyby v tom   nehrála Rosario Dawson, tak   jsem to vypnul ještě v   první části filmu.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Faktem je,že Tarantino má   skutečně zajímavé a taky   šílené filmy,takže u něj   člověk nikdy neví,co může   očekávat :-).Od toho filmu   jsem já osobně čekal trochu   víc.Takže za 6.
Uchylvkleci
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2011
V první řadě mě zarazilo,   že se nejedná o celek,   myslím tím GRINDHOUSE auto   zabiják, planeta teror. O tom   to přeci mělo být, dva   brakové filmy za cenu   jednoho, přesně v duchu   Grindhousových kin, ale to   není důležité. Důležité   je,že auto zabiják je dobrý   film, ne výborný, Rozjezd je   pomalejší, prostředek   ukrutně rychlý a konec   unavený. Bavil jsem se   Tarantinovskými dialogy,   výpadkem barvy, neustálým   zrněním. Bohužel po   krátkém čase jsem se dostal   i k Planetě Teror byl jsem   nucen přiznat, že   Rodriguezův počin JE   absolutní grindhouse.   Chybějící cívka a   přenesení filmu o dvacet   minut vpřed, mě dorazilo.   Jako celek-vynikající. Jako   dva filmy: auto zabiják- 65%,   Planeta Teror 85%-deset   procent každému dolů,   právě za to rozdělení
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Sice ne tak úchylný jako   Planeta teror, v podstatě by   se to i mohlo stát, ale taky   je to blbost. K. Russel jako   úchylný záporák, což k   němu moc nesedí...
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2010
Grindhouse: Auto zabiják
Jeden z filmečků, který   není pro každého. Quentin   Tarantino, který je známý   svými dlouhými dialogy o   ničem a posléze bláznivou   akcí ukázal to, co se od   něj čekalo. Strašně se mi   líbil styl natáčení, kdy   se sem tam objeví střih,   který se do dané situace   vůbec nehodí, občas nám   přeběhne přes obrazovku   pruh kazu jako u starých   snímků, no prostě paráda   (v půlce se nám dokonce vše   přepnulo bez jakéhokoliv   účelu do černobíla).
Děj popisovat nebudu, je   to tak na jednu krátkou   větu, tak nechci kazit   překvapení. Hlavní roli tu   ztvárnil O'Neil Kurt Russell,   který přesto že nepatří k   mým oblíbencům, zde mi moc   nevadil. Asi je to i proto,   že nedostal příliš mnoho   prostoru.
A úplně to   nejlepší je konec, moment,   kdy se objeví THE END a vše   to skončí. To bylo tak   efektivní, že to zvedlo   kvalitu celého Death Proof   aspoň o 50 %. A titulky to je   kapitola sama pro sebe. Všem   (respektive všem co se   vydrží prokousat až na   konec) je vřele doporučuji.   Takže smekám před   režisérem, opravdu se mu   podařilo vzdát poctu starým   filmům...
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2010
Holčičí   kecy..kecy..kecy,roztoužený,   nadržený žvásty..(adieu   krasotinky),ale když Kurt   Russell je takový rajcovně   rozjetý macho,co zvládá tu   svojí vyztuženou skořápku   rozpálit na plný   koule..naprostej   "bourák".. A už   vyráží na další štaci za   druhou várkou kočiček,opět   jak obehranej vinil,jen   plky..plky "o tom   jednom", jenže si   nenechaj načechrat svý   libido nějakým buranem(z   Burákova),kterej má pifku na   něžný pohlaví,to si tedy   naběh   "frajer"...vyklepnou   mu budku..zmetkovi..jsi přece   drsňák Quentine..ty to   rozdejcháš.
fairgame
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.3.2010
Tak Tarantino nepatří mezi   moje top režiséry a jeho   filmy mě nijak neoslovují a   stejné je to i u Auta   zabiják. Je tam pár dobrých   svén, ale většinou jsou tam   nudné dialogy a   zdlouhavé....
Zimmy871
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.3.2010
Musi se to brat s rezervou,   ale opet se potvrzuje pouze to   ze Tarantino je slovni   fetisista a miluje dlouhe   dialogy o nicem. Neni to   spatny, ale mezi jeho top to   rozhodne nepatri.
puol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2010
Opät Tarantino nezaprel svoj   štýl. Tentokrát to je v   podstate dievčenský film,   kde pekné mlade dievčatá   kecajú o svojích   problémoch. Akurát im do   toho vstupuje stuntman Mike, v   štýlovom podaní Kurta   Russella, so svojím smrti   odolným fárom. Tarantino   potvdrdil aj svoju   posadnutosť bosými   ženskými nohami.
goranchorvat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Zklamání
Budu stručný, pro mě   jednoznačně nejslabší film   který kdy Q.T. natočil,ani   se mi nechce věřit že to je   jeho dílo.Stále jsem čekal   co se bude dít,kdy naplno   propukne šílenství v   podání K.Russela ale nakonec   je z toho fraška.Škoda
No1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2009
Chápu rozhorčení   některých lidí, co film   shlédli. Death Proof totiž   není film pro širokou   veřejnost, ale dozajista   osloví mnohé Tarantinovi   obdivovatele.

Protože by kritik měl   hodnotit subjektivně, můžu   jen dodat, že mě snímek   zaujal a doporuřuju ho všem   Tarantinovým fanouškům. Pro   ty ostatní: pokud Tarantinovi   moc nefandíte, stojí za to   vidět alespoň to sexy   ženské obsazení :)
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2009
Tak Auto zabiják se mi teda   moc nelíbilo, čekala jsem   mnohem víc. I když tam hrál   Kurt Russell totálního   magora, moc mě to nezaujalo
Utah79
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2009
Na mne zapůsobilo jako trochu   krvavé béčko, skoro do   půlky filmu jen samé   povídání, a potom trochu   měnší masakr a pak dlouho   nic a potom honička a konec.   Takové všechno rozházené,   jinak se na to dalo koukat a   herecké obsazení je dobré,   kdyby si tvůrci na tom dali   trochu záležet tak by to byl   dobrej film, takové bez   detailu.
rankinfitch
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.9.2009
Kromě účasti Kurta Russella   a finále celýho filmu to   byla ukrutná, ale opravdu   ukrutná píčovina, sorry   všem co milujou Tarantina.
IronDavid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2009
Iron
Od tohodle filmu sem   očekával víc ale   ušel,výborné bouračky ale   né moc,jinak sem se u toho   docela dobře bavil.
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2009
Quentin Tarantino mě dokáže   i po letech skvěle pobavit.   Death proof je parádní   šílený béčko plné   úchvatně natočených   bouraček. Vzhledem k   nízkému rozpočtu má   výbornou kameru a   závěrečná geniální   honička patří k nejlepším   a nejnapínavějším, co kdy   byly natočeny. Quentin   Tarantino si výborně   vystřelil z klasických   šílených béček. Planety   teror se nemůžu dočkat...
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Quentino Tarantino natočil   svúj další krvák a do   hlavní roli obsadil Kurta   Russela.Některý Tarantina   nesnáši,jiní milují,no dle   mého je Tarantino svým   spúsobem zajimavý   týpek.Jeho filmy Pulp Fiction   sou hity a určitě sou   něčím zajimavé.To jak   stříka krev v Kill Bill,tak   to sem jěště neviděl.Dáva   dúraz i na srandu a rád se   hraje s farbou obrazu,aby dal   víc najevo své detaili.
Milicent
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2009
ne..
Přiznám se, že na Tarantina   až tak velký fanda nejsem, i   když jeho první filmy byly   skvělý..Když je krvák   nudný, tak to už teda   ne..Přišlo mi že sám   velký pan Tarantino   nevěděl, co s tím..proboha   proč tak neskutečně nudný   dialogy? No, není pořád   posvícení aneb i mistr   tesař...
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Q.Tarantino je už nyní ve   fázi, že když natočí   cokoliv, bude to bráno jako   kult a komu se to nelíbí,   ať si trhne. Chápu jeho   potřebu vzdát hold starým   americkým filmům, na   kterých s Rodriguezem   vyrostli, ale pro mě film   narvaný spoustou odkazů,   uměle vytvořených   přerušení obrazu a spoustou   nadávek není moc   stravitelný. Zinscenovaná   autonehoda mi spíš   připomínala reklamní   spot-Nemyslíš, zaplatíš a   vzbudila ve mě hodně   nechuti. Ženské   představitelky ztvárněné   rádoby emancipovaně, přitom   úplně tupě   vychlastané,navíc všechny   skoro stejné, žádná nebyla   více zapamatováníhodná.
Dawid199
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Já jsem u tohoto filmu tedy   moc dlouho nevydržel.   Typické tarantinovské   dlouhé scénky tady podle mne   nejsou na místě...
JohnCoffey
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2009
Tarantinův vysnění opus je   přesprostlý a krvavý, ale   překvapivě i místy vtipný   a originální. První část   je dobrá - kaskadér s   tváří Kurta Russella se   rozhodně s partou slečen   zopakovat vrcholné scény   své dablérské kariéry.   Monstrózní bouračka, při   níž odlétávají končetiny   je sice poněkud ukvapená   (přestože se stane až v   půlce filmu), ale pořád   lepší než druhá část   filmu, kde se trojice   prostopášnic rozhodne   Mikeovi pomstít za to, že je   trochu pošťuchoval s autem.   Tato část je vyloženě   trapná a kdyby nebyla jen o   kecech a nadávkách, stálo   by to celé za deset hvězd.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2009
Je jasné že Tarantina   nestráví každý buď je   brán jako hrozně špatný   nebo nejlepší. Každému kdo   má Tarantina v oblibě se   film bude líbit pro svojí   brutalitu a naivnost   příběhu což u Auto   zabiják je k vidění hodně   co bych nejvíc ocenil je   hlavně Kurt ten byl skvělý   .
poiu1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2009
Opravdu fascinující kousek.   Myslím, že Tarantino   ukázal, že umí točit   filmy, tohle je zřejmě jeden   z těch, který buď   nesnášíte nebo milujete.   Dialogy všech slečen,   objevujících se na obrazovce   mě moc nezaujaly. Zvlášť   ta druhá parta - při jejich   rozhovoru jsem dokonce   usínala. Ale zachránila to   závěrečná akce, která se   prostě povedla. Jinak film je   pro mě zajímavý hlavně   spracováním, první polovina   filmu působí stařičkým   dojmem, přestože se v   několika scénách objevuje   ne zrovna zastaralý mobil,   pak následuje kus filmu v   černobílé, která mě ke   konci začala dost   rozčilovat, naštěstí   právě v okamžiku, kdy se   "zaply" barvy. Po   tom dvojbarevném zážitku,   už následoval běžný   obraz, na který jsme zvyklí.   Celkem zajímavé. Quentin   Tarantino chtěl něco   sdělit, bohužel asi   nepatřím mezi ty, kterým to   sdělení patřilo. Nicméně   nelituju, že jsem Auto   zabiják viděla...
smrkac
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.8.2009
Lítost nade vše
No lituju jedné jediné věci   v souvislosti s tímhle   "zázrakem" a to,   že jsem si objednal před   časem orig. DVD, abych tak   ukotvil svoji sbírku.   Bohužel jsem DVD dodnes   neshlédl a povedlo se mi film   vidět až teď na n@vě a   měl jsem sto chutí to   vypnout od začátku, protože   to je opravdu .račka všech   .raček. Možná je to tím,   že jsem zaplaťpanbu   nevyrůstal v USA a nebyl jsem   odkojen těmito braky nýbrž   nepoměřitelně kvalitní   západní produkcí, kterou   sem komunisti pouštěli a   občas to byly opravdu filmy s   velkým F. Ale abych pouze   nehanil totálně nudné kecy   o ničem, které provázejí   resp. vyplňují onu   prázdnotu tohoto filmu tak   snad vyzdvihnu pouze tu auto   akci na konci kdy to je z   hlediska kaskaderského docela   zajímavé, ale toť vše.   Bohužel Kurt RUSSEL není   čaroděj a i když svoji roli   evidentně "žere"   tak z vody vařit nejde resp.   uvaříte ji, ale, aby to byl   pořádný vývar tak k tomu   dost chybí. A mimochodem   tuhle autokaskádu s ženskou   na kapotě za jízdy už   předvádělo mnoho jiných   adeptů a v CZ produkci to   bylo v jediném filmu a to   CESTĚ PEKLEM kde p. Jákl   senior předvádí, že   rozhodně nepatří do   kaskaderského železa spíše   naopak, ale to jen tak   naokraj. Takže jít do kina   určitě, "kupovat"   DVD vůbec ne, jakkoliv   archivovat škoda místa či   pásky a dívat se na to ? No   toť otázka, ale kdybych to   neviděl až do konce tak bych   nikdy nemohl vznášet   "objektivní"   kritiku. Jinak asi nemá moc   smysl porovnávat jakkoliv CZ   dabing s orig. verzí,   protože slovo bitch a fuck   tam bude zastoupeno opravdu   mnohokrát a stokrát ohraná   deska už hraje opravdu   špatně a stává se   neposlouchatelnou. Za mlada   byl Tarantino se svými kousky   jedinečný a poměrně   zábavný ve srovnání se   zbytkem hollywoodu, ale kde je   dneska ptám se já ? Takže   za týden u Pavoučího   terroru ahoj!
IvcaPA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.8.2009
Tak podle mého názoru 10   minut z filmu dobrý, zbytek   kupa nudy....Planeta teror   byla zábavnější a víc se   držela retro stylu a pocty   béčkovým filmům, o kterou   autorům šlo.
BinLADIN
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.7.2009
ten to film se těžko   komentuje Tarantino je dobrý  
obsazení   zachránil Kurt jinak je to   dosti roztahané a moc
divoké
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Film se může líbit tak   akorát obdivovatelům tvorby   Quentina Tarantina, kterým   nejsem, a fanouškům   „béčkových“ snímků   70. a 80. let, tím také   nejsem, kteří v něm jistě   naleznou spousty odkazů, jak   na filmy z dávnější   minulosti, tak i na filmy   samotného Tarantina. V mých   očích je první polovina   sledem nudných keců o   ničem, zakončená krátkou   akcí na silnici, druhá pak   sledem ještě nudnějších   keců, vrcholící nesmyslnou   automobilovou honičkou s   plápolající kaskadérkou na   kapotě, což není zrovna typ   akce, kterou bych ocenil. Ve   starších filmech od   Tarantina mě některé   dlouhé rozhovory,   nesouvisejících s dějem,   docela pobavily, ale cpát je   do každého filmu není již   originální a ani vtipné.   Že by začal vykrádat sám   sebe? Výsledek snahy o   napodobení atmosféry filmů   (místy špatný obraz,   záměrně nepovedený střih   atd.) sedmdesátých let je ve   srovnání s filmem Planeta   Teror (r. Robert Rodriguez) o   dost slabší. Určitě má   Tarantino na víc, než na   natáčení všelijakých   poct, ale kdo ví, jaké   další žánry se ještě   těší jeho oblibě.
Kmotr95
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Tarantino hodně   zklamal!!!!!!!!!!!!!!!!
Začátek se mi tak trochu   ještě líbil, ale od druhé   pulky filmu kde nastupuje   další skupina holek je film   už jen blbost!!!...no hlavně   ten konec :-(
Nevím co   bylo horší jestli sledovat   film, nebo poslouchat ty   holky!!!!!
jap
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Byli doby, kdy jsem   Tarantinovy filmy uznával a   vnímal je jako něco nového   a osvěžujícího. Je jedno   jestli se jednalo o jeho   scénář, námět, produkci   nebo režisérskou tvorbu.   Faktem zůstává, že jeho   druhým filmem Pulp Fiction se   započala jeho klesající   tendence v kvalitě snímků a   to zatím nenávratně.   Některé věci se mi pořád   líbili, jako např. Jackie   Brown, ale ani ona už   nesnesla srovnání s Gaunery,   nebo Pulp Fictionem. Auto   zabiják je pro mne tím   definitivním důkazem, že   pan Tarantino který žije z   legendy Pulp Fiction, pomalu   ale jistě točí braky.   Škoda.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Jako první měl u nás   premiéru Tarantinův splatter   počin. V tomto filmu hraje   hlavní housle postava   stárnoucího kaskadéra Mika   (Kurt Russel, zpátky ve   formě), který trpí   zvláštní úchylkou a to   sice, že svým kaskadérským   autem, jenž je celé   vyztuženo a proto ho nazývá   Death Proof (Smrti Odolné),   zabíjí mladé a krásné   dívky. Pak však narazí na   bandu kaskadérek, které se   příliš nechce přejít do   kašovitého skupenství na   Mikeově nárazníku, takže   se sériový vrah dočká   celkem těžkých chvilek. Už   od první chvíle filmu je   jasné, že se jedná o   další typickou Tarantinovku   – sledujeme nikdy   nekončící řady dialogů   mladých dívek, úžasné   herecké výkony (hrdinky   dokáží mluvit o typicky   Tarantinových tématech   třeba deset minut v kuse,   zatímco kamera krouží kolem   bez jediného střihu). Ovšem   pak začne možná nekonečné   omílání slova fuck a   drbání nějakých holek o   svých zážitcích a o   moderní kultuře lehce nudit.   Co na tom, že je scénář   dobře napsán, sám na film   nestačí a přijdou ve filmu   chvilky, kdy divák zívne a   začne prohledávat prázdnou   krabici od popcornu, jestli   tam náhodou něco nezbylo.   Naštěstí to částečně   zachraňují ladné křivky   děvčat, krásná muscle auta   a závěrečná akční   sekvence. I tak mě však   „mistr“ trochu zklamal a o   to víc jsem si však užil   Rodriguezovu půlku.

P. S. Radši ani   nebudu komentovat ten   "geniální"   distribuční překlad   "Smrti odolné" na   "Auto zabiják".
ICEMAN1979
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.7.2008
Myslím že asi uplně to   nejhorší co udělal.Ten film   by se dal zkrátit tak na   deset minut.Konverzace uplně   o ničem a ani bych se nebavil   o béčkovém filmu protože   to je hnus.Ať si to chtěl   pustit kdokoliv nedoporučuju   ani uvažovat o tom si to   pujčit.Na tom filmu fakt   není zajimavého zhola nic.
Radek71
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Úvodem musím říct,že jsem   velký fanda   Tarantina.Neznamená to   ale,že bych mu sežral   úplně všechno.Nevím   proč,ale tento film mi zas   tak velkou radost   neudělal.Atmosféra mu   vyšla,akční scény taky,ale   tentokrát to není ono.Mnohem   méně hlášek na které   bývá obvykle machr.Je   fakt,že ikdyž vzdává hold   béčkovým filmům,ne vždy   mi přijdou jako   béčkové.Řekl bych podle   mně ten film měl vzniknout   samostatně a dal by do toho   víc.
banjji
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2008
Když jsem se doslechl o   Grindhouse tak jsem se těšil   jako malé děcko...počítal   jsem dny, kdy budu moci   vyrazit do kina..pořád jsem   četl novinky o filmu, abych   si umocnil   zážitek..koněčně nastal   den D a už jsem seděl v   kině...Kurt Russel, jako   zjizvený psychopaticky   zabiják mě naprosto   dostal..a jelikož jsem   milovník amerických   kár..nemohl jsem si více   vychutnat závěrečnou 17cti   minutovou honičku...QT   předvedl, co je Grindhouse a   Kurt, že stále nepatří do   starého železa
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2008
Vynikající film   propracovaný do nejmenších   detailů. Podle mě bych to   nepovažoval za horor, ale   hodně černou komedii.   Napsáno bylo hodně. Tohle   stačí.
enza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Death Proof, je pro mě ta   lepší polovina   Grindhouse(tím nechci říct,   že by Rodriguezova půlka   byla špatná, právě   naopak). Tenhle fil v mnohém   předčil moje   očekávání(možná to   umocnil fakt, že jsem si   počkal na uvedení v   místním kinosále, kde jsou   tvrdé a nepohodlné sedačky   a kde mi společnost dělala   lahvinka ultralevného vína).   S jeho vícerým shlédnutím   se mi začíná čím dál   víc líbit. Navíc ve mě   vzbudil i trochu nostalgie kdy   jsem zavzpomínal na snímky   jako jsou Divocí andělé a   Faster Pusycat Kill,Kill!,   staré grindhousové klasiky.
Joaha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Mr. Tarantino opět potvrdil,   že na co sáhne, to se   promění ve zlato. Je pravda,   že kdo neví proč vznikl   projekt Grindhouse a šel do   kina na akční film   natočený   "áčkovým"   režisérem a s   "áčkovým"   obsazením, bude asi zklamám.   Jako příznivce Mr. QT, jsem   v ráji.
Strider...
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2008
Huhl
Toto je Tarantinova   klasika...
Chápu, že   se to někomu nemusí líbit,   ale myslím, že všichni   příznivci Tarantinova stylu   budou po zkouknutí   spokojeni...
A méně   jak patnáct mi teda rozhodně   není...
Tarantino   4EVER...
Rene1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.2.2008
Je to o cosi lepší než Kill   Bill, ale Planeta teror je   zřetelně lepší. Beru to   ovšem z pozice člověka,   kterému už bylo 18. Honičky   hodnotit nebudu, protože to   mě zajímalo maximálně do   puberty. Recenzent kolem 12-13   let by byl na tuto věc asi   lepším expertem.Ale   souhlasím s tím, že pokud   je vám méně než 15, může   to být pro vás skvělý   film.
WFan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2008
Nejlepší Tarantinův   film,skvělá   hudba,hlášky,Kurt   Russell,neskutečně   brutální a přímočará   akce,až jsem málem vyskočil   v kině ze sedačky   nadšeím.A   bandachudáků(BlackElvis   atd.),co odsuzujou,nemají   právo odsuzovat,protože by   se na nic takovýho nezmohli,   ani kdyby je mučili.Že je to   nuda?Jenže ona to nuda   není,víte?Je to jeden z   nejlepších filmů poslední   doby a že se tam kecá?No a   so?Kdyby tyhle rádobyznalci   věděli,komu Tarantino film   věnoval, tak už by se tolik   nedivili.Tím končím   obhajobu "Quentin   Tarantino's DEATH PROOF, a   GRINDHOUSE feature".
P.S.:vzkaz pro   dallika("Co je to do   hajzlu za jméno?"):Kill   Bill není slátanina,   žádnej zázrak, ale   slátanina ne. Tvůj život je   slátanina.A takový dialogy   bys nikdy nevymyslel a   Tarantino je ještě lepší   než kdy dřív.Spíš mu   inspirace přibývá, než   ubývá.
P.P.S.:Cos kdy   natočil ty, že kritizuješ?
dallik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2008
poblem je ze Mr Tarantinovi se   krome pulp fiction nic   nepovedlo, killbill byla   slatanina, auto zabijak mohlo   byt dobry nebejt neskutecne   nudnych a stupidnich dialogu v   druhe casti filmu, takle je to   jen obycejny prumer, pride mi   ze tarantinovi dochazi   inspirace a stava se z nej   lehce podprumerny reziser
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Je to prostě   "béčko".Ale docela   dobrý "béčko".Co   se týče dialogů tak těch v   tom filmu bylo   požehnaně.Když ale došlo   na akci tak ta stála   zato.Finální honička měla   grády a byla opravdu   napínává.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
První polovina filmu je   hodně ukecená, poté se   trochu rozjede a film začne   být celkem zajímavý.   Závěrečná scéna je   opravdu úchvatná.
wawer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2007
Není to ani zdaleka   nejlepší Tarantinův film (o   což se možna ani moc   nepokoušel), ale je to pocta   filmům jako Vanishing Point a   to se všemy klady i zapory.   Prostě stylová podívaná
BlackElvis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Quentin Tarantino natočil   svůj nejhorší film. Místo,   aby přišel s filmem, který   měl bavit lidi a měl být   poctou béčkovým filmům,   natočil nudnou   "vysokorozpočtovou"   sračku, kde jsou dialogy   příliš roztahané a   zaujmout může jen   závěrečná honička.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Mene zabavne nez Planeta   Teror, hlavne nemozne ukecana   prvni polovina. Po prvnim   utuku Kaskadera Mikea (vyborny   Kurt Russel) se ale vse   rozjede, a film se dost zmeni.   Kladem je tez vyborna   hudba.
A muze mi nekdo   vysvetlit, proc byl kus   cernobily?
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Tak Tarantino je zpátky a   opět nám přináší film   plný svérázných ale   hlavně výborných dialogů.   Tarantino tentokrát opustil   vody gangsterských filmů a   vydal se někam úplně jinam.   A to rovnou do 70. let. Ne,   že by se film v těchto   letech odehrával ale úplně   z něj vyzařuje nadšení z   této doby. Nebo spíše z   filmů této doby. Film má   spousty vad v obraze občas   podivné střihy, hlavní   hrdinky řídí auto, které   měla postava ve filmu   Vanishing Point a jako každý   Tarantinův film má i tento   perfektní výběr muziky.   Příběh filmu není nikterak   složitý a vlastně jde jen o   to, že bývalý kaskadér   zabíjí mladé holky v   autech. V rukou nějakého   netalentovaného režiséra by   to byla průměrná (možná i   hůře) akčně hororová   podívaná ale v rukách   Tarantina to má ten správný   chlapský říz. Film je plný   hezkých maldých dam, tvrdé   mluvy, krve a hlavně   nabouchaných aut. Film je   plný výborných herců (v   tomto případě spíše   hereček), Kurt Russell po   dlouhé době dostal nějakou   pořádnou roli i pan   režisér si střihl jednu z   rolí a fandové hororů   jistě v jedné z vedlejších   rolí poznají Eliho Rotha.   Píše se, že je film akční   ale kdo čeká od Tarantina   nějakou akční jízdu? Film   je spíše plný dialogů a i   když má film skoro 2 hodiny   nedá se říct, že bych se   nudil. Děvčata mají opravdu   zajímavá témata hovoru a v   jednom z rozhovorů (který   byl natočen bez jediného   střihu a trval cca 4 minuty)   probírají staré filmy ve   kterých šlo hlavně o   automobilové honičky.   Prostě typické   Tarantinovské rozhovory ale   tentokrát v ženském   provedení. Ale aby to   nevypadalo, že se ve filmu   opravdu jen kecá připravil   nám režisér jednu parádní   automobilovou nehodu (nebo   spíše vraždu při které   létají utržené nohy a jsou   drceny hlavy) a nakonec si   připravil opravdu skvěle   natočenou honičku při   které jedna z hrdinek   (profesionální kaskadérka   jak ve filmu tak ve   skutečnosti) provádí   naprosto neuvěřitelné věci   na kapotě auta při kterých   se tají dech. Musím tedy   říct, že mě Tarantino   opět potěšil a jsem zvědav   jestli mě stejně pobaví i   Rodriguez se svou Planetou   Terror.
Pardal
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.10.2007
Hlášky, hlášky, hlášky,   debilní atmosféra, klasickej   americkej "bourák"   a padající kusy končetin -   otřesná kýčovitá nuda   která není ani jako to   béčko zajímavá, Tarrantino   stále omílá dokola pořád   to stejné - právě ty   hlášky díky kterým se   proslavil v Pulp fiction   (ještě také v Gaunerech -   kteří jsou mimochodem mnohem   lepší),ale po několika   idiotsky zabarvenejch (Kill   bill) filmech je mě z nich na   blití!
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Quentin Tarantino točí velmi   "specifickým"   způsobem, originálním a   také hodně chytlavým. A i   když v jeho filmech vzniknou   situace, kdy se vlastně   téměř nic neděje,   člověka stále láká   ponořit se hlouběji do jeho   díla. Tento případ nastal u   'Auto zabiják' - čekal jsem   originální pecku, ale byl   jsem spokojen zhruba z   poloviny. Nějak jsem   nepřišel na chuť stálému   žvanění a blábolům,   které z velké části   vyplňují tento film. Ale   nutno uznat, že svou   otevřeností doplňovaly   pikatní atmosféru. Při   nástupu krutého a   brutálního K.Russella na   scénu se vše mění v ostrou   akci, perfektní honičky,   nekompromisní vyřizování   účtů apod. Takže, ne že   bych nebyl spokojenej, ale   čekal jsem od Tarantina něco   o řád víc.
Ingrid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.10.2007
50/50 s tím, že celých 50   sráží ty příšerný   žvásty o tom, jestli někdo   někoho ošukal nebo neošukal   a přitom nám to může být   úplně jedno, hlavně ať už   Kurt konečně startuje a   nemá s těma pipkama   slitování (to naštěstí   nakonec opravdu nemá), za to   dlouhé čekání, kdy se nic   neděje, následuje opravdu   sladká odměna. V tom duchu   jaká muka prožívá Pam,   jsem doufala, že se ponese   drtivá většina filmu, ale   tato scéna se ukázala být   jednou ze tří třešniček   na dortu. Nezpochybnitelným   kladem je jako vždy výběr   starých fláků, Quentin jako   barman a taktéž bar   samotný, který je po zdech   oblepený starýma filmovýma   plakátama, a rovněž   hláška: "60 sekund,   nemyslím tu sračku s   Angelinou Jolie!" :-)
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Ačkoli krvavé budgetové   „fláky“ nejsou zrovna   (konkrétněji vůbec) mým   šálkem kávy, vyjma pár   momentů jsem se (kupodivu)   nenudil. Dialogy sice   tentokrát nejsou ani trochu   hlubokomyslné, ale díky   skvělým dívkám působí   přinejmenším zábavně a   přirozeně. Právě obsazení   správných holek, které to   dokáží roztočit, a Kurta   (jakožto psychopatického,   ale zbabělého kaskadéra)   patří vedle svižné a   naturalistické honičky   (výborná je samozřejmě i   srážka s   "prvními" dívkami)   k nejsilnějším stránkám   snímku. K závěru, kdy se   karta obrací, všichni   ukáží, co v nich vězí,   což určitě pobaví   každého. Nalaďte se tedy na   správnou vlnu, tzn.   přípravu na více   prázdných keců, než je u   sebestředného Tarantina   obvyklé, a i tu prodlouženou   verzi si možná (alespoň   jako já) užijete.
Clockwork
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.9.2007
Mozna se mnou nebude hromada   lidi souhlasit,ale me to zas   tak cool neprislo na to ze to   je od Tarantina ?! a ani Kurt   Russel na tom moc nezmenil   ikdyz role pomatence kterej si   libuje v autonehodach mu   docela sedela. Cca tak 40 min   sem jen poslouchal kecy   naddrzenej holek co si myslej   ze sou best. Vseho vsudy par   scen ve kterejch sice tuhne   krev v zilach ale opravdu jen   paarkrat za celej 110 min   dlouhej film. Ovsem konec je   fakt vydarenej proste   Tarantinovskej konec se vsim   vsudy.Kdyby film byl o 15 min   kratsi a ubralo se tam   megakotel nudnejch rozhovoru   bylo by to aspon pro me o   poznani lepsi !
TSZ
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2007
Prvni část (Planet Terror)   za 7, druhá za slabejch   9,takže celkem osm bodu za   celej   "dvojfilm".Určite   sem se výborně bavil,Robert   R.opět nezklamal,jednonohá   sexy kočka se samopalem   místo nohy mi zůstano dlouho   ve vzpomínkách.Tarantino   zabodoval na celé   čáre,takže celý Grindhouse   splnil přesně to,co jsem od   něj čekal.A celé ty   výrobní chyby filmu a   chybějící políčka   určitě zajímavě dokreslily   atmosféru.
Pauleta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2007
Jsem obdivovatel Tarantina,   ale nebudu nekriticky   obdivovat všechno, co   natočí, a tak jsem rád, že   se vrátil ke svému stylu z   Gaunerů a Pulp Fiction (i   když kvality těhle filmů   Death Proof nedosahuje).
Opět skvělé dialogy (i   když pro někoho možná   příliš dlouhé, než se   začne něco dít), solidní   comeback Kurta Russela a   velmi, velmi netradičně   pojatý slasher s poměrně   překvapivou a vtipnou   pointou.
Trailery na   neexistující filmy jako   Díkůvzdání nebo   Vlkodlačí ženy S. S. jsou   výborné.
Rodriguezův   Planet Terror taky není   úplně špatný film, ale   podruhé si ho klidně nechám   ujít.
Dudelino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Je vidět, že zatím hodnotí   většinou velcí   obdivovatelé Tarantina,   kterým je v podstatě jedno   co natočí. Nevím, jak   může někdo napsat, že je   tam spoustu akce, když v   prvních třech čtvrtinách   filmu trvá nějaká akce   celkem asi 3 minuty. Zbytek se   jen mluví a mluví (typické   Tarantinovské kvalitní   dialogy, tentokrát v   ženském provedení).   Závěrečná honička pak   nechá na divákovi, kdo je   vlastně kočka a kdo myš.   Jinak Kurt Russell se ve filmu   objeví tak na 20 minut. Pokud   máte radši akci a krev,   koukněte na Planet Teror.   Pokud máte rádi Tarantina,   líbit se vám to bude.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih89695minih89695Černobylské deníky (2012) 
Chernobyl Diaries n
minih156853minih156853Saljut-7 (2017) 
Saljut-7 n
minih40767minih40767Neznámý svůdce (2007) 
Perfect Stranger n
minih19250minih19250Smrtonosná past 3 (1995) 
Die Hard: With a Vengeance n
minih153906minih153906Husí kůže 2: Ukradený Halloween (2018) 
Goosebumps: Horrorland n
minih117922minih117922Lucy (2014) [2k digital] 
Lucy n
minih154347minih154347Sbohem Kryštůfku Robine (2017) 
Goodbye Christopher Robin n
minih159624minih159624Robin Hood (2018) 
Robin Hood n
minih25554minih25554Povodeň (1998) 
Hard Rain n
minih106261minih106261Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) [2k digital] 
Dědictví aneb Kurvaseneříká n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

21:05 - 21:59

13 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

78 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

58 minut již uběhlo
137 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

63 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763990
Plakátů: 376625
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10