Jeden svět

Komentáře uživatele Ingrid

Ingrid

Ingrid zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 88
30 dní dlouhá noc (30 Days of Night)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Jsem na rozpacích. Koušou   jako upíři, houfují se jako   zombie a vřískají jako   banchee, přesto vůbec   nenaženou strach a jsou   spíše srandovní. V   podstatě celý film nenažene   ani na chvíli strach, má   slabé lekačky, takřka   žádnou atmosféru a   nepomůže ani umístění do   30 dní zatemněné Aljašky,   pohled na západ a východ   slunce nebo na zasněžené   pláně je totiž spíše   romantický než hororový.   Nemůžu si pomoct, ale pro   mě se jedná o jeden z   největších komerčních   kýčů na poli hororu, v   podstatě ničím   originální, i když si na to   hraje. V některých filmech k   budování atmosféry hodně   pomůže hudba, ale ta je zde   nevýrazná, skoro jako by   nebyla. To všechno by ještě   nebylo tak strašné, jenže   dovršením je kamera, pro mě   něco nestravitelného, ale   bohužel stále   častějšího, chtěla bych   mít nějakou nadpřirozenou   moc a v momentě, kdy se s ní   začne švengovat sem a tam,   jim ji vzít, postavit a   nechat netknutou, abychom z   těch útoků, bitek a krve   taky něco měli. Protože   takto je úplně jedno, jestli   jste v kině na A filmu nebo   koukáte doma na PC na   otřesné B, není prostě   pořádně vidět nic ani u   jednoho. Pokus šokovat   rozsekanou holčičkou nebyl   příliš dobře zvládnutý,   kam se to hrabe na klučinu v   Planetě Teror. Co bych   dodala, nic jsem nečekala,   nic jsem nedostala, díky bohu   za finále v ohni, které to   trochu vylepšilo, ale o moc   ne.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Poslední dobou je pravidlem,   že film, na který se   těším mě nakonec nijak   neuchvátí a naopak ty, ke   kterým přistupuji s   obezřetností mě nadchnou,   což byl i případ 300.   Nemám zvláštní znalosti o   historii, takže co se   nesrovnalostí týče   (věřím, že jich jsou   mraky, jak to bývá u   američanů), nemám žádný   problém a navíc je patrné,   že režisér si ani nekladl   za cíl nás seznamovat s   evropskou historií, film se   ani neřadí do žánru   „historický“ jako jeho   předchůdce z roku 1962 - The   300 Spartans, a nelze ho v   žádném případě brát ani   jako velkofilm. Komiksové   provedení historické   události (kterého tvůrce by   nelákalo zpracování   takového masakru) je   přesně na míru dnešnímu   publiku – hodně akce, litry   krve, málo dialogů a   alespoň jedna odhalená   ženština. Staré velkofilmy   by dnešní mladí těžko   stravovali, tam se většinu   času prokecá jaká bude   strategie a bitva samotná je   otázkou pár minut. Jedním z   největších kladů je ale   pro mě u 300 herecké   obsazení, konečně někdo   pochopil, že k držení   štítu je potřeba trochu   větších bicepsů než má   Orlando Bloom a k bojům   trochu drsnějších   obličejů než má Russel   Crow, Gerard Busler byl   jednoduše skvělá volba. I   Lena Headey se mi jako   královna líbila, nemá   dětský obličej jako třeba   Natalie Portman, která mi   doteď přijde ve SW   srandovní. Jednoduše   chválím, že se tu   neobjevila žádná   profláknutá jména   hollywoodských hvězd, tento   počin by to kazilo. Dalším   plusem je pár až hororových   scén, i když uznávám, že   vlček byl nevěrohodný, ale   dá se považovat za pěkné   úvodní zpestření. Samotný   masakr má jednu takovou   zvláštnost, krev vystříkne   a hned se vytratí jako pára   nad hrncem, nicméně   tratoliště spolehlivě   nahrazují létající hlavy.   Scény, kdy letí tisíce   šípů, pohledy na snad   miliontičlenou armádu se   musí vidět v kině.
Anežka boží (Agnes of God)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Po prvním zhlédnutí jsem   byla nadšená, po druhém už   méně:) Ale nutno říct, že   Meg Tilly podává   neskutečný herecký   výkon.....škoda, že   herečky jako ona padnou v   zapomnění....zřejmě proto,   že to nejsou sexbomby...
Beethoven 2 (Beethoven's 2nd)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.2.2007
Rozhodně existuje spousta   horších amerických   komedií:)
Bratrstvo vlků - Hon na bestii (Le pacte des loups)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Pánové možná ocení Monicu   Bellucci v bordelu, ale jinak   tu, hlavně pro ženský, nic   k vidění neni:)
Byl jednou jeden...  život (Il était une fois... la vie)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2007
Působí velmi sugestivně:)
Cesta bojovníka (Pathfinder)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.10.2007
Co je to teď za módu točit   bitky tak, aby z nich v   konečné fázi nebylo nic   vidět? Člověk celou dobu   čeká na souboj, konečně se   k něčemu schyluje a hups,   roztřesená kamera a detail   na ruku a detail na hlavu a   kde nic tu nic. Nebýt konce,   který jediný upoutal moji   pozornost, skoro nekoukatelný   počin.
Cesta do zatracení (Road to Perdition)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Jediný záběr vás dostane   do 30. let, jediný pohled   Toma Hankse a uvěříte, že   je to mafián, i když na ten   knírek se nezvyká snadno:)   Ale jinak vážně   neuvěřitelný režisérský   počin Sama Mendese....   každý stín i smítko, a   snad možná i stín smítka   mají svoje přesný   umístění.... Ale na tom to   asi všechno stojí, protože   pokud by tomu tak nebylo, film   snadno sklouzne do druhé   ligy, což ani náhodou není   případ Road to perdition:)
Cujo
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.2.2007
No tak knížku sem nečetla.   Ve filmu je pěknej   bernardýn, kterýho něco   dovede k zuřivosti -   vzteklina to asi těžko bude   (viz monolog). Pak je tam   manželka coura a děsně   protivný uřvaný děcko. A   to je asi tak vše co tato   adaptace nabídne, pevně   doufám, že Stephen to až   takle neodflák a jedná se o   omyl pouze filmových tvůrců   :-)
Čarodějka z Bay Coven (Bay Coven)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2007
Mno, klasické idylické   přestěhování se mladých   manželů na ostrov, za   účelem odpočinku, se náhle   mění na..... :-)
Čarodějky z Eastwicku (The Witches of Eastwick)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Hororová komedie bez krve a   násilí, místy docela   sranda, ale kouzel by tam   mohlo být víc.
Černí vrazi (Kaw)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Maestro Hitchcock se musí   obracet v hrobě, když vidí,   že Kaw je označováno za   přímého následovníka   Birds. Stálo mě velké   úsilí vůbec havrany   dokoukat, někdo ještě   nepobral, že nestačí jen   natočit hejno, které   okamžitě útočí (důvod je   opravdu prča), ale chce to   taky trochu toho napětí a   načasování útoků.   Některé momenty jsou fakt   legrační, havránci mají v   pařátech kameny nebo co a   bombardují auto:)) Ten film   si nezaslouží tak pěkný a   drsný plakát.
Čokoláda (Chocolat)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Čokoláda je moc sladkej   filmeček...nevtíravej,   nevulgární, s vkusným   humorem a trefným hereckým   obsazením. Pramálo filmů   dnes toto nabízí...
Dámy z pobřeží (Les dames de la côte)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Otevřeně říkám –   ztráta času....
Dellamorte Dellamore
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2007
Úžásná kamera, ta upoutá   velice brzy, povedená hudba,   bezva nejedna bizarní   erotická scéna, a taky   realistická dopravní nehoda,   režisér se s tim ne*ral.   Škoda že hlavní téma není   prostě originální ( i když   jak se to vezme, něco mezi   Nocí oživlých mrtvol a   Sedmou pečetí:)
Devátá brána (The Ninth Gate)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.8.2005
No, už je jasný že Polanski   nikdy nebude můj   režisérský idol. Těm   filmům, až na Rosemary,   chybí nějako šmrnc.   Devátá brána pojednává o   satanovi, což já ráda, ale   v Polanskiho stylu se mi to   prostě nelíbí. Dvě hodiny   hledat rozdíly ve třech   bichlích, na to nemám   nervy:-) A Depp mi nepřišel   nijak úžasnej, jako vždy:-)
Dnes, zítra a pozítří (Oggi domani e dopodomani)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2007
Další z řady povedených   lehounkých italských   komedií ze 60. let. Bylo by   tedy ale třeba opravit text   distributora, neb ve druhé   povídce Marcello na nikoho   nestřílí, ba sám je někdy   živoucím terčem:-) Mně   osobně se nejvíce líbila ta   třetí, asi nejvtipnější,   s pár hodně dobrými momenty   a překvapeními. Jinak se   jedná takřka o one-man-show   - jako partnerky byly   Mastroiannimu vybrány celkem   neznámé herečky, čili   jejich výkony nijak   neupoutají, ikdyž ta   poslední "bloncka"   jak je protivná, tak je až   roztomilá:-) Rozhodně ale   veškerý herecký prostor   shrábne MM, tady se o něj   "nemusel dělit" se   svou častou kolegyní Sophií   Loren:-)
Drtivý dopad (Deep Impact)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Ta vlna na konci je dobrá, no   a ostatní si nějak   nepamatuju....že by nebylo   co?
Fontána (The Fountain)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2007
Toto hodnocení bylo velké   dilema, asi největší, se   kterým jsem se zatím   potýkala a stále nevím,   jestli není moc nízké   (obraz+hudba) nebo moc vysoké   (trojdějová linie). Ta   poslední z budoucnosti   (zejména při dovršení) se   prakticky nedá ani popsat, je   to opravdu něco jako   znovuzrození, překrásná   podívaná, něco tak   lahodící oku jsem ve filmu   zatím neviděla. Škoda, že   se nejedná o   krátkometrážní filmek jen   s touto rovinou, s určitým   poselstvím, vlastně bez   děje, byla bych spokojená   (nicméně 96 minut je ještě   rozumných). Ovšem i tak u   mě proběhlo pár zývaček,   neb umírající vídáme   denně v seriálech a filmech,   tudíž Rachel už neměla   šanci mě nějak moc chytnout   (až na hodně emotivní   scénu ve vaně). A konečně   Španělsko, kde mne nejvíc   zaujal Mark Margolis. Jinak   taktéž nic víc, nic míň,   než jakoby kus vyseknutého   historického filmu, kde si   královna povolá   zachránce:-) Mix tohoto   všeho vyvěrá pomocí   "jednoduchých   spojitostí" - lásky a   nesmrtelnosti, do filmového   zážitku, který by měl   zhlédnout každý, kdo není   naprostý realista a   materialista, a kterého   nebude jeden z dalších   pohledů na věčný život   obtěžovat, nýbrž   inspirovat.
Frida
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Frida dokazuje, že Salma   Hayek dokáže i něco víc   než jen ukázat vnady....Sice   má film nějaké mouchy, ale   jinak je to slušný   životopis mexické malířky,   o které bych jinak neměla   ani potuchy:)
Godzilla
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Tohle přece žádná Godzilla   neni, todleto stvoření dle   mého uteklo z Jurskýho   parku...... Jooo, starý   dobrý japonský originál, to   byla panečku Godzillka jak   vyšitá:)
Grindhouse: Auto zabiják (Death Proof)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.10.2007
50/50 s tím, že celých 50   sráží ty příšerný   žvásty o tom, jestli někdo   někoho ošukal nebo neošukal   a přitom nám to může být   úplně jedno, hlavně ať už   Kurt konečně startuje a   nemá s těma pipkama   slitování (to naštěstí   nakonec opravdu nemá), za to   dlouhé čekání, kdy se nic   neděje, následuje opravdu   sladká odměna. V tom duchu   jaká muka prožívá Pam,   jsem doufala, že se ponese   drtivá většina filmu, ale   tato scéna se ukázala být   jednou ze tří třešniček   na dortu. Nezpochybnitelným   kladem je jako vždy výběr   starých fláků, Quentin jako   barman a taktéž bar   samotný, který je po zdech   oblepený starýma filmovýma   plakátama, a rovněž   hláška: "60 sekund,   nemyslím tu sračku s   Angelinou Jolie!" :-)
Hadí stisk (Venomous)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2007
Hadí smrtící epidemie, ale   pro pobavení stačí :)   sssssssssssssssssssssss :-)
Halloween
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Nemám ráda remaky, ale od   takových osobností   respektive   "prasáků", jako je   Rob, ráda slevím. Dá se   totiž očekávat jistá   dávka autorství a nejenom   ten samý film v novém   kabátě. I když se   pochopitelně člověk   neubrání nevzpomenout a   nesrovnat s geniálním   Carpiho Předvečerem svátku   všech svatých a   charismatickou J.L.Curtis   (nynější Michaelova sestra   nevypadá nejhůř, ale   nepředvídám jí kariéru   "horror lady":-).   Stále si nejsem jistá,   jestli Rob udělal dobře, že   sáhl zrovna po této látce,   talent se mu upřít nedá,   ale toto možná nebyl úplně   jeho "cup of tea",   nevadí. Co se bezesporu   povedlo a asi právě kvůli   tomu film vznikl, je vidět,   že si někdo dal   záležet:-), jest Michaelovo   dětství, skvěle zahrané,   natočené a na plný počet   nepochybně. Leč Michael   vyroste, vydá se hledat   ségru a laťka kvality   pomalu, ale jistě klesá, a i   když víme, že jsme na   Zombieho filmu, s dychtivostí   očekáváme nějakou dusnou   strašidelnou atmosféru, jako   u originálu. Nedočkáme se,   a těžko říct, zda je to   dobře nebo špatně. Michael   vraždí a nám to přijde,   jako běžná rutina, ničím   zajímavá a pak se konečně   přes všechno to ječení   dobereme konce. Vychází z   toho průměrný horor, jenže   Rob není blbej, vypůjčí si   od Carpiho jeho nejlepší   hudební motiv a je   vymalováno:-) Někdo tu   poznamenal, jak bylo trapné   „Love hurts“ a mně to   přišlo jako skvělý nápad,   osobně by mě nenapadlo   zakomponovat takovou píseň   do takového filmu, když se   ohlédnu zpátky, vlastně to   byla jedna ze scén, které   jsem si vyloženě   užívala:-) Jinak spousta   mrtvolek, krve a typy postav   Robovi vlastní, vypadající   jako bezďáci a nejinak se   vyjadřující:-) Bohužel mi   představení kazila nějaká   ......., co ne a ne zavřít   hubu, Michaele, seženu ti   její adresu :))
HDP: Hodně divné příběhy
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Nejhorší věc jakou jsem   měla tu čest vidět za svůj   dosavadní život, zlatý   Troška, zlatá Ošklivka   Katka :-)
Hibernatus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2007
Celý ten námět je celkem   „crazy“, ale když nad tim   tak přemejšlim tak to neni   zas tak špatný. První liga   to jistě neni, ale k   pobavení stačí.
Hledá se Nemo (Finding Nemo)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2007
Podvodní nádhera, které   bohužel chybí vyváženost -   forma převyšuje obsah. A   element, který mi vůbec   nesedl byla rybka Dory, já   bych s ní nevydržela plavat   ani dvě tempa:)
Hollywood, Hollywood (Full Frontal)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.8.2005
No nevím, jsem z toho malinko   na rozpacích, sice mám ráda   spletené příběhy, ale co   je moc, toje moc....
Horalka (La Ciociara)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Sophia Loren byla rozená   Horalka, bych si v této roli   neuměla představit jinou   herečku. Dokonale   přesvědčivá jako vždy,   tentokráte v roli milující   matky. Jedna z   nejpůsobivějších scén co   jsem mohla za poslední dobu   vidět (samozřejmě   neprozradím nic z děje,i   když mnozí tuší o čem   mluvím). Perfektní Belmondo   alias Michele   předčítající Bibli....Ne,   ani tentokrát mě italská   60.léta nezklamala:-)
Hořčice mi stoupá do nosu (La Moutarde me monte au nez)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Jasně zlatá éra P.   Richarda....o tom žádná. A   scéna, kde Pierra svádí   celá dívčí třída je fakt   kouzelná:) "Slečno   Feshnerová, narýsujte   vodorovnou přímku x, y. Iks.   Ypsilon. Zůstaňte u   Ypsilon." :)))
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190366
Osobností: 697519
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177995
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10