Zari
ohodnotit

Doktorka Quinnová [TV seriál]

Dr. Quinn, Medicine Woman

Žánr:
Rok:
1993
Délka:
43 minut, 147 epizod

Komentáře k filmu Doktorka Quinnová

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.10.2010
Na seriál se dá dívat z   různých úhlů pohledu. Jako   na dobrodružný nebo western,   i když... Jako na začátky   lékařEK, budiž... Jako na   občasnou moralitu,   zabývající se   nejrůznějšími tématy,   no... Jako na rodinné drama,   hm?... Jako na příběhy   dokonalé, nezištné,   většinou (ne vždy)   neomylné ženy, která občas   sama neví, co chce; mnohdy se   ocitá v choulostivých   situacích, řeší různá   dilemata mezi: prací,   povinností, morálkou,   lidskostí, rodinou,   přátestvím, láskou...   Upřímně, má to něco do   sebe, občas i dojme, ALE...   právě ta   "dokonalost" je   někdy tak trapná, tak   NEuvěřitelná, protivná...
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.7.2009
Příjemná oddychovka z   "divokého západu"   dob dávno minulých, kdy   žena - lékařka byla pro   mnoho lidí těžko   stravitelnou raritou.   Nádherně mužný Joe Lando a   jeho respekt budící   ochočený vlk...
Hortensie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Je pravda, že tento seriál   jsem v globálu nijak   extrémně   "nehltala",   nicméně některé díly byly   hodně zajímavé. Četla jsem   také knižní podobu   seriálu. Jane Seymour se do   své role uměla výborně   ponořit, lze říct, že na   jejím výkonu stojí celý   seriál. Oceňuji na něm   zejména jeho myšlenku -   ukázat pracující ženu   (navíc v lékařské profesi)   v době, kdy opravdu nebylo   příliš obvyklé, aby žena   vykonávala povolání   určené spíše pro muže.   Pěkná byla také výprava   celého seriálu. Nepopírám,   že i na mě zapůsobil   mužný vzhled Joe Landa:-)
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Svého času můj oblíbený   seriál se zajímavým   tématem, kde všechny   příběhy a osudy nekončily   kladně, hlavně u   indiánských přátel Mike.   Samozřejmě se hojně hrálo   na romantickou strunu,   některé operace v období,   kdy se seriál odehrával   byly, mírně řečeno, hodně   odvážné, nicméně   příjemný seriál, který   mohu doporučit hlavně   jemnější části populace.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Slušní a povedení seriál z   divokého západu.podle mně  
se to docela   povedlo a je to kvalitně   natočeno a zahráno.A seriál   není nudný.
Krikri
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.8.2018
Americké seriály většinou   nesleduji a westernům se   obloukem vyhýbám, nicméně   jsem se rozhodl tento přece   jen shlédnout. Nalejme si   čistého vína. Hlavní   hrdinka je nesnesitelná   feministka a neustále   moralizující kráva, která   si myslí, že má patent na   rozum, všemi okolo manipuluje   a organizuje jim život. Její   mužský ekvivalent se lví   hřívou je totéž v   bleděmodrém a navíc je   nejspíš křížencem   Supermana, Tarzana a Viléma   Tella. Jejich milostné   rozhovory, zejména ve druhé   půli seriálu působí   strašně pateticky, jak z   argentinské telenovely. No a   tihle dva strůjci morálky a   všehomíru dohlížejí na   chod zdánlivě poklidného   městečka, až na detail, že   ti mírumilovní   maloměstští balíci mají   zhruba každou třetí epizodu   nutkavou potřebu někoho   věšet, což jim   přemoudřelá doktorka na   poslední chvíli sice   rozmluví a promluví jim do   duše, ovšem o pár dílů   později to tu máme nanovo.   Zkrátka je to jako házet   perly sviním. Na druhou   stranu musím uznat, že jsem   to vydržel dokoukat až do   konce a lecos mě na tom   seriálu zaujalo. Už proto,   že prezentuje sebekritiku   Američanů v oblasti   násilného obsazování a   zabírání země, která jim   nepatřila (ostatně, v tom   Američané úspěšně   pokračují dodnes, akorát   už i na jiných   kontinentech). Ústřední   dvojice je nesnesitelná jak z   červené knihovny, ale najde   se tu i několik zajímavých   postav, na nichž se mi   líbí, že nejsou vykresleny   úplně černobíle. Z   partnerské dvojice mě   zaujali Horace a Myra. Vtipný   je též majitel bordelu Hank,   i když je pruďas, není   pokrytec a nebojí se lidem   říkat, co si myslí. Postava   Briana mi naopak přijde   příliš zidealizovaná -   čestný, přírodu a Indiány   milující, jeden z mála   obyvatel města neštítící   se člověka se znetvořeným   obličejem, ženy trpící   leprou ani dalších, kteří   se něčím liší. Reverenda   postihl trest oslepnutí za   to, že se jako středověký   inkvizitor zúčastnil   pálení knih. Našlo by se   pár velmi smutných dílů,   např. masakr Indiánů nebo   smrt některých postav,   např. epizoda o úmrtí   Ingrid na vzteklinu je   působivá a ani Becky   nemuseli nechat zemřít.   Zkrátka ke konci seriálu už   neměli nápady, tak nechali   postupně umírat vedlejší   postavy. Do toho se děj   strašně vleče, celou první   půlku 6. řady zabere jeden   roztáhlý příběh.   Nesnesitelný je   pánbičkářský fanatismus   prezentovaný v některých   dílech a taky se mi nelíbí   přeobsazení představitelky   Colleen, ta z prvních 60-ti   dílů měla větší šmrnc.   Silnou averzi mám vůči   dílům skládající se ze   sestřihů předešlých   epizod (líní scénáristé   nasmolili krátký dialog na 5   minut a zbytek nechali na   střihačích). Na druhou   stranu je ale kvalitní   český dabing, hlasy na   postavy výborně pasují. Mé   hodnocení je na velmi slabý   průměr 40%.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2012
Slaďáček z divokého západu
Poněkud kýčovitě   vykreslený divoký západ s   velkou dávkou romantismu, ale   se skutečností to nemá   pranic bohužel společného.   Jelikož jsem   "hltavec" filmů a   seriálů z tohoto období,   seriál jsem kdysi sledovala,   i když všechny díly jsem   neviděla, přišlo mi ale,   že s každou další řadou   měl sestupnou tendenci co se   týče scénáře. Herecké   výkony byli výborné, moc se   mi líbilo, že to byl snad   první seriál který více   dal hereckou šanci také   "native" hercům a   herečkám. Dr. Michaela   Quinnová pro mě bude asi   navždy takovým symbolem   morální síly, lidské   dobroty a ochoty pomáhat.   Navíc, příroda v seriálu   je opravdu skvostná.   Hodnotím 7/10.
K.I.T.T
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2010
Nemám rád americké   seriály, a ani se na ně   nedívám. Ale tenhle je   výjimkou. Nejvíce zapadá   asi do žánru dobrodružný,   což odpovídá i tomu, že se   odehrává na Divokém   západě. Seriál je velmi   slušný a také výchovný.   Ukazuje, jak to ve   skutečnosti bylo. Je   natočený v roce 1993 (1.   řada), a i proto je asi tak   vynikající, dnes se totiž   takové seriály točit   neumějí. Seriál má navíc   výborné herecké obsazení.
xxlch
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.6.2014
Jednou je hůř,jednou je líp   a žena na "divokém   západě" to asi neměla   lehlé.Lékařská pohotovost   na prérii-no proč né,jenom   se to nesmí přehánět.S   přibývajícímy díly vše   ztrácelo na kvalitě.
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2009
Skvělý seriál, plný   skvělých herců jako Joe   Lando, Jane Seymour. Byla jsem   velmi překvapená výbornými   zápletkami. Opravdu stojí za   to se na tento seriál   podívat !!
victorio
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.10.2010
Dr. Quinnová je roztomile   romantizující pohled na   Divoký západ, kterej je v   tomhle seriálu spíš   krotký, než divoký.   Doktorka (s neuveřitelně   protivným českým hlasem)   VŽDY ví, co je pro ní a   její spoluobčany správné.   S postupujícím časem navíc   seriál začal trpět   obvyklým neduhem všech   delších seriálů-tj.   původní nápady se   vyčerpaly a dokoukání   poslední série (a zvláště   pak filmu) je úkol pro   masochistu

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8487minih8487Hop - a je tu lidoop (1977) 
n
minih51906minih51906Kajínek (2010) 
Kajínek n
minih21716minih21716Únos (1997) 
Breakdown n
minih24907minih24907Nedozpívaná ukolébavka (1994) [TV film] 
Broken Lullaby n
minih26768minih26768Lucerna (1967) [TV inscenace] 
Lucerna n
minih25509minih25509Všichni moji blízcí (1998) 
Všichni moji blízcí n
minih46484minih46484Silverův návrat na ostrov pokladů (1986) [TV seriál] 
Return to Treasure Island n
minih16699minih16699Potkal jsem ho v zoo (1994) 
n
minih28469minih28469Nezvratný osud (2000) 
Final Destination n
minih26523minih26523Hvězdná brána (1997) [TV seriál] 
Stargate SG-1 n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Operace Dunaj (Operacja Dunaj)

Operace Dunaj
Operacja Dunaj

Tucker Smallwood

Smallwood Tucker

Chundelatý pes (The Shaggy Dog)

Chundelatý pes
The Shaggy Dog

Pěna zabiják (The Stuff)

Pěna zabiják
The Stuff

Naposled navštívené:
Operace Dunaj (Operacja Dunaj)

Operace Dunaj
Operacja Dunaj

Tucker Smallwood

Smallwood Tucker

Chundelatý pes (The Shaggy Dog)

Chundelatý pes
The Shaggy Dog

Pěna zabiják (The Stuff)

Pěna zabiják
The Stuff