Duben

DVD: Get On Up – Příběh Jamese Browna (2014)

Vydáno dne 16.03.2015

Na DVD a Blu-ray právě vychází umělecky vypracovaný a autentický životopisný film o kmotrovi soulu - Jamesi Brownovi, který produkoval Mick Jagger. V roli Jamese Browna exceluje multitalentovaný Chadwick Boseman, role jeho manželky se zhostila zpěvačka Jill Scott, koncertního agenta ztvárňuje Dan Aykroyd, známý z filmů Blues Brothers, Krotitelé duchů nebo Záměna. Jednoho z členů Brownovy kapely si zahrál Aloe Blacc.

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí.

 

Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami.

 

Režie: Tate Taylor

Hrají: Chadwick Boseman, Nelsan Ellis, Jill Scott, Dan Aykroyd, Aloe Blacc a další

Délka: 139 min

 

Cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD)

 

Trailer v původním znění: zde

 

Více informací: www.bontonfilm.cz, www.facebook.com/novinky.film

(Autor: administrator)
 

DVD

Recenze: Nový svět

Terrence Malick se ve své tvorbě vrátil i do vzdálenější minulosti, ovšem tahle výprava na začátek... celý článek
 
Přidat na Seznam.cz