Zari
ohodnotit

Tvář vody

The Shape of Water

Další název:
Podoba vody
Rok:
2017
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
15.2.2018
„Film režiséra Guillerma Del Toro.“

Komentáře k filmu Tvář vody

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.4.2018
Tak ne. Nedal jsem to, mluvou   dnešní mládeže. Po   čtyřiceti minutách   poloviční nudy jsem to   vypnul s tím, že to   dokoukám až jindy. To jindy   přišlo až za měsíc. Na   můj vkus je zde až moc   naprosto zbytečných scén. A   tím ovšem nemíním zrovna   ty, kde jsme svědky toho, co   dělá Elisa ve vaně. Scény   s jejím přítelem, ty to   zdržují nejvíce. Byli   opravdu nutní ti ruští   špioni? Nebyli. Hlavní   hrdinka mi lezla na nervy, a   tím více jsem si   uvědomoval, že v celém   filmu není jediná postava   která by mi „sedla“.   Scény baby a tvora před   případnou (neukázanou!!)   kopulací mne osobně   rozesmály. Skoro bych za ně   i něco přidal. Jen by mne   zajímalo, co by z toho bylo.   Pulci? No a konec filmu? Ne,   to bych musel nonens volens   spoilerovat. Ostatně, viz   hodnocení. Už se můžeme   těšit na dvojku, která už   má i název a to „Hbitý   pulec“. Šplouch. Jo, ta   dvacítka je za masku.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2021
No vida - strašidelnější   Человек-амфибия   v americkém provedení.   Koreněvova Ichtiandra jsem v   mládí hořce oplakala,   kdežto jeho zaoceánský   kolega mě moc neuhranul.   Přesto má i tento   romantický příběh lásky   lidské ženy a vodního tvora   své kouzlo. Herecká i   vizuální stránka funguje   dokonale a film za podívání   rozhodně stojí. Jen by mu   možná slušel kratší   kabátek(cca 80-90 minut).
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.4.2018
Stylizace nadstandardní, ale   tu u Guillerma už automaticky   očekávám, i když by   nemusel kopírovat sám sebe   (viz obojživelník a Sapien z   Hellboye). Chvílemi hraje na   romantiku, chvílemi šokuje,   Michael Shannon umocněn   dabingem Miroslava Etzlera je   hnusák a klidně ať mu   uhnijou všechny prsty.   Chvílemi nuda, ale tak nějak   jsem to musela dokoukat, jak   to teda dopadne. Můj šálek   to nebyl a prvoplánový   šoking na mě není, takže   pokoukání možné, ale   Oscary...nevím, nevím.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.3.2018
Uklízečka miluje nestvůru...
Technická preciznost, dobová   krásná atmosféra, skvěle   zahrané, hlavně Michael   Shannon v roli Stricklanda   poutavě odpudivý, dobré   triky a celkové téma, to   jsou klady. Mínusy,   přepálená stopáž a   pomalé tempo, které občas   vadí. Tvář vody není   zklamáním a v mnohém to je   nádherný, lidský, kouzelný   film, ale jako celek působí   spíše dobrým dojmem než   perfektním.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2018
PROCESOR!
Tak nějak nevím, jak to   pojmout. Žabák byl celkem   roztomilej a mučení si   určitě nezasloužil, ale   lásku. Takže se dostáváme   spíše k pohádce, kde je   tedy sex absolutně   zbytečný. Za mě je to   škoda, protože kdyby to   zůstalo v té romantické   rovině, šel bych s   hodnocením ještě víš. A   hlavně sem, čekal, že se   ten největší hnusák začne   proměňovat v žabáka, aby   to nabralo trochu fofr.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2018
║Rozpočet   $19,4milióna║Tržby USA   $61,888,637 ║Tržby   Celosvetovo $152,658,617▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Tento film žiadna   jednoduchá   "fantasy" slasť ale   návrat ku koreňom studenej   vojny a do toho nám krásne   vstupuje môj obľúbený   netvor z dobrodružného filmu   Netvor z Čiernej lagúny.   Guillermo del Toro sa doslova   predvádza a prekvapuje ako   dokáže zo skĺbením týchto   tém pracovať. Dokonca   dokáže ísť za určité   hranice a vsunúť tam nejaké   tie sexuálne úchylky,   potreby či dokonca nádych   romantiky. V podstate si berie   príklad zo starých filmov o   tomto netvorovi a jeho   vývoji, ktoré boli   natočené ešte v 50.rokoch a   vznikli tri filmy a dosť   zaujímavé. Technicky opäť   bravúrne, masky prvotriedne.   /95%/
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2018
Abe Sapien sa nasiel...
Film,ktory nesie typicky   rukopis genialneho   rezisera.Herci a ich vykony   skvele /hlavne Sally   Hawkins+Michael   Shannon/.Dialogy, prostredie a   hudba detto.Cakal som viac od   scenara a umeleckeho   stvarnenia-oproti Pan's   Labyrinth slaby odvar.Som   presvedceny,ze sa jedna o   prequel k filmu Hellboy.Abe   Sapien ako vysity   /podoba,casova osa,milovnik   vajec :) .../.
Snimok   ma nezasiahol priamo do   srdca,ale jednoznacne   doporucujem.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.3.2018
S Oskarem se počítá - fantasy Amélie po americku
Já vám nevím, když dostal   vloni Oskara La-La Land tak   Tvář vody to má letos také   jisté. Jen mám z toho   smíšené pocity.
Ve   většině hledisek je Tvář   vody velmi povedený film,   výprava, příběh, kamera,   hudba, to všechno do sebe   výborně zapadá. Tak proč   si stěžovat?
Pro mě   to byla taková americká   scifi fantasy verze Amélie z   Montmartru, nejen retro   barvami a podobou hlavní   představitelky, ale trochu i   romantikou příběhu.
Jenže to nestačí, to co   mi kazí dojem a ubírá 3   hvězdy je sexuální stránka   příběhu. Jasně, mít ve   filmu hned zkraje "full   frontal" Sally Hawkins je   fajn, ale přesto mi   autoerotické a sexuální   scény nedávají v příběhu   vůbec smysl. To že se   hlavní hrdinka zamiluje do   žabího muže je jasné i bez   toho a zbytečně to posune   hranici přístupnosti.   Nepochopitelně zbytečné,   tak záměr byl asi jen   šokovat a upozornit. Škoda.
Peykka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.1.2018
Fantastický snímek, který   vyhrál již dva Zlaté Glóby   včetně kategorie Nejlepší   režie pro Guillerma del Tora,   vás dojme svou grácií a   magickou přitažlivostí, a   ovládne zřejmě letošní   Oscary. Sally Hawkins v   hlavní roli je křehká,   skvostná a dech beroucí –   doslova. Pod vodou ztrácí   dech každý.

Amerika, 50. léta,   krátce po válce jsou lidé   schopni experimentovat se   vším, i s nadpřirozenými   silami. Příběh nás zavede   do utajovaného zařízení,   kde provádí nejrůznější   pokusy, a právě sem přiveze   vládní agent Strickland   (Michael Shannon)   obojživelné stvoření   nalezené v Amazonii. Podle   šamanů netvor dokáže   léčit tělo i duši a je   nesmrtelný. Strickland je   krutý a zákeřný a jen   tvora mučí. Do děje   vstupuje ústřední postava   Elisa Esposito (Sally   Hawkins), uklízečka v daném   zařízení, která se   náhodou střetne s   uvězněným stvořením   během pracovní doby, a   začne mezi nimi kvést   romantický vztah. Že to   není nic výjimečného? To   by ale nebyl film Guillerma   del Tora. Elisa je totiž   němá a dorozumívá se pouze   znakovou řečí. Navzdory   tomu, vztah mezi těmito   dvěma bytostmi nepotřebuje   slova, stačí jim gesta a   hlavně emoce.

Režisér Guillermo del   Toro je známý svými   magickými příběhy. Já je   ráda nazývám pohádkami pro   dospělé. To se mi   především líbí na tomhle   chlapíkovi. Připomíná   dospělým lidem, že někdy   není na škodu stát se zase   na chvíli dítětem a   vykročit do tajuplného   světa třeba starobylého   labyrintu (Faunův labyrint,   2006), nebo zchátralého   viktoriánského domu plného   krutých vzpomínek a závisti   (Purpurový vrch, 2015). Del   Torův počin je i chlapec z   pekla známý jako Hellboy   (2004), který se nechtěně   připlete k souboji sil před   koncem druhé světové   války. Všechny režisérovy   snímky mají špetku   nadpřirozena, autentičnost,   prvky hororu i romantickou a   zvrácenou love story.

Tvář vody staví   hodně na kameře a   spřízněných duších   hlavních hrdinů. Další   plus u del Torových filmů.   Skoro nevyužívá   technologické úpravy a   pracuje minimálně s   technologií CGI   (computer-generated imagery =   počítačová animace a   grafika). Pokud možno, vše   hrají herci používající   rekvizity, působí to   old-schoolově. Tudíž i   postava obojživelníka je   ztvárněna hercem Dougem   Jonesem, který se role chopil   bravurně. Jones totiž není   kostýmům cizí. Ztvárnil   také postavu mimozemského   Saru v novém zpracování   Star Trek: Discovery   (2017-18).

Ovšem za zmínku nejvíce   stojí představitelka Elisy   Sally Hawkins. Tato rodilá   Angličanka má největší   šanci získat zlatou sošku   Oscara. Zahrát němou   křehkou nevinnou ženu s   takovouhle grácií chce mít   velkou odvahu, ale hlavně   obrovské nadání. Sice celý   film neřekne ani slovo, ale   perfektně vystihne mimikou   emoce.
Nicméně herci   ve vedlejších rolích   sekundují na jedničku.   Michael Shannon jako krutý   agent s nulovým IQ by   zasloužil taky nominaci, i   když s tím jeho obličejem   nebude hrát nikdy kladného   hrdinu. Dále Richard Jenkins   a Octavia Spencer v rolích   Elisiných nejbližších   přátel dělají to   nejlepší, co umí –   podporují.

Jediné, co bych filmu   vytkla, je jeho délka.   Zbytečně vystavuje diváka   hluchým místům i scénám,   které opravdu nebyly   zapotřebí (až uvidíte,   pochopíte). Každopádně za   mě velký potlesk panu   režiséru a jeho dalšímu   zvrácenému nápadu, který   vás nechá dlouho   přemýšlet nad vaším   pohledem na ostatní.   Schválně nahlédněte do   vody a uvidíte svou pravou   tvář.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2018
Voľný sequel ku Guillermovej   milovanej Creature from the   Black Lagoon, s delikátnou   retro výpravou a unikátnym,   doslova krásnym netvorom.   Porovnávanie s Faunovým   labyrintom je mimo misu, ten   bol viacej fantaskný, krutý,   smutný a menej hollywoodský.   The Shape of Water je   kúzelná americká žánrovka   s jednoduchou až   predvídateľnou premisou, ale   srdciarskym spracovaním s   tonou filmovo-geekovských   vložiek. Beauty and the Beast   meets Romeo & Juliet.   Rozprávka pre dospelých, v   ktorej hlavná hrdinka už   nečíta fantasy knihu, ale   masturbuje vo vani. Rozprávka   na Guillerma umiernená v   množstve krvi aj násilia, a   neopomínajúca černošku,   gaya, trumpovského   amerického generála ani   tajného ruského vedca so   srdcom na správnom mieste.   Všetko decentne napísané a   zrežírované, všetko na   správnom mieste, akurát v   málinko prepálenej   stopáži. 100 minút by bolo   ideálnych.
Jiftach
Hodnocení:
Přidáno: 11.3.2018
Dnes odpoledne jsem shlédl   oskarový film Tvář vody.   Mam rád fantasy a Guillermo   Del Toro je dobrý filmař,   tak jsem se těšil. Popravdě   moc nadšený nejsem. Ne, že   by byl film vyloženě   špatný, ale nemyslím si,   že jde o film, který by si   měl zasloužit Oskara.   Atmosféra je tak trochu noir,   příběh mezidruhového   vztahu je stokrát ohraný a   finále o lásce   přesahující smrt..... no!   Podle mého jde o průměrné   fantasy z období studené   války, s tvorem, který mi   až příliš mnoho   připomínal Abe Sapiena z   Hell Boye. Je znát, že   filmy režíroval stejný   režisér a vodníka hrál   stejný herec v obou , tedy ve   všech třech filmech. Opravdu   bych film nehodnotil o nic   víc lépe, než Hell Boye a   popravdě, mému vkusu, je   Hell Boy mnohem bližší. A   proč ten Oscar? Možná pro   tu snahu po mezidruhové,   generování, sexuální a   jiné rovnosti. Opět tu   vůbec nejde o kvalitu filmu,   ale o politiku a o propagaci   pseudohvězd a pseudocelebrit.   Myslím, že je na čase i   toho Oskara poslat do   prdele.... ????
zeus12xy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2018
Nemůžu si pomoct, musím to   napsat. Romantická pohádka   pro trošku retardovane   dospělé. Ale to nemyslím ve   zlém. Padouch jako by vypadl   z dětského filmu, špioni   naivní. Bytost z vody je   roztomilá, nemohla jsem si   nevzpomenout na film   "Slepenec". Prostě   pohádka, jejíž konec je   jasný už od začátku. Kdyby   se tam nesouložilo a mučení   Vodníka nebylo tak drsné,   byl by to hezký film pro   děti.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih34547minih34547Běda tomu skrze něhož přichází pohoršení (1950) 
Běda tomu skrze něhož přichází pohoršení n
minih29762minih29762Jedinečný (2001) 
The One n
minih37059minih37059Oskar (1967) 
Oscar n
minih70237minih70237Burácení s Burácem (1981) [TV inscenace] 
Burácení s Burácem n
minih128220minih128220Děs po setmění (2014) 
The Town That Dreaded Sundown n
minih38586minih38586Paměť stromů (2003) [TV seriál] 
Paměť stromů n
minih5660minih5660Člověk není sám (1971) 
Člověk není sám n
minih43044minih43044Americká kletba (2005) 
An American Haunting n
minih82697minih82697Vánoční Růženka (1986) [TV inscenace] 
Vánoční Růženka n
minih49464minih49464Egyptologové (1974) [TV inscenace] 
Egyptologové n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pečení na neděli (2021) [TV po...

08:20 - 08:50

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Odysea: Mýtus nebo realita?

07:45 - 08:40

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

08:15 - 09:30

23 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:15 - 08:45

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Philip M. Jefferies

Jefferies Philip M.

Chris Ratz

Ratz Chris

Naposled navštívené:
Philip M. Jefferies

Jefferies Philip M.

Chris Ratz

Ratz Chris