Duben
ohodnotit

Zakázané království

The Forbidden Kingdom

Další název:
Gong fu zhi wang; Gong fu zi wong; Jackie Chan; Jet Li Project; King of Kung Fu / Zakázané kráľovstvo (SK)
Rok:
2008
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
23.10.2008
„Nebezpečná cesta. Neznámá země. Neuvěřitelé dobrodružství. Boj o věčnost je úžasnější, než si dokážete představit.“

Komentáře k filmu Zakázané království

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Žily byly 2 legendy bojových   umění. Mnoho jejich   fanoušků je toužilo vidět   v jednom filmu. Chopil se toho   režisér R. M. (Lví král,   Myšák Stuart Little) a   udělal z toho pohádku.   Nýmand z jiné země a doby   je předurčen pomoct   Opičímu králi, během pár   dní se naučí bojovat,   všechny zachrání. Navíc je   vše koncipováno jako sen po   pádu ze střechy, načež   vstane a nic mu není. Proč   se proboha takové legendy   spojily v takové   kravině?!
Úžasná   výprava a jediný vtipný   moment (přivolání deště)   absolutní naivitu a stupiditu   filmu nespasí.
efCZa
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.1.2009
Tento typ filmů většinou   vyhledávám, ale filmy které   produkuje Jet Li a Jackie Chan   mi pomalu začínají lézt   krkem. Je to opravdu jen o   boji, z příběhu se dozvíme   jen základní linku, která   opravdu jen nejzarytějším   fandům může stačit. Tento   film je klasická   "kopačka" (odvozeno   od "stříleček"   :o) ), kde není místo pro   seznámení s herci ani pro   krásné záběry...prostě   kung-fu od číňanů pro   Američany.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Tento kousek se ke mě dostal   neplánovaně a spojení J.Li   a J.Chan mě nechává celkem   chladnou, také nechápu   rozdíl mezi stylem kudlanky   nábožné a tygra.Nicméně   jsme se u tohoto snímku   bavila, oba (Li a Chan) jsou   vtipní, mrštní a   odehrávají své role s   přehledem, bylo na nich   vidět, že si boje   užívají. Příběh je   slabší a americký konec -   no comment.
Hugin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.3.2010
Američani dokážou zprznit   skoro každé téma. Od   debaklu to zachránila účast   takových veličin jako jsou   Woo-ping Yuen (choreografie   akčních sén), Peter Pau   (kamera), kteří dodaly   snímku patřičné kvality, a   Jet Li, jež neustále   dokazuje, že není jen   dobrým bojovníkem, ale i   dobrým hercem. Jednoznačně   nejhorší je samotná pointa   příběhu, kdy se vyplašený   americký teenager, mimochodem   nejslabší článek filmu,   vydá, ze současnosti,   zachraňovat fantasy svět   čínských bájí, a v   závěru všem nakope prdel.   Jak americké, jak   neoriginální. V   jednotlivých scénách a   dialozích je patrné,   zřejmě z nedostatečné   invence scénáristy a   režiséra, vykrádání   mnohých filmů, dnes se tomu   ovšem říká točení poct.   No, a že i např. čínští   bozi a všichni ostatní,   mluví anglicky, je kapitola   sama pro sebe. Příjemným   překvapením byly ovšem   bonusy na DVD. Oproti   zvyklostem se američtí   členové filmového štábu,   někteří z nich by stěží   našli Čínu na mapě, v   rozhovorech nezmiňovali o   vlastní dokonalosti a   skvělosti, ale dokázali   vyzdvihnout práci čínských   kolegů a ocenit kvality   čínských filmových   studií.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2013
Výborná dobrodružná   fantazy se skvělým   obsazením J.Li a J.Chan v   jednom filmu.Výborné efekty   a triky.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2010
tak dvě legendy se sešly v   skvělé pohádce  
dobré dílko   nezklame a je to velmi   slušně natočeno i zahráno.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Spojení jmen Jet Li a Jackie   Chan v jednom filmu je pro   fanoušky hongkongských   podívaných něco podobného   jako spojení Arnie a Sly pro   akční fandy. V tomto   případě však ani toto   spojení není zárukou   kvalitní podívané. Minkoff,   který má za sebou jen   průměrné rodinné   podívané film moc nezvládl   a přináší takovou variaci   na "Nekonečný   příběh", kdy se   introvertní nesympaťák   dostane do minulosti a musí   splnit těžký úkol, na   který samozřejmě není   sám. Příběh je průhledný   až hanba a ani herci se moc   nepředvedli. Kdo by čekal   spásu v podobě akčních   scén, tak i v tomto ohledu   film příliš nazaujme.   Akčních scén je sice dost   ale nejsou příliš   nápadité a používaní lan   je až moc viditelné. Ve   výsledku se jedná o   průměrnou rodinnou zábavu,   určenou převážně pro   mladší 13 let, kterým budou   souboje i příběh připadat   cool.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2015
Asi do půlky mě film   příliš nezaujal a trochu   jsem se bál že jde o další   uječený kung-fu film, druhá   půlka ale již byla   podstatně dobrodružnější,   z Jasona naštěstí   neudělali kung-fu   rychlokvašku, ale opravdu jen   žáka a šťastný konec   nemohl dopadnout jinak. Bezva   efekty, dobré bojové   umění, ucházející   příběh.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Ještě že přišla naprosto   výborná závěrečná   půlhodinka. Nebýt jí, byla   by to ohromná snůška nudy a   ničeho. Takhle jsem z   plánovanýho vyhození DVD do   kýblu od svého záměru   ustoupit. Vyprávění jedné   legendy je na tom   kvalitativně jako třetí   Mumie...těží ze svých   hlavních protagonistů, ale   nic moc neukazuje´(kromě   pár světlejších   místeček), až místy dost   nudí. Až na tu závěrečnou   třetinu. Ta byla výborná.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2008
Tento film vo mne vzbudzoval   obrovske ocakavanie-vidiet v   jednom snimku najvacsich   majstrov bojovych umeni a   zaroven filmove hviezdy v   podani J.Chana a J.Li sa   nepodari kazdy rok.Trosku som   vsak zostal sklamany-ani nie z   bojovych scen,ako z filmoveho   scenara,ktory je sity   jednoznacne pre potreby   americkeho publika.Do   nadhernej rozpravky   zakomponovat mladeho   Americana,s ktorym by sa mohlo   americke publikum stotoznit   posobi ako pest na   oko.Vysledkom je lahko   nadpriemerny film,ktory v   divakovi nezanecha hlboku   stopu.Film stoji za   pozretie,ale jednoznacne sa   jedna o premarnenu   prilezitost.
Llewelyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2009
Mám rád čímské   velkofilmy, ale byl čas na   změnu. Typičtí hrdinové   proti přesile ve státních   intrikách, to je snad v   každém filmu, byl čas na   trochu fantasy či pohádky..A   moc dobře se povedlo. Někdo   nadává na toho americkýho   kluka...jasně, jeho výkon   nebyl kdo ví co, ale mohli by   vybrat i hůř..navíc Jackie   Chan a Jet Li - tihla dva   když se dají dohromady, tak   musí vzniknout dobrý   snímek. Jackie byl jako vždy   přihlouplej kong-fu mistr a   Jet mě pobavil v masce   Opičího krále...
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tak chladný to film.   Obyčejná zápletka nijak   nepřekvapí. Kdyby se více   ubralo na zábavě a přidalo   se trochu na citech a   momentech velkého umění,   tak by film byl trošku někde   jinde... Dnes jsem film okusil   znovu a musím hvězdičku   přidat. :)) Co stojí   především za zmínku je   hudba. Jet Li a Jackie Chanovi   by tento snímek měl být   velice blízký, ale scénář   poněkud bohužel zaostával.
Koimisto
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Strašná škoda ...
Jak psali jiní, přijde mi   strašná škoda tak dobrého   příběhu!!! Vše to mohlo   mít úplně jiný nádech,   kdyby se nejednalo o tak   "pitomoučký"   příběh amerického chlapce,   kterého navíc odchytili   někde v Kauflandu u kasy. Je   mi to strašně líto, na film   jsem se moc těšil a   očekával jsem něco úplně   jiného. Ani mi nepřišlo,   že by JET LI s JACKIE CHANem   dostali, alespoň   odpovídající, prostor   vzhledem k jejich velikosti a   boomu.
Čekal jsem   bojové orgie a místo toho   jsem pořád viděl nějakého   oslizlého amerického kluka -   na kterého jsem jít vážně   nechtěl ... opravdu jsem   zklamán a hodnocení dávám   vysoké ´6´ jen kvůli   Mistrům s velkým M, panu LI   a CHAN a tomu málu boje ...   :@)
100000052556420
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2016
Akčnák
Velmi dobrý film.Hraje zde   kupříkladu známý herec   Jackie Chan.Je to   akční-dobrodružný   film.Chan zde sekunduje   Michaelovi Angaranovi.Je zde   spousta soubojů a hodně   akce!
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Opět Jackie v akci. Kombinace   Jackieho a Jeta byla vážně   skvělá. Při scéně, kdy   spolu ti dva bojují jen   zíráte se zatajeným dechem.   Hudba je také nádherná, ale   nic se nevyrovná překrásné   čínské krajině. Opravdu   nádhera.
martas_v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Klasický kung-fu film, kde se   sešli legendy čínského   filmu. Film ničím neurazí,   nenadchne, ale pobaví.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2008
100% souhlasím s tím, co   napsal Pigal.
Na tento   film jsem se těšil ještě   víc, než na první a   zároveň poslední kometu   kterou jsem kdy zahlédl.
Jackie Chan se v   bitevních scénách více   než vyrovná o 9 let   mladšímu J. Li. opravdu mě   trošku mrzí, že je to   tvrdě zameričtěný film a   celým svým tělem doufám v   pokračování spolupráce   mezi největšími mistry   filmových bojových umění   všech dob. Za bojové scény,   části čínských legend a   oba mistry dávám 10 ovšem   za zbytek filmu stěží 3.   Přestože někteří z vás   mohou namítnout že vám to   matematicky nesedí dávám 8.   Protože právě koukám na   souboj Jackieho s Jetem .....
hellercz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Pěkná podívaná fantasy   kung-fu film (fantasy moc   nemusím), kde hrají hned dva   moji kung-fu oblíbenci Jet Li   a Jackie Chan :) Některé   souboje jsou až moc   nadsazené, ale asi to tak   mělo být.
puol
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2010
V nejakom článku som čítal   zvláštne porovnanie. Vraj   žáner kung-fu má veľmi   blízko k pornu. V oboch sa   len čaká kedy si to tí   dvaja spolu konečne rozdajú.   Fanúšikovia honkongských   legiend Jackie Chana a Jet Li   sa dočkali, bohužial len v   americkej nezávadnej rodinnej   fantasy. Ja sám, ako   fanúšik honkongskej   kinematografie som si zobral   ako morálnu povinosť   vzhliadnuť ich v kine. Podľa   ohlasov a prečítaných   recenzíí neboli moje   očakávanie veľke a nakoniec   som z kina odchádzal celkom   spokojný. Takže zhrnutie:   roky nezastavíš, ale stále   im to ešte slušne kope, ten   americký teeneger bol vcelku   znesiteľný, obstojné triky,   výprava i choreografia a   najmä kopec odkazov na staré   kung-fu filmy.
sharp69
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2009
No tak mám rád filmy z   prostředí číny a japonska   ale tohle to už je na mě moc   přežiju lítající lidi   napr.v tygr a drag ale tohle   už je opravdu   pohádka.Samozřejmě dvě   legendy Jet Li a Jackie Chan   jsou zárukou kvality   bojových umění ale to je   jediné kvůli čemu se na to   koukat a americký příběh   je tam více než   zřetelný.prostě sem čekal   něco lepšího.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51138minih51138Souboj Titánů (2010) 
Clash of the Titans n
minih146088minih146088Circle: Uzavřený kruh (2017) 
The Circle n
minih4466minih4466Bonnie a Clyde (1967) 
Bonnie and Clyde n
minih28184minih28184Mumie se vrací (2001) 
The Mummy Returns n
minih6799minih6799Double Team (1997) 
Double Team n
minih19374minih19374Soudce Dredd (1995) 
Judge Dredd n
minih152807minih152807Wind River (2017) 
Wind River n
minih26497minih26497Hlava nad vodou (1996) 
Head Above Water n
minih27545minih27545Modrý blesk (1999) 
Blue Streak n
minih125201minih125201Batman: Útok na Arkham (2014) [Video] 
Batman: Assault on Arkham n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10