Zari
ohodnotit

Vrať se do hrobu!

Další název:
Po maturitě; Return of the Grave;
Žánr:
Rok:
1989
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
1.8.1990
„O cestě Víti Jakoubka do mládí, do stáří a zpět.“

Komentáře k filmu Vrať se do hrobu!

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
charlie1612
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.1.2024
Námět a scénář je jistě   šitý na míru autorovi,   nicméně – zde se trochu   míjí účinkem. Námět   není až tak od věci,   provedení je absolutně mimo   – nechápu, kdo by mohl   považovat MŠ za   středoškoláka – snad jen   nějací retard, v době   natáčení mu bylo 32.
I přes některé   hlášky, které si pamatuji,   je to cekem zoufalství…
topipig
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2021
Asi nejzdařilejší film   Milana Šteindlera, i když to   žádná sláva není. Nikdy   jsem mu nepřišel na chuť a   samotný výkon Šteindlera   mě taky nikdy nenadchl. Já   mám celkově problém se   scénáři Haliny Pawlowské,   ty její výplody jsou mi   proti srsti. Vrať se do hrobu   se pro hodně lidí stal   předrevolučním kultem, pro   mě však pouze průměrnou   odrhovačkou. I tak dám za   tři, protože další práce   Pawlowské a Šteindlera už   nemusím vůbec.
petrvy
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.6.2019
Trapárna
Šteindler si roli napsal pro   sebe, aby si mohl užívat s   mladýma holkama - jinak by si   o něho žádná ani kolo   neopřela. Je to zastydlý   puberťák, jeho současný   humor, který se neobejde bez   vulgarismů je ubohý.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2019
Víťa Jakoubek:-)
Nemohu si pomoct, viděl jsem   to minimálně 5x i víc a   porád mě to baví. Komedie,   která stále slušně pobaví   a je skvěle zahraná. Mám   tam několik oblíbených   scén a hlášek, ale i   postav, proto vždy po čase   neodolám a mrknu znovu:-)
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.7.2018
Miestamy celkom šikovná   komédia dá sa na tom   zasmiať, námet dosť dobrý   aj keď až tak využitý ako   by sa dalo, lebo ako celok to   nie je fakt nič preborné a   splýva to tým pádom z   hromadou iných komédii o   motákoch, možno keby som z   Českej filmovej produkcie   nič nevidel tak zo zožeriem   ako malinu ale takto asi   ťažko, škoda že sa točia   stále dookola len komédie   založené na podobných   situáciách, čo trvá už   pekné desaťročia a nič   nového, experimentálneho,   preborného sa tým   nedočkáme, nikto sa   nesnaží v našich   končinách priniesť niečo   nové čo by kinematografiu   trošku oživilo a zatienilo   tú zaužívanú všednosť   /40%/
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2017
V době natočení tohoto   filmu už se „bžódalo“   do lecčeho, tak toho využil   i Šteindler s Pawlovskou a   nutno říct, že dost   vtipně. Mládež ve   čtvrťáku už částečně   ví, co se životem, ale   částečně se ještě   nevyhranila. Ona se   nevyhranila ani část   třicátníků, takže to je v   konečném výsledku nastejno.   Je to vtipné, Pollertová má   hezký prsa a Víťa může   být rád, že mu nakonec   nezbyla jen vyzobaná   slunečnice, ale hezká a   rozumná Batulková.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2017
PROCESOR!
A 1000X omletá fráze, že   člověk je tak starý, jak se   cítí.. Ráno jsem při   cestě do práce stařec.   Když je volno a venku hezky,   tak jsem puberták. Děkuji,   že žiju tady a ženský   nemusí chodit zahalený.   Když píšu a vymýšlím si   tak jsem dítě. Po tréninku   ve fitku se cítím lehce,   jako mladík. Jsem všechno   jen né dospělý.
To   chce po mě okolí abych se   choval "vážně a   dospěle" a řešil   každodenní stejný sračky,   vždyť času na hraní jsem   měl dost...
Ale já   si chci hrát dál.. Nebaví   mě se tvářit důležitě a   rozumně.
Film Vrat se   do hrobu to vystihuje dost   přesně, smetí ven děti do   školky a drtivá síla   stereotypu. Udělala jsi něco   jen tak? Třeba vylezla na   strom? .. V 20. dobrej nápad,   ve 30. už se cítíme   pohoršeni a není to vhodné,   ach ano o nikoli vhodné..
Já seru na to, že to   není cool a klidně na ten   strom, když nebude moc   vysokej vylezu a nemusím být   hned nalitej..Protože chci a   hned se budu cítit, jako   uličník. Dospělost a   vážnost si schovám až mi   nic jinýho nezbyde...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.10.2016
Šteindler je pro tuhle roli   uťápnutého úředníčka v   roli teenagera jako zrozený.   Jakoubkovi se dá fakt   věřit, že ho maturanti   neprokoukli a přijmuli mezi   sebe.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2014
Výborné hlášky a správně   komediální děj, legenda pro   pamětníky konce socialismu a   nástupu nové umělecké   generace.
karel.dlouhy.18
Hodnocení:
Přidáno: 11.8.2013
Obsazení
Úsměvný film, kde mne velmi   zaujala hláška Neckermann a   Quelle, ať jdou dopr...,   pravý Čechů ráj, obchodní   dům Máj
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.12.2012
Vráť sa z hrobu
Tak by ma zaujímalo, čo   všetci na tom vidia. Problém   je skôr v tom, že to je   skôr sci-fi. Myslím v tom,   že nie je možné, aby   všetko fungovalo tak, teda   vlastne nefungovalo. Takže.   Bolo vlastne v tom filme   niečo, čo hlavnému hrdinovi   vyšlo, okrem toho, že ho   zbalila čerstvá maturantka?   Pády, nešťastia, náhody,   neuveriteľné stretnutia.   Mnohým sa za život toľko   toho nepokazí. Tiež by ma   zaujímalo kedy to točili,   nechce sa mi veriť, že by   niečo pred revolúciou také   dovolili točiť. Ono, skoro   nič tam nefunguje. Všetko v   rozklade a všetko   zdevastované. Ja som bol   vtedy malé decko, ale čo si   matne pamätám, tak zas také   peklo mi to vtedy neprišlo.   Jediné pozitívum vo filme   vidím, že ešte nalievali   poctivé polky (i keď u nás   vedľa v hodpode ich ešte   majú, rarita) a nie nula   štvorky. Z oboru sci-fi je aj   chovanie jednotlivvých   postáv. Ani my sme toľko   nevyvádzali v škole a to už   bol tvrdý kapitalizmus. No   príšerné chovanie a on ich   ešte zastáva. Niečo ako   úcta k starším či   slušné, elementárne   chovanie tabu. Náš hlavný   hrdina, tiež neuveriteľné   pohnútky. Ale aby som nedal   totálne dno, celkom   zaujímavá zápletka, keď sa   zabuchnul do tej mladej a   potom pozitívny koniec. Inak   veľmi depresívny film
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2010
Podľa môjho názoru veľmi   vydarený debut režiséra   Milana Šteindlera a taktiež   jeho veľmi dobrý herecký   výkon urobil z filmu naozaj   zaujímavé filmové dielo.   Scenár bol vymyslený naozaj   veľmi dobre. Vykonať výskum   v škole a unášať sa   bezstarostným študáckym   životom by si asi každý   mladý muž rád vyskúšal.   Koho by to nelákalo ? Horšie   je, ak ste už ženatý a   máte deti. Tak ako v uvedenom   filme. Kto to nevidel, oplatí   sa pozrieť.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Šteindlerova komedie je   povedenou sondou do života   středoškoláků, ale   vlastně nejen jich, ale taky   do života těch už   usazených   třicátníků.Hlavní postava   Víťa Jakoubek nejni   zpočátku moc nadšenej z   představy znova usednout do   lavic gymnázia, ale netrvá   to dlouho a novej   bezstarostnej život plnej   mejdanů a průšvihů se mu   začne líbit.Nebylo by na tom   asi nic moc špatnýho, kdyby   ale neměl ženu a dvě   děti…Vystřízlivění z   tohodle příjemnýho snu je   docela drsný a Víťa nemá   najednou nic – ani kamarády   ze školy, ani svou   rodinu…Výborná hořká   komedie, která má zajímavý   téma, nad kterym se dá   rozhodně zamyslet…
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2009
Dobre natocena komedie.
Milan Steindler jako Vita   byl vyborny.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2008
Kolik, že to máme filmů, ze   kterých mnohé hlášky   zlidověly? Je jich dost a   tento film se k nim řadí.   Trochu mám zmatek v tom, kdy   tento film měl premiéru.   Jestli už před revolucí v   roce 1989 a nebo po ní.   Donedávna bych sázel na to,   že před. Ale po doposud   dostupných údajů k   premiéře došlo až v roce   1990. V každém případě   tento celovečerní debut   Milana Šteindlera vznikal   před přelomem let 1989/1990   a děj se odehrává na   sklonku normalizace.
Hlavní hrdina -   sociologický vázkumník   Víťa Jakoubek - si hned   našel cestu do srdcí   diváků. Terminus technikus   "vyzobaná   slunečnice" do pamětí   českého člověka vešla   díky tomuto snímku. Každý   Čech také ví, že pravých   Čechů ráj byl obchodní   dům Máj. Neckerman a Quelle   ať jdou do ...
Stegr
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Milan Šteindler je   sympatický člověk, ale   pořádné hlášky a vtipy mu   ve filmu bohužel chyběly. Co   mě vážně zaujalo, byl trik   s třináctkou... :)
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Jednoduché, ale vcelku dobré.
Lehce nadprůměrný   filmeček, který sice   neslibuje srandy kopec, ale   pro zrelaxování a pobavení   se je docela fajn koukatelný   a zábavný. Milan Šteindler   se své role   "studenta" zhostil   báječně a je fakt, že   člověk mu jeho výkon   věří, že se skutečně   odehrál. Nečekejme nic   náročného, ale jako dobrá   zábava to stačí.
Utah79
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2008
Typický český starší   film, se zajímavím   námětem. Víta J. (Milan   Šteindler) a je pověřen na   gymnáziu udělat výzkum   mládeže....Dobrý film.
Rene1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Myslím, že nápad, námět   filmu, je naprosto   vynikající,   úžasný.Rovněž jsou zde   skvělé komické situace. Ten   film určitě rozesměje,   pobaví. No ale myslím, že   sebeobsazení do hlavní role   si mohl jinak velice   talentovaný režisér   odpustit. Věřit tomu, že   tohohle fotra puberťáci a   zpočátku i učitelka   považují za nového žáka   teenagerského věku, to dá   rozhodně mnohem víc   představivosti než kdyby   sociolog v podání   třicetiletého Šteindlera se   dostal do podobné situace v   domově důchodců.
kcobain
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Troufám si tento film   zařadit mezi mé horké   favority,spusta   nostalgie,skvělé herecké   výkony známých   tváří,"lidské"   téma stárnutí a celkově na   mě film působí velice   dobře i když už je nějakej   ten pátek natočenej.Zkrátka   jeden z nejlepších filmů na   který se dá dívat kdykoliv.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2008
Nejlepší dílko Milana   Šteindlera jako reřiséra a   také herce , v roli sociologa   , který pronikne mezi   maturující mládež , aby   získal poznatky pro svůj   "samostatný   výzkum" a vrací se   tudíž zpět do svých   školních let a nechává se   unést bezstarostným životem   mladých , což ovšem nemá   dlouhého trvání , neboť se   časem provalí jeho   opravdová identita a věk a   nakonec mladá dívka pronese   na jeho adresu tu památnou   větu: Vrať se do hrobu! Kdo   viděl ví o čem píšu , kdo   ne , ať se na film podívá ,   stojí to každopádně za to!
zakysan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2006
"Cpěte se, ať nám   starý lidi nezasednou   místa". Klasická   hláška z filmu o mládeži a   životě v bludném kruhu   absurdnosti komunizmu, ze   kterého se hlavní hrdina   snaží vymanit i přez   překážky, které mu staví   do cesty jeho věkový a   sociální status. Trpká   komedie, která poučí, ale   hlavně pobaví naše   bránice.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47095minih47095Josefina (1968) [TV inscenace] 
n
minih58507minih58507The City of the Dead (1960) 
The City of the Dead n
minih44693minih44693Než si pro nás přijde (2007) 
The Bucket List n
minih4836minih4836Byl jednou jeden polda (1995) 
Byl jednou jeden polda n
minih125623minih125623Na houby (2011) [TV pořad] 
Na houby n
minih73461minih73461Lajka (2017) 
n
minih65614minih65614Trabantem napříč Afrikou (2010) [HDV] 
n
minih139967minih139967Noc bezMoci (2015) [DCP] 
Medena Nok n
minih162889minih162889MOST! (2019) [TV seriál] 
MOST! n
minih67483minih67483O čarovné Laskonce (1989) [TV seriál] 
O čarovné Laskonce n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:20 - 04:50

127 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Ing. Karel Holomek, ochránce s...

04:25 - 04:40

2 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:45 - 04:45

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:15 - 05:55

12 minut již uběhlo
88 minut zbývá do konce

Reklama