Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Vlákna

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.6.2019
Takový divný polo dokument,   nebo něco tomu hodně   podobného. Začátek na   usnutí. Nebylo to až tak   dobré, jak vyznívá z   hodnocení. Za mne slabých   dvacet.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2021
Šokující, naprosto reálný   a ve svém jádru hodně   varující snímek, tentokrát   od britských tvůrců   televize BBC. Tentokrát   proto, že pouhý rok   předtím byl na stejné téma   v USA uveden snímek ´Den   poté´ (1983). Ano, oba tyto   snímky mají jedno   společné. Vyhrocení   konfliktu mezi USA a SSSR do   takové míry, že dojde k   odpálení jaderných hlavic a   jak si lidstvo počíná po   jaderných výbuších. Byť   celý koncept Britové v   podstatě pojali stejně, pro   alespoň nějakou odlišnost   vsadili více na   dokumentární dojem, při   kterém pro reálnější   dokreslení použili   skutečné hrůzné záběry.   A můžeme jen hádat odkud.   Rozdíl je také důvod   vzrůstajícího konfliktu.   Zatímco v ´Den poté´ bylo   použito fiktivní obsazení   Západního Německa armádou   Sovětského svazu, v tomto   snímku je reálný konflikt v   Íránu a vize, kam by to   mohlo až dojít. Takže opět   byl zmáčknut červený   knoflík, jen se nedozvíme   kým. Konflikty mezi Amerikou   a Ruskem zřejmě nikdy   neskončí, takže nelze   jinak, než dát zákonem, jak   ´Den poté´, tak i tento   snímek, všem politikům   světa povinnost sledovat   každý rok pro poučení, co   mohou způsobit. Děj   příběhu se veze ve   vyprávění obyčejného   života nejrůznějších   lidí, které jsou   doplňovány zpravodajskými   informacemi politického   vývoje vztahů mezi USA a   SSSR. Děj je tak rozdělen na   dvě poloviny. Na život před   výbuchem a na život po   výbuchu. A vize je to opět   hrozivá. Polodokumentární   styl vyprávění je nemalým   přínosem k autentičnosti   daných skutků, které   nestárne a co si budeme   povídat, je plně platný i v   dnešní době. Jen se   postupně mění místo   politického konfliktu mezi   USA a Ruskem, k čemuž se   nově přidává EU. Jestli je   snímek lepší tento nebo   ´Den poté´ je otázkou.   Každý má sice své, ale oba   budí hrůzu stejně dokonale.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2008
Chvílemi opravdu strhující   a mrazivý snímek, který   ukazuje jaké následky by   měl atomový výbuch ve   Velké Británii. Škoda   přílišné zdlouhavosti   filmu. Ale i tak se jedná o   snímek na který jen tak   nezapomenete.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2015
"Neznamená to, že   určitě vypukne válka, ale   ta možnost je reálná a   všichni na ni musíme být   připraveni"... slova,   kterým se zdravý rozum   vzpírá bez ohledu na to, jak   často jsou mu opakována. Ta   představa je pro člověka   podobně abstraktní, jako   třeba nekonečno... a proto   se na ni nelze připravit.   Bohudík.
goranchorvat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2011
Šokující reálnost
Je paradoxem že jsem se k   tomuto snímku dostal více   jak čtvrtstoletí po jeho   vzniku. Extrémní a   realistická analýza života   po atomové apokalypse   nemůže nechat prakticky   žádnou věkovou skupinu v   klidu. Pro mě osobně   zfilmovaná noční můra   mého dětství, která nám   byla každodenním   strašákem. Když se   oprostím od osobních   pocitů, máme zde hraný   částečně dokumentární   film, s krátkými hlasovými   vstupy komentátora suše   hodnotící hrůzy a dopady   nukleární války.   Důkladnost načasování a   syrovost, se kterou jsou daná   fakta nadávkována, je   opravdu neskutečně   skutečná a hrůzostrašná.   Nejbrutálnější reálný   nehorror který jsem kdy   spatřil. Když si uvědomím,   jak strašně blízko v   historii jsme byly tomuto   holocaustu, mrazí mě v   zádech. Souboj kde není   vítězů ale pouze   poražených. Neumím si ani   představit co musel snímek   vyvolat v době svého vzniku,   kdy studená válka vrcholila   na maximum. Jakákoli slova po   shlédnutí tohoto snímku   jsou nedostatečná k   vyjádření šoku který po   něm každý normální   člověk musí zažít.   Všechny rádoby děsivé   filmové věci současnosti   jsou najednou směšně   ubohé. Klaním se před   Mickem Jacksonem za precizní   převedení dopadů jedné z   největších hrůz, co kdy   člověk dokázal vymyslet na   filmové plátno. Tento film   by měl být rozhodně   povinný v hodinách   dějepisů, a hlavně pak na   setkání vojenských a   politických vúdců zemí   této planety.   Alarmující-90%
pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Mraziva prognoza...
Perfektny hrany dokument   vhodne doplneny o fakty a   predpoklady,ktory sokujucou a   velmi sugestivnou formou   predklada zrod jadroveho   konfliktu a nasledujucich 12   rokov po nom.Povinne by ho   mali vidiet vsetci ti,ktori   nieco podobne svojim konanim   mozu sposobit.Film je velmi   emotivny a zanecha vo Vas   vnutorny neklud a strach.Je   dokazom,ze aj 25 rokov stary   film moze byt aktualny a   atraktivny pre   divaka.Jednoznacne   doporucujem!!!
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2014
Pokud někdy v budoucnu dá   vousatý náčelník   velbloudářů svůj   modlitební kobereček do   čistírny, aby mu z něj   odstranili ropné skvrny,   může to být zlé. Pak bude   dočasně bez koberečku a   při svých motlitbách bude   pětkrát denně mlátit   hlavou přímo do betonu. A je   možné, že mu definitivně   prdne v kouli (zatím se   naštěstí jakžtakž   drží). Zmáčkne červené   tlačítko a ... Pak uvidíme   krásný hřib, zvedající se   do výšky mnoha kilometrů.   Threads nám působivě   malují obraz světa POTÉ.   Třicet let starý film, ale   přiblížíte-li k němu   Geigerův-Müllerův   počítač, uslyšíte   hlasité praskání.   Radioaktivita je svině, ta se   v zamořeném filmu drží   sakra dlouho. Poločas rozpadu   v řádu staletí, však to   znáte ze školy, od vaší   fyzikářky. À propos, je   deset let po jaderné   apokalypse. Děti už zase   chodí do školy. Ušmudlané   děti, oblečené ve   šinavých hadrech, tupě   zírají na starou televizi se   zrnitým a přeskakujícím   obrazem. Odevzdaně zírají   na kočku... kostru kočky...   Velmi strašidelná scéna.
Lasy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2011
Velmi emotivní film-dokument.   Asi zatím nejlepší co jsem   kdy viděl, snad proto, že je   velmi realistický, protože   se to opravdu může stát. Na   to, že mu táhne na třicet,   tak rozhodně doporučuji   každému
vo.truhlastvi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2012
Vlákna
Jsou 2 filmy které se   zabýrají touto   tématikou,první "Den   poté"a pak tento   "Vlákna".V tomto   filmu jsou scény ještě   děsivější a více ukazují   děsivost a krutost   případné jaderné   války,zde ještě více je   vidět rozdílné chápání   určitých skupin lidí,kde   někteří chrání jen sebe a   na druhé neberou   ohled.Protože film zabírá   dlouhou dobu i po jaderné   válce,je pak možno   vidět,jak by lidská   civilizace byla deformována a   chovala se jak zvěř.V   jaderné válce by nebylo   vítězů,byli by mrtví a   živý,kteří by těm mrtvým   záviděli.
Pejpr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Stručný návod, jak během   jednoho dne srovnat Zemi se   zemí aneb jak se to taky   někdy může pěkně posrat.   Vše patřičně doplňuje   statistický žurnál.
miksov
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Velmi působivý film točený   polodokumentárním způsobem.   Vede opravdu k zamyšlení a   stojí za to, se na něj   podívat. Z filmů   popisující atomovou   katastrofu jsem se s lepším   nesetkal.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47987minih47987Důstojníci / Žoldáci (2006) [TV seriál] 
Ofitsery: Poslednie voiny imperii n
minih55846minih55846Reset (2009) 
Hardwired n
minih53867minih53867Kniha přežití (2009) 
The Book of Eli n
minih87047minih87047Čirok (1968) [TV inscenace] 
Čirok n
minih24725minih24725Škola hříšníků (1965) 
Škola hříšníků n
minih159290minih159290Temné síly (2018) 
The Darkest Minds n
minih21530minih21530Twin Peaks (1992) 
Twin Peaks: Fire Walk with Me n
minih32049minih32049Ti druzí (2001) 
The Others; Los otros n
minih79902minih79902Diktátor (2012) 
The Dictator n
minih7575minih7575Fargo (1995) 
Fargo n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

64 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Odysea: Mýtus nebo realita?

07:45 - 08:40

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:30 - 08:15

39 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:50 - 08:15

19 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama