Zari
ohodnotit

Vendeta

Rok:
2011
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
24.11.2011
„Každá vražda si zasluhuje trest. Tam, kde selže spravedlnost, nastupuje vendeta.“

Komentáře k filmu Vendeta

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.10.2020
Český pokus o plnokrevný   thriller zaslouží body za   odvahu a je navíc dost dobrý   po herecké stránce. Ale   příběh sám je bohužel   poněkud nevěrohodný a lehce   za vlasy přitažený a navíc   z mého pohledu utrpěl   barbarskou prací ve   střižně. Podtrženo a   sečteno mi z toho vychází   průměrný výsledek. Koukat   se na to určitě dá ale   žádný velký šlágr to   rozhodně není. Ale v   kontextu s naší filmovou   tvorbou poslední dekády   nedopadá tenhle film tak zle.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Zpočátku to vypadalo velmi   slibně. Žánr, který mám   vcelku rád. Ovšem pak se z   thrilleru stala, jako snad   vždy od českých autorů,   přihlouplá blbina. Nesmysl   se vrší na nesmysl, pitomost   na pitomost. Vše, co má jen   trochu, nedej bože, působit   brutus dojmem je bedlivě   vynecháno. To co je   ponecháno za moc nestojí.   Velká škoda. Snímek měl   jet přímočaře k motivu   msty a nezapadat do klišé   rádoby psychologie. Od půlky   jsem se silně nudil a čekal   na konec. A tak lze kladně   ohodnotit skvělé hlavní   protagonisty a obr zásluhu   kamery. Jinak to může jít   celé do rákosí.   201311198101/8614
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2013
Psychothriller o muži, který   bere sílu k tomu, aby pomstil   znásilnění a smrt své   dcery. Tři chlapci   zbohatlických rodičů si   povyrazí a přeženou to. A   jak jsou ta naše společnost   a justice spravedlivé, tak je   velká pravděpodobnost, že   hoši nedostanoiu ano trest v   podobě prospěšných prací.   Je tedy nutná pomsta. Zabít   člověka, či jej umlátit, i   to chce odvahu. Napřed si to   hrdina musí vyzkoušet na   psovi, pak teprve přijdou na   řadu ti chlapci. Ale má to   pár háčků. Pracuje   svědomí a občas se do cesty   pomsty přimotá někdo   nežádaný.
Film   však připomíná některé   americké thrillery a tedy   mám pocit, že už jsem to   někde viděl.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.5.2012
V našich končinách se tyto   filmy moc netočí a proto   jsem uvítal, že zde vznikl   takovýto snímek. Po jeho   shlédnutí jsem zůstal   rozpačitý. Asi moc   přemýšlím u filmu, ale zde   se dle mého odehraje několik   méně logických situací,   které film srážejí dolů.   Jinak herci, lokace, kamera,   temná atmosféra není vůbec   špatná. I tak u mě za 50%.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.2.2015
Ze začátku to vypadalo   docela slibně psycho thriller   jak má být,znásilnění pak   zdrcený Vetchý,ale jak se   objevily nájatí vrazi nebo   co byli   (Chmela,Taclík)kteří se na   to vůbec nehodily přišlo mi   to amatérsky zahraný a   přestalo mě to bavit.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.3.2015
Nápad dobrý, ale je to   béčko. Herecké obsazení je   perfektní, zvlášť Ondřej   Vetchý. Na český poměry   podal vynikající výkon. To   samí jeho náctiletí   kolegové. Film je vlastně ze   současnosti. Ukazuje jak za   tarou belu stojí české   zákony jak to může   dopadnout, když milující   otec vezme spravedlnost do   vlastních rukou. Stopáž   filmu je hodně krátká a to   jsem také rád, že aspoň se   teda podařilo tuhle   béčkovou sklumáž   sestřihat.
V   příběhu mi chybělo více   postav, které by film   dokreslili. Vedlejší postava   Oldřicha Keisera na Vetchýho   prostě nestačila. Chyběla   mi zde i aktivita policie.   Celé se to vlastně točí   jenom kolem Vetchýho a jeho   dcery.
Postupem času   nám děj odtjní zvraty,   které ale byly lehce   předvídatelné a někdy i   nesmyslné.

Takhle se česká   kinematografie na nohy   nepostaví.
New
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.10.2023
Je zajímavý, jak tu hodnotí   film ti, co ho neviděli.   Komentáře jsou plné   nesmyslů, jako že Chmela a   Taclík hráli najaté vrahy,   že se neví co se stalo s   mladistvými násilníky apod.   Pravdou je, že větší akce,   s výjimkou utopení Havla v   blátě tu není, taky   Vetchého psychické scény,   kdy se oklepává, trpí,   apod jsou moc dlouhé. Není   úplně jasný jakým   způsobem zakukali Novák a   Vostárek, zda byli střeleni,   či umláceni, není jasné,   proč Vetchý s nima najednou   neoddělal Havla. Přehled   herců je o tři větší (2x   Šlajerová, Neužil), jak zde   skutečně hráli. Asi fakt   vystříháno. Ale bylo by   dobrý takovýhle filmy točit   i dál ...
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2013
Kdyř doktor Pochman zjistí,   že mladíci, kteří   znásilnili a zabili jeho   dceru, nemohou být kvůli   zákonu potrestáni, rozhodl   se zaplatit svou spravedlnost.   Všechny tři viníky   potrestá po svém - vykoná   svou vlastní vendetu. Na   jednu stranu výborný výkon   O.VVetchého, na straně   druhé řada nelogičností   (zaplacení kriminalsté (4   miliony?), co beztrestnost (?)   mladíků a další a   další), které z   mimočádného filmu dělá   lehce nadprůměrný.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.11.2011
Nevím proč, ale nejsem moc   velký fanda nových českých   filmu.A tenhle film mě o to   mile překvapil na česke   poměry velmi slušny   thriller,které a co si budem   povídat naši tvurci moc   neumějí.Kaiser po dlouhe   době boduje,Vetchý klasika a   nováčci tam dobře   sekundují.Za mně 7.
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.10.2012
Pan Ondruš sebral pár   výstřižků z denního tisku   na nejžhavější témata   jako je narůstající   agresivita mládeže a vysoká   korupce v policejních   kádrech a rozhodl se, že   natočí našlapaný thriller   o oblíbeném tématu pomsty.   Vznikla tedy Vendeta   nepochopitelně prezentovaná   jako střet dvou mužů (?),   přičemž stěžejním   motivem děje je pobíhání   po lese a otázka   oprávněnosti pomsty, kolem   jejíž linie se zcela stírá   hranice mezi tím, co je   správné a co špatné.
Ve filmu přibylo otázek   mnohem víc, jenže přesně   tam, kde být neměly – tedy   v logice (proč zničený otec   nedokončil, co začal a ocitl   se v bezvědomí uprostřed   lesa? Jak zvládl chromý   slabý lesník odtáhnout   tělo chlapce takovou   vzdálenost a za takový   krátký čas? Proč najednou   zmizeli z děje policajti a   dál nevíme co s nimi?...),   mladí herci jsou ve svých   rolích hodně   nepřesvědčiví (až na toho   silnějšího kluka), závěr   celkem klasický stereotyp a   poslední titulková píseň k   filmu ani trochu nepasuje. I   když koncept, některé   scény, dospělé herecké   výkony a exteriéry... nejsou   vůbec špatné, výsledek na   mě působí hodně   nevyrovnaným dojmem a   příliš neoslovil.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2016
Vendeta
Povedený český thriller,   jenž svým obsahem až   zamrazí. Filmu se nedá   upřít atmosféra a syrovost,   které z něho srší. To vše   navzdory tomu, že žádná   zásadní vražedná akce   nejde přímo vidět. Nechybí   zde podplacení policajti, či   neočekávané komplikace,   zkrátka sladká pomsta, jak   má být. A nakonec i Vetchý   toho pomstychtivého otce   hraje velice dobře.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Možná jsem o trošičku   schovívavější, protože   jde o český film, ale   natočit docela slušný   thriller, to se v našich   končinách jen tak nedaří.   A Vendeta je docela podařený   thriller. Je tam sice pár   scénaristických zádrhelů s   časovými odskoky, které by   se daly poskládat jinak, ale   když se přimhouří jedno   oko...
Příběh je   jinak kompaktní, vizuální   stránka působivá,   režisérem vyprávěčské   podání promyšlené. A   samozřejmě velmi poctivě   odvedená práce hereckého   ansámblu, na čele s   Ondřejem Vetchým a   Oldřichem Kaiserem. Řečeno   ve zkratce - jedná se o   solidní český biják.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.11.2013
Vendeta
je poměrně zdařilý pokus o   český thriller.Sice v   některých dramatických   situacích jsou známé   tváře spíše na škodu,leč   zase jde o výborné   herce,kteří nás o své   postavě umí   přesvědčit.Některá místa   byla spíše úsměvná,ale   jinak hodnotím celkem   kladně.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.3.2016
Nevyvazene
Podivne sestrihany film. Sice   chapu vnitrni boj otce. I kdyz   chce pomstit dceru, tak zabit   cloveka neni jen tak. A on ma   zabit hned tri. Az dodatecne   mi doslo, proc hajny odtahl z   chaty jen jednoho-ostatni byli   uz mrtvi. Jenze to vubec neni   videt. Krome zaverecneho   uduseni hlavniho iniciatora   znasilneni neni vlastne videt   vubec nic. Vetchy se snazil,   strihac to zazdil. Skoda.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2013
Zub za zub . Američani by to   udělali více akční ale   jsme v čechách tak tady nic   nejde jak by mělo . Zlomený   tatík co mu puboši zabily   dceru se vydá na cestu   vendety .
Milicent
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2012
..
Dobrý film, skvělé herecké   výkony..Nejhorší je že   uvěřitelná realita. Mezera   v zákoně, kdy 14 letí si   jsou ví, že jim projde i   vražda natož   znásilnění..a   "slušný" člověk,   který ztratí víru v   zákonost tohohle státu a   totálně zkratuje..
blondataXena
Hodnocení:
Přidáno: 20.12.2013
hnus
Jakoby nestačilo, že se tam   vraždí děti. Navíc to   nemá žádný konec (jako   alespoň mívají ty americké   morbidity ). Žádný trest,   nic. Přitom jeden z těch   kluků k tomu byl druhýma   donucen. Hlavní hrdina,   kterého sice výborně   zahrál Ondřej Vetchý (proto   ty dva body) se zbláznil a   tím to skončí. A co se   stalo s těmi hajzly - to uuž   tam není. To je ještě   větší uchylnost než   Perníková věž!
smrkac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Lahůdka pro fajnšmekry
Mám rád spoustu věcí. Mám   rád tajemno, mám rád   české filmy, mám rád lesy   a opuštěná místa, moje   oblíbené vozidlo je Niva,   Kaiser i Vetchý jsou páni   Herci a když to všechno   zamotáme do poměrně   jednoduchého příběhu vyjde   nám z toho Vendeta. Určitě   to má spoustu chybek a není   to dokonalost, ale je mi to   něčím blízké a zážitek   jsem si nesl ještě pěknou   chvilku sebou domu. DVD je na   spadnutí zrovna vyšlo takže   doporučuji všem, možná to   bude stát i za Blue Ray :-)   Takže hustá atmosféra,   vyšinutý Vetchý v   obrovském stresu   vyplívající ze situace do   které se dostal. Myslím, že   lépe režisér tento film   nemohl obsadit. Dokonce dvojka   Chmela+Taclík funguje.   Všechno se to zajímavě   vleče, drží Vás to v   napětí a rozuzlení přijde   záhy a určitě není   neočekávané, ale   částečně překvapí. Mohlo   se z toho samozřejmě   vyždímat ještě víc, ale   schválně zkuste si natočit   něco co bude Vendetě sahat   po kolena a já před Vámi   smeknu jako smekám tady před   pane Režisérem, ona to   totiž není žádná legrace,   to není jako točit růžovky   a ulice. A recenze zaujatých   kritiků si sice přečtu, ale   obraz si opravdu udělám   sám, děkuji žvýkačky   žvýkám od balíčku nové,   nepotřebuji ji   předžvýkávat. TAKŽE   JEDNOZNAČNĚ DOPORUČUJI !!!
jamesek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2012
podle distributora sem se asi   díval na něco úplně   jinýho. kaiser a vetchý   naprosto uvěřitelný   podání, párek   slabodušších   policajtů(scénář jim toho   ani víc   nedovolil),křečovitý   pubescenti a asociální   sociál.
mmdick
Hodnocení:
Přidáno: 16.11.2013
pomsta či trest?
Čl.23 Listiny základních   práv a svobod, jež je   nedílnou součástí Ústavy   ČR:
Občané mají   právo postavit se na odpor   proti každému, kdo by   odstraňoval demokratický   řád lidských práv a   základních svobod,   založený Listinou, jestliže   činnost ústavních orgánů   a účinné použití   zákonných prostředků jsou   znemožněny.
Zde je   nastolena otázka   oprávněnosti tzv. pomsty,   kdy díky nízkému věku   pachatelů spravedlnost   nefunguje. Zde je tedy ono   účinné použití   zákonných prostředků   znemožněno. A dle výše   zmíněného článku má   občan dokonce ústavní   právo postavit se tomuto na   odpor. A nikde v tomto   článku 23 Listiny není   výslovně zakázáno, že by   občan nesměl použít v   rámci postavení se na odpor   proti tomuto jakýchkoli   prostředků.
Pomsta?   Nikoli.....ale trest....
edaedandez
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.3.2016
ne.
spatny.
spatny herecky   vykony.
po tom co mel   hlavni predstavitel umlatit   psa bejsbolkou jsem to   vypnul.tedy jeste pred tim.asi   to bude tim,ze mam rad psy..

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28529minih28529Taková normální rodinka (1971) [TV minisérie] 
Taková normální rodinka n
minih56596minih56596Jen se spolehni (1983) [TV film] 
Jen se spolehni n
minih43090minih43090Motel smrti (2007) 
Vacancy n
minih39194minih39194Vyobcovaná (1998) 
Xiu xiu n
minih52070minih52070Fermatův pokoj (2007) 
La habitación de Fermat n
minih7686minih7686Flirt se slečnou Stříbrnou (1969) 
Flirt se slečnou Stříbrnou n
minih36908minih36908Štěstí (2005) 
Štěstí n
minih10489minih10489Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky (1967) 
Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky n
minih18762minih18762Sharkyho mašina (1981) 
Sharky's Machine n
minih25877minih25877Magická posedlost (1998) 
Practical Magic n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

10:10 - 10:40

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

09:20 - 10:15

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:50

41 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

61 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Le divorcement

Le divorcement
Le divorcement

Jacqueline Lovell

Lovell Jacqueline

Naposled navštívené:
Le divorcement

Le divorcement
Le divorcement

Jacqueline Lovell

Lovell Jacqueline