Jeden svět
ohodnotit

V řetězech

Black Snake Moan

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
116 minut
„Pobožný farmář a mladá nymfomanka v dramatu o řetězu, zlobě, blues a naději.“

Obsah filmu V řetězech

 
Postarší černoch Lazarus je hluboce pobožný farmář a bývalý bluesový kytarista, kterého opustila manželka kvůli jeho bratrovi a nechala ho na chudé farmě samotného, zahořklého a rozhněvaného. Rae je mladá bílá nymfomanka a narkomanka, jejíž přítel Ronnie byl povolán na cvičení národní gardy. Na jednom z divokých mejdanů, plném sexu a drog, se ji pokusí dostat Ronnieho kamarád Gill, Rae se však jeho pokusům vysměje. Gill ji napadne a zmlátí ji. Je přesvědčen, že ji zabil, a tak ji pohodí u silnice. Ráno ji stále ještě zfetovanou najde Lazarus. Odnese ji do svého domku a ošetří ji. V dalších dnech se dívka zmítá v abstinenčním deliriu, a když...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Craig BrewerCraig Brewer  
hraje:
Samuel L. JacksonSamuel L. Jackson.....Lazarus [57]   
Christina RicciChristina Ricci.....Rae [26]   
Justin TimberlakeJustin Timberlake.....Ronnie [25]   
S. Epatha MerkersonS. Epatha Merkerson.....Angela [53]   
John CothranJohn Cothran.....Reverend R. L. [58]   
David BannerDavid Banner.....Tehronne [31]   
Michael Raymond-JamesMichael Raymond-James.....Gill [28]   
Adriane LenoxAdriane Lenox.....Rose Woods [49]   
Kim RichardsKim Richards.....Sandy [41]   
Leonard L. ThomasLeonard L. Thomas.....Deke Woods [44]   
Neimus K. WilliamsNeimus K. Williams.....Lincoln   
Ruby WilsonRuby Wilson.....Mayella [58]   
Claude PhillipsClaude Phillips.....Bojo   
Amy LavereAmy Lavere.....Jesse   
scénář:
Craig BrewerCraig Brewer  
hudba:
Scott BomarScott Bomar  
kamera:
Amy VincentAmy Vincent  
střih:
Billy FoxBilly Fox  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.moanmovie.com/
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu V řetězech >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.1.2022
Zajímavý film. Náprava lehké dívky, do které   se pustí náboženský fanatik. Navíc trojka   Samuel L. Jackson, Christina Ricci a Justin   Timberlake.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2014
Drama o pochopení problému a napravení.   Christina Ricci v roli nymfomanky, která svůj   chtíč nezvládá a jde neustále z problému do   problému. Má v sobě obrovské charisma, kterou   své postavě dodává patřičnou sílu. Samuel   L. Jackson se do role černošského zachránce a   napravitele hodí perfektně. I jeho prezentace   bluesové muziky je velmi povznášející. Vyhnat   démona z těla není nic jednoduchého. Použití   pevného řetězu je metoda poněkud neortodoxní,   ale účinné. Nenávist jen kvete, ale konečné   spasení jakoby přišlo zázrakem. Příběh   občas trochu ztrácí na tempu, ale jinak se   stává hlubokým zážitkem, který dlouho   zůstane v mysli diváka.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.8.2014
Docela dobrý filmový snímek hlavně co se   týče hereckých výkonů na jedné straně   S.L.Jackson který stárnoucího bluesmana zvládl   výborně a na druhé straně odvážně oděná   Ch.Ricci která coby stětka zvládla svoji roli   taky skvěle,stojí za podívání.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2014
Netradiční způsob, jak vyléčit narkomanku a   nymfomanku Rae z její závislosti na drogách a   sexu. Výborné výkony předvádí S. L.Jackson a   Ch.Ricci - nečekal jsem, že mne tenhle snímek   tolik dostane, rovněž závěr jsem takový   nečekal.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2013
black snake moan.
Opat zacnem zanrami.romanticky 55/100.drama   95/100.podarena drama,zaujmave pribehy sympatycky   herci.nic viac nepotrebujem.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.4.2013
Zpočátku jsem se jen těžko bránila pocitu,   že film je koncipován jako oslava prostředku na   hubnutí, který s úspěchem vyzkoušela kdysi   mnohem boubelatější Christina - víc, než   cokoli jiného (místy až teatrálně),   předváděla svou superštíhlou postavu, oděná   pouze v minikalhotky a sporé tílko. Jak však   děj postupoval kupředu, popoháněn skvělým S.   L. Jacksonem a jižanským blues, jehož vrcholem   byl song "Black Snake Moan", nemůžu,   než konstatovat, že to mělo něco (vlastně   hodně) do sebe...Škoda jen té úvodní laciné   předváděčky.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2012
V ŘETĚZECH

Od začátku to vypadá jako   velice divný příběh, ale postupem času si   člověk zvykne na trochu neobvyklý styl v   jednání postav a nakonec se z toho vyklube   nečekaně pěkný film. Čekala jsem nějakou   ujetou perverznost a dostala jsem film, který je   stejně nabitý životem jako ta teskná bluesová   hudba, kterou je film protkán. Hudba, která k   příběhu skvěle padne, a která je v tomto   filmu doslova hlavní složkou, na níž se vše   rozvíjí a to ostatní pod ní je neskonalá   pochoutka. Příběh na téma spoutaná mysl a   nespoutané tělo je chytrý, osobitý i   bolestný. Jde o psychologické drama, v němž se   proplétají osudy dvou dokonale nesourodých   lidí, které dělí propast generační,   etnická, názorová i hodnotová, ale oni ji   přesto hravě překonají, neboť oba v sobě   nosí zárodky deprese a bytostně hlubokého   zármutku. Typický bílo-černý film. Bílá   žena a černý muž, bílé stařecké šediny a   černá hudba, bílé ticho zahalující minulost   a černé blues...to vše se dokonale prolíná a   zapadá do sebe. Hra těchto dvou základních a   jinak protikladných barev je skutečně   pozoruhodná. Na kontrastu těchto barev stojí   celá pointa snímku. Může být nalezení   hříchem posedlé dívky vykoupením pro   smutného vysloužilého kazatele? Proč ne,   vždyť cesta za zadostiučiněním někdy vede   těmi nejsložitějšími zákrutami a dává vás   dohromady s nejnepředvídatelnějšími   existencemi. Příběh osloví diváky hutnou   atmosférou a zkrátka vším, co je pro   působivou podívanou třeba.. Inu, vášeň vodou   neuhasíš.

Herci byli parádní. Spojení   charismatického a drsného Samuela L. Jacksona a   žihadla plné pudové vášně v podání   Christiny Ricci velmi dobře sedlo. Ani Justin   Timberlake nezůstal pozadu a doplnil mozaiku   postav o další blýskavý kamínek. Zajímavé i   dojemné, byť trošku za vlasy přitažené   téma, je bohužel završeno zbytečně   optimistickým a vskutku kýčovitým happyendem.   Škoda toho konce. Ale i tak jde o sice   jednoduchý nápad, který nenudí, je   dostatečně dramatický i zábavný a to si   zaslouží ocenění.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2012
Metódy sú rôzne
Celkom originálny nápad uzemniť mladú, ktorá   nemá život úplne pod kontrolou. Úprimne, koho   by to napadlo? S vierou a reťazou sa o to   pokusíme. Nebolo to špatné. Veľmi sa mi   páčil ten atmosferický juh
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.4.2011
Čas plyne na americkém jihu jinak než ve   střední Evropě a to možná byla největší   chyba tohoto snímku, protože v Christině Ricci   to určitě nebylo. Taky Samuel L. Jackson hrál   co mohl, příběh to byl celkem zajímavý,   nicméně mi přišli narušené úplně všechny   postavy v tomto filmu a to bylo asi moc. Podobné   filmy - Ples příšer nebo 21 gramů, jsou daleko   většími zážitky.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2010
V řetězech
Vynikající drama s notnou dávkou   psychologických prvků. Byl jsem mile překvapen,   že se zde našlo pár srandovních situací a   stejně povedených hlášek, které mě slušně   pobavily. Rovněž se mi líbily charaktery   jednotlivých postav a jejich vývoj v průběhu   děje. Mimo jiné film nabídne zajímavou   zápletku a působivý příběh. Film působí   navenek celkem přirozeně, místy až dost   drsně. A mimochodem blues je dobrá hudba.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih116637minih116637Psí pohádka (1959) 
Psí pohádka n
minih19444minih19444Spartacus (1960) 
Spartacus n
minih32243minih32243Pátek třináctého 3 (1982) 
Friday the 13th Part 3 n
minih156132minih156132Nejlepší přítel (2017) [TV film] 
Nejlepší přítel n
minih9671minih9671Jindra, hraběnka Ostrovínová (1933) 
Jindra, hraběnka Ostrovínová n
minih24075minih24075Zpívání v dešti (1952) 
Singin' in the Rain n
minih21432minih21432Tři veteráni (1983) 
Tři veteráni n
minih157975minih157975Poslední bohatýr (2017) 
Poslednij bogatyr n
minih23881minih23881Zlaté oko (1995) 
GoldenEye n
minih86176minih86176Iron Man 3 (2013) 
Iron Man 3 n


Hodnocení:n12345678910
V řetězech (2006)V řetězech (2006)V řetězech (2006)V řetězech (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10