Zari
ohodnotit

Tři billboardy kousek za Ebbingem [DCP]

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Další název:
3 Billboards; Three Billboards; Tri billboardy kúsok za Ebbingom
Rok:
2017
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
18.1.2018

Komentáře k filmu Tři billboardy kousek za Ebbingem

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2018
Každý má v tomhle   příběhu několik tváří,   většina se snaží být za   ty dobré, ale občas se jim   to trochu vymyká z rukou.   Silný příběh, i když jsem   se nedokázala oprostit, že   to je cílené a tohoto pocitu   jsme se nezbavila po celý   film. Jediná, pro mě velmi   silná scéna, byla v   obchodě, kdy je hlavní   hrdinka obtěžována chlapem,   který jí tvrdí, že zabil   její dceru. Zbytek je sice,   jak už jsem psala, silný   příběh, ale cítím v tom   kalkul.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2020
Tak nebyl to vůbec špatnej   mix černého, nekorektního   humoru, dramatu a krimi, ale   proč nakonec dávám 60%? Za   prvé neuznávám ani černý   humor ohledně znásilnění,   vraždy a rakoviny! Zde se   odehraje smutná scéna a hned   za ní následuje vtipná a to   trochu nabourává celý film.   Smutné momenty skoro hned   srřídají veselé a nějak   to občas k sobě myslím   nesedí. Také konec byl   "blbě" useknutej,   nemám rád věci co se   nedořeší. Takže slušní   herci, zajímavej příběh,   pár dobrých vtípků, ale   ten mix smutek x sranda se mi   občas nelíbil.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2018
PROCESOR!
No konečně můžu nějakému   snímku po delší době   napálit s čistým svědomím   plnej počet. Pravda, chvilku   mi trvalo, než jsem se do   toho dostal, ale jeden zvrat   ve filmu o kterým nemůžu   samozřejmě mluvit, mě   nenechal na pochybách, že to   bude brutální. Vývoj filmu   se nedá moc předvídat, což   mě bavilo asi nejvíc. Jen   bych snad mohl prozradit,   pokud nemáte zrovna moc   dobrou náladu a chtěli se   trochu rozveselit, tak si   snímek raději pusťte jindy.   Ne vždy se nám ten černej   humor líbí.
RM
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2018
Nebylo to špatný, ale co ten   nedotaženej konec??? To mi   přišlo dost hloupý. Za to   jdou bodíky dolu...
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2018
Drsný, ale neskutečně   povedený film, ve kterém se   ta nejtěžší životní   traumata schovávají za   roušku humoru, ale chvílemi   jsou předložena v plné   palbě. Úžasné napětí,   tajemno, smutno až děsivo,   ale zároveň se nelze odlepit   od sedačky. Úžasné   herecké výkony a scénář!   Všem doporučuji tento   Oskarový zážitek
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2018
║Rozpočet   $15miliónov║Tržby USA   $48,746,792║Tržby   Celosvetovo $114,201,721▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Režisér Martin McDonagh   opäť dominuje v tom čo je   najlepší, bezprostredná   dravosť a dôvtipnosť scén   ako na bežiacom páse. Tento   krát som dosť spokojný že   film berie ocenenia a   zaslúžene. Je to dejovo   pútavé, nechýbajú trefné   scénky, ktoré dostanú do   kolien, k tomu výborné   postavy, ktoré sa neskutočne   dopĺňajú. Rockwell je   živel, postavu ma šitú na   mieru a Frances McDormand sa   tu vôbec nestratí a tiež   exceluje. Gradácia deja až   do konca, príbeh má   odbočky, zvraty, záver taký   aký som očakával, režisér   sa pohral s našou   predstavivosťou. /100%/
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2020
Herecky koncert pod taktovkou McDonagha...
Oscarovy film od skveleho   rezisera McDonagha.Jeho In   Bruges je skvela cierna   komedia.V tomto pripade sa   jedna skor o dramu nestastnej   matky schopnej vsetkeho a   kritiku predsudkov, ktorych je   nasa spolocnost plna.Skvele   herecke vykony   McDormand+Rockwell im vyniesli   Oscara.Dinklage a Harrelson sa   im bez problemov vyrovnali   /Dinklage za mna   best/.Atmosfera zapadnuteho   mestecka niekde v Missouri   bola vystihnuta dokonale.K   vyssiemu hodnoteniu mi   zabranila nerealnost scenara a   s nim suvisiaci dej,ktory bol   prilis zahusteny   udalostami.
Film   jednoznacne doporucujem.
Pozn.:Frances McDormand a   Fargo.Videli ste tento   kultovny film?
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2018
Smutné krimi i černá   komedie zároveň a v   civilním provedení.   Ocenění si film rozhodně   zaslouží. Příběh fajn a   výkony herců výborné.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2018
Nevěřili byste, co   rozehrají tři billboardy na   silnici, kterou za den občas   projede i jedno dvě auta.   Velmi silné drama, s   vyhrocenými situacemi a   dějovými zvraty (místy   balancující na hraně   akceptovatelnosti), kde jsou   hlavní postavy velmi   výrazné, až akcentované.   Místy jako by je bylo třeba   ještě přiostřit, aby se   vlezly do scénáře, což   však nezpochybňuje skvělé   herecké výkony (viz   ocenění).
Peykka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.1.2018
Rodinné drama o honbě za   hledáním spravedlnosti   vykulminuje v nezajímavou   podívanou s přespříliš   drsňáckou Frances McDormand   v hlavní roli.

Uznávaná Akademie   filmového umění a věd se   každý rok vyžívá v   rodinných dramatech a nikdy   snímek neodejde s prázdnou.   Přesto mám u tohoto filmu   pochyby.

Film   je situovaný do malého   městečka s názvem Ebbing ve   státě Missouri, typický   středozápad hraničící s   jižanskými státy.   Ústřední postavou je   Mildred Hayesová (Frances   McDormand), jejíž dcera byla   před několika měsíci   znásilněna a zavražděna a   vrah nebyl dopaden. Proto se   rozhodne pronajmout si tři   billboardy u nefrekventované   silnice kousek za městem. Na   billboardy napíše   kontroverzní zprávy   týkající se vraždy, aby   uvědomila místní policejní   okrsek v čele s uznávaným   náčelníkem Willoughbym   (Woody Harrelson), že selhal   a nedělá správně   policejní práci. Willoughby   má na své straně zákon i   svou pravou ruku, homofobního   a rasistického strážníka   Dixona (Sam Rockwell).

Oscarově   oceněný režisér Martin   McDonagh (V Bruggách, 2008)   vsadil na oblast ovlivněnou   jižanskou kulturou, drsný   až nesnesitelný příběh a   samozřejmě na prvotřídní   herce. Ze snímku je cítit   napětí od začátku do   konce. Postava Mildred je   odhodlaná najít pachatele,   ale přesto sama pro to nic   nedělá. Všechny své   naděje vložila do policie,   která ji zklamala, a proto se   mstí formou kontroverzních   billboardů. Herečka Frances   McDormand, držitelka Oscara   za film Fargo (1995), je v   roli přesvědčivá, působí   na diváka opravdu drsně,   hrubě, jako manželka   zažívající domácí   násilí, i jako matka, která   ztratila dceru brutální   způsobem. Perfektně jí   sekunduje Woody Harrelson,   který je od přírody   sympaťák. Role šéfa   policie obviněného ze svoji   neschopnosti mu evidentně   sedla a v podstatě doufáme,   že vše skončí dobře.   Bohužel opak je pravdou. Za   zmínku stojí Sam Rockwell,   který za tuto roli dostal už   Zlatého Glóba, vystřihl   retardovaného strážníka,   který ve čtyřiceti bydlí u   své matky, drží večerku a   nenávidí černochy a   teplouše. Rockwell je pravý   opak Harrelsona, ksichtem i   charakterem.

Ovšem, interakce mezi   všemi třemi hlavními hrdiny   vyvrcholí v jedno velké nic.   Obrovské mínus za konečné   rozuzlení, jestli se tomu   vůbec dá tak říkat.   Člověk celé dvě hodiny   sleduje uštvanou Mildred   honící se za spravedlností   pro svou mrtvou dceru,   nicméně na konci dostane   nemastnou neslanou jízdu v   autě s neduchaplnými   dialogy. Za mě tedy   přestřelené drama jedoucí   rychlostí Orient expresu a   končí stejně jako on –   vykolejeně. Přesně tak se   bude cítit divák u   závěrečných titulek.
peginka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2019
V kině mi film utekl, tak   jsem čekala na TV. A   čekání se vyplatilo. Nevím   proč píšou "černá   komedie", i když jsem se   i zasmála, ale je to hodně o   přemýšlení jak lidé   žijí, jak na spoustu věcí   kašlou, dokud je okolnosti   nedonutí život přehodnotit.   Moc pěkné... Frances   McDormanc opět ukázala, že   být hvězdou nemusí   začínat u krásného   obličeje, ale umění hrát.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2018
Štyri a pol. Málo chýbalo k   dokonalosti. Hlavne záver,   ktorý by uspokojivejšie   zužitkoval brilantne   vybrúsený konflikt   dramatických motívov /   ľudských osudov. Ale   chápeme sa, s takýmto   záverom to pôsobí   “artovejšie”, nikoliv   odfláknutejšie. A s tak   originálnymi a intenzívnymi   situáciami, do ktorých sa   postavy vzájomne zavádzajú,   v podaní tak parádnych   hereckých výkonov, je to   stále najlepší z   nominovaných filmov za rok   2017 na hlavného Oscara.
corea
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.7.2019
Jejdamánku, to dostala tolika   ocenění, to musí být   artintelechtuální bomba,   když dám cokoliv pod 80   procent, bude to vypadat, že   nejsem dostatečný   artintelechtuál. Ale ono je   to možná tak, že jakékoliv   hodnocení nad průměr   svědčí o nahrazení   vlastního mozku stádní   věroukou.
Ačkoliv si   film hraje na "lidskej   příběh ze života co se   kurva může stát i   vám", naprostá   většina chování   protagonistů je jenom klišé   a scénáristická   vypočítavost jak šokovat   diváka a zaplést děj, aby   se vyplnily dlouhé dvě   hodiny. Oželel bych, že tu   není jediná pozitivní   postava, to se stát může,   že vezmete 10-15 lidí a   všechno jsou to tupci a   amorální zmetci, tady se ale   navíc chovají psychopaticky   a nereálně.
Vážně   máte dojem, že paní s   mizivými prostředky přijde   do jakési reklamky a zatímco   agent jí vnucuje   "udělám vám super   cenu", paní hodí na   stůl 5000 USD v malých   použitých bankovkách a   trvá na tom, že částku   odpovídající snad dobrému   placu v L.A. bude platit   měsíčně celý rok za tři   billboardy u opuštěné cesty   mezi poli? A co třeba útok   na děti u školy nebo   vypálení policejní   služebny? Drazí   spoludiváci, chcete mi   tvrdit, že takové chování,   stejně jako jeho naprosté   nenásledky, má něco   společného s logikou,   psychologií a obecně   realitou? Film má právo na   jakoukoliv fantazii, ale je   třeba si vybrat předem,   jestli bude hlavní hrdinka   neprůstřelná mimo zákon   stojící Xandera Cageová   nebo stárnoucí těžce se   protloukající žena, která   přišla o dceru.
Největší šulin je v   rámci těch největších   klišé venkovský buran, co   se asi podepisuje třema   křížkama a každý den   musí zmlátit aspoň jednoho   negra nebo homosexuála. Proč   to není volič Demokratů a   milovník Beyoncé a Justina   Biebera se sklony k travesti?   Informace, že je to ve   skutečnosti špičkový   policista, stejně jako celý   závěr jsou už přímo   vyhlášením války zdravému   rozumu.
Jediné, co   mě pobavilo, bylo   vysvětlení zuřivé babči   fráterníkovi, že církev je   jen lepší gang. Skvělá   myšlenka, jen opět strčená   do úst zjevně sotva   průměrně inteligentní   osoby jako náhlý záblesk,   ačkoliv stejně jako z mnoha   dalších dialogů z toho   čpí mnnohahodinové   pilování proslovu na efekt,   a teď ještě honem figurky   postrčit k sobě, aby si to   moudro mohly říct.
m6k
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2019
Takový to, když ze všech   stran kolem vás slyšíte,   čtete, že tenhle film je   fakt dobrej…, (teda   samozřejmě nemyslím ze   strany diváků multikin,   Prim, Barrandovů a Nov). Tak   si ho teda seženete, (čti:   stáhnete), ale nějak se   nemůžete dostat k tomu,   abyste si ho pustili. A když   si ho pak konečně pustíte,   tak si musíte říct, sakra!,   to ale bylo fuckt, fuckt   dobrý! Pozoruhodné, jak   přesvědčivě dokáže   Angličan natočit   ”americkej“ film, o   Američanech, v americkém   prostředí. Nebudu   prozrazovat pointy, (překlad   pro hipstery: spoilovat). Ale   je to opravdu dobrý   příběh, zarputilé matky,   která se svéráznými   metodami snaží domoci   vyšetření znásilnění a   vraždy své dcery. S   věrohodně se   proměňujícími postavami a   výbornými hereckými   výkony. Famózně   okouzlující je zejména   Woody Harrelson, v   mnohovrstevnaté postavě   šerifa. Ale nezaostávají   ani jeho spoluhráči.   Vlastně by to mohl být   obvyklý, akční krimi film,   kdyby herectví v něm, a   psychologická propracovanost   postav, tak výrazně   nepřevyšovala, obvyklou   úroveň v tomto žánru.   Filmová bomba vybuchlá   kousek za Ebbingem…
.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11920minih11920Malý partyzán (1950) 
n
minih49474minih49474Vyznání Anny Elliotové (2007) [TV film] 
Persuasion n
minih133844minih133844Steve Jobs (2015) 
Steve Jobs n
minih13292minih13292Myš, která řvala (1959) 
The Mouse That Roared n
minih15338minih15338Pán sedmi moří (1940) 
The Sea Hawk n
minih149702minih149702The Hollow Point (2017) 
The Hollow Point n
minih57671minih57671Čtvrtý druh (2009) 
The Fourth Kind n
minih38414minih38414Krysař Willard (2003) 
Willard n
minih47145minih47145Zakázané království (2008) 
The Forbidden Kingdom n
minih11867minih11867Malé ženy (1994) 
Little Women n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny (1956) [...

19:52 - 20:05

11 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

93 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

33 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

8 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jaroslav Zeman

Zeman Jaroslav

Naposled navštívené:
Jaroslav Zeman

Zeman Jaroslav