Jeden svět
ohodnotit

Tři billboardy kousek za Ebbingem [DCP]

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Další název:
3 Billboards; Three Billboards; Tri billboardy kúsok za Ebbingom
Rok:
2017
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
18.1.2018

Obsah filmu Tři billboardy kousek za Ebbingem

 
Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson).

Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky.

Komediální drama plné černého humoru napsal a natočil Oscarem...
 
Související odkazy
 
Recenze: Tři billboardy kousek za Ebbingem

Velice umě poskládaná studie rozličných charakterů, které přitom v žádném případě nejsou černob&... číst dál

 
 
RECENZE: Nejen morbidním humorem oslní Tři billboardy kousek za Ebbingem

Vítěz Zlatých glóbů je opravdu velmi dobrý film, ale jak napsali ve Variety, k mistrovskému dílu má daleko. Navíc Tři billboardy kousek za Ebbingem až příliš připomínají styl bratří Coenových. číst dál

Hodnocení: 75 %

 
 
Bizarní boj za spravedlnost

Snímek irského scenáristy a režiséra Martina McDonagha Tři billboardy kousek za Ebbingem vypráví příběh o matce, jež se všemi možnými způsoby dožaduje spravedlnosti za znásilnění a brutální smrt své milované dcery. Dvouhodinový kousek s velkým nádechem dramatu i ironie získal řadu filmových cen. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Typ:
[DCP]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tři billboardy kousek za Ebbingem >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2020
Tak nebyl to vůbec špatnej mix černého,   nekorektního humoru, dramatu a krimi, ale proč   nakonec dávám 60%? Za prvé neuznávám ani   černý humor ohledně znásilnění, vraždy a   rakoviny! Zde se odehraje smutná scéna a hned za   ní následuje vtipná a to trochu nabourává   celý film. Smutné momenty skoro hned srřídají   veselé a nějak to občas k sobě myslím   nesedí. Také konec byl "blbě"   useknutej, nemám rád věci co se nedořeší.   Takže slušní herci, zajímavej příběh, pár   dobrých vtípků, ale ten mix smutek x sranda se   mi občas nelíbil.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2020
Herecky koncert pod taktovkou McDonagha...
Oscarovy film od skveleho rezisera McDonagha.Jeho   In Bruges je skvela cierna komedia.V tomto pripade   sa jedna skor o dramu nestastnej matky schopnej   vsetkeho a kritiku predsudkov, ktorych je nasa   spolocnost plna.Skvele herecke vykony   McDormand+Rockwell im vyniesli Oscara.Dinklage a   Harrelson sa im bez problemov vyrovnali /Dinklage   za mna best/.Atmosfera zapadnuteho mestecka niekde   v Missouri bola vystihnuta dokonale.K vyssiemu   hodnoteniu mi zabranila nerealnost scenara a s nim   suvisiaci dej,ktory bol prilis zahusteny   udalostami.
Film jednoznacne   doporucujem.
Pozn.:Frances McDormand a   Fargo.Videli ste tento kultovny film?
corea
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.7.2019
Jejdamánku, to dostala tolika ocenění, to musí   být artintelechtuální bomba, když dám cokoliv   pod 80 procent, bude to vypadat, že nejsem   dostatečný artintelechtuál. Ale ono je to   možná tak, že jakékoliv hodnocení nad   průměr svědčí o nahrazení vlastního mozku   stádní věroukou.
Ačkoliv si film hraje na   "lidskej příběh ze života co se kurva   může stát i vám", naprostá většina   chování protagonistů je jenom klišé a   scénáristická vypočítavost jak šokovat   diváka a zaplést děj, aby se vyplnily dlouhé   dvě hodiny. Oželel bych, že tu není jediná   pozitivní postava, to se stát může, že   vezmete 10-15 lidí a všechno jsou to tupci a   amorální zmetci, tady se ale navíc chovají   psychopaticky a nereálně.
Vážně máte   dojem, že paní s mizivými prostředky přijde   do jakési reklamky a zatímco agent jí vnucuje   "udělám vám super cenu", paní hodí   na stůl 5000 USD v malých použitých   bankovkách a trvá na tom, že částku   odpovídající snad dobrému placu v L.A. bude   platit měsíčně celý rok za tři billboardy u   opuštěné cesty mezi poli? A co třeba útok na   děti u školy nebo vypálení policejní   služebny? Drazí spoludiváci, chcete mi tvrdit,   že takové chování, stejně jako jeho naprosté   nenásledky, má něco společného s logikou,   psychologií a obecně realitou? Film má právo   na jakoukoliv fantazii, ale je třeba si vybrat   předem, jestli bude hlavní hrdinka   neprůstřelná mimo zákon stojící Xandera   Cageová nebo stárnoucí těžce se   protloukající žena, která přišla o dceru.  
Největší šulin je v rámci těch   největších klišé venkovský buran, co se asi   podepisuje třema křížkama a každý den musí   zmlátit aspoň jednoho negra nebo homosexuála.   Proč to není volič Demokratů a milovník   Beyoncé a Justina Biebera se sklony k travesti?   Informace, že je to ve skutečnosti špičkový   policista, stejně jako celý závěr jsou už   přímo vyhlášením války zdravému rozumu.  
Jediné, co mě pobavilo, bylo vysvětlení   zuřivé babči fráterníkovi, že církev je jen   lepší gang. Skvělá myšlenka, jen opět   strčená do úst zjevně sotva průměrně   inteligentní osoby jako náhlý záblesk,   ačkoliv stejně jako z mnoha dalších dialogů z   toho čpí mnnohahodinové pilování proslovu na   efekt, a teď ještě honem figurky postrčit k   sobě, aby si to moudro mohly říct.
m6k
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2019
Takový to, když ze všech stran kolem vás   slyšíte, čtete, že tenhle film je fakt   dobrej…, (teda samozřejmě nemyslím ze strany   diváků multikin, Prim, Barrandovů a Nov). Tak   si ho teda seženete, (čti: stáhnete), ale   nějak se nemůžete dostat k tomu, abyste si ho   pustili. A když si ho pak konečně pustíte, tak   si musíte říct, sakra!, to ale bylo fuckt,   fuckt dobrý! Pozoruhodné, jak přesvědčivě   dokáže Angličan natočit ”americkej“ film,   o Američanech, v americkém prostředí. Nebudu   prozrazovat pointy, (překlad pro hipstery:   spoilovat). Ale je to opravdu dobrý příběh,   zarputilé matky, která se svéráznými metodami   snaží domoci vyšetření znásilnění a   vraždy své dcery. S věrohodně se   proměňujícími postavami a výbornými   hereckými výkony. Famózně okouzlující je   zejména Woody Harrelson, v mnohovrstevnaté   postavě šerifa. Ale nezaostávají ani jeho   spoluhráči. Vlastně by to mohl být obvyklý,   akční krimi film, kdyby herectví v něm, a   psychologická propracovanost postav, tak   výrazně nepřevyšovala, obvyklou úroveň v   tomto žánru. Filmová bomba vybuchlá kousek za   Ebbingem…
.
peginka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2019
V kině mi film utekl, tak jsem čekala na TV. A   čekání se vyplatilo. Nevím proč píšou   "černá komedie", i když jsem se i   zasmála, ale je to hodně o přemýšlení jak   lidé žijí, jak na spoustu věcí kašlou, dokud   je okolnosti nedonutí život přehodnotit. Moc   pěkné... Frances McDormanc opět ukázala, že   být hvězdou nemusí začínat u krásného   obličeje, ale umění hrát.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2018
Smutné krimi i černá komedie zároveň a v   civilním provedení. Ocenění si film rozhodně   zaslouží. Příběh fajn a výkony herců   výborné.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2018
Štyri a pol. Málo chýbalo k dokonalosti. Hlavne   záver, ktorý by uspokojivejšie zužitkoval   brilantne vybrúsený konflikt dramatických   motívov / ľudských osudov. Ale chápeme sa, s   takýmto záverom to pôsobí “artovejšie”,   nikoliv odfláknutejšie. A s tak originálnymi a   intenzívnymi situáciami, do ktorých sa postavy   vzájomne zavádzajú, v podaní tak parádnych   hereckých výkonov, je to stále najlepší z   nominovaných filmov za rok 2017 na hlavného   Oscara.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2018
Každý má v tomhle příběhu několik   tváří, většina se snaží být za ty dobré,   ale občas se jim to trochu vymyká z rukou.   Silný příběh, i když jsem se nedokázala   oprostit, že to je cílené a tohoto pocitu jsme   se nezbavila po celý film. Jediná, pro mě velmi   silná scéna, byla v obchodě, kdy je hlavní   hrdinka obtěžována chlapem, který jí tvrdí,   že zabil její dceru. Zbytek je sice, jak už   jsem psala, silný příběh, ale cítím v tom   kalkul.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2018
║Rozpočet $15miliónov║Tržby USA   $48,746,792║Tržby Celosvetovo $114,201,721▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ Režisér Martin McDonagh   opäť dominuje v tom čo je najlepší,   bezprostredná dravosť a dôvtipnosť scén ako   na bežiacom páse. Tento krát som dosť   spokojný že film berie ocenenia a zaslúžene.   Je to dejovo pútavé, nechýbajú trefné   scénky, ktoré dostanú do kolien, k tomu   výborné postavy, ktoré sa neskutočne   dopĺňajú. Rockwell je živel, postavu ma šitú   na mieru a Frances McDormand sa tu vôbec   nestratí a tiež exceluje. Gradácia deja až do   konca, príbeh má odbočky, zvraty, záver taký   aký som očakával, režisér sa pohral s našou   predstavivosťou. /100%/
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2018
Nevěřili byste, co rozehrají tři billboardy na   silnici, kterou za den občas projede i jedno dvě   auta. Velmi silné drama, s vyhrocenými situacemi   a dějovými zvraty (místy balancující na   hraně akceptovatelnosti), kde jsou hlavní   postavy velmi výrazné, až akcentované. Místy   jako by je bylo třeba ještě přiostřit, aby se   vlezly do scénáře, což však nezpochybňuje   skvělé herecké výkony (viz ocenění).
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih186528minih186528Sputnik (2020) 
Sputnik n
minih79851minih79851Texaský kat (2011) 
Texas Killing Fields n
minih23853minih23853Zkurvená generace (1995) 
The Doom Generation n
minih11971minih11971Maniac Cop 2 (1990) 
Maniac Cop 2 n
minih5610minih5610Četa (1986) 
Platoon n
minih169688minih169688Gentlemani (2019) 
The Gentlemen n
minih76242minih76242Elitní jednotka 2 (2010) 
Tropa de Elite 2 - O Inimigo Agora É Outro n
minih183895minih18389565 (2023) 
65 n
minih10566minih10566Kopretiny pro zámeckou paní (1981) 
Kopretiny pro zámeckou paní n
minih24465minih24465Váhavý střelec (1956) 
n


Hodnocení:n12345678910
Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) [DCP]Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) [DCP]Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) [DCP]Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) [DCP]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10