Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Terminátor: Temný osud

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
majkronyk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.8.2023
Co to sakra bylo?
OK, bylo to jako lepší, než   ten předchozí " vy   víte který"   Terminátor. Ke kterému jsem   ani nepřidal hodnocení, k   tomuhle možná nějaké dám,   i když se zatím nějak   nemůžu rozhodnout.

Snažili se   navázat na dvojku s tím, že   všechny ostatní budou   ignorovat. OK, chápu, v   zásadě dobrej nápad, i   když trojka ještzě byla   fajn, takže škoda, ale dejme   tomu. Ale ten film nedával   smysl od první scény. Nebo   od druhý, pokud počítáte i   tu úplně první, což byla   jen jakoby vzpomínka na   dvojku, aby to teda jakože   nějak uvedli. Prostě jak tam   mohl být Terminátor z   budoucnosti, která se nikdy   nestala? NECHÁPU.

Ale když tohle teda celé   pominu, no tak se to prostě   jednak snažilo hrát na   nostalgii, takže to vykradlo   scény z jedničky a trojky na   konci a ze dvojky na   začátku. Pak se to snažili   všechno pospojovat jakýmsi   příběhem o tom, jak se z   Terminátora stal v podstatě   člověk a z člověka v   podstatě stroj, nebo spíš   Kyborg dejme tomu. No a celé   to zabalili do moderního   hávu, který tu nostalgii   zase úplně popírá.

Takže já jako   fakt nevím no. Dvojka je   prostě nejlepší akční   film všech dob a tím pádem   i nejlepší Terminátor a   dál asi nemá smysl to   řešit.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2023
I když je to pořád   stejný,pošlou dva jednoho   zlého a hodnou a už to jede   tady se ještě objeví navíc   starý známí Arnold který   je, dá se říct na   odpočinku,akční scény   opět vydařené zrovna tak   efekty Terminátor se   tentokrát může rozdvojit   takže příjemná změna   navíc,určitě je to pořád   pořádná nálož akce a   triků.
charlie1612
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.5.2022
Na toto poslední   pokračování jsem byl   zvědavý, jenže … Nebýt   některých dobrých   trikových scén, tak jsem to   snad vzdal. Přes dobrou   výpravu se jedná o naprosto   zbytečný příběh,   recyklující prvky z   minulých dílů, nyní zcela   nesmyslně ozvláštněný   začleněním dívky z Mexika.   Nelogický slepenec doplněn   řadou drsných hlášek Lindy   Hamilton. Zmoudření   terminátora Arnolda,   řečeného Karla, taky stojí   za úsměv …
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2020
Arnie je ako skala...
Posledny diel Genisys mal   zostupny trend.Chaoticky   scenar a v nom utopeny   Arnie.Akysi restart   predstavuje Dark Fate, ktory   je pre mna subojom generacii.A   stara garda Arnie+Linda si   natrela mlade Davis+Reyes na   chleba.Chapem, ze na nove star   neboli peniaze, ale tieto dve   herecky aka "Velkej a   Malej" to bol   prepadak.Dejovo sa to dalo   pochopit a efekty   nesklamali.Nebyt lapsu s   castingom nevyraznych a   nesympatickych hereciek to   mohla byt pecka.Tak snad   nabuduce.Dufam, ze Arnie este   vydrzi...
Film   doporucujem.
Naomi21
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.4.2020
Nový Terminátor   nepřináší do známého   plechového universa nic   nového - snad jen větší   důraz na ženskou sílu a   feministky si jej zřejmě   oblíbí více než   předchozí dílka. Film   opakuje schémata minulých   dílů (zejména T2), jen   trochu obměnil hlavní hrdiny   - všechny tři hlavní   postavy jsou ženy, které   jednají rozhodně a   nezastaví je ani nový   neporazitelný terminátor.   Velkou devízou filmu a   výrazným mrknutím na   fanoušky série je účast   Lindy Hamilton a Arnieho   Schwarzenegera, potenciál   filmu je ale nevyužit. Arnie   tady bohužel na rozdíl od T2   jako "hodný"   terminátor moc nefunguje a   jeho postava působí jakoby   naroubovaně. Naopak filmu moc   neprospívá absence hlavního   postav, které by člověk s   chutí držel pěsti (na   děvčata je asi z pohledu   muže pěkný pohled, ale moc   sympaticky tenhle ansábl   nepůsobí), hlavní záporák   nemá potřebné charisma, v   ději pak nacházíme i   logické chyby. Kdyby šlo o   první originální film o   terminátorech vůbec,   nejspíš by film zabodoval,   bohužel v této podobě   funguje spíše jako   "vykrádačka"   předchozích dílů   doplněná o některá   současná společenská   témata (Mexiko, emigranti,   důraz na více ženských   hrdinek).
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.3.2020
Temný osud má celkem   zajímavý příběh. Celkem   dobře se rozjíždí, ale pak   se poněkud zasekne. Nějak se   to nepodařilo dotáhnout do   konce. Nebylo to špatné, ale   mohlo to dopadnout mnohem   lépe.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.2.2020
PROCESOR!
Ty efekty jsme už viděli   před dvaceti lety. Ty vtípky   jsme už slyšeli, ta pointa   je jasná, takže co je   novýho? Nic a vo tom to celé   je, že novej Terminátor   nepřináší vůbec nic   nového a zásadního, takže   asi tak.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.2.2020
Spíš to bude Promarněný Osud....
Tak na T: Dark Fate (2019)   jsem se těšil, sliboval se   návrat ke kořenům a po   zklamání T: Genisys (2015)   jsem se chtěl opět zabavit.   Bohužel nastalo téměř to   samé. Solidní triky a   výprava, ucházející akce   evokující T2: Judgment Day   (1991) a jakýsi návrat ke   kořenům to jsou pozitivní   věci. Negativní to, že   scénář je nekonzistentní   slepenec, kde se zas žvaní o   Skynetu, Legii a bohužel to   celé nemá moc hlavu a patu.   Arnie je jako vysloužilé   "Téčko" prodavač   záclon a má rodinu, proč   zrovna dívka z Mexika? Proč   posílání SMS zpráv, Sáře   které je také celé   hovadina. Vojanda, která je   člověk, ale vlastně není,   novej Termoš, co nejde   zničit (bylo to časem   otravné) a X dalších   nesrovnalostí a chujovin,   které děj nikam neposouvají   a nemají větší smysl.   Taktéž hlavní zlej   Terminátor mohl mít větší   charisma atd. atd. Pokud na to   přistoupíte jako volné   pokračování T2 (1991) a   budete to brát jako akční   jízdu tak ok 70% i víc lze   filmu udělit, pokud budete   srovnávat s prvními třemi   "Téčky" a hledat   nějaký smysl, tak to spíš   u vás propadne, je mi to   líto, ale v zájmu   objektivity víc jak 40%   nemohu:-(
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.2.2020
Návrat pod vrchol
To nejlepší co vzniklo, ze   série od 3.dílu.Plusem   vysoké tempo,pěkné   střihové orgie,slušné   bojové scény,návrat Sáry   Connor do příběhu.Co mě   naopak nepotěšilo,byl Arnold   Terminátor co pochopil   rodinné hodnoty (fail),dost   scén reciklovaných z T2,jen   v novějším   hávu,nesympatické obsazení   dalších hlavních   rolí,absence tíživé   atmosféry z prvních dvou   Terminátorů.Nepochybě   výrazný posun vzhůru,ale   vzdávám naději že se   někdy,někdo přiblíží   prvním dílům. 70%
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2020
Hm, je to pořád stejné a   pořád jiné. Nebylo tu   celkem nic nového. Protivná   poloterminátorka, spíše   chlap než baba, a stará   osvědčená Sarah. Do toho   Arnie a je vymalováno. Jak,   říkám, nic nového. Akce   však stojí za to, i když   zde už také nic   nepřekvapilo. Zachránil to   ten konec, jinak bych dal jen   šedesát. Takže dávám   osmdesát. Do plného   hodnocení to nejde vrazit,   pro těch několik hluchot.
Svarcneger
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2019
Navrat ke klasice, uzasny podpis Olivera Stonea
Uz chapu, jak obrovskou musel   trpet Stone frustraci, kdyz   jeho uzasneho Terminatora   totalne zmatlali v dalsich   dilech 3 a vis. Z hrdiny   udelali babovku a ve finale,   to cele preplacali. Tohle je   naopak navrat ke klasice,   holky se postavi potvore ve   forme "noveho"   terminatora, jehoz realizace   je velmi verohodna. Pribeh ma   spad, dej je propracovany a i   Swarcik ma solidni roli se   smyslem. Bohuzel se tvurci   nemohli vyhnout genderove   otazce, takze hlavnim hrdinou   je opet zena!! Holt chlapi,   posrali sme to, svet patri   zenam a tim padem i hrdinove.   Co naplat, nova doba! Film   mohu jen doporucit, chybi jen   3D!
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2019
Asi jsem čekal příliš,   tedy lepší pokračování   než předchozí tři filmy. A   dočkal jsem se jen dalšího   stejně dobrého. A to mu   vlastně stačí, i když bych   raději oželel pár akčních   scén výměnou za hlášky   Arnolda. Zklamaný nejsem,   nadšený také ne.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2019
Cameron se asi už nemohl   dívat, jak mu prznili jeho   dítě, tak se do toho trochu   vložil. Vznikl technicky   velmi slušný počin, kde dva   prapůvodní hrdinové   fungují a zbytek je   nerušící. Příběh   normální, za sebe jsem   vždycky čekala, kdy se   Gabrielu Lunovi rozhoří   hlava Ghost Ridera, a Linda   Hamilton má na šedesátnici   slušnou páru. Akorát už je   mi to všechno tak nějak   jedno a jestli budou další   termíci mě ani nezajímá.
VojtusCZ
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2019
Terminator: Dark fate
Veliké překvapení! Tento   film má nejblíže k prvnímu   a druhému dílu. Příběh   dobře odsejpá a herecké   výkony jsou také dobré.   Linda s Arnoldem celej tento   film táhli a nováčci také   skvěle překvapili. Rozhodně   doporučuji pro lidi, které   zklamaly poslední díly.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2019
║Rozpočet   $185miliónov║Tržby USA   ║Tržby Celosvetovo   $12,643,604▐ Tržby za   predaj Blu-ray v USA ║   Tržby za predaj DVD v USA ║   Žiadny veľký boom sa   nekoná ale ide len o   obstojný recyklát   predošlích dielov a to   nemyslím zrovna prvých dvoch   častí. Skôr mi to   pripomenie taký mix v poradí   3,4,5 filmu. Herecké   obsadenie poteší, či už   ide o nové neznáme tváre a   ani nehovoriac o starých   známych, to je proste   opojné, aj keď pozeráme na   už dosť vyslúžilých   hercov, stále majú svoj   cveng. Nadchnú, pobavia,   očaria, či takmer dojmú.   Triková stránka na úrovni,   akcia je úderná. Príbeh   neurazí, reboot Skynetu tu   môže byť donekonečna.   /videl v kine: 80%/

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9308minih9308Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) [TV film] 
Jak vytrhnout velrybě stoličku n
minih36894minih36894Tažní ptáci (1983) [TV inscenace] 
Tažní ptáci n
minih24170minih24170Zuřící býk (1980) 
Raging Bull n
minih40774minih40774Ve jménu krále (2007) 
In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale n
minih42612minih42612Letní romance (1975) [TV film] 
Letní romance n
minih5614minih5614Četník a mimozemšťané (1978) 
Le gendarme et les extraterrestres n
minih27726minih27726Bojiště Země: Sága roku 3000 (2000) 
Battlefield Earth n
minih144038minih144038Maigret klade past (2016) [TV film] 
Maigret Sets a Trap n
minih82268minih82268Super Tanker (2011) [TV film] 
Super Tanker n
minih35424minih35424Poslání (2001) 
The Order n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Terminator: Genisys (2015)

 Terminator: Genisys (2015)
Terminator: Genisys n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Alan Taylor

(pokračování)

Terminator Salvation (2009)

 Terminator Salvation (2009)
Terminator Salvation n
 
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Spolková republika Německo / Itálie
Režie: McG

(pokračování)

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003)

 Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003)
Terminátor 3: Vzpoura strojů n
Terminator 3: Rise of the Machines
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Velká Británie
Režie: Jonathan Mostow

(pokračování)

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

 Terminátor 2: Den zúčtování (1991)
Terminátor 2: Den zúčtování n
Terminator 2: Judgment Day
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

Terminátor (1984)

 Terminátor (1984)
Terminátor n
The Terminator
Žánr: sci-fi / thriller / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

145 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Evropa dnes (1999) [TV cyklus]

04:50 - 05:20

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:00

10 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:35 - 06:00

30 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10