Zari
ohodnotit

Temné stíny

Dark Shadows

Další název:
Temné tiene (SK)
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
10.5.2012
„Uvězněný upír je osvobozen a vrací se do domu svých předků...“

Komentáře k filmu Temné stíny

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.9.2012
dark shadows
super film v ktorom bolo nieco   z hororu a nieco z komedia   burton je proste   majster.herece obsadenie super   green depp carter lee.a skvely   koniec na dvojku
18Vendula
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2014
Okouzlující Depp v Burtonovým filmu
Komediální horor s   hvězdným obsazením Johnnyho   Deppa. Musím říct, že jsem   pokaždé moc nadšená, když   vidím v některém filmu Tima   Burtona krásného a velice   svůdného a talentovaného   herce Johnyho Deppa. Burtonovy   filmy mají temný   příběh,místy komediální   scénář a hlavně samé   bledé tváře. A jsem mu   vděčná, že do hlavních   rolí bledých a tajemných   mužů obsazuje právě   Johnyho Deppa, ať už mluvím   o filmu Temné   stíny,Střihoruký Edward   nebo Karlík a továrna na   čokoládu. Temné stíny mě   nadchly. Musím tady zmínit   moderní a skvěle pasující   hudbu, která mě dokázala   rozesmát, vtipné scény,   například, jak Barnabáš   stojí před zrcadlem a   čistí si své tesáky a v   zrcadle vidí pouze odraz   zubního kartáčku... vtipný   scénář,kdy si Barnabáš   plete Alice Cooper se   ženou.Myslím, že všechny   postavy mají něco do sebe a   jsou báječně   promyšlené,skvělý nápad s   mladou pubertální Carolyn,   která je svým chováním tak   zajímavá a vtipná   zároveň. Tehdy 14letou   herečku Chloe Moretz velmi   chválím za mimiku a pohyby.   Konec mě pohltil, scéna ,kdy   si Angelika vyrve srdce a   podává jej Barnabášovi se   slovy " Je Tvé... "   mě dostala. Tim Burton by s   podobnými filmy neměl nikdy   přestat, jsou báječné.
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2012
rpělivě jsem čekal na   jejich další dílko. Tim   Burton a Johnny Depp jsou   zpět, a zase v trochu jiném   kabatě. Temné stíny jsou   naprosto dokonalý film. Tim   Burton si opět trochu pohrál   s temnými barvami a Johnny na   sebe opět strčil tunu make -   upu a převtělil se do   upíra, který naprosto   neskutečně a dokonale   hláškuje. A ty hlášky,   stejně jako scéna, kdy si   Barnabas čisti zuby nebo jeho   mluva, opravdu stojí za to.   Nezklamal ani Danny Elfman,   tentokrát se opravdu   vyznamenal... Atmosféra   super, herci naprosto   výborní, konec skvělý.   nemám co bych vytknul. Z   filmu jsem okouzlen ještě   teď, doporučuji! Nikdy bych   nevěřil, že se budu takhle   strašně tlemit filmu Tima   Burtona ještě den po jeho   shlédnutí. P.S. - Chci   sehnat seriál !! Více na   www.filmovy-raj.bloger.cz.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2012
Dark Shadows
Další film ze soudku Tima   Burtona, tak snad nikdo   neočekával, že by se mohlo   jednat o propadák a tak   nebylo velké překvapení,   že film se tímto titulem   nemusí pyšnit. Úvod snímku   měl co nabídnout a díky   začátku dokázal diváka   vtáhnout do děje a to   doslova, já jsem hlatala   každé slovo, každou minutu   až jsem se octla na konci z   čehož jsem byla pobouřená,   jak to rychle uteklo. Co   následovalo dál, tak to byla   směsice výborné hudby,   humoru a především rysů,   které neodmyslytelně patří   k tomuhle vynikajícímu   režisérovi jakým je Tim   Burton, snad i naprostý   neznalec musí odhalit, že se   jedná o film Tima Burtona.  
Upíří téma je dnes   už hodně používané a tak   se nenechal zahanbit ani   Burton a myslím, že udělal   dobře, kdyby každý   upírský film dosahoval   podobných kvalit byl by to   splnený sen, každého   upírského příznivce.   Temné stíny toho   naservírovali poměrně   hodně, ale přece jen něco   málo tomu chybělo, aby se   mohl film zařadit mezi tu   nejlepší práci T. Burtona a   to se nestalo, škoda.

A co tu máme   dál, snad jen vynikajícího   Johnnyho Deppa, který ani   špatně hrát neumí. A   samozřejmě ani nechybí   Helena Bonaham Carter a kdo   přibyl do skupinky - krásná   Michelle Pfeiffer, která už   žádná mladice není, ale   své kouzlo neztratila a   vypadá prostě skvěle a tak   může dost hravě konkurovat   Eve Green. Další   vynikající zážitek, který   mi byl naservírován a já   už se teď těším na   další film, který nám   Burton připraví.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2012
Paráda
Jako fanouška Tima   Burtona,jsem si jeho poslední   novinku nemohl nechat   ujít.Mno a byl jsme nad míru   spokojen.Snímek má klasickou   Burtonovskou potemnělou   atmosféru,ironický humor,   skvělou hudbu Dannyho Elfmana   a hity 70 let.Johnny je opět   hvězdou filmu,ale i další   herecké hvězdy ho   doplnují.Máte radi Addamsovu   rodinu?Jestli ano tak mrkněte   na tu Collinsovu,je těžke si   je nezamilovat:)Dávam 8:)A   doporučuji dál.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2016
Mohlo by se zdát, že   spojení horor a komedie nejde   dohromady, ale v tomto filmu   to rozhodně neplatí.   Všechno je tu vyvážené a   jde o dobrou podívanou, kde   se střídá humor s napětím   a jako bonus všemu sekunduje   skvělý Johnny Depp.Možná   ještě přehodnotím počet   udělených hvězdiček.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2012
Time, zklamal jsi mě, já se   nudila!!!! Sweeney Todd byl   mnohem lepší a hlavně   propracovanější.   Čarodějka byla krásná a   vášnivá, Helena nám dala   pro mě zbytečnou naději na   pokračování, pěkné PC   sídlo, jakoby ze hry Dracula   Origin a nepříliš výkonné   z mrtvýchvstání Michelle   Pfeiffer. Co víc říct,   nebudu pořád chválit jen   dokonalé kulisy Timových   filmů a hudbu, kdy nyní   nešlo o depresivní basu a   sbor, ale o má milovaná   léta. Samozřejmě občas   padla vtipná scénka. Johnny   se vždy pohyboval jako   špinavý pirát nebo   procítěný upír. Jeho   dokonalost už ani nelze   pozvednout. Jinak to bylo   celé spíše posměšné.   Mohlo jít raději o strašák   než nabývat dojmu z tohoto   filmu jako ze špatné   kurtizány. Nicméně jsem   dále zvědava na Abrahama   Lincolna...
meduska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2012
Tento temný misteri film jsem   si nemohla nechat ujít.   Burton je prostě Burton a   ničím zcela výjimečným   nepřekvapil. Dočkáme se   spousty make-upu, triků a   efektů, humoru a Johnnyho   Deppa ;-) . Je to ale   výborné odreagování a já   jsem se bavila.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Sex na stropě.
Je to hravé, je to dravé, je   to Tim Burton a má to opravdu   žízeň. Vylezlo to z bedny a   hned to lačně vysálo pár   stavebních dělníků. Mrcha   dehydratace... ta vás může   i zabít. Proto vždy   zodpovědně dodržujte pitný   režim!

Co si   z filmu budu určitě   pamatovat i po letech?   Řekněme po 196 letech?   Rozhodně ten   „politováníhodný zvrat“   :-) To spartakiádně pojaté   miliskování mezi upírem a   čarodějnicí, tak to u mě   sesadilo z trůnu (po   čtvrtstoletí kralování)   ono památné   hudebně-erotické   laškování s potravinami z   filmu 9 ½ týdne!
Kromě toho je ve filmu i   pár dobrých hlášek a   odkazů (alespoň ty, které   jsem stačil pochytat). Jen   jsem od toho, namlsán   ostatními Burtonovými díly,   asi čekal až příliš.

Zábavné to sice   bylo, ale tak nějak   obyčejně... Prostě si   člověk film kdykoli stopne,   vyřídí si třeba pár   mailů, udělá si kafe a pak   teprve si film pustí dál.   Takže svým známým to   doporučuju jako docela milé   a humorné dílko, ale sám   už si to asi nikdy znovu   nepustím.
terka69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2012
Bohužel mě Temné stíny   trošku zklamaly, něco jim   jako celku chybělo, ačkoliv   je Burton mistr. Johnny byl   vynikající, nikdy   nepřestanu obdivovat jeho   smysl pro vyšinuté a   famózní ztvárnění svých   postav.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.9.2012
Člověk někdy ani neví,   jestli je to komedie, nebo   horor. Ale v každém   případě J.Deep a jeho role   sedí.
victorio
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2012
Osvědčená dvojka   Depp+Burton opět v akci. Na   filmu je vidět, že je   natočen na motivy   telenovely-na ději je trochu   vidět. Naštěstí se Burton   naváží do všeho možnýho   (zejména hippies jsou   ukázkově vypatlaný a   scéna, kde se   Barnabáš-šlechtic z 18.   století-snaží socializovat   v jejich kroužku, patří k   vrcholům filmu. Ale obecně   by to chtělo zase trochu   přitvrdit a zkusit   spolupráci s jiným hercem.   Depp jako (pobledlý) podivín   je sice standartně dobrý,   ale poslední doubou hraje jen   (pobledlé) podivíny...
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2013
Chápu Tima Burtona, který   chtěl využít známosti   seriálu Temné stíny (1991)   a původního seriálu House   of Dark Shadows (1966-71) a   vytvořit temný propletenec   lidských a upířích   vášní a lásky, která   přetrvá věky. Vsadil víc   na humor než na temnotu,   vyselektoval důležitější   postavy, přidal svojí   stylizaci. Ale ať se na mě   nezlobí, do dvouhodinového   snímku nemůže nacpat ani   třetinu toho, co se odehrálo   v seriálu. Tím pádem mu   nemohu odpustit, že zcela   zrušil milostnou linii Petera   Bradforda a Victorie Winters.   Ať si kdo chce říká, kdo   zná Temné stíny seriál,   pochopí více, pro zbytek   diváků to bude pohádka od   Burtona s Deppem.
Jinak   -   http://www.youtube.com/watch?v   =9m0s8-8FngU
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.1.2013
Dlouho jsem se na tento   snímek z dílny Tima Burtona   těšil.Po tom všem, co jsem   o něm četl nebo slyšel,   jsem byl přesvědčený, že   to bude pecka.No, nebyla zase   tak velká, jak jsem čekal.Je   tu mírné zklamání - čekal   jsem to prostě jen ještě   lepší.
Ale co si   budem vykládat.Nápad na film   - výborný.Jen je možná   trochu škoda, že to šlo i   do komedie.Trapná mi přišla   hláška : Jsem vlkodlak mami,   neřeš to.
To se   ovšem dá překousnout.
Líbila se mi ta temná   atmosféra.
No a co se   týče hereckého obsazení?   Má to cenu vůbec   komentovat?
Myslím si,   že bohatě postačí, když   se řekne Johny Deep - to   mluví samo za sebe.Už jsem o   tom mluvil v několika   komentářích, ten člověk   snad skutečně zahraje   cokoliv.
Když to měl   v roukou Tim Burton, tak pro   nás jistě nebylo   překvapením, že se tu   setkáme se skvělou   H.B.Carter.A osobně se mi   hodně líbila Eva Green.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2016
Plus body za výtvarnou   stylizaci a ironický nadhled,   jinak příběh mě nijak   zvlášť nenadchnul, podobné   souboje čarodějných sil   byly už natočeny víckrát.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Aké je to mať v domácnosti upíra
Začiatok bol sľubný, aj   film sa dal ako tak, ale   našlo sa kopec vecí, ktoré   mi vadili a hlavne dosť   priblblý chaotický koniec,   kde to len chaosili a   naťahovali a nie a nie to   ukončiť. Navyše to končí   tak nejak nijak. Hlavne neviem   ako dopadlo dievčatko   vlkolak. To ma štve. Takže   fakt slabota. Ale zas musím   zdôrazniť pozitíva a to   chvíľami celkom dobré   humorné frky (zlý odhad   auta, nebol to nakoniec   Mefistofeles), skvelý Depp,   ALICE COOPER, pohrebná   atmosféra a ten ich borec   udržbár a správca, čo bol   furt naliaty. Zasa Evička   Green tu teda nič moc, dosť   nesympatické šidlo. A hlavne   by ma zaujímalo čo to   vlastne bolo, komédia, horor,   romantika? Asi mix všetkého
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.7.2012
Sice žádný zázrak, ale   přežít se to dá. Bránici   Dark Shadows příjemně   polechtají a vůbec s nimi   čas velmi rychle uteče. Tim   Burton si zaslouší pochvalu   i za vzkříšení dávného   hitu (byť seriálového) a   plusové body mu připisuji i   za úvodní White Satin.   Johnny se sice snaží, ale   zdá se mi, že veškerou   pozornost zde na sebe, a nutno   řící, že oprávněně,   strhávají ženy. Dovolím si   vyzvednout především   Michelle (s tou bouchačkou   jí to sakra sekne) a Evu.   Souboj o nejvíc sexy postavu   svádí vskutku bravurně.   Nuže, Tim nás opět na   chvíli zabavil a už   netrpělivě vyhlížíme   další projekty.
Peykka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2012
Další společný počin   dvojice Burton + Depp.   Typický Burtonův styl –   temné ulice (v tomto   případě les), bledý   make-up, podivné kostýmy,   pochmurný Londýn. Vždycky   se ráda podívám na jeho   filmy, i když nepřináší   nic nového, pokaždé sice   uvidíte nový příběh, ale   styl se nezapře (Střihoruký   Edward, Sweeney Todd, Karlík,   Alenka,…) – vévodí   kostýmy a efekty. Mám ráda   tu ironii a vtip, co do nich   přináší hlavně Johnny   Depp. Bez něj by Burton   nemusel ani točit.

Ani pořádně   nevím, jak mám hodnotit, ale   spíš řadím mezi jejich   slabší snímky. Začátek   příliš rychle uteče   bleskovým převyprávěním   minulosti, pak se v mžiku oka   nacházíme v éře hippies a   rock’n’roll a dovrší to   Deppův středověký dialekt,   který leze postupem času na   nervy. Film nemá prakticky   žádný poutavý příběh,   děj se tak nějak táhne bez   cíle. Po vizuální stránce   super, tomu se nedá takřka   co vytknout. Johnny   šarmantní, Helena   podivínská jako vždycky,   Eva Green v roli Angelique   představující   „Trojskou“ Helenu a   zároveň Satana. Repliky mezi   herci jsou ovšem nemastné   neslané. Plus dávám   závěrečnému souboji v   domě, super „lines,“   které nebyly jen nějaké   plácání a kecání o   nesmyslech, a hlavně se taky   něco dělo, protože u   celého filmu můžete   podřimovat a sledovat ho na   půl oka, stejně víte, jak   bude probíhat, jestli jste   aspoň trošku znalí.

Jak jsem už   řekla, Burtonovy filmy mají   něco do sebe, hodně tomu   přidá právě Depp, který   nikdy nezklame, ať se jedná   o jakoukoliv roli, ale tento   film stačí vidět jednou.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.10.2012
Kde jsou ty časy   Střihorukého Edwarda nebo   Ospalé díry... Jakoby se   Burton snažil natočit pecku   a ne a ne se to povést. Se   Střihorukým Edwardem má   film hodně společného a do   poloviny je to opakující se   Burtonovo klišé a nuda.   Chybí mu nadsázka a odstup,   prostě to na mě dělá   dojem, že nemůže najít   další dobrý námět a tak   se opakuje. Od půlky se to   trochu pohne jiným směrem a   nabere spád. Nicméně   žádná bomba to není a   zmíněným filmům nesahá   ani po kotníky.
krejcitomas
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.8.2014
Musím přiznat zklamáni,   čekal jsem od Burtona víc.   Nevyužity potenciál   příběhu tu silně bije do   oči.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.4.2015
První hodinu jsem se občas i   bavil, pak přišla scéna   „happeningu“ a z monituru   začala kapat nuda. Škoda,   protože pak se to opět   začne tvářit původně a   docela to ujde. Dávám plus   hudbě a efektům v závěru   filmu. Občas se u něj dá i   zasmát. Nic proti Alice   Cooper, ale zde má zbytečně   velký prostor.   2015040410827/11304
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.4.2013
Johnny Depp v další velké   maškarní, která už   naprosto nepokrytě sází na   fanouškovský fetiš   Burtonova a Deppova diváctva   a o přízeň nového zjevně   nestojí - stavěno na   make-upu, od kterého se   odvíjí scénář plný   nedodělků a indicií   směřujících k ukradeným   inspiracím, s atmosférou   podpořenou líbivými   sedmdesátými ... Přesto u   celkového dojmu dochází po   Ďábelském holiči k   mírnému posunu vzhůru,   zásluhou několika   úsměvných momentů,   soundtracku a Evy Green.
mischel251
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.9.2012
Tak ako som sa na ten film   tešila tak ma sklamal...bola   to ako keby nejaká paródia   na horor alebo niečo tomu   podobné, vôbec ma to   nebavilo...ale ako zase   niektoré scény boli dobré,   malo to aj pointu viac   menej...ale ani skvelý Johny   Deep to nezachránil...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.12.2018
Opět jeden podivný tvor   hraný Johnny Deppem. Podivný   tvor, podivný příběh a   podivný celý film. Tahle   upířina mě neuchvátila.   Byla to nuda od začátku do   konce.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih134786minih134786Jako ty (2015) 
Equals n
minih48532minih48532Proroctví (2009) 
Knowing n
minih6609minih6609Dobytí planety opic (1972) 
Conquest of the Planet of the Apes n
minih132058minih132058Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 
Alice in Wonderland: Through the Looking Glass n
minih70978minih70978Scooby Doo! Prokletí nestvůry z jezera (2010) [TV film] 
Scooby Doo! Curse of the Lake Monster n
minih91437minih914372 zbraně (2013) 
2 Guns n
minih111130minih111130Noc v muzeu: Tajemství hrobky (2014) [2k digital] 
Night at the Museum: Secret of the Tomb n
minih62483minih62483Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011) 
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II n
minih29215minih29215Akta X : Identita (1998) [Video] 
n
minih98218minih98218Kick-Ass 2 (2013) 
Kick-Ass 2 n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Maigret a přístav v mlze (1996...

23:35 - 01:05

89 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:45 - 01:45

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Equalizer (2014) [2k digital]

22:40 - 01:15

144 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:00 - 02:00

4 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Trápení

Trápení
Trápení

Storm Warning

Storm Warning
Storm Warning

Naposled navštívené:
Trápení

Trápení
Trápení

Storm Warning

Storm Warning
Storm Warning