Zari
ohodnotit

Sněhurka – Příběh hrůzy

Snow White: A Tale of Terror

Další název:
Schneewittchen; Snow White in the Black Forest; Snow White in the Dark Forest ; The Grimm Brothers' Snow White
Žánr:
Rok:
1997
Délka:
100 minut

Komentáře k filmu Sněhurka – Příběh hrůzy

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2006
Sice pojali pohádku o něco   hororověji a   "realističtěji",   než byla napsána, ale je to   opravdu povedené. Asi je to   spíš pohádka pro dospělé,   ale.. Ostatně, udělejte si   obrázek sami. Nudit se   určitě nebudete :-)
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.7.2013
Byla jsem velmi mile   překvapena, když jsem v   této "pohádce"   zahlédla pana Táborského,   coby bratra Claudie, hlavní   hrdinky filmu. Hlavní postavy   jsou známé tváře a filmu   dodaly jiskru. Jen je škoda,   že takto pohanily sedm   trpaslíků a udělali z nich   nadržence a zlatokopy. :-(   Ale jak už to tak bývá,   pohádká má vždy šťastný   konec.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2013
Sněhurka 100 krát jinak + os. setkání s Sigourney
Příběh o Sněhurce byl   zfilmovaný nesčetněkrát.   Tohle fimové zpracování je   temné, hororové. Tlupa   vyděděnců v lesích místo   trpasliků, krásná Sněhurka   i macecha, ale jablko tam   je...

Film se   mi až tolik nelíbil, je až   moc hororový na Sněhurku,   dal bych za 7 bodů, na druhou   stranu, když se film točil   ve stylu hororu, tak líp to   natočit nešlo. Perfekt   práci odvedli maskéři a   skvělý byl ve filmu herec   Táborský ( v civilním   životě velice milý,   obyčejný, na nic si   "nehrající",   nenamyšlený, vstřícný,   pohodový člověk) a   samozřejmě ve filmu   excelovala Sigourney Weaver,   která zde ukázala proč je   jednou z nej. hereček. Byl   jsem tehdy v r. 1995 na   natáčení filmu v Praze,   natáčel se tehdy na   Barrandově, setkal jsem se   osobně se Sigourney, s   Táborským i jinými herci,   více o setkání s herci a   nahlédnutí do filmového   světa na natáčení filmu o   Sněhurce je v diskusi k filmu   - stačí nahoře zajet miší   na komentáře, ale   nerozkliknout, jen tak tam   zajet, pak se objeví dole pod   tím možnosti - vybrat   diskuse a tu rozkliknout, a   disuse se vám otevře -   můžete si pak přečíst,   jak tehdy setkání se   Sigourney probíhalo a co se   tehdy dělo při natáčení   filmu Sněhurka - Příběh   hrůzy (hrůza to tehdy   nebyla, ale natáčení   probíhalo v příjemné   pohodové atmosféře,   zároveň bylo velice   profesionální ode všech   zůčastněných.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2012
SNĚHURKA PŘÍBĚH HRŮZY

Sněhurka trochu   jinak, jako pohádka pro   dospělé, se skvělou   Sigourney Weaver v hlavní   roli. Netradiční,   originálně temně pojatý   příběh s hororovým   nádechem.
Zapomeňte   na Sněhurku, tahle se jmenuje   Lilly, má sice havraní vlasy   a bělostnou pleť, ale je to   neuvěřitelně otravný,   rozmazlený a žárlivý malý   fracek. Dále je tu   oblouzněný Sam Neill jako   otec, uhrančivý Miroslav   Táborský a zlá dračice ve   skvostném podání Sigourney   Weaver. Zapomeňte taky na   roztomilé trpaslíky. Tady je   jenom jeden a moc roztomilý   není a zbývajících šest,   to jsou pěkně ostří hoši   – zlatokopové, z nichž   někteří by se vůbec   neštítili chudáka Lilly   zneužít ještě před tím,   než ji vrátí tatínkovi,   samozřejmě za tučné   výkupné. To vše je   podáváno a neservírováno v   překrásných a tajemných   českých exteriérech. Už   začátek, kdy na kočár v   lese zaútočí smečka vlků   a útok přežije jen   šlechtic s právě narozenou   dcerou dává tušit, že   příběh bude patřičně   temný a slibuje dobrý   zážitek. Bohužel po   lákavém úvodu došlo na i   na nudné a zbytečně   roztahané pasáže, sem tam   oživené několika slušnými   scénami. Rozmazlená Lilly si   pomalu koleduje o pořádnou   odplatu. Jediná omluva   jejího chování je ta, že   její nová macecha je   rovněž pěkně žárlivá a   po potratu vlastního   dítěte, zdrcená bolestí,   začne praktikovat tu   nejčernější magii, aby se   zbavila všech v okolí. Film   stojí na úžasném a   skvostném výkonu Sigourney   Weaver. Ta zcela oprávněně   strhla veškerou pozornost na   sebe. …Nikdy jsem si   neuvědomila, jak jsi   krásná… to až teď…

Škoda jen, že   režisér se svou originalitou   zůstal ještě poměrně   daleko za úžasnými   možnostmi, které se mu s   tímto námětem nabízely.   Tak to bylo sice docela milé,   ale stále hodně pohádkové   dobrodružství. Škoda, že   zůstalo tak velmi málo z   tajemné hororové atmosféry.   Ve filmu byly někdy až   překvapivě nezáživná   místa a opravdu nebýt   Sigourney Weaver, celkový   dojem by byl ještě mnohem   horší.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2014
Málokterá pohádka si   zaslouží být natočená   jako horor jako Sněhurka a   zpracování se S.Weaver to   splňuje skoro dokonale.   Trochu mi vadí absence   trpaslíků - jinak skoro bez   chyby, srovnat tenhle film s   jinými verzemi asi nejde -   pohádka a horor mají jiné   zákonitosti - jsou určeni   jiným kategoriím diváků a   jsou ti diváci jinak   naladěni - zajímavé by bylo   takhle natočit třeba Pyšnou   princeznu nebo Popelku.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2012
Do třetice Sněhurka
Tahle verze držíci se   věrně předlohy bratří   Grimmu je povedená.Už je to   dlouho co jsem jí viděl   naposled,proto mě potěšilo   že jí dnes dávají v   TV.Přiběh je strašidelný a   opravdu krvavý.Natáčel se v   čechách,v roli bratra zlé   macechy se objevuje Mirek   Táborský,má oblíbená   Sigurney Weaver byla jako   záporačka   výborná.Potvrzuji svoje   dřívější   hodnocení,stále 8:)
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Originální nápad natočit   legendární pohádkovou   Sněhurku jako vážně   míněné horrorové drama se   ukázal jako šťastný.   Dobře natočené s   výbornými herci, skvěle   pochmurná atmosféra,   napětí i akce. Paráda.
sylwikk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2012
Lillianin otec si po letech od   smrti její matky najde novou   lásku, Claudii. Lilliana jí   od začátku nemá ráda,   ačkoliv jí Claudie hned při   prvním setkání věnovala   roztomilý štěňátko.   Časem Claudie otěhotní a   když o syna přijde,   obviňuje Lillianu a její   chování se totálně   změní. Teď už jí jde   jenom o Lillianinu smrt...
Sigourney Weaver byla jako   vždy dokonalá. Líbila se mi   i Monica Keena a Gil Bellows,   který neznám. Zmínim i   Mirka Táborskýho, protože   role lehce retardovanýho   Gustava mu skvěle sedla.
Pohádky nemusim, ale   tahle byla dobrá. Jako horor   mi to teda nepřišlo, ale pro   malý děti to asi taky   úplně vhodný nebude :D   Úplně nejvíc z celýho   filmu se mi líbil začátek -   svítící oči vyjících   vlků a pak "porod."   To vážně nemělo chybu.   Škoda jen, že mi přišlo,   že se postupně z filmu   napětí víc a víc   vytrácí... Ale i tak,   doporučuju. Já si to   určitě ještě někdy   pustim, aspoň kuli sexy   Willovi :D
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2012
Lidové pohádky byly   odjakživa v podstatě   strašidelné krváky,jejichž   vyprávěním si naši   předkové s oblibou krátili   dlouhé zimní večery. I my   se dodnes rádi bojíme (jen   tak trošku, samozřejmě...),   ale protože si už moc   nepovídáme, můžeme si to   vynahradit třebas pěkně   temnou pohádkou v televizi. A   právě "Sněhurka -   Příběh hrůzy" je k   tomu jako stvořená - má   slušně ponurou atmosféru   (hlavně začátek a konec) a   neschází v ní snad nic, co   dělá Sněhurku Sněhurkou -   kouzelné zrcadlo, zlá   macecha, otrávené   jablíčko, ani skleněná   rakev. Jenom ti trpaslíci   jsou nějací divní...
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2011
Sympatická vetřelčí žena   Sigourney Weaver v netypické   roli. Tajemná, děsivá a v   plné síle. Pohadkově   krvavá podívaná, která   rozhodně není pro děti.   Pohádka o Sněhurce podaná v   hororovém hábitu. Pěkně   krvavá a šťavnatá. Sam   Neill zahrál svou roli na   výbornou. Snehurka: Příběh   hrůzy je poutavý, avšak   nesmírně tajemný příběh   s kapkou krve a strachu.   Každý si zde najde to své   tajemné a krásné.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.4.2015
Opravdu hodně netradiční,   ale zároveň svým způsobem   docela zajímavá verze téhle   známé pohádky. A nutno   říci, že není zrovna   určena pro menší děti.   Filmu však chybí vnitřní   dynamika a tak má tendenci   chvílemi trochu nudit.   Škoda.
Faustka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2014
Tajemné české exteriéry,   havraní vlasy a bělostná   pleť sladké Lilli,   uhrančivý Miroslav   Táborský, zlá dračice   Sigourney Weaver, oblouzněný   Sam Neill a sedm nadržených   zlatokopů. Netradiční   Sněhurka s hororovým   nádechem. „Nikdy jsem si   neuvědomila, jak jsi   krásná… to až teď.“
Laila
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2010
tohle mi prislo zvlastni tak   pohadkovou postavu jako je   snehurka a natocit jako horor   i kdyz to az na par chvil   horor nebyl.kazdopadne to bylo   zajimavy,takova zmena
Lordamire
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Zajímavé provedení   klasické pohádky.. v prvé   řadě jsem si myslela, že se   bude jednat o nějakou lacinou   náhražku normální Disneyho   kresleného filmu, ale když   se tam místo sedmi veselých   a přátelských trpaslíků   objevili chlapi jako hory,   došlo mi, že to asi nebude   jen tak nějaká   "pohádka"..   Každopádně zajímavý   kousek.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.7.2013
No tak na druhý pokus jsem to   dal až do konce i když s   rychloposuvem. Nevím, proč   se mi tenhle film nelíbí.   Krásná příroda, krásná   Lily, ale děj pomalý,   nudný, bez vzruchu. Prostě   monotónní vyprávění, tak   bych to asi nazval. Nevím   nebudu pátrat proč mi tohle   „dílo“ vůbec nesedí a   hodnotím, jak hodnotím.   Prostě to nemá spád, ani   napětí ani nic.   20130708nest.s.Prima Family

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27644minih27644Říkání o víle Amálce (1975) [TV seriál] 
Říkání o víle Amálce n
minih73750minih73750Černé ovce (1992) [TV pořad] 
Černé ovce n
minih51169minih51169Politická střelnice aneb Konečně bez cenzury (2009) [TV pořad] 
Politická střelnice aneb Konečně bez cenzury n
minih7975minih7975Gremlins (1984) 
Gremlins n
minih67258minih67258Vše pro dobro světa a Nošovic! (2010) [DVD kinodistribuce] 
n
minih61161minih61161Alenka v říši divů (1903) 
Alice in Wonderland n
minih39792minih39792Rafťáci (2006) 
Rafťáci n
minih43594minih43594Chirurgové (2005) [TV seriál] 
Grey's Anatomy n
minih43618minih43618Saw 4 (2007) 
Saw IV n
minih27360minih27360Katastrofa letu č. 19 (1997) [TV film] 
Final Descent n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1997) [TV pořad]

15:25 - 16:05

4 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

15:00 - 15:45

29 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:40 - 15:35

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:25 - 16:40

4 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ticho! Ticho! Ticho! (Ticho, Ticho, Ticho)

Ticho! Ticho! Ticho!
Ticho, Ticho, Ticho

Anatomie zrady

Anatomie zrady
Anatomie zrady

Naposled navštívené:
Ticho! Ticho! Ticho! (Ticho, Ticho, Ticho)

Ticho! Ticho! Ticho!
Ticho, Ticho, Ticho

Anatomie zrady

Anatomie zrady
Anatomie zrady