Zari
ohodnotit

Sněhurka – Příběh hrůzy

Snow White: A Tale of Terror

Další název:
Schneewittchen; Snow White in the Black Forest; Snow White in the Dark Forest ; The Grimm Brothers' Snow White
Žánr:
Rok:
1997
Délka:
100 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Sněhurka – Příběh hrůzy
Když se mladý šlechtic znovu ožení, začína pro jeho dceru Lillianu peklo. Macecha otěhotní a když na plese zahlédne svého muže, jak věnuje pozornost své dceři a ne jí, začne krvácet. Během ukrutných bolestí přijde na svět dítě, bohužel už mrtvé. Macecha za to viní Lillianu a tak nařídí svému bratrovi, aby ji zabil a jako důkaz, že je mrtvá, má přinést její srdce. Lilliana prchá do lesů a bratr přináší srdce. Macecha věří, že je Lilliana mrtvá a řekne to svému muži. Ten jejímu tvrzení samozřejmě nevěří a začne Lillianu hledat.

Ta se mezitím usadila u sedmi podivných mužů, kteří chodí každé ráno do dolů s nadějí, že objeví zlato. Když se macecha dozví díky kouzelnému zrcadlu, že to srdce je ze srny, zabije svého bratra. Pomocí čar a kouzel se snaží Lillianu zabít, ale při té snaze umírají muži, u kterých Lillian pobývá. Otec mezitím přestal Lillian hledat.

Když se Lillian otráví jablkem, které jí dala zlá macecha, která svou podobu přeměnila na starou paní, muži ji pohřbí. Jeden ale zahlédne, jak otevřela oči, a tak ji vyndá z rakve a prosí, aby se probudila. Lillian se jako zázrakem probudí a vyplivne i kus otráveného jablka. Pak jde do zámku za svým otcem a s cílem zabít zlou macechu. Díky odvaze a statečnosti ji v dlouhém a nebezpečném boji porazí a může žít konečně se svým otcem šťastně až navěky.


Autor: 261972

Popis / Obsah / Info k filmu Sněhurka – Příběh hrůzy
Vdovec lord Frederick Hoffman, jenž žije se svou dcerou Lilli, se po nějakém čase ožení s Claudií, která pochází z chudých poměrů. Ta tím konečně dosáhne svého cíle. Malá Lilli však Claudii nemá ráda a stále vzpomíná na svou matku, která zahynula při nehodě kočáru. Claudia se usilovně snaží s Frederickem otěhotnět. Po devíti letech se jí to konečně podaří, ale její syn se narodí mrtvý. Claudia, která už další dítě mít nemůže, se po porodu dívá do zrcadla a připadá si ošklivá. Zrcadlo jí však odpoví, že je krásná a že jí její nepřátelé vždycky záviděli…

Po nějaké době chce přítel rodiny, doktor Peter Gutenberg, požádat Lilli o ruku. Claudia se ho snaží svést – a pošle svého hluchoněmého bratra Gustava, aby Lilli zabil a přinesl jí její srdce. Lilli mu ale v lese uteče, a proto Gustav přinese Claudii zvířecí srdce. Claudia si myslí, že je Lilli mrtvá. Ta však zatím bloudí lesem, až se setká se sedmi zlatokopy, kteří ji ze zištných důvodů přijmou mezi sebe. Doufají, že za ni dostanou výkupné…

Zrcadlo Claudii řekne, že ji bratr Gustav zradil, a Gustav ve strachu před ní spáchá sebevraždu. Claudia znovu usiluje o život Lilli. V dole, v němž je Lilly se zlatokopy, dojde k sesuvu půdy. Jeden z nich, Will, ji však zachrání. Claudia nasype Frederickovi do polévky omamnou látku. Lilli v lese zaslechne otcův hlas a jde za ním. Je to však jen další z kouzel Claudie. Stromy v lese se začnou kácet, ale Will s Lilli smrti znovu uniknou. Claudia se tedy převtělí v čarodějnici a nabízí Lilli v lese krásné jablko...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sněhurka – Příběh hrůzy
Od chvíle, kdy se mladý šlechtic znovu oženil, začíná pro malou Lillianu peklo. Macecha se jí chce zbavit, a tak jedinou možností, jak si zachránit život, je útěk do lesů...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sněhurka – Příběh hrůzy
Tento film vychází z klasické a všem známé pohádky o Sněhurce, je však pojat jako horor, i když nijak drastický, spíše temný.

Příběh začíná tím, že smečka vlků zaútočí na kočár, ve kterém jede šlechtic Friedrich Hoffman se svou mladou těhotnou ženou. Kočár havaruje, mladá žena je těžce raněna a umírá. Friedrich Hoffman dítě - dceru Lillianu vyřízne a tím ji zachrání.

O pár let později se ožení znovu, vezme si krásnou ženu jménem Claudia, na které je ale od začátku cosi znepokojivého, jenže asi jediný, kdo si toho všiml, byla malá Lilly, které byla její nová matka od počátku nesympatická. Nikdy s ní dobře nevycházela.

Po letech se mělo konečně narodit Claudii dítě, Lilly už v té době byla mladá dívka. Dítě však při porodu zemřelo a Claudia se dostane na úplné dno, a tehdy přijde na řadu kouzelné zrcadlo, které jí dá naději, že může dítě znovu oživit, ale zároveň jí přesvědčí, že Lilly je vinna jejím neštěstím. A tak se Claudia rozhodne Lilly zlikvidovat za každou cenu, ať už za pomoci svého bratra, kterému se nepodaří ji zabít, a nebo za pomoci černé magie.
Lilly prchá do lesů, kde se místo s trpaslíky setkává se sedmi chudáky s pochybnou pověstí..

A jak to všechno dopadne? No.. budete se muset podívat :-) Máte-li rádi napětí, ale nečekáte-li akční scény, spíš temnou atmosféru, film se vám bude jistě líbit.


Autor: Hellish_Satanica

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Barry Gray

Gray Barry

Naposled navštívené:
Barry Gray

Gray Barry