Duben
ohodnotit

Sněhurka

Mirror Mirror

Další název:
Mirror, Mirror; Snehulienka (SK); Spieglein Spieglein - Die wirklich wahre Geschichte
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
5.4.2012

Obsah filmu Sněhurka




 
Klasická pohádka bratří Grimmů se letos dočkala hned dvou hollywoodských adaptací: zatímco Sněhurka a lovec (premiéra 31.5.2012) je akční dobrodružnou fantasy, Sněhurka režiséra Tarsema Singha Dhandwara se přiklání k žánru dobrodružné pohádkové komedie. Na rozdíl od tradičního pojetí látky není ve filmu věnována pozornost jen mladičké princezně, ale i její samolibé a sebestředné maceše, která se dívku pokouší připravit o trůn a zabít ji. V podání hvězdné Julie Robertsové je královna zloduškou, hýřící vtipnými bonmoty a usilující o sympatie diváků. Herečka navíc ztvárnila i královnino alter-ego, tedy její dávný odraz, sídlící v kouzelném...
 
Související odkaz
 
RECENZE: V boji o nejlepší Sněhurku asi vyhraje stárnoucí Pretty Woman

Buď je to zlomyslný naschvál, nebo se američtí producenti špatně domluvili. Na každý pád se letošní filmové jaro ponese ve znamení souboje dvou Sněhurek. Jako první se bude o přízeň diváků ucházet ta s Julií Robertsovou v roli zlé královny. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tarsem SinghTarsem Singh  
hraje:
Julia RobertsJulia Roberts.....zlá královna [44]   
Lily CollinsLily Collins.....Sněhurka [23]   
Armie HammerArmie Hammer.....princ Andrew Alcott [25]   
Sean BeanSean Bean.....král [53]   
Robert EmmsRobert Emms.....Renbock [25]   
Michael LernerMichael Lerner.....baron [70]   
Nathan LaneNathan Lane..... Brighton [56]   
Mare WinninghamMare Winningham.....pekařka Margaret [52]   
Martin KlebbaMartin Klebba.....Butcher [42]   
Danny WoodburnDanny Woodburn.....Grimm [47]   
Mark PovinelliMark Povinelli.....Half Pint [40]   
Jordan PrenticeJordan Prentice.....Napoleon [39]   
Sebastian SaracenoSebastian Saraceno.....Wolf   
Chantal HuntChantal Hunt.....tanečnice   
Tammy NeraTammy Nera.....tanečnice   
Kimberly-Sue MurrayKimberly-Sue Murray.....Villager [26]   
scénář:
Marc KleinMarc Klein  
Jason KellerJason Keller  
námět:
Jacob GrimmJacob Grimm.....pohádka "Schneewittchen" z Kinder- und Hausmärchen, 1. díl (1812) - v prvním vydání knihy pod názvem Sneewittchen (Schneeweißchen)   
Wilhelm GrimmWilhelm Grimm.....pohádka "Schneewittchen" z Kinder- und Hausmärchen, 1. díl (1812) - v prvním vydání knihy pod názvem Sneewittchen (Schneeweißchen)   
Melisa WallackMelisa Wallack  
hudba:
Alan MenkenAlan Menken  
Happy WaltersHappy Walters.....supervize   
Bob BowenBob Bowen.....supervize   
kamera:
Brendan GalvinBrendan Galvin  
střih:
Nick MooreNick Moore  
Robert DuffyRobert Duffy  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Hollywood Classic Entertainment
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 7 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sněhurka >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2018
Ta obyčejná Sněhurka je to asi do půlky, pak   nastává ta feministická změna, že princezna   zachraňuje prince. To mi ale jako normální   pohádka nepřijde. Nicméně je děj odlehčený   a velmi humorně pojatý. Některé scény se   opravdu povedly. Kromě velké výpravy s podivnou   módou se hodně povedl i výběr herců. Julia   Roberts byla úchvatná a tahle role jí slušela.   Upřímně jsem jí dost litovala, když si   procházela tou kúrou. Zlatá depilace. Princ byl   velmi hezký a svalnatý a Lily Collins je   sympatická a hezká. Nejvíc mě na pohádce   zklamal ten konec - nejen, že ta píseň byla   přímo příšerná, i ta valná hromada byla   typická muzikálová mačkanice. Tím si to u mě   hodně zkazili.
cerfik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.6.2014
Tak tímto kýčovitým děsem jsem všechny své   naděje, že Tarsem dokáže svůj obrazotvorný   talent nějak zajímavěji využít, hodil   definitivně do koše. Taková slátanina, a i   obrazová originalita se vytratila, byla dovršena   bollywoodským koncem na americký způsob, což   tomuhle žalostnému dílu uštědřilo poslední   ránu z milosti.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2013
Z Once upon a time jsem zvyklá od Sněhurky na   ledascos, takže jsem ani nebyla moc pohoršena,   když se začala paktovat s trpaslíky a vzala do   rukou svůj osud. A byla to docela legrace   včetně závěrečné písničky.
Chudák Julia   a její "kůra", zlatá nivea:-) Seana   Beana výjimečně nezabili, ale moc se v   příběhu neohřál.
Co bych ale vyzdvihla tak   český dabing. Vojtěch Dyk dabuje velmi málo,   ale jeho dabing, dle mne, přidal na humoru.
johanice
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.10.2013
Přestože i naše zfilmované pohádky nejsou   přesně podle literární předlohy, mají své   kouzlo. To se ovšem nedá říci o této   předělávce. Trpaslíci přepadají a mlátí   lidi, kradou a k tomuto účelu vycvičí i   Sněhurku. Ta nepotřebuje záchranu od prince,   naopak princ je chudák, kterého zachraňuje ona.   Zapomeňte na nějaké šněrovačky nebo   otrávené hřebeny, královna chce Sněhurku   zničit pomocí loutek a jakési nestvůry, z   níž se vyklube Sněhurčin otec. Jediné, co z   původní pohádky zůstalo, je otrávené jablko,   kterým ovšem otráví Sněhurka královnu.   Prostě jednou stačilo a vícekrát to vidět   nemusím.
Petantino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2013
Bojovná Sněhurka, důstojný leč polonahý   princ, zlá a přesto neodolatelně hláškující   královna a velcí někdy malí trpaslíci se   rozhodně mohou jevit jako prznění klasiky, ale   mne to neuráží. Původní pohádka totiž   příliš zábavnosti nepobrala a tento humorný   paskvil mi dal daleko větší radost ze života   než grimmovské romantické drámo, které si   kdysi mou dětskou duši nezískalo.
Georgie2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2013
Vím, že se Tarsem Singh netrefil do vkusu   každému, ale pro mě je jeho Sněhurka ta   nejsněhurkovatější ze všech - jakkoliv je   tahle princezna smyšlená postava, Lily Collins   zkrátka vypadá přesně jako ona. Má i   správnou míru roztomilosti, která dobře ladí   s těmi 7 malými grázlíky...Geniálně pojali i   postavu prince - nezkušeného idealisty, který   je okouzlující a zábavný zároveň. U scén   princ-královna se pořád skvěle bavím.   Pohádka je tím příjemnější, že je   barevná, plná decentního humoru, a že zlá   královna není odstrašující sadistické   monstrum v černém. Tohle mi ke štěstí   stačilo, dějová věrnost "předloze"   mě netankuje.
prvosenka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.11.2012
SNĚHURKA

Ve filmovém světě se objevila   nová móda: prznit pohádky a přizpůsobovat je   dospělým lidem s jejich názory i pohledem na   věc. Jakoby nová mladá generace ani nechtěla   dospět, jakoby chtěla dál zůstat dětmi a   stárnout spolu se svými pohádkami. Resp.   donutit pohádky aby stárly společně s nimi. No   budiž, ale nic se nemá přehánět. Základní   smysl pohádky je vítězství dobra nad zlem. V   nových verzích již bývá tento pohled   zpochybňován, stejně jako je tomu ve světě   dospělých. Nic už není jednoznačně černé a   bílé. I to bych brala, ale v případě   Sněhurky jsem hodně na rozpacích. Místy jsem   nevěděla jestli se mám smát nebo plakat.  

Pravděpodobně nejzažitější verze   Sněhurky se obrací úplně naruby. Z titulní   hrdinky se stala emancipovaná obdoba Jury   Jánošíka, manipulovanou obětí se zde naopak   stává princ. Na škodu je i to, že největší   trumf celé podívané, královna, v podání   Julie Roberts, byla odsunuta na vedlejší kolej.   Film uchvacuje vizualitou a bizarními nápady,   které většině lidí nejsou po chuti, hlavně   proto, že někdy sklouzávají ke zcela   infantilnímu humoru. Měla to být výborná   komedie, ale bohužel záměr se nepovedl.   Monstrózní trpaslíci dali všemu korunu a   notoricky známé jablko se v příběhu sotva   mihlo a to jistě jen z povinnosti. Další   negativum je velmi malý počet lokací a všechny   naznačují, že rozpočet nebyl příliš   vysoký.

Přitom mně osobně přišlo dost   originální vyprávění skrze postavu Zlé   královny, která nám po dobu tří čtvrtin   filmu podává příběh ze svého hlediska. Je   přitom značně ironická, což je   sjednocujícím prvkem pro většinu scén.   Původní titul MIRROR, MIRROR tak získává   nový rozměr a možná více vystihuje a   vysvětluje záměry tvůrců, kdy se pokusili o   "zkreslení odrazu" původní pravdy.   Ať tak či tak, změna perspektivy ve   vyprávění příběhu se mi docela líbila. Ale   to bylo asi tak všechno.

Jinak se jedná o   naprosto bláznivý projekt. Věřím tomu, že u   mladších ročníků si najde své příznivce,   zejména tím, že Sněhurka je tu vylíčena jako   spasitelka království a ne jako ubohá chudinka,   která s rukama v klíně čeká na svou   záchranu. Nová verze Sněhurky je přitom   docela promyšleným experimentálním filmem, ale   mně tento pokus zanechal poměrně chladnou.
Schwab
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.9.2012
Grimmovci a Disney sa musia vrtieť v hroboch ako   diskoguľa na techno párty. Asi je doba   preháňania a potreby pokaziť čo sa dá.   Trpaslíci na choduliach, kráľ-príšera a   snehulienka ako princezná bojovníčka. Prečo?   Už tam chýbal len sex. Prečo ľudia cítia   potrebu pokaziť niečo tak čisté a krásne.   Posledná vec ktorá ma úplne dorazila boli   indické tóny na záver. Máte pocit že sa to   tam hodilo? Jediný bod je za výber herečky pre   postavu snehulienky. Naozaj pekná tvár, skoro sa   trafili.
vojtam
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.6.2012
Zrcadlo, zrcadlo
Joj, i z krásné pohádky se dá udělat pěkná   blbost! Jediným plusem je, že jsem se   několikrát dobře zasmál, jinak děs. Výprava   strašná, hadry strašně přeplácané, a celek   na mě působil dost lacině. Herecké výkony,   byly tam nějaké? Já myslím že ne! Lily   Collins a její vlkodlačí obočí, no comment,   princ hnus, jediné co film zachraňovalo byly   hlášky Julie Roberts. A ten bollywoodskej konec,   fuj. Já osobně nechápu jak se k tehlé blbosti   mohla propůjčit! Dávám 5, 4 film, 1 za Juliu.   Never Again! :-D
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2012
Pohádka o tom, jak se Tarsem Singh stále zlepšuje
Jedno z nejlvětších překvapení tohoto roku.   Od této adaptace klasického příběhu jsem   nečekal vážně vůbec nic, ale tarsem Singh si   po loňské Válce Bohů tímhle filmem ale sakra   hodně napravil reputaci. V příběhu je několik   změn, které z filmu dělají opravdovou zábavu,   která pobaví. Trpaslíci jsou velmi dobře   obsazení, Lilly Collins je fakt kočka, ovšem   nejvíc si to užívala Julia Roberts, tahle role   jí vážně sedla. Velmi mě potěšiliy také   trikové sekvence, zejména podoba království a   skutečně vkusné kostýmy. Tohle se vážně   povedlo, výborný mix klasické pohádky, fantasy   a neskutečně zábavné komedie s tím   nejlepším obsazením, jaké mohlo být. Pár   slabších scén se tu ovšem také najde a   dokonce i konec stál za to. 80%, naprosto   výborná podívaná pro celou rodinu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih80817minih80817The Caller (2011) 
The Caller n
minih93369minih93369Tajemný muž (2012) 
The Tall Man n
minih51721minih51721Šťastlivci (2008) 
The Lucky Ones n
minih40113minih40113Dům voskových figurín (2005) 
House Of Wax n
minih23879minih23879Zlaté dno (1942) 
Zlaté dno n
minih48496minih48496Sedm životů (2008) 
Seven Pounds n
minih120140minih120140Co děláme v temnotách (2014) 
What We Do in the Shadows n
minih46782minih46782Holky z naší školky (2007) 
St. Trinian's n
minih70690minih70690Dům snů (2011) 
Dream House n
minih22059minih22059Válka Roseových (1989) 
The War of the Roses n


Hodnocení:n12345678910
Sněhurka (2012)Sněhurka (2012)Sněhurka (2012)Sněhurka (2012)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10