Jeden svět
ohodnotit

Jak se krotí krokodýli

Další název:
Ako sa krotia krokodíly (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
12.1.2006
„Nikdo nechce zůstat sám.“

Obsah filmu Jak se krotí krokodýli




 
Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je...
 
Související odkazy
 
RECENZE: Jak se krotí krokodýli? Nejde to

Návrat Marie Poledňákové po patnácti letech k režii je událost. Novinku Jak se krotí krokodýli však zahltila snaha překonat Velrybu i Polepšovnu. číst dál

Hodnocení: 35 %

 
 
Jak se krotí krokodýli

Tatínek s dětmi na škole v přírodě – to bude ale jízda. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Jak se krotí krokodýli >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2021
Skoro
se až nechce věřit, že tento snímek má   "na svědomí" stejný člověk, jako   předchozí dva legendární díly.Zbytečně   nepřehledné, nezbytné sexuální narážky, to   jsou věci, které mi u filmu pro děti docela   vadí...Jako dospělého mě dostávají   nelogické okamžiky a hlavně rodina Koudelková.   Marně přemýšlím na její úlohou a hlavně   ztvárněním ve filmu...Aby člověk jen   nekritizoval, celkem dobře zahráno a občas se   člověk i zasmál.
Alix
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.5.2021
Jako pokračování Jak vytrhnout velrybě   stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny -   ani náhodou. Připadalo mi to násilné a   nefungovalo to. S jinými herci to prostě nejde.   Pokud se na to dívám jako na samostatný film,   tak by to i ušlo, ale žádná sláva to není.
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.11.2020
Že se NĚKDO pokusí po létech těžit z   popularity legendárních televizních filmů   konce 70.let nepřekvapí ale, že to bude sama   Marie Poledňáková a bude tak vykrádat sama   sebe to jsem opravdu nepobral. Pár solidních   nápadů a pár slušných hereckých výkonů   tomu sice nelze upřít ale pořád je to jen   odvar původního a je to sotva průměrný film   ač byl přenesen z obrazovky na stříbrné   plátno. To základní a sice poetika a atmosféra   je nenávratně pryč!
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2019
Mě osobně film dost potěšil. Dost mě udivují   některé velmi kritické komentáře. Pro mě   povedený rodinný film.
dreamerCZ
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.4.2019
Těžko uvěřit, že někdo, kdo dokázal   natočit tak skvělé legendární komedie jako   jsou S tebou mě baví svět, Jak vytrhnout   velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do   polepšovny spáchá takovýto skoro až zločin.   Taková sračka. Už jen nápad obsadit do hlavní   role v komedii Etzlera se příčí všem   komediálním zákonitostem. No a to co tady   předvádí Konvalinková? Ta asi byla tak moc   ráda, že se může zase po letech objevit na   plátně, že ztratila veškerou soudnost a chová   se tu jako pomatená kráva, což jí možná i   ukládal scénář ovšem je to jen vrchol   trapnosti a ubohosti. Rozhodně nic vtipného.
iviik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2019
Ika
Výborná oddechová rodinná komedie a skvělí   herci a film splnil svůj účel od výchovného   aspektu až po zábavu ;-) Kombinace   Nekonečný-Vojtek a jejich neustálá show,   prostě paráda ???? Mnozí "kritici",   nepochopili, že je to opravdu hodně volné   pokračování původních dvou filmů (navíc   byly díly tehdy točeny v jiném období, duchu i   s jinými herci aj.) a jistě, že je a bude T.   Holý jenom jeden včetně jejich zpracování ;-)   Obdobné verze se už ani v současnosti, nedají   natočit. A nežijme pořád, minulostí ;-)   Nicméně, bych vůbec nezatracoval ani výkon   dětských herců a už vůbec ne ostatních   herců. Tenhle díl jsem si užil a výborně se   bavil od začátku až do konce ;-)
New
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2018
No, hezky tu ten film urážíte ... Ale Karlík,   Holý ...nežijou, Peterka, Poloczek taky ne ...   Němec na tátu už nevypadá, Preissová už   vůbec ... přesto tady máme pokračování. A   dobrý ... sice Bára nic moc, Alois se taky moc   nepředved, ale jejich vesnický figurky jsou OK.   A o humor tu nouze taky není ... tak o co jde?
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.4.2018
Vašek dospěl v Mádla???
Vašek z "polepšovny a z "velryby"   byl hezký kluk, v téhle nepovedné komedii ho   hraje jakýs takýs člověk nehezký s velkou   hubou se tlemící, nechápu nač a proč byl   obsazen do roje Vaška z předchozích dvou filmů   jakýs Mádl, ten nezničitelný nehezký neherec,   který se vtírá do každého polistopadového   českého filmu. Jinak, režisérka se snad   snažila, aby natočila pokračování svých dvou   veleúspěšných komedíí, ale tehle film neměl   vzniknout, je nudný, překombinovaná nuda bez   trošky poezie a pohody. Prostě tenhle film   nesahá dvěma filmům ze sedmdesátých let ani   po úpatí skály na kterou se snažila dosáhnou   Máňa.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.4.2018
Když to člověk nebere jako   pokračování...jenže režisérka chce, abychom   to tak brali...a pak to je slabý díl.   Zpestření muzikou...ok. Ovšem spousta scén je   nelogických, nebo podivných. Učitelka jede s   dětmi na školandu a neustále pere? To jako že   děti mají jedny punčocháče na celý pobyt?   Ufňukaný Vítek a jeho sluníčková rodina mi   za chvíli lezli krkem.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.10.2017
Jako jo no...
To asi není nadpis, na který jsme u filmů Marie   Poledňákové zvyklí.
Ale tentokrát bohužel   platí.
Kdo mě zná, ví jak začnu. Když   chcete natočit pokračování filmu, v jehož   hlavní roli jsme milovali Tomáše Holého,   musíte hooodně přemýšlet, kým ho nahradit. A   když ho pak nahradíte nehezkým nehercem z   charismatem patníku u silnice, máte problém   ještě dřív, než klapne první klapka. Další   obsazení už se vcelku povedlo. Nevadí ani Eva   Holubová, výborná herečka, u které mi však   vadí, že hraje prakticky ve všech českých   filmech.
Miroslav Etzler výborně nahradil   Františka Němce, Václav Postránecký je   skvělou alternativou za Josefa Karlíka, jen   Ingrid Timková, přestože je krásná a milá na   Janu Preisovou nestačí, ani kdyby se   přetrhla...
Tolik tedy k obsazení a nyní k   ději. Marie Poledňáková vsadila na nepříliš   složitý děj, trochu kopírující snímek Jak   dostat tatínka do polepšovny. Rozdíl je v tom,   že ve zmíněném filmu se celá rodina sejde   dohromady a celá komičnost vychází ze střetu   jejich povah, zatímco v "krokodýlech"   se všichni rozdělí a každý si ty příhody   užívá po svém a jinde. Do toho byly   implantovány ještě příběhy jiných lidí,   například malého Koudelky, který má sice dvě   maminky a dva tatínky a přesto se cítí sám.  
Celé to pak ale nepůsobí příliš   konstantně, člověk při sledování pořádně   neví na co se má soustředit a nechybí ani ta   hloupá polistopadová ztřeštěnost, kdy i   ostřílení režiséři tlačí na pilu a   chtějí dělat humor, i kdyby měla krev téci   (Babovřesky, Polda atd.).
Ve finále film   dokoukáte a zjistíte, že vás to celkem bavilo,   ale vlastně pořádně nevíte o čem to bylo a   že už to nejspíš nikdy nebudete chtít   vidět.
I tak se ale jedná o milý film a je   dobře, že se Marii Poledňákové podařilo   nespadnout na stejné filmařské dno, jako   pánům Troškovi, Soukupovi, Olmerovi a   dalším...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50607minih50607Šťastné hvězdy (1985) 
Xia ri fu xing n
minih72291minih72291Klasické příznaky (1974) [TV inscenace] 
Klasické příznaky n
minih24747minih24747Tony, tobě přeskočilo (1968) 
Prášílek a Tony Sarka-Farka; Hnízdo n
minih56883minih56883Machři (2010) 
Grown Ups n
minih17731minih17731Dravci (1999) 
Ravenous n
minih50683minih50683Rajónové blues (2005) [TV film] 
n
minih112281minih112281Muž taiči (2013) 
Man of Tai Chi n
minih43729minih43729Inkvizitor (2005) 
The Mechanik n
minih96242minih96242Ztracená brána (2012) [TV minisérie] 
Ztracená brána n
minih47477minih47477Krvavá hostina 2 (2008) [Video] 
Feast II: Sloppy Seconds n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Jak dostat tatínka do polepšovny (1978) [TV film]

 Jak dostat tatínka do polepšovny (1978) [TV film]
Jak dostat tatínka do polepšovny n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Marie Poledňáková

(pokračování)

Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) [TV film]

 Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) [TV film]
Jak vytrhnout velrybě stoličku n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Marie Poledňáková

(pokračování)

Josef NáhlovskýTomáš Peč a Tereza DuchkováVáclav Postránecký a Eva HolubováMiroslav Etzler
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10