Zari
ohodnotit

Signál

Žánr:
Rok:
2012
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
16.2.2012
„Ne každý podvod vyjde a někdy může jít skutečně o život.“

Komentáře k filmu Signál

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
sarf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2012
Komedie s přesahem do morality
Příjemný kus podle   výborného scénáře Marka   Epsteina. Vykreslení squaddry   vesničanů v duchu skvělých   českých tradic od Hoří má   panenko přes Vesničko má   středisková, Slunce seno,   Divoké včely nebo Je třeba   zabít Sekala až po   Okresní:přebor. Hezky   zpracovaný příběh   rozkvétá do několika   vedlejších témat, ve   kterých se tříbí   charaktery. Nechybí   závěrečná dramatická   scéna ani katarze, která   skoro pohladí. Jen idylický   dovětek si mohli tvůrci   odpustit - do Států se ten   film stejně neprodá.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2012
Nevím, proč je zde tak   nízké hodnocení. Snímek   není špatný a to české   filmy moc nemusím, poněvadž   je jen hrstka, která se mi   líbí. Dyk s Hádkem   předvedli komediální dvojku   v průměrném ději filmu. Je   zdeč dost hluchých míst,   ale hned potom se vyskytne   legrace a vše je zas v   pořádku, nicméně český   film je český film a   dnešní naše filmy podle mě   nedosahují takové kvality,   jako před 30ti lety, ale   přesto dávám 8/10, film se   mi líbil.
biokys
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2013
Analogie
1836 napsal Gogol klasické   drama Revizor, všichni ho   známe.
Koukám -   koukám, Signál je Revizor z   21.století.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2012
Příběh mladého   začínajícího režiséra se   odehrává na rázovitém   českém venkově, přesněji   někde na Vysočině. Dvojice   podvodníčků nás přivádí   do děje. Projíždějí   okrskami a narazí na místo,   kde mají nedostupný signál   na svém mobilu. Zavítají do   nejbližší vesnice a uvedou   se, co by zástupci mobilního   providera, který chystá v   místě postavit vysílač.   Má to být za bohatý peníz   pro majitele pozemku, kde bude   vysílač stát. Místní se   předhánějí v tom, u koho   to má být. Zda-li starosta,   který to údajně chce pro   blaho obce, nebo zemědělec   ztělesněný Karlem Rodenem,   anebo majitel místní   živořící hospůdky   (Boleslav Polívka), mající   roztomilou dceru. A spousta   dalších obyvatel se zapojí   do pře o stavbu antény.
Film má být komedií,   avšak má i hořkou   příchuť. Snad   nejveselejší scény   považuji ty s hospodskou   soutěží strouhání křenu.   Jinak důvodu k pousmání či   pobavení bylo méně. Snad to   ani nebyl záměr tvůrců.   Kryštof Hádek hraje svoji   postavu stejně, jako   vytvořil v Bobulích. Ono je   více podobných situací.   Také se zamiluje do místní   mladé dívky. Jeho bráchanec   (Vojtěch Dyk) se stará o   svůj hlas a je sexu-chtivým   dobrodruhem.
Další   postavou je bývalý   vysokoškolský pedagog a   vědec v oboru Fyzika, kterou   vytvořil Jiří Menzel. Moc   často se posledních letech   před kamerou neobjevuje.   Tomuto vědcovi měl před   třiceti lety bývalý režim   ublížit tím, že jej   odstavil od průzkumu a   přednášek. Proto občas   moči na místní pomník   postavený „Našim   budovatelům“. A zde vidím   jednu slabinu, nebo chybu   filmu. Děj se odehrává v   současnosti. Tedy to   ublížení od režimu před   třiceti lety se mělo   odehrávat asi na počátku   osmdesátých let. Lidé   žijící ve vědeckém oboru   a živící se vědou snad   potvrdí to, že Akademie věd   a vůbec vědecká obec   patřila k poměrně   svobodným skupinám lidí.   Něco takového, jako odstavit   od průzkumu, se zdá málo   pravděpodobným. Naopak za   minulého režimu byla věda   daleko více podporována,   než v současnosti. Pak jako   kámen úrazu vidím ten   pomník. Anonymně byly v   různých obcích stavěny   jako upomínka těm, kteří   padli a nebo zahynuli na   první světové války, či   za druhé světové války.   Nikdy nebyly stavěny   „Našim budovatelům“.   Nebo snad víte o nějaké   obci, kde obdobný pomník   stál?
Publikum se v   kině jinak poměrně bavilo.   Předpokládám však, že to   nebude snímek, ke kterému se   bude často vracet.
sismik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Signál
Hodnotím více méně   pozitivně, asi protože jsem   do kina nešla s   očekáváním super vtipné   české komedie. Pár   vtipných momentů tam je, ale   ROZHODNĚ to není komedie.   Jinak Vojta s Kryštofem super   výkony, a další výborní   herci viz Roden, Polívka   výborní.
PavellH
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2012
No,viděl jsem už i horší   České filmy. Nečekal jsem   od toho moc a tím pádem mě   to ani nemohlo nijak   zklamat.Kdo nebude vědět co   si má pustit v neděli večer   tak tento film mu můžu   doporučit.   Neurazí,nepotěší a když u   toho usnete tak nezamrzí.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.10.2013
Podivný spletenec bez spádu   i napětí. Ona to možná   měla být asi komedie, no   nepodařilo se. Absolutně mne   to nebavilo, bylo to mdlé a   bez nějakého osvěžení.   20130929nest++++++++
 
Tak napodruhé mne to   asi zastihlo v jiném   rozpoložení, a musím svůj   předchozí, pět let starý,   názor notně poopravit.
Mělo to zůstat celé jen   v rovině komedie, a ne té   občas skoro tragédie. Kvůli   těmto některým scénám   snižuji hodnocení. Takže,   mně se to líbilo, bavil jsem   se, ale někdy se to dost   sekalo. Prostě některé   scény měly mít kratší   střih, a některé nemusely   být vůbec.

20180927
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2015
S nadstandardním hereckým   obsazením se taky všechno   nezachrání a tak vznikla   natahovaná záležitost,   která mohla být vtipná a   úderná. Potěšil Norbert   Lichý v roli starosty a   Jiří Menzel, jinak vesnice   divná, všichni relativně   vyšperkované baráky,   hospoda před krachem a   přitom skoro pořád plná,   místní zbohatlík, který   šikanuje manželku, jejíž   postava mě připadala   nejmíň věrohodná, více   záporů než kladných   bodíků. Ústřední dvojice   hrdinů mi připomínala   Bobule, nejen díky účasti   Hádka, ale vtipu bylo daleko   méně než v Bobulích. A   taky vína. Konec se   střílením už úplně mimo.   Alespoň, že závěrečná   písnička je výborná a   paradoxně víc vtipná než   film.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.8.2014
Prý dobře vystižená   současná vesnice. Takové   Babovřesky z mužského   pohledu. Mně se to nelíbilo,   i když snahu jsem tam viděl.   Myslím, že režisér něco   pokazil, ale nejsem schopen   říct co.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.9.2013
Solidní herecký   ansábl,aktuální téma,ale   na komedii,satiru málo   vtipné,celkem unylé a   nezáživně   servírované.Bohužel   pouhých 40% a nikdy znovu   film vidět nemusím.
cerfik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.11.2014
Co napsat k něčemu, co má   tak výborné herecké   obsazení a opravdu se to   nepovedlo. Možná tak dobrá   oddechovka, ale opravdu mě to   zklamalo. Už vím čemu   poláci říkají český   film, z tohohle opravdu nikdo   nebude moudrý, je to páté   přes deváté a ten závěr   ani nemluvit.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.7.2015
Veď ide o obec
Neviem, ale prvé čo ma   napadlo, ešte čo sme sa   učili na strednej a to   Revízor od Gogoľa. Nechápem   ako mohli si dovoliť   napýtať do toho také   zvučné mená. Ten film nie   je vyložene zlý, taká   letná oddychovka a celkom   ujde aj nápad. Avšak herci   nič moc (páčila sa mi však   Kateřina Winterová, krásne   uhrančivý pohľad),   charaktery postáv taktiež.   Tá do očí bijúca ich   blbosť mi nejde do hlavy,   podobne ako   "genialita"   miestneho profesora. Nápad   bol dobrý dovtedy, pokiaľ sa   to bralo ako recesia, keď   išlo o peniaze, sa mi nechce   veriť, že si mysleli, že im   to prejde. Dedinské dievča   nevie čo chce, až nakoniec   sa musí predať, až to   stojí na ich pozemku?   Ostatní od päťtisícky až   po sedemdesiat tisíc, ono ani   to úplatkárstvo tam nemá   šmrnc. Čo ale film dosť   zhadzuje to je tá   posadnutosť (anti)komunizmom.   Ono je to snáď v 90%   dnešných českých filmoch.   Asi sa to tým komunistom   podarilo, zostať nesmrteľní   tak, že naveky budú žiť v   hlavách svojich nepriateľov.   Lebo aj tu nechýba nejaký   ten dnešný   fundamentalistický   antikomunizmus a podobné   módne fetiše, tu sa   prejavujúce tak, že   geniálny vedec nadáva, že   už nejde nič zmeniť, stále   sa obracia do minulosti,   napriek tomu, aby išiel vpred   a tak močí na pomník   budovateľov, myslené   komunistov. Neviem, či v   Českej republike sú nejaké   budovateľské pomníky, ale   napríklad u nás určite nie,   z toho obdobia pomníky u nás   sú, ale hlavne vzdavajúce   úctu padlým vojakom   bojujúcim proti fašizmu a   ani v najhoršom sne si neviem   predstaviť, že by ich niekto   tak hanobil
New
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.9.2013
Nepovedený Revizor
Na ten film jsem se těšil.   Jenže nepobavil, nepotěšil.   Novodobý Gogolův Revizor ...   tam na konci všichni   zkamení. Tady jsem zkameněl   já a to už během filmu ...
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.9.2013
Film mi byl předem zprotiven   stejnojm. písní, již   nemusím. Ale i tak jsem měl   snahu se dívat, která však   po půlhodině, kdy jsem se   ani jednou nezasmál   (komedii), skončila mým   odchodem ke knize. Proč se   říká komedie něčemu, kde   se není čemu zasmát?
MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.7.2012
Signál
Protože se mi dost líbí   písnička od Nightwork   Signál, řekl jsem si, že   ten film prostě musím   vidět. A tak když se   naskytla možnost zajít na   něj do letního kina,   neváhal jsem ani minutu a už   pádil (s pivkem v ruce,   samozřejmě).
Bohužel   se vše ukázalo jako dost   kravina bez nějakého   hlubšího děje. Nejspíše   zkoušeli navázat na úspěch   "Bobulí", jelikož   zde zařadili sympatického   zlodějíčka Kryštofa   Hádka, který se nechal dosti   manipulovat otrlejším a   nadrženějším kamarádem.   Toho ztvárnil Vojta Dyk,   kterému to jako herci moc   nejde. Přehrává a jediné   na co sází je jeho hezká   tvářička. Měl by se více   věnovat zpěvu a méně   herectví.
Trošku mě   překvapila další velká   jména v Signálu. Polívka,   Roden, Menzel. Filmaři se   museli asi hodně snažit   nalákat tyto české star do   něčeho podobného. Bez nich   by to jistě totiž zapadlo   jen jako TV film, v žádném   případě si totiž   nemyslím, že je to hodno   kin.
Čekám na   signál, ten z nebe   nepřichází a tak čekám   dál. Hledím ke hvězdám, ve   dne je nevidím a v noci   nevnímám...
PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.9.2013
Ježiši takových skvělých   herců a v takový   kravině.Nevím co na tom   snímku mělo pobavit nebo   zaujmout,ale po třičtvrtě   filmu jsem to vypnul nebylo   tam nic zajímavého.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.8.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby   Celosvetovo $825,261▐   ďalšia bezvýznamná   báchorka, ktorá na to aké   obsadenie má nemá čo   dohromady ponúknuť /20%/
Máša13
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Hodně slabý
Úvodní písnička k filmu je   jednoznačně to nejlepší,co   okolo něj   vzniklo.Evokovala,že film   bude srandovní,lehký,   prostě taková česká   bláznivá komedie.
Opak byl však bohužel   pravdou,zasmál jsem se snad   jednou za celý film.
Jediný plus byly výkony   české herecké elity   (Roden,Polívka)i   ostatní.Jinak velké   zklamání:-(
kakkena
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.4.2012
Úplné plýtvání slov,   negativ a pozitiv, i když ty   by moc času nezabraly,   protože pozitivního na tomto   snímku vůbec nic není.   Příšerné, příšerné.   Jedna hvězda snad jen za   odvahu takový brak natočit a   honosit se s ním v kině. Už   by si měl někdo uvědomit,   že Vojta Dyk si kariéru   udělal jako kvalitní   zpěvák a ne jako   podprůměrný, křečovitý   herec - to je až příliš   silné slovo. Bohužel   přehrávání nám Čechům   jde velmi dobře. Každý se   drž toho co doopravdy umíš.
elaphe
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.10.2012
:(
Tak jsem se na to těšil a   ...
Větší sračku   už jsem dlouho neviděl.   Super obsazení a nic z toho.   3/4 filmu se neděje vůbec   nic, všechno zábavný je v   traileru.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44402minih44402Vondráčkovo pozdní odpoledne (1978) [TV inscenace] 
Vondráčkovo pozdní odpoledne n
minih19068minih19068Slunce, seno, erotika (1991) 
Slunce, seno, erotika n
minih17274minih17274Přepadení v Pacifiku (1992) 
Under Siege n
minih31903minih31903Záskok (1997) 
n
minih43735minih43735Sežrána zaživa (1980) 
Mangiati vivi n
minih25886minih25886Blade (1998) 
Blade n
minih41295minih41295Dlouhý, Široký a Krátkozraký (1987) [TV divadelní hra] 
n
minih28778minih28778Grinch (2000) 
The Grinch n
minih69915minih69915Moneyball (2011) 
Moneyball n
minih73610minih73610Margin Call (2011) 
Margin Call n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jan Vesták

Vesták Jan

Naposled navštívené:
Jan Vesták

Vesták Jan