Signál (2012)

Signál
53.7 %
 
 
    Žánr: komedie / satira
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 16.2.2012        
    Délka: 115 min.
„Ne každý podvod vyjde a někdy může jít skutečně o život.“
POZOR SPOILER

Dvojice mladíků, bratranců, Filos a Kája zastaví svou dodávku a zbavují se pokoutně získaných brambor. Když k nim přijde policista, nenápadně se informují na odbočku do vesnice Zálesí. Nedozví se nic, zato jsou zkontrolováni. Potom do této vesničky přijíždějí.
A i zde, jako v předešlých vesnicích, v hospodě rozhlásí, že budou měřit signál pro vykrývací vysílač. A že je to spojeno se spoustou peněz. Tím samozřejmě poznávají místní lidi. Otylého starostu Medka, hospodského Staňka, ale hlavně jeho dceru Verunku. U místních se rázem zvedne o kluky zájem. Jako první je navštíví právě mladá dcerunka hospodského. Tomu hospoda nevynáší a je věčně bez peněz. Kája je pozván k místnímu buranovi, z něhož se vyklube profesor Prokeš, který přednášel i v Paříži. S ním si Kája dost rozumí pro společný zájem o fyziku částic.
Druhý den se mládenci ocitají u sedláka Pilky, Tento muž je podnikavý hamoun. A nabízí klukům peníze za to, když jej upřednostní. Kája však peníze nechce, protože Filos kdysi určil taková pravidla.
Starosta se chlubí svou sbírkou motocyklů. I on by si rád přihrábl, ale svádí to na obec. On jako že nic. Kdepááák, on a peníze.
Pak se oba mládenci kapánek poperou, ale ne nějak vážně, načež se účastní jakési místní slavnosti, ve které Kája vyhraje soutěž ve strouhání extra silného křenu. Po soutěži se sblíží s dcerkou hostinského. A Filos s manželkou Pilky, Lídou.
Další den přináší Pilka obálku. A kluci také zjistí, že nemohou odjet, protože mají na autě vyrobenou drobnou závadu. Situace se dramatizuje, protože podvůdek, byť to měla původně být jen recese, začíná krachovat. Místní jsou sice vesničané, ale zas tak blbí, aby jim něco nedošlo, nejsou. A tak je na večer svolána starostou do hospody celá vesnice a kluci se musí dostavit také. A tak řeknou, že signál je všude. Takže kdo má získat vysílač na svůj pozemek a tím i nemalé peníze? Losování je zavrženo, a tak se pojede závod do vrchu. Starosta zapůjčí s troje a už se jede. Místní do cíle na zříceninu a kluci pryč. Jenže na zřícenině Pilkovi dojde něco, co se klukům nehodí do krámu. Začíná jejich pronásledování...  Autor: Pitryx

režie:
Tomáš Řehořek
 
 
hraje:
Vojtěch Dyk (Filos), Kryštof Hádek (Kája), Karel Roden (Pilka), Bolek Polívka (hospodský Staněk), Jiří Menzel (Prokeš), Norbert Lichý (Medek), Eva Podzimková (Verunka), Kateřina Winterová (Lída Pilková), Jaroušek Čermák (Pilkův syn), Hynek Čermák (policista), Jiří Jelínek (Pajda), Karel Zima (Kula), Matouš Rajmont (Franta), Justin Svoboda (Tyrolák), Josef Bradna, Jiří Čálek, Josef Humpolec, Viliam Čonka (Mato), František Loukota (průvodce), Armin Commandeur (Tyrolák), Alena Gemeri, Tadeáš Prášek, Lukáš Tuček, Milan Kolek, Robert Masare, Martin Bradna, Lambert Slezak
 
 
scénář:
Marek Epstein
 
 
kamera:
Tomáš Sysel
 
 
hudba:
Jakub Prachař (+ písně Tepláky, Slunce v duši, Čekám na signál,), Giuseppe Verdi (Výňatky z oper: La donna è mobile z opery Rigoletto, Libiamo, ne' lieti calic z opery La Traviata), Jan Maxián (Globální oteplování – Já jsem gay!), František Soukup (+ písně Tepláky, Slunce v duši, Globální oteplování – Já jsem gay!, Čekám na signál,)
 
 
výprava-architekt:
Milan Býček
 
 
kostýmy:
Hanna Soukupová
 
 
střih:
Ondřej Hokr
 
 
zvuk:
Mishan Pajdiak, Jan Martínek (design), Jan Skála
 
 
zpěv:
Jiří Langmajer, Vojtěch Dyk, Jakub Prachař, Jan Maxián, František Soukup, Jana Putnerová
 
 
text písně:
Jakub Prachař, František Soukup
 
 
zvláštní efekty:
Vít Petrášek
 
 
vizuální efekty:
Tomáš Kalhous (vedoucí 2D oddělení), Boris Masník (supervize + výtvarná spolupráce), UPP, Lukáš Herrmann
 
 
masky:
Jiřina Pahlerová
 
 
asistent režie:
František Loukota
 
 
asistent kamery:
Mikuláš Křepelka
 
 
pomocná režie:
Lukáš Viznar
 
 
odborný poradce:
Petr Kasnar
 
 
nahrál:
Plzeňská 12, Nightwork, Telepathiete Horns
 
 
výkonný producent:
Jana Gospičová
 
 
producent:
Tomáš Hoffman
 
 
stavba:
Karel Křivka
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.