Jeden svět
ohodnotit

Rytíři nebes

Flyboys

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
139 minut
Premiéra v ČR:
19.10.2006
„Velkolepé dobrodružství prvních stíhacích pilotů v bojích 1. světové války.“

Obsah filmu Rytíři nebes

 
Píše se rok 1916, v Evropě zuří 1. světová válka a poprvé v historii se boj odehrává také ve vzduchu. Na letiště Lafayettovy letky ve francouzském Verdunu přijíždějí mladí američtí dobrovolníci. Mezi nimi i texaský rančer Blaine Rawlings, který přišel o farmu, Will Jensen, snažící se pokračovat v rodinné vojenské tradici, černošský boxer Skinner či tlouštík Lowry, kterého sem vyštval bohatý otec poté, co ho obvinil, že je budižkničemu. Pod velením kapitána Thenaulta se ubytují v zámku amerického milionáře a seznámí se s krajanem Reedem Cassidym, špičkovým stíhačem, který má na kontě dlouhou řadu úspěšných akcí a sestřelených Němců. Po...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tony BillTony Bill  
hraje:
James FrancoJames Franco.....Blaine Rawlings [27]   
Jean RenoJean Reno.....kapitán Thenault [57]   
Martin HendersonMartin Henderson.....Reed Cassidy [31]   
Jennifer DeckerJennifer Decker.....Lucienne D`Arcy [23]   
Tyler LabineTyler Labine.....Briggs Lowry [27]   
David EllisonDavid Ellison.....Eddie Beagle [23]   
Christien AnholtChristien Anholt.....Higgins [35]   
Abdul SalisAbdul Salis.....Eugene Skinner [26]   
Philip WinchesterPhilip Winchester.....William Jensen [24]   
Max BollingerMax Bollinger.....Britský pilot [31]   
Lex ShrapnelLex Shrapnel.....Grant [26]   
Mac McDonaldMac McDonald.....Detweiler [56]   
Michael JibsonMichael Jibson.....Lyle Porter [25]   
Todd BoyceTodd Boyce.....Jensen [44]   
Ruth BradleyRuth Bradley.....Laura [19]   
Tim Pigott-SmithTim Pigott-Smith.....p. Lowry [59]   
scénář:
Blake T. EvansBlake T. Evans  
David S. WardDavid S. Ward  
Phil SearsPhil Sears  
námět:
Blake T. EvansBlake T. Evans  
hudba:
Trevor RabinTrevor Rabin  
Peter AftermanPeter Afterman.....supervize   
Margaret YenMargaret Yen.....supervize   
kamera:
Henry BrahamHenry Braham  
střih:
Chris BlundenChris Blunden  
Ron RosenRon Rosen  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.flyboysthemovie.co...
 
 
Distributor v ČR:
Palace Pictures
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Rytíři nebes >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.7.2017
Že by animák?
Asi jeden z nejhorších filmů o letcích z   první světové války jaký kdy vznikl. letecké   scény jsou naprosto příšerné počítačové   omalovánky, na které se nedá koukat a zbytek je   jen fraška na zemi. POKUD CHCETE POCTIVÝ LETEKÝ   FILM PAK SE PODÍVEJTE NA VELKÝ WALDO PEPPER Z R.   1975 . Neuvěřitelné a perfektní letecké   scény přímo ve vzduchu s leteckými kaskadéry,   které vám berou dech a né jako v této   slátanině, která vám akorát bere čas a   žaludeční vředy.
enejčel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.9.2015
Blábol a hodně velká zhovadilost, kde vás   kromě postav se špatnými hereckými výkony   nepřekvapí ani scénář, který je tvořen ze   samých klišé. Film snad natočily děti!
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 4.8.2015
hrozná blbina. lítání je tak nereálné až   běda,samotný příběh je jak z B filmů, hudba   která vadí,postavy a jejich dialogy   prazvláštní. takovéhle filmy se točily ve 20   a 30 letech 20 století tam ovšem to lítání   bylo skutečné. radši mrkněte na rudý baron   je to třídu víš alespon se drží nějaké   reality.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Pro válečné filmy mám slabost. Nejspíš   proto, že si dokážu docela slušně   představit, co to bylo za bordel. Jsem rád, že   mne války minuly, teda prozatim. Ač už to bylo   podle skutečnosti nebo ne, tenhle film měl něco   do sebe. Za mě je to 80%
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Očekávání bylo veliké. Nakonec jsem si po   čase řekl, kouknu se znovu, abych se   přesvědčil, že jde o perfektní doklad toho,   že i kvalitní film, má své pro a proti.   Letecké souboje byly zdařilé a vyvolávaly   dojem úžasné bezprostřdnosti. Herecké výkony   měly místy úroveď srovnatelnou s našimi   seriály ČST, tedy nepřesvědčivost posílenou   o malou prokreslenost postav.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.3.2013
Předpokládám, že majitelé slepovaných   "Red Baronů" si měli v modelářském   spolku o čem povídat, ale milovníci příběhů   přišli dost zkrátka a romanticky založení   uschli načisto! Zamilovaná dvojka by nejiskřila   ani kdyby jste ji polili benzínem a komunikace   vázla natolik, že v případě Francouzky ve   mně klíčilo podezření, že půjde spíš o   mentální než jazykovou bariéru. Letecké   scény, které jediné za něco stály, byly   evidentně prvořadé a zjevně nikoho netrápilo,   že má letec z 1.světové války melírované   kučery - skandální!
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2011
Zdá se, že jakmile se v americkém filmu   počítá s jen trochu důležitou postavou   francouzského původu, Jeanu Reno už vyzvání   telefon. Nic proti němu, samozřejmě, ale už to   začíná být únavné. Rytíři nebes ale stojí   především na efektních leteckých bojových   scénách, které jsou o to atraktivnější, že   1.světová není v tomhle směru tak častým   námětem. Ta vztahová omáčka kolem je ale dost   fádní a nijak zvlášť nezaujme. Letitý film   na podobné téma Stíhači na start! byl v tomhle   ohledu mnohem dál.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2010
Tady u tohoto filmečku se přiznám,že jsem byl   až moc mile překvapen.To jsem vůbec nečekal a   dost se mi to líbilo.Herecké obsazení je zde   přímo skvělé.Dost se mi líbil Martin   Henderson.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Píše se rok 1916, světová válka trvá už dva   roky. Amerika dosud odmítá zapojit se do tohoto   konfliktu. Ale několik amerických mladíků   přesto odchází do Evropy, aby se stali letci.   Přicházejí plní ideálů a očekávájí   velká dobrodružství. Je mezi nimi i Blaine   Rawlings, mladík který přišel o všechno a o   všechny, pobožný Porter, černý boxer Skinner,   který přichází s nadějí, že v Evropě se k   němu budou chovat lépe nebo Lowry, který je   víceméně donucen otcem , jemuž se zdá, že   jeho syn je k ničemu. Po několikatýdenním   tréninku přichází první mise, jejíhož konce   se jich však několik nedočká….Misí   přibývá ale při každé další, ač   úspěšné umírají další a další kamarádi.   Mentora jim dělá vynikající eso Reed Cassidy,   který si v civilu drží všechny trochu od těla   (vyjma svého lva), ale při vzdušné bitvě je   na něj opravdu spoleh. Rawlings se seznamuje   také s místní dívkou Lucienne, do které se   zamiluje a vídá se s ní jak jen to je možné.   Němci ovšem nezahálejí a dostávají se až do   vesničky, kde Lucienne bydlí. Rawlings neváhá   a bez jakékoliv domluvy s nadřízenými usedá   do kokpitu a odlétá do noci...
Rytíři nebes   mě potěšili hned z několika důvodů:
1.   Doba – znám spoustu válečných filmů, pár   jsem jich viděl, na pár se nedočkavě třesu,   ale většinou se odehrávají v II. světové   válce, nanejvýš tak ještě ve Vietnamu či   během moderních konfliktů.
2. Téma –   většinu válečných snímků jsem prožil po   boku speciálních jednotek či obyčejných   pěších jednotek se speciálním úkolem, ale s   filmem s romantikou leteckých soubojů jsem   ještě neměl tu čest.
3. James Franco, Jean   Reno, Martin Henderson, Jennifer Decker - k Jeanu   Renovi asi jen to, že patří k   nejcharismatičtějším a mým   nejoblíbenějším hercům. James Franco – měl   jsem s ním tu čest teprve potřetí – poprvé   v povedené komedii Travička zelená, potom   Freaks and Geeks a nyní právě Rytíři –   všude hlavní role, pokaždé zcela jiná a   pokaždé na výbornou. A Martin Henderson –   celej film jsem si ho nemohl zařadit, až jsem   musel zapátrat na FDB – vždyť je to jasné   – hlavní role v Kruhu (Noah tuším?). No a   Jennifer Decker prostě proto že je to   sympatická holka a dobře se na ní kouká (a   slyšet jí mluvit francouzsky taky není k   zahození).
4. Hudba – k válečným filmům   prostě patří instrumentálky a i tady dopadla   velmi dobře, nezaujala mě sice asi tak, abych si   jí pustil jako kulisu k jiný práci, ale k   umocnění zážitku ze sledování filmu je   opravdu bezchybná.
5. Vizuál – v dnešní   době už není velký problém natočit   pořádné letecké bitvy a je to na nich opravdu   vidět – není jich mnoho, tuším asi tak 4,   maximálně 5, ale všechny stojí zato. Užil   jsem si všech těch kulek vyletujících od   hlavní, výbuchů, upadlých křídel,   hořících motorů, letounů či jejich pilotů   ozdobených olovem, stejně jako krásně   explodující vzucholodě či bitvy s Černým   sokolem.
A slovo závěrem – v historických   reáliích I. světové války se neorientuju,   nevim nakolik se prostředí a hlavně bitvy či   letouny shodují, ale vypadá to velmi, velmi   skutečně. Stejně tak se nebudu pitvat v tom   „Inspirováno skutečným příběhem“.   Hlavně že to na plátně výborně funguje.
Z   výše řečenýho je asi jasný, že se mi film   opravdu moc líbil.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.5.2009
Film se odehráva počas první světové   valky,kdy francouzi berou nových pilotů do   jejich nebeské armády.Přihlási se i farmář   Blaine Rawlings stvárnený Jamesem Franco.Film se   odehráva věčšinou ve vzduchu,kde francouzkí   piloti musí bojovat na život a na smrt proti   nemeckým trojplošníkum,zatím co francouzi   mají jen dvojplošníky.Na vojnový film opravdu   slušné i efekty sou dobré.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih31970minih31970Adamovo žebro (1949) 
Adam's Rib n
minih48121minih48121Pozemšťan (2007) 
The Man From Earth n
minih29453minih29453Scary Movie - Děsnej biják (2000) 
Scary Movie n
minih32645minih32645Svět podle Prota (2001) 
K-PAX n
minih18134minih18134Rudé horko (1988) 
Red Heat n
minih47805minih47805Nikdo neměl diabetes (2001) [TV film] 
Nikdo neměl diabetes n
minih38403minih38403Smím prosit? (2004) 
Shall We Dance? n
minih49104minih49104Vzhůru do oblak (2009) 
Up n
minih42754minih42754Frankenstein (2004/1) [TV film] 
Frankenstein n
minih24537minih24537Rodeo (1972) 
Rodeo n


Hodnocení:n12345678910
Rytíři nebes (2006)Rytíři nebes (2006)Rytíři nebes (2006)Rytíři nebes (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10