Duben
ohodnotit

Rudá Sonja

Red Sonja

Další název:
Rudá Soňa; Barbar Conan 3: Červená Sonja (SK); Červená Sonja (SK)
Rok:
1985
Délka:
89 minut
„Báje o dívce nadané nadpřirozenou silou a Kalidorovi, kteří žili v době krutého násilí vládců...“

Komentáře k filmu Rudá Sonja

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Slušný film, nijak zvlášť   přehnaný a i po dvaceti   letech se dá shlédnout.   Zajímavý a napínavý   příběh. Perfektní a   přesvědčivé herecké   výkony. Zajímavé rekvizity.
snackass
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2014
oldschool klasika
co dodat super fantasy se   super Brigit a Arnym na ktery   se kouknu po každý rad   nelibit se to může snad jen   mamincin mazankum
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Ve sve dobe,u nas v dobe   VHS,byl tento   "fantasy" film velmi   oblibeny a hodne zaujal.
Dodnes si vpominam,jak   jsme se,jako maly   kluci,hravali bud na Conana   nebo Kalidora.))))

Proste se nam to hodne   libilo.

A   Brigitte Nielsen v roli Sonji   a Arnold Schwarzenegger v roli   Kalidora byli uzasni.

Rad bych to videl   zase znovu.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2009
Odstupem let to beru dnes jako   pohádku v době kdy to   kolovalo na VHS tak to bila   bomba film je skvěle obsazen
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2004
Arnie jako dvojka
Pokud jste fanoušci Anieho   tak se budete muset spokojit s   tím, že v tomhle filmu je   prostě na střídačce.   Hlavní hrdinkou je ženská,   takže feministky asi skáčou   do nebes. Celkem slušná akce   ve stylu Conana
Hellish_Satanica
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2007
Pro někoho je ten film   stupidní, no uznávám že   své nedostatky to má, ale   nemůžu si pomoci, mám ho   ráda a je to film, ke   kterému se taky asi budu   vždy pravidelně vracet.   Nemá cenu hledat v tom   nějaké umění nebo vyšší   smysl, o tom to není, ale je   to pěkná   "pohádka". Je to   prostě film pouze pro fandy   tohoto žánru (což zrovna je   můj případ :-), ostatní   zřejmě neosloví.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Bohužel jeden z těch   slabších historických   filmů kde hraje   Arnold.Jedině on ten film   drží jinak by stál úplně   za h.....
Llewelyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Jak tu většina připomná,   osoba Arnolda nás neustále   nutí srovnávat Conana a   Rudou Sonju. A je to fakt, na   "Barbara Conana"   tenhle film nemá, ale to   neznamená, že by byl   špatný..Sonja mi jako   bojovnice zrovna moc   nepřišla, ale vše to   vyvažoval právě Arnold a   také dvojka sluhy a nechutně   otravného prince..Příběh   byl zajímavý a atmosféra   spolu se svým světem   děsivá..taky se mi moc   líbil ten   alchymista-černokněžník a   jeho triky:-)
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.1.2021
Tohle je úplně kabinetní   ukázka výpravné pohádkové   "sandálovky"   přesně ve stylu fantasy   80.let. Solidně odvedené   filmařské řemeslo s   překvapivě kvalitním   obsazením. Ve vedlejších   rolích jsou k vidění Pat   Roach, Paul Smith, Ernie Reyes   a další dobří herci. Jako   oddechovka k pobabení a   podívání je to nad   průměrem nebude-li divák   čekat nic než vizuální   zábavu. Děj a dialogy jsou v   tomto případě vysloveně   sekundární.
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Po Conanovi se dosal Arnold k   další zajímavé roli s   mečem kde ochraňuje   bojovnici Rudou Sonju opět   film na který se lze koukat   pořád.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.7.2012
Že jo čarodeji
Tak ako tu čítam, mne to   také strašné nepríde,   dokonca myslím, že v dobe   vzniku to mohlo mať celkom   úspech. Ja som to videl až   teraz, takže ťažko to   dávať do kontextu tej doby,   ale ako hovorím, nie je to   zlé a dá sa pritom   oddychnúť a chvíľami   dokonca zabaviť. Taká true   fantasy poplatná dobe, kde   síce bádať zub času, ale   stále to má niečo do seba.   Hlavná hrdinka tiež ušla, i   keď to s tými drsnými   pózami chvíľami   preháňala, zato mi brutálne   liezol na nervy ten malý   kráľ či čo. Nie som snáď   jediný komu vadil ten   spratok, pretože jeho   arogantnosť a ťažké pózy   by som rozhodne oželiel.   Naproti tomu Arnie bol vo   fantastickej forme a išlo mu.   Hlavne po vizuálnej stránke   bol skvelý, drsniak, ale   prirodzený s partičnou   iskrou a samozrejme   vymakanými svalmi. I výprava   sa mi pozdávala, aj keď   chvíľami to bolo moc okate   slabo porobené, ale ako celok   to fungovalo. Ako chvíľami   nuda, chvíľami zábava,   niekedy zbytočne zdlhavé   bitky, niekedy pekne spravené   obrazy a zábery, jednoducho   solídny priemer. No a nesmiem   zabudnúť vyzdvihnúť naj   scénu a to tá bitka s tým   vodným drakom, to bola pecka
Snape
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Je to hodne spatny. Ale   vzhledem k tomu, ze tu hraje   Arnie Kalidora, nemuze to   dpadnout hure nez lehce   nadprumerne :)
kyushi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2007
starší filmeček
Tento filmeček jsem viděl   jako malý, je trošku   drsnější na dobu kdy byl   natočen, ale jinak zapadá do   dnešního pojetí   středověkého světa.   Hlavní hrdina samý sval a   sval a šikovná kolegině oba   máchající mečem a jdoucí   za svým cílem. Zajímavý   film, ale v dnešní době   již trošku zastaralý.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.7.2019
Ve fantasy žánru plného   barbarství, nenávisti a   msty, se nepohyboval jen   chrabrý Conan. Conanův   ženský protějšek byla   stejně chrabrá a   neohrožená žena a říkalo   se jí Rudá Sonja. Těžko   říct jaký byl původní   koncept tohoto projektu,   neboť vypadá, že se to   tvůrcům nějak vymklo   kontrole. Už první zásadní   chybou bylo angažování   Arnolda Schwarzeneggera do   role Kalidora. Jeho tvář   byla ještě stále spjata s   Conanem a i dnes mnoho   diváků tuto postavu   přiřazuje spíše ke   Conanovi. Asi to byl   komerční tah, neboť   zřejmě panovaly obavy, že   začínající Brigitte   Nielsen v hlavní roli diváky   do kin prostě nepřitáhne.   Ano, komerčním tahounem   snímku byl přeci jen nakonec   skutečně Arnie a nikoliv   Bridget, což potvrzuje i   Arnieho první místo v   závěrečných titulcích.   Námět příběhu je v   podstatě stejný jako u   prvního filmu o  Conanovi.   Rudá Sonja se vydá pomstít   vraždu své rodiny a zbavit   svět tyranské nadvlády   kruté královny Gedren.   Komiksový nadhled danou   atmosférou a výpravou sice   slibovalo mnohé, ale bohužel   došlo ke zklamání. Ten   nadhled s atmosférou je ve   své jednoduchosti zcela   stejný jako u snímku   'Ničitel Conan.' Zápasy na   meče nenadchnou, napětí   žádné a dětská postava   protivného prince se svým   robustním sluhou spíše   snímek vsazuje mezi   dobrodružné rodinné filmy.   Pojítkem obou filmů je   režisér Richard Fleischer a   tak vlastně není ani divu.   Brigitte Nielsen sice   nedokázala podat přijatelný   výkon, ale určité charisma   v konkurenci mužských svalů   rozhodně měla. Nebylo toho   však vůbec plně využito.   Nízký rozpočet je znát   hlavně co se týče výpravy.   Spíše to budí dojem   divadelních kulis než   výpravného filmu. Ten je   tedy nepovedený a jako   filmová adaptace komiksů o   Rudé Sonje už v kramflecích   samotného scénáře.   Kupodivu ale jako nenáročný   rodinný zábavný film   funguje a v televizních   reprízách už z nostalgie   docela vyniká. Film měl   rozhodně navíc. Svým   neúspěchem uvedl Rudou   Sonju, i z Conanem, na dlouhou   dobu do zatracení.
moldovan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Slabší odvar Conana.   Klasický příběh souboje   dobra se zlem
ve   fantasy-historickém   prostředí. Zaujme snad jenom   hra svalů Arnolda   Schwarzeneggera v roli   udatného Kalidora.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.2.2024
V době VHS z burzy a   rychlodabingu to byla   naprostá pecka. Fantasy jak   vyšitý, oči vyvalený a   huba otevřená. Z dnešního   pohledu spíš úsměv na   tváři a tak hodně   nostalgických 50%.
hlavsa5
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.8.2011
Navázat na Conana už prostě   nejde, i když se na tenhle   fantasticko-romantický film   dá koukat ještě po letech,   je to jen slabý odvar filmů   z mečem v ruce.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.10.2011
Možná jsem větší barbar   než Conan, ale mně se víc   "líbí" tohle než   on, a to mě B. Nielsen nijak   zvlášť nebere. Je to   přímočařejší, ne tak   rozvláčné.
Agostino
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.12.2009
Štýlom a žánrom je to   niečo podobné filmu Barbar   Conan, ale ani z diaľky   nedosahuje jeho kvalít. Ale   je to veľmi pekná rozprávka   na dobrú noc, najmä pre   tých starších.
Duri86
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Ve své době to byl asi   slušný snímek,ale já   poprvé viděl včera. v   první polovině filmu   neskutečně prkený výkon   Bridgite asi všichni víme   proč přestala v roce 2000   točit. Bohužel i Arnold byl   poněkud toporný
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Další Arnoldova slabota. Na   filmu je vidět, že se   pokouší navázat na úspěch   Barbara Connana ale vůbec se   mu to nedaří. Slabé triky   málo akce a prkenný Arnold.   Ale před 10 lety bych tomu   dal plný počet.
BumBleBee.
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.12.2009
...
Každopádně souhlasím s   komentáři výš, o tom, že   to dříve byla pecka.Ale mě   to ničím nezaujalo, zasmal   jsem se tomu jak Arnold dal   tečku velbloudovi.Jinak nic   zajímaváho.xD
F.Castle
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.8.2011
film ktory sa podoba na   barbara conana ale nieje   podareny ako barbar conan.   Tento film beriem skor ako   fantasy pre deti
MARi0
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Rudá Sonja
Hrůza! Ani nevím, jak jsem   to mohl celé přetrpět. Už   "Barbar Connan" se   mi zdál příšerný. Nemohu   posoudit, co je horší. Oba   snímky mi přišli jako   naprostá slátanina. Nemám   nic proti fantasy, ale   většinou vyniká lépe na   papíře, jako kniha, než   zfilmované. Ale na plátně   se mi třeba líbil "Pán   prstenu" od Petera   Jacksona, takže nic   nezatracuji.
Arnold   Schwarzeneger rozhodně k mým   oblíbencům nepatří a   jediná role, kam mi jakž   takž zapadl byl   "Terminátor" od   Jamese Camerona, zbytek jeho   filmografie mi přišel jako   naprostý odpad. A někde   úplně na dně ja pak i Rudá   Sonja. Máme tu čtveřici   hrdinů, z nichž ani jeden   není nějak sympatický,   hlavní hrdinka všem   vévodí. Nedokázal bych jí   fandit ani za nic. Navíc moc   krásy nepobrala (soudě dle   mého vkusu), a tak není ani   na co koukat. To "Xena:   princezna bojovnice" byla   taky o ničem, ale herečka   Lucy Lawles aspoň stála za   to. A Kalidora bych zase   vyměnil za   "Herkulese" Kevina   Sorbo. Stupidita by se   nezměnila, ale hlavní   hrdinové by získali aspoň   trochu šmrncu...
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Hihi tak tomuhle se říká   feminizace hlavních hrdinů   :-)) aneb jak sprasit vše co   je dobré. Klasika neklasika   ať je to cokoli, jak se do   toho pustí "femnistická   rovnoprávnost" je to   katastrofa. Však příkladů   je mraky a ten poslední v   podobě holčičího Karate   Kida je taky slušný paskvil.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.3.2019
Už za časů VHS bylo tohle   naprosté dno a odpad. To se s   přibývajícími léty   nezměnilo. Spíš naopak.   Rudou Sonju přeskočil i   Jackie Chan a Chuck Norris. Na   ty se dá aspoň občas   kouknout. Na tohle nikdy!
AcidBurn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.10.2005
Takže narovinu - Rudá Sonja   je brak. Naprosto primitivní,   neoriginální, se špatnými   kulisami a efekty a s minimem   dobrých herců. Pokus o   Conana v sukních prostě   nevyšel. Fanoušci Howarda k   hodnocení pár bodů   přidají, ale pokud se chcete   podívat na lepší fantasy   (sci-fi to není), pusťte si   aspoň Conana. Ten je o   třídu lepší. Pokud vám   tento styl nesedí, tak se   tomuto "filmu"   vyhněte obloukem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43079minih43079Beowulf (2007) 
Beowulf n
minih55188minih55188Green Lantern (2011) 
The Green Lantern n
minih22529minih22529Vinnetou (1963) 
Winnetou I n
minih37186minih37186Pach krve (2003) 
Wrong Turn n
minih37098minih37098Okrsek 49 (2004) 
Ladder 49 n
minih32883minih32883Ned Kelly (2002) 
Ned Kelly n
minih56468minih56468Mojsejovci (2005) [TV pořad] 
Mojsejovci n
minih71423minih71423Expres na západ (2011) [TV film] 
The Sunset Limited n
minih83022minih83022Hotel Transylvánie (2012) 
Hotel Transylvania n
minih78335minih78335Iron Sky (2012) 
Iron Sky n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

21:05 - 21:59

1 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

66 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

46 minut již uběhlo
149 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

51 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763990
Plakátů: 376624
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10