Zari
ohodnotit

Rambo: Poslední krev

Rambo 5: Last Blood

Další název:
Rambo: Posledná krv (SK)
Rok:
2019
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
19.9.2019
„Zbývá ještě jedna bitva“

Komentáře k filmu Rambo: Poslední krev

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2020
Já mám rád všechny díly   Ramba, je to jednoduchý a má   to šťávu. Poslední dva   díly, nám díky jiné době,   poskytují i docela dost   stříkající krve. Co se   týče Last blood, tak pro mě   je to ještě o fous lepší,   jak předchozí díl. Chápu,   že ti upjatí diváci bez   kapky fantazie, chtěli vidět   Slye opět v někde v pralese,   ale proč? Tohle bylo ok!   Opět je to o využítí jeho   bojových zkušeností a   mozku( o kterým ve druhém   díle prohlásil, že je tou   největší zbraní). Tedy   mimo chvíle, kdy se nechal   obklíčit bandou   jihoamerických cigošů nebo   aby odvezl předávkovanou   ,,dcérku,, někam do   špitálu, než aby jel   přímku přes hranice.   Určitě jsou i v Mexiku   slušný města a nemocnice.   To ten mozek ošizený o   antidepresiva, trošku   vypověděl službu, ale tak   zase pro zápletku   jednoduší. A ta   závěrečná přestřelka   plná výživných pastí,   byla jako Sám doma pro 18+.   Zřejmě proběhla konzultace   s Culkinem :-) Za mě   bezchybnej film a když vidím   opět tu nelogickou kritiku,   tak si přidam na 100%
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.10.2019
Sylvester Stallone je jako   víno. Čím starší, tím   lepší. Poučil se z chyb a   žánrových omylů, které ho   v 90. letech potkaly. Poučil   se z totálně posranýho   Rockyho V a v tomto   tisíciletí nám svoje   ikonický postavy vrací ve   velkém stylu. Rocky se sedmi   křížky na krku už těžko   bude boxovat a tak se z něj   ve skvělém Creedovi 1 a 2   stal trenér a jak Sly vyzrál   hodně i herecky, tahle   postava šla hezky rozvíjet   pžíběhově.
To Rambo   je jiná. Rambo se nemusí   prát. Má nůž, luk (scéna   s lukem povýšena další   level), brokovnici, samopal, v   minulé čtyřce   těžkotonážní kulomet a   tak i v pokročilém věku je   to pořád skvěle výkonná   mašina na zabíjení.
A propó. Čtyřka byla   skvělá. Příběhově nic co   by vás posadilo na zadek a   parta věřících   misionářů co v Barmě   upadla do zajetí mi nijak k   srdci nepřirostla. Ale vem to   čert. Byla to zápletka pro   skvělou akci a o ní jde v   Rambovi především. Navíc   Sly ukázal na skutečný   problém - genocidu v Barmě.   Když se jeho postava na konci   vrátila domů do Arizony,   říkal jsem si že to je   hezký uzavření série a   další díl už asi nebude,   protože od Ramba už jsme   vše dostali. Uběhlo 11 let a   už vím jak jsem se šeredně   zmýlil a jsem za to rád.
Ona Last blood není   horší než čtyřka. Ona ji   v některých momentech   překonává! Sly si opět   vybral reálné téma. Obchod   s bílým masem k prostituci v   Mexiku. Tady na mě příběh   a zápletka funguje víc   osobněji. Gabrielle v   podání krásné Yvette   Monreal vám za tu hodinu co   ve filmu je, přiroste k   srdci, i když si nejednou   řeknete že je to blbá   kráva a kam to lezla. Ale je   to Rambova nevlastní dcera,   kterou tu dobu po svém   návratu vychovával, protože   její fotr stojí za hovno,   máma umřela a zůstala ji   jen babička a Rambo. Škoda   že to tady od Ramba neodsral   i on. A koho má rád Rambo,   máte rádi i vy, protože   máte rádi Ramba.
Prozrazovat pro ty co   neviděli moc nechci, ale asi   je jasné o co jde. Holka   odjede hledat do Mexika svého   pravé otce a upadne do   velkýho průseru a tak tu   máme zápletku, která volá   Johna Ramba zpět do akce.   Likvidace nepřátel a   brutalita je snad větší   než v minulém díle, ale s   ohledem na to co tomu   předchází, se dá od Johna   naprosto pochopit. Válečný   veterán z Vietnamu má   jediného člověka, pro   kterého má ještě jeho   život smysl žít a nějaká   mexická banda mu ten smysl   vezme...
Záporáky   hodnotím na vysoké úrovni.   Šel z nich respekt. Přes   pár scén jsem se hůř   přenášel a blbě se s nimi   vyrovnával.
Pokud by   se tu našlo něco, a zřejmě   i našlo, co by mohlo   potenciálně hnát body   dolů, tak to opět skvělá   hudba od Briana Tylera žene   zase nahoru. Asi se mi ještě   nestalo že bych u Ramba   uronil slzu, ale v   závěrečné scéně, kterou   skvěle dokresluje ta hudba na   to došlo. Závěrečné   titulky taky správně   nostalgické, které fanoušci   série hodně ocení a ze   sálu neodejdou.
Suma   sumárum, skvěle jsem si Last   Blood v kině užil. Co si   pamatuji, na čtyřce jsem v   kině byl třikrát a   minimálně ještě jednou si   to půjdu zopakovat i u Last   Blood. Bravo Sly a bav nás,   ze staré školy, ještě   dlouhé roky!
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.10.2019
John Rambo ještě neřekl   poslední slovo. Zvláště,   když mu jeho poklidný život   naruší banda zlořádů, je   nucen sáhnout k donucovacím   prostředkům, které ovládá   nejlépe - zbraně, pasti,   nůž a luk. A tak ho já, co   jsem na něm vyrůstal, mám   nejraději. Jinak by to nebyl   Rambo. Sice jsou jeho metody   surové, a zobrazeny   naturalisticky, ale my chceme   tu krev vidět, protože Ti   zlí si nic jiného   nezaslouží. A ten   westernový   závěr...povedené. Za mě   spokojenost.
cmelak598
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2020
Co jsem čekal to jsem dostal
Příběh není kdoví jak   originální. Prostě klasika,   ztracené dítě někde v   cizině, obvykle atraktivní   dívka. Tohle téma tady bylo   semleto mnohokrát. Vždy se   najde nějaký mstitel (tady   samozřejmě J. Rambo) který   jede do neznámých končin   jede a pokusí se to dát   celé dokupy. Padouchy mazaně   naláká na svůj statek, kde   je všechny zlikviduje.   Speciální způsob má pro   maxi zmrdíka. Ale vážně,   slušná akce, Sly je OK a   díl nevybočuje s ostatních   rambovek. Takže se pohodlně   posaďte s Sly vám předvede,   že věk je jen číslo.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2019
Tak a je tu poslední   loučení s prima bouchačem   Johnem Rambem a jak vše   dopadlo? Zde odpouštím   různé nelogické věci a   scény, které s reálem moc   nekorespondují, prostě mám   i starého pána Ramba rád!   Není to taková jízda a akce   není zas tolik, ono Sylvíkoj   není 40 let že? Jinak ale   celkem spokojenost, jak   příběh tak pomsta vše   funguje a dík za to, že film   je "R" je to občas   pěkně brutální, dík za   poslední díl, nezklamal mě!
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2019
Ale jo povedlo se, na to kolik   mu je let klobouk dolů,akce v   tunelu hodně drsná a pravá   Rambovská pomsta.Vydat se   hledat svoji jakoby dceru do   Mexica kde vládne mafie bylo   trochu naivní.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2020
Rambo má pro mě velkou   nostalgii. Dvojka byla v roce   1986 úplně první film,   který jsem spolu s Lesním   duchem sledovali na prvním z   mnoha celonočních projekcí   na zapůjčeném VHS videu v   nevalné kvalitě a   rychlodabingu. Rambo mě tak   provází větší částí   mého života a mám kluka   vskutku rád. Dobrý film, má   to spád, správnou akci a i v   tak pokročilém věku má Sly   akčnímu filmu co dát.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2019
NNový díl Ramba mě spíš   připomíná jinou verzi filmu   Taken, který se pohybuje v   úplně podobných vodách,   nebo jemnější verzi filmu   Sám doma :D. Má v sobě i   dost velkou dávku patosu a   nostalgie, které jsou však   vyváženy mega drancující   řežbou s ultra explicitní   brutalitou, pohybující se v   béčkovém artu. Johny s   šedým zákalem v očích   kosí bandu mexických   obchodníků s prostitucí   jako za mladých let a na   svém ranči si pro ně   připraví všemožné pasti,   ve kterých v závěrečném   fightu všichni zanechávají   své mizerné životy. Rambo   tak rozjíždí svou poslední   bitvu, kde se krví rozhodně   nešetří, useknutými   končetinami a zmasakrovanými   těly se to jen hemží. A   jestli byla bitva poslední   sám ukáže čas. Protože   když si počkáte do   závěrečných titulků, kde   jsou mimochodem krásně   použity záběry ze všech   předchozích dílů, sami   pochopíte. Já bych se už   ale spokojil s dosavadními   díly a Ramba nechal na   zaslouženém odpočinku.   Zajímala by mě o deset   úvodních minut delší   verze, která se k nám   bohužel nedostala. Ještě   bych zmínil hudbu Briana   Tylera, která je už mnoho   let pořád dokola a jeho   rutinní práce mě už   nebaví (stejný zvuk, stejné   postupy, vyjma melodie, kterou   použil od Jerryho Goldsmithe   a je poznávacím znakem   Rambových filmů), kterou   však nahrála Slovenská   filharmonie. V kompletním   výsledku poslední Johnyho   válka nepřináší nic   nového (proč taky) a v   završení celé série je   důstojnou tečkou a   "poslední krví",   která byla v této sérii   prolita. Doufejme..........
p.a.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2019
Rambo!
Tak dal bych klidně 10   hvězdiček nebýt zbytečně   roztahaný úvodní hodinky.   Jak jsem se již zmínil v   první části mohli ubrat na   roztahanosti, ale vietnamský   tunely tomu daly správný   grády. Zkrátka od návratu   do Mexika to jelo jako dráha.   Titulky správně   nostalgický. Spokojenost, ale   jen 8 hvězd.
Svarcneger
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.9.2019
Utahanej uvod jinak diobry
Utahanej uvod, jinak dobry,   ale je to nadsazka, Ramba bud   mate radi, nebo nemate. To je   holt dany a my sme ho smazili   na VHS, takze je to nostalgie.   Proste drsnej Rambo, kterej se   s nicim nesere! ;))
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2020
Johny dokázal, že i na   stará vetchá kolena dokáže   vyprášit kožich spoustě   chlapů. Obzvlášť, když mu   sáhnou na to, co je mu   nejdražší.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.3.2020
Zazvonil zvonec a pohádky pro   puberťáka je konec..   Všichni stárnou a Silvestr   také. Kvalita ucházející,   a nebýt to Rambo, tak   okamžitě zapomenutelné.   Jenže to byl Rambo...
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.12.2020
Suverene nejslabsi dil a   vetsina dobrych hodnoceni tu   musi byt snad z nostalgie.   Posledni dil takove legendarni   serie by si zaslouzil lepsi ne   takovyhle poslepovany paskvil   ze smutnych mini pribehu a s   jeste smutnejsimi konci.   Superakcni zaver tomu trosku   dal smrnc, ale to byla slaba   naplast...skoda
goranchorvat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.3.2020
Bolestivý konec
SLY je pro mě ztělesnění   mého filmového mládí,   ještě více jeho ikonické   postavy jako Rocky a Rambo.   Poslední díl válečného   veterána, je a píšu to s   velkou bolestí jen velmi   slabým odvarem, který nemá   se sérií Ramba a vůbec   celým odkazem nic   společného. Nejde ani tak o   to že se v 73 letech   nemůžete plazit v pralese, a   houpat se na liánách, ale   70% filmu sleduje výrazně   slabší verzi 96 hodin, s   částečným mentorováním,   a dost nesympatickým   obsazením. Závěr pak   přijde obrat o 180 stupňů,   to ovšem k předchozímu   ději pasuje jak Dán a   nealkoholické pivo. Prostě   je to celé patetické a   nedobré, a to je mi to   ještě vzhledem k historii   líto, a jsem   shovívavější. 40% PS:   Může mi scénárista   vysvětlit, jak se přes   nejhlídanější hranici na   světě, do pohody dostane 5   aut po zuby ozbrojených   gengstrů ?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih57317minih57317John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 
John Carter n
minih22789minih22789Vrána (1994) 
The Crow n
minih6809minih6809Dovolená s Andělem (1952) 
Dovolená s Andělem n
minih20949minih20949Souboj cti (1996) 
The Quest n
minih38201minih3820124 hodin (2001) [TV seriál] 
24 n
minih16963minih16963Princezna ze mlejna 2 (2000) 
Princezna ze mlejna 2 n
minih21407minih21407Tři oříšky pro Popelku (1973) 
Tři oříšky pro Popelku n
minih3316minih3316Ať žijí duchové! (1977) 
Ať žijí duchové! n
minih17031minih17031Profesionálové (1966) 
The Professionals n
minih117099minih117099Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Rambo: Do pekla a zpět (2008)

 Rambo: Do pekla a zpět (2008)
Rambo: Do pekla a zpět n
Rambo
Žánr: akční / drama / thriller / válečný
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Sylvester Stallone

(pokračování)

Rambo 3 (1988)

 Rambo 3 (1988)
Rambo 3 n
Rambo III
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Peter MacDonald

(pokračování)

Rambo 2 (1985)

 Rambo 2 (1985)
Rambo 2 n
Rambo: First Blood Part II
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: George P. Cosmatos

(pokračování)

Rambo (1982)

 Rambo (1982)
Rambo n
First Blood
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Ted Kotcheff

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Milan Findejs

Findejs Milan

Anima Mundi

Anima Mundi
Anima Mundi

Naposled navštívené:
Milan Findejs

Findejs Milan

Anima Mundi

Anima Mundi
Anima Mundi