Zari
ohodnotit

Půlnoční vlak

The Midnight Meat Train

Další název:
Clive Barker's Midnight Meat Train / Polnočný vlak (SK)
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
98 minut
„Nejděsivější jízda vašeho života!“

Komentáře k filmu Půlnoční vlak

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2018
Tak scény v metru rozhodně   stojí za vidění. V tomto   punktu nejsem pro digi krev,   ale klasické sáčky. Zde je   však toho digi a to až moc.   Přesto mi to nevadilo a   letící oko jsem si pustil   víckrát. Nu, ke konci se   trikaři hodně polepšili,   ale i scénář přinesl ne   jedno překvapení. Za což   přidávám do plusů.
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.5.2013
Tak nevím. Má toto být   horor anebo komedie parodie.   Jistý jsem si nebyl třeba   při scéně, kdy je jedné   ženě vrahem useknuta hlava a   ta hlava ještě mrká. V   každém případě jsem   došel k následujícímu   závěru - hned to vypnout a   nedívat se dál. Snad někdy   bude lepší nálada.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.5.2010
Celkem fajn horor, který je   hodně brutální, samá krev   ale tak to má být. Celkově   mě to překvapilo, ani jsem   nečekala, že by se mi to   mohlo líbit. Samozřejmě   když přejdu pár   nesmyslných věcí, kteří   dělají hlavní hrdinové,   tak to bylo fajn. Jen bych do   toho nepřidávala nějaký ty   stvůry co požírají lidi.   Jinak herecké obsazení bylo   skvělý, hlavně Vinnie Jones   a Bradley Cooper.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2016
Brutální krvavý horor   vyvolávající strach jezdit   metrem s osamoceným podivným   spolucestujícím. Zpočátku   je atmosféra jak u krvavé   kriminálky, avšak čím   blíže je konec, tím více   se děj vyhrocuje. Dějství   se tváří značně   jednoduše, ale má myšlenku.   Temná atmosféra vyznívá   dobře, stejně jako vyrobené   speciální efekty. Spousta   krve a gore CGI opravdu   děsí, ale jinak to bohužel   nějak postrádá patřičné   napětí. O nudu však   rozhodně nejde a tak si   hororový fanda může   přijít na své. A jak už to   většinou bývá, ani zde se   výtvor neobešel od   určitých vizuálních chyb.   Kdo si jich nevšimne, lépe   pro něj.
Justik66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2009
Pro Vinnieho Jonese role   psychopatického vraha ušitá   jak na míru a on se toho   opět chytil ve velkém stylu.   Jen pozor na drsné záběry   sekání masa.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2019
Už jenom ten nápad tvůrců   vybrat si do role šíleného   vraždícího magora V.Jonese   stojí za to, se na toto dílo   podívat.
Je to sice   hodně hodně nereálné v tom   metru, ale tak nakonec proč   se nepodívat na pořádný   krvák.
A líbil se   mně tady ten odkaz na film   F.Gamp - kdo toto viděl, tak   ví, o čem mluvím :-). To   tam skutečně sedlo :-).
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2011
1
Dobrý vraždy i   příběh. Líbí se mi   hlavně to, že se to   odehrává v metru. Tím je   ten film ještě víc   strašidelný. Když jsem   tento film viděla poprvé,   zrovna jsem další den jela   taky metrem a představovala   jsem si, že se mi stane   přesně to, co v tom   filmu.

2
Stejně jako   "Metro" je   "Půlnoční vlak"   na začátku nevýrazný a bez   atmosféry. Vraždy jsou   přehnaně digitální, což   mě hrozně zklamalo. Celkově   na mě "Půlnoční   vlak" udělal dojem,   protože příběh postupně   začal nabírat svižné tempo   a dostával se do napětí.   Režisér Rjúhei Kitamura si   s "Půlnočním   vlakem" vyhrál a obsadil   vcelku slušné herce. V   první řadě to byl   děsuplný Vinnie Jones   ("Super   náhradník"), který   svým nemluvením a výrazem   naháněl dost velkou dávku   strachu a hrůzy. Musím se   také zmínit o Bradleym   Cooperovi ("A -   team" 2010), který mě   svými zářivě modrými oči   naprosto dokonale okouzlil. A   právě on je v   "Půlnočním vlaku"   hlavní hrdina, který se   díky své zvědavosti dostane   do velkého nebezpečí!   Celkově se mi   "Půlnoční vlak jeví   jako slušný horror.   Prostředí prázdného vlaku   se nejeví jako nijak   zvlášť strašidelně, ale   to, co se děje v něm, to už   je silný kafe. Hlavní   zabiják (Jones) není nic   extra. Ovšem to, co mu ale   nesmím upřít je kladný   vztah k masu. Je to   zvláštní, ale když zabije   oběť (a to vždy stejným   způsobem) tak jí ještě   poté nechá upravit! Scéna,   kdy je to do detailu vidět,   co všechno oběti   odstraňuje, je přehnaná a   do jistě míry se zdá být i   realistická, což je   naprostý plus v   "Půlnočním   vlaku". Bohužel mě   zklamala (již zmíněná)   digitální krev, která byla   doslova průsvitná a oběť,   z které tekla, se v ní   dokonale viděla. Jinak si   myslím, že "Půlnoční   vlak" není špatný   film, protože má co   nabídnout a věřte, že   každý divák si v něm najde   to své ;-)
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2009
To, že se v dnešních   hororech nehraje na napětí   ale na to jak co   nejefektivněji udělat z   člověka sekanou už jsem si   zvykl, stejně jako na fakt,   že dobré horory už takřka   vymizely. O to větší bylo   moje překvapení z tohoto   snímku, které sice také   patří do skupiny "vybij   co se dá a udělej u toho co   největší bordel" ale   dokáže i slušně zabavit.   Zápletka není důležitá a   jde jen o to, že jakýsi   řezník si udělal pojízdný   masokombinát z půlnočního   metra. Vždy si počká na   nějakou obět a poté jí   naporcuje kladivem, kterým by   naklepal řízek i ze slona.   Do toho se zaplete mladý   fotograf a dál už to znáte.   Je vidět, že Vinnie Jones si   svojí postavu náležitě   vychutnává a vše odehraje s   jedním výrazem (ale 2x se i   pousměje) a jedním slovem.   Krvavých scén je více než   dost a občas jsou slušně   morbidní. Režisér se občas   vytasí i s nějakou kamerovou   vychytávkou a tak občas   můžeme sledovat zkonání   oběti jejíma očima.   Celkově film funguje i   atmosfericky, jelikož se   převážná část odehává   v metru, kde se atmosféra   vytváří sama. Jen mě   zamrzel konec, který se sice   tváří maximálně   šokujícím a překvapivým   dojmem ale ve skutečnosti je   šíleně nedomyšlený a   docela i trapný.
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Tak způsoby vraždy a jejich   předvedení divákovi jsou   vskutku zajímavé a   působivé, ale jinak mě v   tom filmu udivilo tolik   nelogičností, že ho   hodnotím jako čistej   průměr - tj. za 5.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2012
Z doby, kdy jsem pár let žil   ve staré dobré Anglii, mám   jeden hodně strašidelný   zážitek. Jel jsem pozdě v   noci londýnským metrem, byl   to už poslední spoj. Čumím   do blba, odevzdaně jak jarní   jehňátko a poslouchám   duc-duc-škrk-škrk starého   rozvrzaného vagonu. A pak si   všimnu toho divného pána v   obleku a s kravatou. Sedí   prkenně, jako prvňáček ve   školní lavici a na kolenou   svírá rukama velikou   koženou kabelu. V podobné si   nosíval můj strejda řezník   krátkou, ale těžkou palici   na prase při zabíjačce. Ten   velký chlápek sedí klidně   a jen soustředěně zírá   před sebe, ale mě z něj   začíná mrazit v zádech a   cítím nepochopitelnou   úzkost. Hrozný strach mě   přinutil vystoupit dřív,   než jsem měl, poslední   zastávku před konečnou. S   divným chlapem zůstali ve   vagonu dva mladíci s holkou,   fešandou k nakousnutí...   Poslední vlak odjel do tmy   tunelu a ty tři už nikdy   nikdo živé nespatřil.   Zmizeli beze stopy (skoro jako   by je dal Kruťák z Podfu(c)k   sežrat yorkshirským   prasatům. Ale, samozřejmě   kvůli lepšímu trávení,   nejprve musíte oholit vlasy a   vytrhat zuby :-)

Klidně uznám, že tenhle   horor se asi kultovním   nestane a že pár   vymazlených krvavých   nechutností doplňuje hodně   vaty, která z filmu leze jak   z rozcupovaného polštáře.   Ale víte co? Já se bavil.   Dokonce jsem já, starej   rejpal, dokázal vypnout rozum   a neřešit nelogičnosti a to   je u mě co říct! Jen v tom   závěru by mi místo   tlačení na pilu (s detaily   krmení , ukázání zrůd a   imbecilní vysvětlovačkou)   bohatě stačilo pár   náznaků a místo toho se   třeba věnovat "fujtajbl   professional cleaning“ aby   se nám v depu nehromadily   krví a vnitřnostmi   zaflákané vagóny :-)   Ovšem myšlenka „předání   poslání“ kladnému   hrdinovi Leonovi byla   roztomile morbidní   vychytávka.

Povím vám jedno. Až   zase někdy v půlnočním   metru potkám svého   oblíbence Vinnie Jonese,   půjdu si moc rád pro   autogram. Vyhrnu si triko a   může se mi podepsat třeba   na bůček... Ale hned potom   zatraceně rychle vystoupím!
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.9.2015
Vlak co nestaví, nemá průvodčí a je nechutný
Fotografie a čím   brutálnější, tím lepší.   Palice a hák, jak jinak   zabíjí řezník? Ve filmu je   však spousta náhod,   nejdřív focení té první   mrtvé dívky, pak setkání z   vrahem u výstupu z metra a v   neposlední řadě vyfocený   prsten. Jo, život je jako   bonboniéra. Jedinej člověk,   který si zasloužil smrt byl   ten praštěný černoch....a   už taky víme proč vlak   nezastavuje v zastávkách.   Musím chytit vlak tak   zatím...jo a kdo ty vlaky pak   čistí od té spousty krve?
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.12.2016
The Midnight Meat Train
Atmosféra z ktorej by sa dalo   krájať pre mňa osobne   zostala nevyužitá.   Zaujímavú krimi zápletku s   občasnými GORE prvkami   zkazili nelogickosti v deji   (Nočné mory, ktoré by mali   predstavovať budúcnosť no z   hľadiska hlavnej postavy   nedávajú žiaden zmysel   keďže ich mal ešte dlho   pred tým ako sa stali isté   udalosti...) a pre mňa osobne   zmarené finále (Nech sa   snaží pôsobiť akokoľvek   šokujúce tak sa mu to   nedarí a to hlavne kvôli   tomu, že si to tvorcovia sami   zkazili 20 pred záverom). Čo   je ale pre mňa najhoršie sú   hluché miesta v deji a   nezodpovedané otázky (Čo to   má náš hlavný zabijak na   tele?? Alebo akoto, že   týpek, ktorý by nemal mať   jazyk kľudne rozpráva??).   Keby scenárista ešte pár   mesiac vypiloval scenár išlo   by o horor roku avšak takto   ide len o jeden premárnený   potenciál, ktorý vám   postačí vidieť raz.
Phreaker
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.8.2011
Film s klasickým průběhem   od "ten chlap je   vrah", přes "ty si   blázen", k "on měl   pravdu", až po   "závěrečné měření   sil". Vskutku opravdu   nevím, co vlastně   Půlnoční vlak měl být za   žánr. Horror to není,   thriller to není, děsivé to   nebylo, půlku filmu jsem   prozíval, ale zase jsem se   občas i zasmál(hlavně u   triků).

Půlnoční vlak má jednu   opravdu zásadní chybu - je   nudný. Vraždy kladivem jsou   v podstatě neustále stejné   a v kombinaci s opravdu   špatnými triky působí   spíše komicky než děsivě.   Celé prostředí je příliš   sterilní a nepůsobí vůbec   reálně. S přehnaností   triků a záplavou pokusů   díky nim udělat   "nechutné" scény,   pak snímek naprosto ztrácí   veškerou syrovost, která by   mu tak slušela.
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2010
Kdo je zárukou pro   brutall-masakroidní kebab   nakládačku...není   jednodušší odpověď na   tuto kvízovou otázku, je   to..."psst, chvíle   ticha", jeho jméno   zní... "Clive   Barker"!! -( Poslední   opozdilci spěchají, aby   stihli své brzké ranní   metro: "DVEŘE SE   ZAVÍRAJÍ".. -))
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2013
Horor,který mě po dlouhé   době nadchnul. Líbilo se mi   prostředí (děsivá   atmosféra se dala krájet),   líbil se mi výběr herců   (děsivý pohled řezníka) a   nakonec úchvatná myšlenka.   Sám sem nevěděl,co se bude   dít a jak to vůbec může   dopadnout,tedy nebylo to jen   oklepané klišé s   předvídaností,když už na   začátku víte,jak to   dopadne.Ačkoli v půlce,kdy   se hlavní hrdina začal   proměňovat,jsem trochu   tušil,co se z něj stane,ale   už jsem netušil,kam ten vlak   dojede. Jsem nadšený.
Nikotyna
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2012
Myšlenka filmu je velice   dobra :) a celej ten děj je   napnuty az do konce, konec mě   teda dost překvapil a   necekala jsem ho, jediny co mi   na filmu hodně vadilo bylo   kdyz strikala krev, bylo   vidět ze to je 1oo% pocitac,   to filmu hodne kazilo, ale   obsazeni hlavniho herce dodalo   filmu smrnc :)
vernom
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.1.2011
4/10
Měli by vymyslet nějaký   nový žánr krvelačný,   tohle podle mě s hororem   nemá nic společného samá   krev a teda nevím jak   ostatním,ale tohle bylo   hodně divné dílo nevím no   až na konec ten byl   překvapiný proto ta 4.
maciii
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.12.2011
ufffff... něco tak hnusného   jsem už dlouho neviděla...   Atmosféra byla celkem v   pohodě, ale na muj vkus to   bylo celé příliš   odosobněné a takové   ....divné... ve filmu nebylo   nic a nikdo, k čemu bych   mohla přilnout, bylo to jako   sledovat živoucí a krvavé   panoptikum, jehož jediným   plus bylo, že se vyvíjelo   vcelku nepředvídatelně.
puol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2010
Brutálny, doslova mäsiarský   horor, ktorý zľahka čerpá   z krátkej poviedky Clive   Barkera. Technická stránka   je zvládnutá, digitálne   vylepšené mordy majú šmrnc   a Vinnie Jones ako mlčanlivý   mäsiar s kamennou tvárou   nemá chybu. Celé sa to moc   neberie vážne, takže   spokojnosť, vzhľadom na   takmer žiadne očakávania   som bol milo prekvapený. Rád   by som si pozrel aj nejaké   japonské kúsky Ryuhei   Kitamura.
Lordbob
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.8.2010
V poslední době jak koukám   když se řekne horor tak si   možná každej představí   spoustu masa a krve,prostě   jatka.Kde jsou ty horory kde   jste se opravdu bály a kde po   skončení filmu jste se bály   jít na záchod? Dlouho jsem   neviděl film kdy jsem se   opravdu bál a vyděsil.Tenhle   film určitě nepatří k těm   pravím hororům a je to   spíž škola k budoucím   řezníkům.Hovadina   postavená natom jak co   nejkrutěji rosekat tělo   kladivem.
Morbo
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.9.2009
Varování pro všechny fandy hororů:
NEKOUKAT!!! :)))
Horor,   jehož příběh je laciná   ptákovina vycucaná z prstu a   jehož scénář je plný do   očí bijících nesmyslů,   nutně potřebuje dva aspekty:   atmosféru a syrovost. Divák   musí být pohlcen, mírně   šokován a znechucen, musí   být pořádně vystrašen a   přikován do křesla. Musí   mít pocit silného zážitku   ať už příjemného nebo   nepříjemného, hlavně   silného.
A to je   přesně to, kde tento film   selhává na plné čáře.   Atmosféra ještě budiž,   Leon fotografuje výhradně v   noci a noční město je   zachyceno velmi solidně,   problém nastává ve chvíli,   kdy se dostáváme do   epicentra dění - do vagónu   metra. Pokud vím, tak vagóny   Newyorského metra rozhodně   nejsou takto nádherně   čisté, vycízené a jejich   naleštěný chrom se   nebliští jako zrcadlo -   jinými slovy, Newyorské   metro rozhodně není   digitálně vytvořený   chromový palác. :) Stejně   tak jsou na tom i gore   sekvence, plně CGI, plně   digitalizované, plně   umělé. Syrovost nula,   uvěřitelnost nula,   intenzivita a tíživý dopad   na diváka nula. Ukažte mi   jediného hororového fandu,   který má něco takového v   oblibě. :)
Herecké   výkony řekněme standardní.   Vinnie Jones není špatný,   ale vyložené mrazení po   celém těle rozhodně   nevyvolává. Není tak   tajemný a zlověstný, jak by   měl být. I když těžko   přisuzovat vinu jen jemu.   Osobně si myslím, že kdyby   nebyl obklopen takovým CGI   cirkusem, sálala by z jeho   postavy MNOHEM větší   síla.
Film se   pokouší i o nějaké   rozuzlení, které ovšem   příběhu bere ty poslední   střípky zemitosti a   uvěřitelnosti a sráží ho   kamsi k béčkovým sci-fi   ptákovinám.
Semtam   jsem se trochu bavil,   vyložená nuda a mizérie se   nedostavila, tudíž   absolutní nula nepřichází   v úvahu, ale nějaké   vyložené kvality u Midnight   Meat Train určitě   nehledejte.
Vladimiros
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2010
Vcelku povedené hororové   dílko.Vinnie Jones to zde   dobře zahrál od začátku   až do konce.Ovšem nic pro   slabé žalůdky.
ghoul
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2009
Klasika
Horůrek, který ničím nijak   extra nezaujal. Ale přesto je   dobře točený a oproti těm,   co hned ze startu volají   "Vypni to, je to   blbost!" alespoň trochu   zaujme. Zápletka je sice   naprosto   obyčejná....nějaký   nadšenec začne pátrat na   vlastní pěst a konec je   hodně kýčovitý. Navíc   nechápu, co by ho mělo   donutit dělat takovou práci?   Holku mu sice zabili, ale   nemusí se mstít na   ostatních lidech, pro   nějaké blbečky ve slizském   oblečku. Přesto dávám 7   bodů za efekty, pěknou   herečku :-D a zvláštní   nápad.
lipy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2009
souhlasim Vinnimu to sedla ta   role...ale i s tim druhym ze   to ma trochu nedoreseny   pribeh..a vlastne i dej....ale   ty sceny s vrazdama a   tak...malem jsem se   pochvel....huste
Landas
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2009
Takový obyčejný hororový   thriller s kriminální   zápletkou.
výkony   herců a natočení se jim   docela podařilo. Některé   scény dost brutální. Konec   takovej divnej, nechytli ho   krvavě zemřel a hlavní   postava bude jak vyplynulo   pokračovat ve vraždění.   Trochu ve stylu filmu METRO,   jen trochu. Průměrný až   velmi mírně nadprůměrný   film. dávám 6/10

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih79851minih79851Texaský kat (2011) 
Texas Killing Fields n
minih58576minih58576Město (2010) 
The Town n
minih21411minih21411Tři přání (1958) 
Tři přání n
minih20346minih20346Štěstí pro dva (1940) 
n
minih27679minih27679Konec světa (1999) 
End of Days n
minih43103minih43103Úhel pohledu (2008) 
Vantage Point n
minih24610minih24610Prosím, pane profesore (1940) 
Prosím, pane profesore n
minih8892minih8892Chceme žít (1949) 
Chceme žít n
minih41211minih41211Sestry v Londýně (2001) 
Winning London n
minih49362minih49362Ztracené město (2008) [TV film] 
Lost City Raiders n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama