Jeden svět
ohodnotit

Pokání

Atonement

Další název:
Pokánie; Reviens-moi
Rok:
2007
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
31.1.2008
„Spojila je láska. Rozdělil je strach. Zbyla jim naděje.“

Obsah filmu Pokání

 
Anglie roku 1935. Třináctiletá Briony má hodně bujnou fantazii, píše povídky a divadelní hry. Těší se na návštěvu bratra Leona, spolu s nímž má dorazit jeho přítel Paul, který má továrnu na čokoládu. Ke společné večeři se kromě rodičů chystá i Brionina sestra Cecílie, sestřenice Lola se svými dvěma malými bratry a zahradník Robbie, který Cecílii miluje a ona miluje jeho. I malá Briony Robbieho miluje, zasáhne ji proto, když si přečte lascivní dopis od Robbieho určený její sestře i to, když je spolu nachytá. Když potom v noci venku zahlédne, jak nějaký muž znásilňuje sestřenici Lolu, přesvědčí všechny, že to určitě byl Robbie. Důkazem pro ni...
 
Související odkazy
 
Recenze: Pokání

Okouzlující drsné romantické drama, které předkládá všední nudu anglické střední třídy stejně přesvědčivě jako hrůzu, krutost a absurditu války, má na... číst dál

 
 
RECENZE: Pokání. Milostná romance, jak má být

Britský milostný příběh Pokání, postavený na válečném pozadí, které připomene Casablanku, si oscarové šance zaslouží. číst dál

Hodnocení: 80 %

 
 
Pokání: Film jako román

Máte rádi velkolepé příběhy plné osudových citů? Specialistou na adaptace klasické literatury je britský režisér Joe Wright. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Joe WrightJoe Wright  
hraje:
Keira KnightleyKeira Knightley.....Cecilia Tallis [21]   
James McAvoyJames McAvoy.....Robbie Turner [27]   
Romola GaraiRomola Garai.....Briony - 18-ti letá [24]   
Saoirse RonanSaoirse Ronan.....Briony Tallisová - 13-ti letá [12]   
Brenda BlethynBrenda Blethyn.....Grace Turner [61]   
Vanessa RedgraveVanessa Redgrave.....stará Briony [70]   
Juno TempleJuno Temple.....Lola Quinceyová [17]   
Alfie AllenAlfie Allen.....Danny Hardman [20]   
Nonso AnozieNonso Anozie.....Frank Mace [27]   
Jamie BeamishJamie Beamish.....voják z Bray Bar [30]   
Benedict CumberbatchBenedict Cumberbatch.....Paul Marshall [30]   
Michelle DuncanMichelle Duncan.....Fiona Maguireová [28]   
Patrick KennedyPatrick Kennedy.....Leon Tallis [29]   
Daniel MaysDaniel Mays.....Tommy Nettle [28]   
Gina McKeeGina McKee.....sestra Drummond [45]   
Harriet WalterHarriet Walter.....Emily Tallis [56]   
scénář:
Christopher HamptonChristopher Hampton  
námět:
Ian McEwanIan McEwan.....stejnojmenný román (2001, česky Euromedia Group – Odeon, Praha 2003) [58]   
hudba:
Dario MarianelliDario Marianelli  
kamera:
Seamus McGarveySeamus McGarvey  
střih:
Paul TothillPaul Tothill  
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pokání >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

stanko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2020
Úpřímně, na takové filmy moc nejsem, ale   tentokrát jsem rád, že jsem udělal vyjímku a   podíval se. POKÁNÍ je válečné drama, které   má v sobě víc než se na první pohled zdá.
m6k
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2020
Film podle románu Iana McEwana, (mimo jiné   autora jiné skvěle zfilmované knihy   „Betonová zahrada“), se zpočátku tváří   jako romantická, zamilovaná pohodička, na   „zámeckém“ sídle boháčské rodiny.   Příběh o holčičce s příliš bujnou   fantazií ale velice prudce vygraduje. Její   žárlivé svědectví uvrhne nevinného mladíka,   (který je objektem jejího pubertálního   zájmu), nejprve do vězení a pak na bojiště   druhé světové války. Válečné výjevy z   Dunkerku jsou velice sugestivní a filmařsky   precizní. Ostatně velice sugestivní a   filmařsky precizní je i celý film, který   rozhodně stojí za vidění, byť jeho konec je   poněkud antihappyendový s překvapivou smutnou   pointou.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2017
Případů, kdy děvče někoho obviní ze   znásilnění a zvlášť ještě nezletilé, je   bezpočet, avšak takto zpracováno to tu snad   ještě nebylo. Hloubka příběhu je zásadní a   nijak nesklouzává po umělecké stránce do   absurdnosti. Je to i vlivem výborných hereckých   výkonů, skvělé kamery a nadnášející   atmosférou. Lítost nad činy a snahy o   usmíření dlouho nebylo interpretováno tak   emocionálně. Dívčí naivita a představivost   spojené se žárlivostí holt dokáže divy.   Milostný příběh trochu jinak a snad i k   zamyšlení. Co je skutečnost a co pravda? Zní   to podivně? A v tom to právě je. Filmový   příběh je chytrý, krásný a již zmíněný   emocionální zážitek. Rozhodně stojí za   pozornost.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.2.2017
Páni, nechápu, proč se některé scény tak   nekonečně vlekly?Na dramatičnosti to spíš   ubíralo a navíc jsem pak měla větší prostor   být víc naštvaná na Briony jako   představitelku lidské zloby a hlouposti. Tohle   je film, který ve mně nechal hořkou pachuť a   lítost.Nesouhlasím s názorem, že Cecilia a   Robbie byli ztvátněni nevýrazně nebo špatně.   S ohledem na historickou dobu, ve které se   příběh odehrává, byly jejich výkony   přirozené.
Lynette
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2012
Lepší průměr
Tento film se rozhodně přeceňuje, herecké   výkony nebyly vůbec tak dechberoucí, jak jsem   očekávala. James McAvoy není dle mého názoru   až tak citově založený jedinec, aby mohl hrát   takové role, jeho herecké podání této role je   poněkud ploché, dá se říci až ochotnické.   Keira Knightley předvádí pořád dokolečka   dokola ty svoje až moc   "vyšpičkované" herecké výrazy   /nepřirozeně přehrává/, holka se sice roky   trochu lepší, ale myslím, že se toho nikdy   nezbaví, holt není to takový talent, jak se o   ní tvrdí.:-/ Daleko více mě už když tak   zaujal herecký výkon Romoly Garai alias Briony,   ale problém je, že narozdíl od Keiry je   pekelně fádní svým výzorem, takový   "vyblitý" bezvýrazný typ, už si jí   ani po pár minutách od shlédnutí nedokážu   vybavit. Opravdová PANÍ HEREČKA je pro mne   pouze Vanessa Redgrave, nejlepší na konec, jak   se říká, to je ještě stará dobrá anglická   herecká škola. Velmi se mi líbil však hudební   doprovod, válečné scény - resp. ta zranění   vojáků vypadala opravdu autenticky, až mi   běhal mráz po zádech a co se mi líbilo asi   nejvíce, to byly exteriéry, opravdu moc   zajímavé záběry krajiny a přírody celkově.   Dávám i tak dost vysokou známku 8/10.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Tragický příběh dvou milenců,Cecilie a   Robbiho,který se sotva začal rozvíjet,je do   něj zasaženo nařčením Robbiho ze   znásilnění děvčete a usvědčuje jej   domýšlivá, mladší sestra Cecilie,Briony. A   ikdyž se z Briony stane později známá   spisovatelka, stále jí tíží svědomí,že   kdysi udělala chybu a na konci svého života   svojí poslední knihou Pokání, se chce omluvit   těm, kterým nejvíce ublížila. Robbie je po   zatčení odveden do vězení, ale začne II.   světová válka a stává se z něj voják a z   obou sester se stávají zdravotní   sestřičky.Divák, když je vtažen do   příběhu, za zvuků hudby klasiků je nadšen   krásnými scénami, hlavně těch válečných.   Film nekončí happyendem a láska zůstává   nenaplněna, tak jak třeba u milenců z   Verony.Ti,kteří film ještě neviděli, ať si   nejdříve přečtou na co chtějí koukat, zapnou   si zamilovaný, psychologický film a k tomu   adaptaci románu, potom jestli očekáváte   nějaké vzrůšo v každodenním životě z   filmu, tak se u kávy,cigarety a hranolků   ničeho,jako zábavy nedočkáte...
Nymeria
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.11.2011
to bolo 123 minút utrpenia a nudy, ktoré pri   pozeraní tohto filmu trvali asi ešte   dlhšie...proste to bolo strašné,   príšerné...hrozný príbeh, scenár, herci a   ich postavy, no des...a tiež tou nomináciu na   Oscara si asi robili srandu, alebo ako...
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2011
Možná jsem moc zmlsaná, ale po všech těch   ohlasech jsem čekala něco víc. Skoro u všeho   jsem si říkala: "To už tu přece   bylo!" Alespoň, že ty časové smyčky   trochu oživovaly děj, ale to, že to dopadlo,   jak to dopadlo, mi ani nebylo líto. Rozhodně se   obavy osud milenecké dvojice daly lépe   vygradovat, potenciál Keiry a Jamese za to stál.   A mladičká Briony by taky zasloužila více   propracovat, i když Saoirse hrála moc   dobře.
Zásadním poznatkem z toho filmu pak pro   mě zůstalo akorát to, že Keira je strašně,   ale strašně hubená. A to je sakra málo.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2010
Téměř bezchybné jímavé vyprávění o   zamotání osudu z pohledu několika   zúčastněných. Vynikající hudební a zvuková   složka, silné útoky na city, úžasné momenty,   pouze James McAvoy a jeho "okaté"   herectví mi trochu kazilo dojem. Pokání   určitě stojí za několikeré pokoukání a   pokochání.
aribary
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2010
Tedy čekal jsem mnohem víc.Neříkám že drama   je akční film,ale tohle se táhlo jako pracovní   doba ve fabrice,dialogy byly chvílemi o ničem a   ani herecké výkony mne nějak nenadchly.Možná   jsem neměl tu správnou náladu,ale podruhé si   to pouštět určitě nebudu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33320minih33320Láska s výstrahou (2002) 
Two Weeks Notice n
minih52252minih52252Shrek: Zvonec a konec (2010) 
Shrek Forever After n
minih104977minih104977Návrat elitního agenta (1998) 
The Pandora Project n
minih48783minih48783Bent (1997) 
Bent n
minih67790minih67790Dcera jako rukojmí (2010) 
Hunt to Kill n
minih68662minih68662Pavouci z vesmíru (2010) 
Skyline n
minih8851minih8851Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 
Star Wars n
minih47477minih47477Krvavá hostina 2 (2008) [Video] 
Feast II: Sloppy Seconds n
minih51328minih51328Princ z Persie: Písky času (2010) 
Prince of Persia: The Sands of Time n
minih191749minih191749Denní směna (2022) 
Day Shift n


Hodnocení:n12345678910
Pokání (2007)Pokání (2007)Pokání (2007)Pokání (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10