Jeden svět
ohodnotit

Ostrov hrdlořezů

Cutthroat Island

Další název:
Ostrov hrdlorezov (SK)
Rok:
1995
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
18.4.1996
„Temperamentní velitelka pirátské lodi bojuje o největší poklad Nového světa!“

Obsah filmu Ostrov hrdlořezů

 
Doba oblíbených pirátských snímků bohužel už asi pominula. Přesto se filmaři čas od času pokoušejí oživit zájem o tento vděčný dobrodružný žánr (naposledy před deseti lety Roman Polanski filmem Piráti). Zkušený režisér akčních filmů Renny Harlin natočil Ostrov hrdlořezů jako barvitou podívanou, která má všechny atributy vyprávění o bukanýrech. Scenáristé vytvořili jednoduchý příběh o honbě za pokladem na neznámém ostrově. Přidali do něj všechno, co má takový přiběh mít, a ozvláštnili ho tím, že na místo romantického hrdiny dosadili odvážnou náladou ženu. - Pirátka Morgan Adamsová zdědí po otci první část mapy, vedoucí k Ostrovu hrdlořezů....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm-Alfa
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ostrov hrdlořezů >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2020
Výpravná, překombinovaná záležitost, která   zlikvidovala kariéru a manželství dvou   hlavních zainteresovaných osob (herečky a   režiséra). V podstatě to nechápu, když o pár   let později Piráti z Karibiku naopak měli   úspěch, hlavně kasovní a je to stejná blbina.   Možná je to tím, že se Ostrov hrdlořezů bere   moc vážně a to Piráti nikoli.
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.9.2020
Přestože filmy R. Harlina mám docela rád tady   toho příliš mnoho skřípe. Základní problém   tohoto filmu je už v obsazení. Geena Davis sice   v polovině 90.let byla asi na vrcholu slávy ale   jako jako ženská verze Sandokana byla krajně   nepřesvědčivá (napadá mě minimálně tucet   hereček co by se na tuto roli hodily lépe). Ani   M.Modine jako Will Shaw zrovna neexceluje a   chudák Frank Langella na všechno sám nestačil.   Za pěknou výpravu a kostýmy a také za   povedenou hudbu se dá připsat pár bodů ale i   tak je to sotva průměrná podívaná.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2019
Snímek bohužel s nelichotivou pověstí o   pohřbení pirátských dobrodružných snímků,   což po mnoha letech rozbourali až ´Piráti z   Karibiku´. Ve vínku má vlastně problémy dva.   Filmové prokletí, které u nás zná i Vít   Olmer a to je obsazení manželky režiséra.   Těžko říct proč, ale takové filmy se   povětšinou úspěchu prostě nedočkají. A   druhá věc je holý fakt, že hlavní postavou   příběhu je žena. Nikoliv kapitán, ale   kapitánka, což v 90. letech diváci a fanoušci   pirátských dobrodružných filmů prostě   nepřijali. Bylo by hodně zajímavé, jak by si   to vedlo dnes, tedy v době genderové   rovnoprávnosti, kdy ženy hrdinky jsou doslova   vyhledávány. Jak ale ukázala například   ženská verze ´Krotitelé duchů´, na růžích   ustláno tento fakt stále ještě nemá, ale   feministky se ve svých aktivitách i nadále   snaží. Avšak pryč od politiky a zpět k filmu.   Pirátský příběh tedy kromě změny pohlaví   hlavní postavy jinak v podstatě nepřináší   nic nového. Opět tu máme mapu tajemného   ostrova s ukrytým pokladem a snahu spojenou se   soupeřením o jeho získání. Mapa v podobě   skalpu otce kapitánky, od kterého to získala.   Tak to je docela silná káva. Ryze popkornový   film, kde nechybí akce se skvělými   kaskadérskými výkony. Námořní bitvy se   dobře využitou pyrotechnikou a souboje jsou   skvělou podívanou. V těchto místech je tedy   dobrodružný zážitek dokonalý. Skřípat to   však začíná v ryze dějové části, kde   chybějí ucelené nápady a nějaký ten humor.   Ono to vypadá, jakoby se to náhle začalo brát   vážně, ale pocitu vážnosti ne a ne   dosáhnout. Správný literární pirátský   kapitán má buď papouška a nebo malou opičku.   Kapitánka Morgan Adams má opičku. Jistá snaha   sice místy vidět je, ale přeci jen tu s ní,   tedy s tou opičkou, chybí více úsměvných   scének. A tak se stalo, že je snímek jako celek   poněkud chaotický, místy až zbytečně moc   zběsilý a jinde naopak moc pomalý a i přes   značnou jednoduchost příběhu nesrozumitelný.   Nudit film nemůže, ale jako správný pirátský   film v jádru své věci prostě selhává.   Absolutní komerční propadák, který s   piráckým žánrem skutečně na hodně dlouhou   dobu zamával.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.10.2017
Renny Harlin
začal béčkama. První šanci v hollywoodské   lize mistrů dostal s čtvrtým dílem Noční   můry z Elm Street. Pak natočil slušné druhé   pokračování Die Hard, pak výtečného   Cliffhangera a bylo to. Konečně byl hvězda a   mohl si další projekty vybírat. V téže době   se zamiloval do jakési Geeny Davis a rozhodl se z   ní udělat stejnou hvězdu, jako ze sebe. Obsadil   jí hned do dvou hlavních rolí. V Dlouhém   polibku na dobrou noc hrála jakéhosi Jasona   Bourna v sukni a konečně v Ostrově hrdlořezů   hrála jakéhosi Jacka Sparowa s natáčkami na   hlavě. Těžko říci čím to je, ale oba filmy   u diváků propadli. Ostrov hrdlořezů byl do   slova a do písmene megaprůser.
Přitom to není   špatný film, ale možná prostě jen nevyšlo to   obsazení. Geena Davis je sympaťanda a výborná   herečka, ale drsnost jí prostě nevěříte. A   když herci jeho roli nevěříte, je to vždycky   špatně. A špatně to nakonec skončilo i s   naší zamilovanou dvojicí režisér-herčka.   Geena Davis si ještě zahrála milou adoptivní   maminku myšáka Sturta Littla a s herectvím v   podstatě praštila, Renny Harlin ještě natočil   slušnou i když zbytečnou Formuli se Sylvestrem   Stallonem a od té doby se víceméně věnuje   seriálové tvorbě. Neúspěch se v Hollywoodské   továrně na peníze neodpouští.
Ale na Ostrov   hrdlořezů se dá koukat...
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2013

Možná nesmrtelná hlavní hrdinka G. Davisová   snižuje trochu hodnocení nenáročného   dobrodružného filmu o pirátech, velkém   pokladu, nepostrádajícím scény plné   klasických soubojů. Nemohu se ztotožnit s   odsuzujícím hodnocením filmu. Na film se   dívám hlavně proto, abych se pobavil a to   tomuhle filmu rozhodně nechybí.
anetaaneta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2011
Tenhle film jsem poprvé viděla někdy v 8   letech, od té doby je pro mě klasikou, na kterou   se vždy ráda podívám. Snímek beru spíše   jako akční pohádku. Geene Davis role   neuvěřitelně sedí...Prostě super
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Zaplaťpánbůh, že to mám ještě s původním   dabingem! Nic proti M. Menšíkové...
Film sám   o sobě je jakás takás snaha o dobrodružnou   romantickou komedii, která se občas vymyká z   rukou. Většina humoru vyznívá   "divně", skoro každá věta nebo   dialog se dá považovat za "hlášku",   často i neúmyslnou. Někdy mám pocit, že   natočit kvalitní vážný dobrodružný film ani   nelze. Mnohé vyznívají (někdy i nechtěně)   spíš komicky, občas jako parodie sebe sama. Na   druhou stranu, film, který sám sebe bere až moc   vážně, často vychází naprázdno.
Přesto...   v porovnání s přetrikovanými Piráty z   Karibiku mi film připadá sice přízemnější,   ale taky mnohem "reálnější" a   "normálnější" a rozhodně ho   hodnotím výš. Jako celek se sice pohybuje jen   kolem průměru, ale v rámci žánru pirátských   filmů patří v mých očích k nejlepším   (respektive v něm nic opravdu extra natočeno   nebylo).
gurman
Hodnocení:
Přidáno: 13.4.2010
Tento film jsem viděl již před několika lety   na videu pořízeném z některé z českých   televizí. Docela jsem se těšil, že si ho po   letech opět připomenu a podívám se na něj v   ČT. Již při úvodní scéně a prvních slovech   hlavní hrdinky Morgan jsem se málem osypal.   Nechápu proč se film, který již nadabovaný   byl, a to velice dobře, se daboval znovu. Navíc   s takovýmto výsledkem v hlavní roli. Nerad   opisuji, ale to co předvedl nejlepší dabing   světa se nedá nazvat jinak, než jak to   pojmenovala angelika1964, uširvoucí hrůza.   Jestli se mi podaří rozdejchat stařičké   video, pokusím se zjistit, kdo tenkrát hlavní   roli daboval. Tento, pro uši hororový zážitek   vyprodukovala Martina Preissová. Je to docela   zářný příklad jak se z docela solidního   filmu dá udělat nedívatelná vlastně   neposlouchatelná záležitost.
Angelika2808
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.4.2010
Slabý odvar pirátského dobrodružství mě   nijak neoslovil, děj jsem vnímala jen jako   kulisu, ale naprosto příšerný a   katastrofální byl dabing hlavní hrdinky   Morgan-Geeny Davis. Tento "dabing" byl   brutálním přehmatem vcelku slušně   namluveného filmu- copak tu uširvoucí hrůzu   nikdo kompetentní nezaznamenal? Jinak vyšší   hodnocení nelze dát, plytký příběh,   nenávistné rodinné vazby, nepůstřelná   kapitánka pirátů...
moramp
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Opravdu skvělý film,je vidět že Harlin umí   hezké a propracované filmy.Film má děj a je   nabytý akcemi a to Harlin dovede skvěle..
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih2308minih2308A pátý jezdec je Strach (1964) 
A pátý jezdec je Strach n
minih46742minih46742Dlouhý podzimní den (1971) [TV inscenace] 
Dlouhý podzimní den n
minih25479minih25479Rebelové (2001) 
Rebelové n
minih43606minih43606Sběratelé kostí (2005) [TV seriál] 
Bones n
minih59063minih59063B.T.K. (2008) 
Bind Torture Kill - B.T.K n
minih14742minih14742Od vraždy jenom krok ke lži (1982) 
Od vraždy jenom krok ke lži n
minih83054minih83054The Orphan Killer (2011) 
The Orphan Killer n
minih10584minih10584Kosmetička a zvíře (1997) 
The Beaution and the Beast n
minih113576minih113576Sebemilenec (2013) [TV film] 
Sebemilenec n
minih183370minih183370Audience u královny (2021) [TV divadelní představení] 
Audience u královny n


Hodnocení:n12345678910
Ostrov hrdlořezů (1995)Ostrov hrdlořezů (1995)Ostrov hrdlořezů (1995)Ostrov hrdlořezů (1995)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10