Duben
ohodnotit

Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
5.1.2006
„Šest dnů ze života malého nádraží, šest dnů nečekaných a tragikomických zvratů životních osudů.“

Obsah filmu Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí

 
Fyzik a matematik, který přednáší a žije v německém Freiburgu, napsal pod pseudonymem hru pro svůj amatérský divadelní soubor. Hru nastudoval Andrej Krob se svým divadlem Na tahu a s velkým úspěchem ji uvedlo Divadlo v Dlouhé. Byla nominována na cenu Alfreda Radoka, stala se hitem oblastních divadel. Dočkala se i filmového zpracování.

Děj se odehrává na malé železniční stanici, kde se mísí příběhy místních nádražáků a mnoha svérázných postav. Jejich touhy i přání jsou určovány podvědomým očekáváním nejistých proměn i vztahem k vlastní minulosti. V groteskně krátkém čase jsou jejich osudy stvrzené smrtí i zmrtvýchvstáním, svatbou i...
 
Související odkaz
 
Recenze: Plácačka je prázdné plácnutí do vody

Režiséři Pavel Göbl a Roman Švejda jsou mladí, chytří, nadaní. Divadelní hra Reného Levínského Ještě žiju s věšákem, čepicí a plácačkou, kterou přenesli na plátno, má vtip a úspěch. číst dál

Hodnocení: 15 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.8.2021
Tady jsem asi zase jednou něco nepochopil. Když   k tomu přidám, že Jaroslava Duška fakt   nemusím hledají se hvězdy do hodnocení jenom   velmi těžce. Pár hlášek (ale opravdu jenom   pár) a sem tam záblesk dobrého herectví mi   příjde málo na aspoň průměrný film. Ale jak   jsem předeslal - možná jsem NĚCO nepochopil.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.3.2020
Postav jak nas…, kdo se v tom maglajzu má   vyznat. A když už jsem poznal kdo je kdo, málem   jsem usnul. Spací tempo vyprávění mne prostě   ukolébalo. Prostředí mi sedlo, také to, že   nešlo o souvislý příběh, ale celkově to   prostě bylo nudné. Pořád jsem měl pocit, že   mi autor příběhů něco dluží. Je třeba   pochválit kameru, která kouzlila záběry tak,   aby část filmu nešlo vidět obličej Evžena.   No, ale celkově mne to nějak nechytilo.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.11.2012
Tento paskvil by plným právem zasloužil   kategorii "hrůzy", ale jelikož se   nechci zpronevěřovat svým hodnotícím   kritériím, protože nejnižší hodnocení   dostávají snímky které nezhlídnu až do   konce, musím se uchýlit k dvaceti procentům.   Důvod, proč obrazovka nezhasla po patnácti   minutách, spatřuji v naivním očekávání, že   se určitě stane něco převratného, něco, k   čemu to nesmyslné počínání postav musí   nutně dospět! Bohužel, nekonalo se. Být   zaměstnancem železnic, hluboce se urazím a   držím hladovku před ministerstvem kultury.   Není pochyb, že zajít na naše nádraží a   posedět tam jedno odpoledne, nenarazím na   žádné individium jen vzdáleně podobné těm   pomatencům z filmu, kteří navíc neuměli ty   pomatence ani zahrát. A co chtěli tvůrci tímto   snímkem říct, to zůstane navždy obestřeno   tajemstvím. Nezbývá než čekat, až trend   současného českého filmu přehodí výhybku a   přestane se zabývat těmi nejpodivnějšími   existencemi lidstva a ještě si přitom myslet,   že to bude zábavné.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.4.2010
To je tak blbý film až je správný.Ne že by to   byla nějaká extra komedie,ale některé scénky   a hlášky stojí za to teda.Nicméně jednou   stačí.
zelenyraul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Já si skutečně nemohu pomoci,ale od úžasných   šedesátých let..od dob prvních úspěšných   filmových pokusů Papouškových,Passerových a   samozřejmě Formanových..je to po dlouhé době   jeden z výborných český novo-novovlných   filmů...není co dodat..dávám jedničku s   vyznamenáním.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.1.2009
A váš život je komedie?
Lidé stále čekají, že se budou jen a jen za   břicho popadat. Přitom realita je jiná. A   tenhle film je z té nejobyčejnější   ušmudlané severočeské reality. Prostředí   nádraží v Žatci během jednoho letního   týdne. Co se komu vybaví? Špína, pach, ozvěny   starých časů. K tomu samozřejmě osudy lidí,   kteří se motají okolo toho svého nádraží.   Mezilidské vztahy v příšerném stavu,   alkoholismus, beznaděj. Buďme rádi, že ten   film má aspoň některé prvky komické, jinak by   z něj padala čirá deprese. Pokud někdo žije v   centru Prahy a vydělává 30 tis. čistého, pak   asi tenhle film nepochopí.
Profesní stránka   trochu nevyrovnaná. Režiséři jsou dva, ale   úplně stoprocentně jasno nemají. Využívání   neherců jako vzpomínka na zlatá šedesátá.   Taky to úplně nevychází. Není každý   Šebánek. Celkově průměr, ale film více pro   menšinového diváka, příznivci Kameňáků by   se měli asi mrknout na nějakou hollywoodskou   krávovinu místo obyčejného českého filmu o   obyčejných lidech.
Petr1984
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2008
Asi každý, komu se tento film bude líbit, bude   považován za hodně jednoduchýho. Beru, že   žádný extra zázrak to není, ale podívat se,   vypnout mozek a občas se docela dobře zasmát,   tenhle účel splňuje. Hodnotím těsně nad   hranicí průměru. Určitě máme lepší   komedie, ale rozhodně bych tuto nedával do   kategorie těch úplně nejhorších. Jestli si   budou ostatní myslet něco o mém pokleslém   vkusu, je to jejich věc. Hodnotím tak, jak se mi   film líbí. Nerozhoduje názor ostatních. Jinak   vyzdvihuji výkon Duška, jeho komika je fajn, má   určitou originalitu.
pepek.nam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Je to film podle mého názoru moc profesně   zaměřen, tím pádem jsou slyšet názory na   tento film převážně negativní. A ze spojení   herců a neherců jsem měl dobrý pocit. Podle   mě je to film ze života a chápu že   devadesátidevíti procentům diváku se nelíbí.   Jsem opačného názoru.
andriy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.11.2008
Musím tedy říct, že chápu tak nízké   hodnocení, ale zárověň se ho musím i "   trochu zastat". Příběh tedy veškerý   žádný, o tom žádná, co se mi líbilo bylo   to, že šlo o film o jednotlivých lidech   "vesnických buranech", který nemaj   skoro co dělat, a tak řeší kraviny viz.   naprosto intelektuální diskuse o tom, proč   šplouchá voda v akvárku, v které je krokodýl.   Asi to bylo tím momentálním rozpoložením,   protože jinak si to ani nedokážu vysvětlit,   ale smál jsem se těm hláškám a musím uznat,   že jsem byl sám a lidé v mém okolí na mne   pohlíželi jako na exota, a postupně mne   opustily - asi sem divněj, sakra!   "MIMOCHODEM, VÍŠ, ŽE SKLO SKLEM NEJDE   PRORAZIT?, JESTLI TO SPOČÍVÁ V TÉ   PRŮHLEDNOSTI?"
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.11.2008
Kromě faktu, že měla skupina filmařů a   několik dalších lidí souvisejících profesí   po určitou dobu práci, neshledáván na tomto   filmu žádné klady. Současně však tento   snímek vyvolává řadu otázek, např. Kdo a   proč na to dává peníze?, Proč se takové   filmy vůbec točí?, Jestli jsou samotní tvůrci   se svým dílem spokojeni?, apod.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9700minih9700Jízdní hlídka (1936) 
n
minih9647minih9647Jezinky a bezinky (1944) 
Arsenic And Old Lace n
minih8770minih8770Hry lásky šálivé (1971) 
Hry lásky šálivé n
minih28726minih28726Agent bez minulosti (2002) 
The Bourne Identity n
minih163167minih163167S kůží na trh (2015) 
Skin Traffik n
minih21461minih21461Tucet špinavců (1967) 
The Dirty Dozen n
minih10631minih10631Kouzelný den (1960) 
Kouzelný den n
minih20548minih20548Takoví normální zabijáci (1994) 
Natural Born Killers n
minih152519minih152519Nabarvené ptáče (2019) 
Nabarvené ptáče n
minih4999minih4999Cementová zahrada (1992) 
The Cement Garden n


Hodnocení:n12345678910
Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí (2006)Petra Beoková a Igor ChmelaJeště žiju s věšákem, plácačkou a čepicí (2006)Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10