Jeden svět

Komentáře uživatele Angelika2808

Angelika2808

Angelika2808 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jana

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 152
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2009
Heuréka! Pláče, květina pláče...
Jedna z nejlepších   komedií-neotřelá zápletka,   secesní Praha a skvělé   výkony pánů herců,   leckteří už mezi námi   bohužel nejsou. Lehce   namyšlený detektiv Carter (s   dary od přátel Edisona,   Rentgena nebo Lasera), lidový   komisař Ledvina   (Pampeliškovýho? Co mě tady   ještě čeká?),roztomile   naivní Květuš (co štrůdl   sama vinula), smyslná žena   dvou tváří-Karin, noblesní   baronka Thunová, stařičký   profesor Boček (trvale   obcující s květenou   českou) a především   ďábelský zloduch Kratzmar -   co dodat, skvělá vtipná   parodie, která vždycky   pobaví.
Advent
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Drsný a zároveň dojemný   příběh pěkné, pracovité,   ale chudé svobodné matky z   Valašska za 1.republiky.   Tento hornatý kraj nabízel   obyčejným lidem hodně   dřiny a málo radosti. A   když starší a bohatý   sedlák Podešva nabídl   Františce ruku i domov,   myslela především na   budoucnost svého   nemanželského Metudka. Ale   netušila, že Podešvovi bude   jen posluhovat a hlavně   poslouchat-ani chlapce neměl   rád a se služkou se dál   pelešil. Boží mlýny však   melou i v tak zapadlém   koutě, Františka se vrací i   se synkem do rodné chalupy a   nešťastnou náhodou-nikoli   úmyslem- uhoří ve stodole   chamtivý sedlák a jeho   nenávistná milenka Rozina...   Spíš by mě zajímalo, jaké   by měl tento příběh   pokračování?? Byla by   Františka uznána vinnou nebo   by se zaslouženě dočkala   dědictví po lakomém a   nevěrném muži, kterému   byla hodnou ženou?
Alena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2012
Jak víš, že jsem krásná? To vidí i slepý...
Ano, mladá kráska ženou   staršího žárlivce - jak   jinak to může dopadnout? V   půvabné kostýmní komedii   doby gotické se snoubí   andělská nevinnost s   ďábelskými úmysly.   Studentík, tovaryš, syn   radního i pánův sluha   krouží kolem Aleny a   bývají vyslyšeni.
Vždycky polituju chudáka   učedníka Jirku, co těch   facek schytal, naopak u syna   radního se plně osvědčilo   "škoda rány, která   padne vedle". Mazaný   služebník boží -otec   Hilarius, po čertech   šikovný mistr Ondřej ani   platnéř Tomáš nedovedou   zabránit pohledné Aleně,   byť ji střeží na každém   kroku, aby si neužila   radostí mimo manželství   (jen uvažuju, kdy to vlastně   stíhala?) a nakonec neodolal   ani světem protřelý   pekelník.
Film,   který nezklame a nikdy se   neokouká.
Anděl na horách
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Co to může bejt za rodinu,když matka jezdí načerno
Velmi úspěšné   pokračování Dovolené s   Andělem, žádná   nastavovaná kaše, opět   vtipné přestřelky, humorné   zápletky, nabručený J.   Marvan, dobrák J. Kemr se   svou nafrněnou Máničkou-S.   Zázvorková, krásná M.   Dvorská a vykutálený   všudybyl Puleček- R. Deyl   ml., prostě nenáročná   komedie v nádherném   prostředí Tater. I když   původně Gustav vůbec jet   nechtěl a vlastně se   "obětoval" kvůli   synovi, stejně si to   sáňkování s Vyhlídkou   hodně užili. I přes velké   fiasko, způsobené p.   Kolesárovou, se nakonec   seznámil s tou pravou Věrou   svého syna a odnesla to jen   ta beranice...
Andělé a démoni (Angels & Demons)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.6.2013
Kam se poděl skvělý český dabing?
Úžasné téma, skvělá   knižní předloha, perfektní   filmové zpracování   (pochopitelně nejde ve dvou   hodinách zachytit celou   knihu), ale strašný,   příšerný dabing - hlavně   Toma Hankse. Pátrání v   tajemném, nepřístupném   Vatikánu, symbolické až   rituální vraždy, utajené   dokumenty, fanatický   pomatenec - ďábelský mix   nebezpečí, strachu,   nepřátelství i   šokujícího odhalení...
Bohužel dojem z tohoto   ojedinělého snímku   nenapravitelně pokazil   katastrofální dabing, v   tomto případě - zlaté   titulky!
Angelika (Angélique)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.7.2014
(Ne)vstoupíš dvakrát do stejné řeky...
A je to tady - paskvil,   slátanina, propadák.   Nevýrazná Nora Arnezeder by   možná překvapila jako malá   mořská víla, možná jako   osmé děvče u tyče, ale   rozhodně ani zdaleka   nepřipomíná nezkrotnou   markýzu andělů Michéle   Mercier. Stařešina Gérard   Lanvin (ten 40-ti letý   rozdíl je největším   přehmatem) s katastrofální   parukou a příšerným   grafitti vypadá vedle mladé   Nory - proč to neříct - jak   pedofil. Příběh   uspěchaný, erotika laciná,   až lascivní, romantika a cit   téměř chybí.
Paradoxně se tomuto zcela   zbytečnému filmu povedlo   jediné - znovu a velmi rádi   si opět připomeneme Angeliku   a Joffreye z 60. let.
Anna a král (Anna and the King)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2010
Ještě nikdy jsem netančila s králem...
Exotický Siam konfrontovaný   starou dobrou Anglií,   tradiční a přece osvícený   král Monghut, stále mocněji   přitahován nejen krásou,   ale především   nespoutaností ovdovělé   učitelky Anny a nádherná   romantická scenérie   dálného východu- všechno   správně namixované s   několika osudovými   okamžiky, kdy stabilita země   a bezpečnost krále visí na   vlásku. Také bičování,   trest smrti za veřejný   projev náklonnosti nebo   harém plný manželek a   konkubín byl pro Evropany   těžko stravitelnou   skutečností. Oproti knižní   předloze podle skutečného   příběhu britské učitelky   mě okouzlující Anna v   nádherných šatech zaujala   daleko více, třebaže kniha   byla daleko pikantnějšího   rázu a nikdy si tento   romantický a zároveň krutý   snímek nenechám ujít.
Babička
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2010
Černobílá Babička   režiséra Čápa je pravda   klasika, nicméně mi osobně   připadá hodně dramatická,   až divadelní. V této verzi   se objevila spousta osobností   prvorepublikového   herectví,některé výstupy   však přímo kopírují   divadelní patos. Raději mám   Babičku-Jarmilu Kurandovou,   ale i na Terezii Brzkovou se   čas od času ráda podívám,   nejvhodněji byla v obou   filmech obsazena role   kněžny-vznešená a chladná   Marie Glázrová i noblesní a   lehce citovější Květa   Fialová.
Babovřesky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2013
Haló, tady Impulsovi...
A mě - vlastně i kamarádce,   která po letech přijela na   "babský víkend" -   se to líbilo. Chtěly jsme   komedii, Babovřesky s drbnama   očekávání splnily. Slunce,   seno to sice nebylo, ale   rozhodně jeden z nejlepších   snímku odlehčeného žánru   za posledních snad 10 let.   Klebetnice Horáčková ve   skvělém podání Jany   Synkové se mi líbila   nejvíc, mile překvapil i   neherec Kikinčuk se svým   "Haló, tady   Impulsovi" a dokonce mi   nevadila ani ukníkaná   Vondráčková, kterou moc   nemusím. Babovřeské klepny   sice nebyly zdaleka tak   akční jako ty hoštické,   ale na druhou stranu režisér   Troška pobavil diváky   vtipnýma hláškama a   lidovým humorem.
Barrandovský videostop
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2011
Jsem moc ráda, že se v   záplavě "superstárů,   různých výměn rodinných   příslušníků nebo   randících farmářů",   jimiž nás střídavě   oblažuje Nova i Prima, znovu   objevila vtipná soutěž,   moderovaná kultivovaným   Janem Rosákem- zvláště,   když už nám zatrhli kvůli   financím i Anežku Českou...   Těšila jsem se na první   díl staronového Videostopu a   nebyla jsem, věru zklamaná.   Štramácký Rosák nestárne-   pouze zraje, otázky jsou   mazané, jak mají být,   soutěžící přiměřeně   znalí filmu a úvodní herci-   J. Jirásková, J.   Kretschmerová a B. Klepl se   svého úkolu poradit i   zmást, zhostili na výbornou.   Docela by mě zajímalo, jakou   sledovanost měl tento   úvodní díl a velmi   pozitivně také hodnotím   reprízování v   následujícím dni (super pro   nás, pracující v   nepřetržitém provozu). Jen   tak dále, Barrandove!
Big Brother
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Nižší hodnocení už nelze   dát-šmírování, byť   dobrovolné (a za peníze),   naprostá ztráta soukromí,   opilecké výstupy, ponorková   nemoc, lechtivé laškování   mezi sledovanými... Na konci   úžasná odměna pro jednoho   vyvoleného-za jakou cenu?? A   ty peníze-nedaly by se   využít smysluplněji a   užitečněji?
Boháč a chudák
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Další pohádkový paskvil,   na kterém se   "podíleli" i tak   vynikající herci jako   J.Bohdalová, V.Postránecký   nebo S.Skopal. Vždyť   učinkovat v takových   "rádoby   pohádkách" nemají   zapotřebí... Bída, co si   jde nastrouhat křen, patrně   čeští chasníci Lukáš a   Jáchym, tak kde se (nejspíš   v českých zemích) vzal   hrabě Oto von Pintoff s   dcerou Claudií a ta   neuvěřitelná scénka v   úvodu- tak nějak se u nás v   90. letech tunelovaly   kampeličky (když mi dáte   svoje peníze, tak vám je   znásobím)! A ty mrtvoly v   otevřených rakvích? Kde je   konec nádherným pohádkám z   tolik propíraných   "totalitních" let -   zlatá Pyšná princezna,   Zlatovláska nebo S čerty   nejsou žerty! Škoda   finančních prostředků na   podobné filmové škváry   typu Boháč a chudák, O   Nesytovi...
Cesta do Ameriky (Coming to America)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Poněkolikáté jsem se dnes   opět pobavila u báječné,   výpravné komedie s E.Murphym   v hlavní roli. Pohádkově   bohatá fiktivní země v   Africe,vcelku slušně   vychovaný a samostatný   královský synek s   rozhýčkaným společníkem a   jejich společná   "mise" do země   neomezených možností za tou   nejvhodnější nevěstou...   Film je prošpikován   vtipnými dialogy, humornými   scénkami i nádhernou   výpravou-jako oddechovku   vřele doporučuju.
Cesta kolem světa za 80 dní (Around the World In 80 Days)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2009
Ukradli mi mého kradeného Budhu...
Ukradeným Budhou z   nepřístupné Anglické   národní banky začíná   báječná bláznivá komedie   CESTA KOLEM SVĚTA..., která   je poněkud odlišná od   předlohy J. Verna, ale   přesto si myslím, že je   velmi zdařile zpracovaná.   Introvertní   gentleman-vynálezce Phileas   Fogg se dostane do ostré   rozepře se zkostnatělým   ministrem věd, lordem   Kelvinem, končící   fantastickou a neuvěřitelnou   sázkou. Velmi nápaditým a   vtipným způsobem se   angažuje   "anglický" sluha v   podání J. Chana a v   Paříži se k této dvojici   připojí sice nepozvána,   přesto neústupná, půvabná   Monique. A tak pokračuje   dobrodružná a nebezpečná   cesta Tureckem (malá, ale   zdařilá role senátora   Arniho v roli prince Hapiho),   kolonizovanou Indií až do   Passepartouvy rodné Číny.   Zde se Phileas náhodně   dovídá, že oba společníci   vlastně využili jeho sázky   ke splnění svých snů a   velmi zklamaný odchází   sám. I přes toto   nedorozumění jej přátelé   v San Francescu naleznou (i   jako žebrák je neschopný) a   přes všechny nástrahy   (generálka Fangová,   policejní komisař Fix,   který neumí zneužít   zákony ke svému prospěchu),   kladené lordem Kelvinem,   skutečně dokončí   plánovanou cestu kolem světa   v stanovené lhůtě. Sázku   vyhrají, Phileas nejen   procestuje svět a stane se   ministrem věd, ale získá   nového přítele a najde i   lásku. Tento film hodnotím   maximálně-jde o velmi   zdařilou rodinnou komedii a   že se odlišuje od románu? A   kolik vynikajících filmů je   natočeno přesně podle   knižní předlohy???
Closer (The Closer)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2017
Jeden z mých   nejoblíbenějších   zahraničních krimi   seriálů, kterému nechybí   akce, napětí ani humor.   Nestandartně obsazený   detektivní tým (Hispánec,   černoch, běloch, Číňan),   vedený atraktivní a   inteligentní   "štěknou" Brendou,   navenek tvrdou, v jádru velmi   empatickou... S každým   dalším dílem vnímáme   sbližování party zprvu   nedůvěřivých detektivů s   jejich šéfkou, jejíž   bystrý úsudek i neortodoxní   vyšetřovací metody   odrovnají každého   zločince. Sehraný tým   kriminalistů -   čtyřicátnice Brenda,   náčelník (a bývalý   blízký přítel) Pope,   bystrý seržant Gabriel,   ajťák Tao, spolehlivý   Sanchez, detektiv Danielsová,   mladý technik Buzz,   průšviháři Flynn s   Provenzou i zprvu křivácký   velitel Taylor si na svém   oddělení zvlášť   závažných případů   poradí s každým deliktem.   Občas nezištně pomůže i   neuvěřitelně tolerantní   agent FBI Fritz Howard,   pozdější manžel   náčelnice Johnsonové.
Sedm sérií napínavých   krimipříběhů mělo tu   správnou šťávu,   inteligentní humor i   odměřenou dávku všední   reality, ovšem   "nastavovaná" kaše   - Closer: Nové případy se   nejen výměnou hlavní   postavy propadla do druhé   ligy a nezachránila to ani   parta původních, ale již   jaksi unavených detektivů...
Čarovné prstýnky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.8.2013
Slunce jako prstýnek...
Klasická ateliérová   pohádka konce 70. let pod   taktovkou režisérky   Jordánové s tehdy velmi   oblíbenými herci mladé   generace. Hojně obsazovanou   Hanu Maciuchovou v rolích   princezen, víl a komtes   "vystřídala" v   následujícím desetiletí   Libuše Šafránková,   fešáci Skopal a Vašinka si   chasníky s dobrým srdcem   zahráli ještě několikrát   a roztomilá   "Konvalinka" byla   svou vizáží k rolím   Haniček, Květušek a   Mařenek přímo   předurčena.
Pěkný   pohádkový příběh,   okořeněný tajemnem, kouzly   a pravou láskou, která   překoná všechny nástrahy   nepřejících. Jaká škoda,   že se tyto nikterak   nákladné a dodnes oblíbené   inscenace už dávno   netočí...
Čas po čase (Time After Time)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2010
Příjemná filmová romantika   konce 70. let, o níž se   lehce otřel hororový   příběh o Jacku   Rozparovači... Naprosto   nechápu komentář =hachle= o   nevhodnosti uvedení filmu v   odpoledních hodinách- co   tam, proboha, bylo tak   závadného nebo   pobuřujícího, aby to TV   odvysílala ve večerních   hodinách? Náznakové   mihnutí nože, stěny   pomazané "krví",   no jedině snad ta replika   uťaté ruky, ale kdyby se ten   magor z Londýna nedostal ve   stroji času do Ameriky,   nevzniknul by ani tento   snímek. Myslím, že dnešní   mládež, odchovaná   Terminátory, Predátory nebo   Freddym, se nad   "brutalitou" tohoto   dnes téměř pamětnického   filmu jen ušklíbne. Jinak   trocha nostalgie v tolik   módní trvalé a nabíraných   rukávech...
Černá punčocha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Docela uvěřitelný   kriminální případ (možná   i natočený podle skutečné   události), kde povětšinou   sportující nebo osamělé   mladé ženy, vracející se   tmavou nocí, přepadává   vraždící úchyl. Méně   uvěřitelný je počet   kriminalistů, věnujících   se tomuto jedinému případu-   jako by se celkem nic jiného   nedělo a nejméně   uvěřitelná je hysterická   (ani ne tak zarmoucená)   představitelka Patricie,   sestry zavražděné   fotografky. Zato p. Karpíšek   (Opatovský) se podle mě   zhostil své největší   (záporné a odporné) role   tak dokonale, že to chudák   "měl na tapetě" po   zbytek života...
Svižná detektivka, na   kterou se vždycky ráda   podívám.
Černý vlk
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.6.2012
Král Šumavy se v hrobě obrací...
Ač jsou mi filmy s válečnou   a poválečnou tématikou   velmi blízké, tato rádoby   dobrodružná slátanina o   pohraničnících je prostě   strašná. V úvodu uteče!   pohraničníkovi cvičený   pes, vlastně fena (a to si   nejsem moc jistá, jestli feny   mohly sloužit, ale budiž),   potom zase obtloustlý psovod   Štencl přemýšlí, jestli   má po "narušiteli"   vystřelit a úplná hovadina   je rozjímání celé   pohraniční roty nad   setkáním "černého   vlka" s Lízou (jméno   pro pohraničního psa jak   vyšité) a společnými   potomky!
Dost se   divím, že v tak mizerném   filmu si zahrál třeba pan   herec Lukavský, P.   Haničinec, J. Holý, R.   Jelínek nebo Krakonoš   Peterka. Kapitán Hájek a   strážmistr Kučera možná   chtěli navázat na slavného   Krále Šumavy, ale tento   žalostný pokus vyšel   vniveč. Kdo ví, kde tito   ufňukaní   "pohraničníci"   sloužili (směšná scéna,   kdy zraněný psovod možná   omdlí možná se jen   pozvrací nebo když na   zaběhlého psa zakřičí   "huš") a co   vlastně hlídali, když se   dvacet vojáků i psovodů   zabývá odchycením černého   psa...
Vůbec ty   herecké projevy (hlavně   psovoda Štencla a bohužel i   věčně nalitého dřevorubce   Fraňka) byly tak strašně   toporné, že to nezachránila   ani příroda, ani smečka   pěkných vlčáků.
Film zbytečně dlouhý,   téměř o ničem a naprosto   neodpovídající tehdejší   realitě - ztráta času -   zlatý Král Šumavy, Drsná   planina nebo Stíny horkého   léta.
A propó - co to   vlastně bylo za tajemnou   tekutinu, kvůli které   zastřelili narušitelku   hranic?
Čingischán (Genghis Khan)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2011
Sjednotitel mongolských hord
Výpravné i když zkreslené   dobrodružství   nejslavnějšího Mongola,   který si na své dobyvačné   expanzi podmanil kmeny   střední Asie, tatarské   hordy, Persii i část Číny.   Historický snímek 60. let   oplývá výpravností a   honosností již tehdy   vyspělé Číny a   mongolského vůdce   představuje jako dosti   osvíceného vladaře   rozlehlé říše.   Charismatický Omar Sharif v   roli neohroženého a ve filmu   poměrně spravedlivého   Čingischána, jeho věrná   žena Bortei- Francoise   Dorléac (tragicky zesnulá   sestra slavné Catherine   Denevue) a holohlavý   pobočník Telly Savalas jsou   hlavními tahouny této   válečné podívané. Velmi   zajímavou postavou, která   předběhla učeností i   důvtipem svou dobu, byl Kam   Ling- skvělý James Mason-   pobočník líného,   uskuhraného, ale mazaného   čínského císaře.
Dobrodružný film   čerpající sice z minulosti,   ale pro efekt se tolik   nedržící historických   faktů (ale k tomu jsou přece   dokumenty) tento snímek měl   hlavně pobavit a to se   povedlo.
Ďábelská lest (Diabolique)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Průměrný thriller místy   až hororový, dvě naprosto   odlišné bohyně pomsty   (navenek křehká, ve   skutečnosti tvrdá jako   diamant) blonďatá Sharon a   na pohled temná (v nitru   však velmi labilní a   zranitelná) Isabel a jejich   osudový muž - no, zkrátka   nevyplácí se najednou   rozeštvat si manželku i   milenku... Docela zajímavý   námět, ovšem některé   scény lacině sklouznou k   podprůměru, obě celebrity   (S.Stone i I.Adjani) se   objevily v daleko, daleko   hodnotnějších snímcích.
Dallas
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2013
Bobby klaďas a padouch J.R.
Jeden z mála seriálů,   který jsem sledovala   poměrně pravidelně, ovšem   u těchto "mýdlových   oper" je absence   několika dílů   bezpředmětná. Nevídaný   seriál z prostředí   amerických pracháčů před   pětadvaceti lety, docela   slušná podívaná v občas   volném odpoledni i dnes. O   můj pomyslný žebříček   oblíbenosti se dělil fešák   Bobby, chápající,   tolerantní matka rodu - Miss   Ellie a vyléčená   alkoholička, šmrncovní Sue   Ellen, ovšem bezkonkurenčně   nejzajímavější postavou   byl zloduch J.R. - jehož   postavu divák prostě hltal.   Naopak vyloženě   nesympatická mi byla   ukňouraná Lucy, rozmazlený   fracek rodiny a vševědoucí   a všechápající   přeslazená Pamela, která by   si zajisté v mžiku poradila   i s nukleárním ohrožením.  
Byť měl seriál   přes 350 dílů a natáčel   se nějakých 13 let, kvalita   jednotlivých epizod byla   celkem vyrovnaná, což   prezentovala vysoká   sledovanost a zároveň snaha   filmařů duplikovat   naftařskou ságu, tentokrát   z rodu Carringtonových v   coloradském Denveru. Ovšem   Dynastie s temperamentní   potvorou Alexis a hodnou   Krystle už diváky tolik   nezaujala, Dallas byl   fenoménem a synonymem   amerického prosperity i   snobství.
Dallas
 
Přidáno: 6.8.2013
A je to tady - John Ross je   stejný hajzlík jako před   třiceti lety jeho tatík   J.R., vzorný Christhopher se   jeví jako mladší zrcadlo   svého čestného otce   Bobbyho, no a smolař Cliff   boj s Ewingy nevzdává ani   letech výprasků.
Jen   si říkám - je jim to   zapotřebí? Z mazaného   intrikána J.R. se po letech   stal třesoucí se stařík,   bojující ne s kartelem   naftařů, ale s Alzheimerem,   pohublý prošedivělý stín   někdejšího Bobbyho se znovu   oženil, jen ta snobská   potvora Sue Ellen snad   nestárne. Ovšem celkově   koukáme na značně   opotřebované celebrity 70. a   80. let - určitě by bylo na   místě pamatovat si tyto   hvězdy z dob jejich   největší slávy.
Hodnotit nebudu, protože   mě nový Dallas mladé   generace nijak neoslovil a   těch několik ukázek jsem   shlédla víceméně náhodou,   jen si myslím, že se opět   potvrdilo pořekadlo   "nevstoupíš dvakrát do   stejné řeky"...
Divočina patří lvům (Living Free)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2011
Volání divočiny...
Velmi dobrodružný a často   nebezpečný život v   rozsáhlých afrických   savanách vedli manželé   Adamsovi (mimochodem   světoběžnice Joy se   narodila v Opavě). Svůj   život, volný čas i   finanční prostředky zcela   zasvětili ohroženým   zvířatům, zejména   kočkovitým šelmám v   Africe. Bojovali s pytláky,   nepřízní osudu i úřadů,   ne vždy jejich ohromné   úsilí došlo naplnění.
Nejznámějším   příběhem se stal ten o   lvici Elze a jejích   mláďatech, která se   narodila v Národním parku v   Keni.
Odpočinkový   rodinný snímek pro   sváteční odpoledne.
Doktor od Jezera hrochů
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2011
Zuzanko,my dvě se od nikoho bičovat nenecháme...
No, režisér Troška už má   zřejmě nejlepší (filmová)   léta za sebou, 100% se   vyčerpal na letních   komediích v jihočeské   vísce, ale oproti děsným,   až stupidním Kameňákům,   je nesmělý, trochu   popletený doktor Dobešek   příjemným překvapením. A   jak nemusím Evu Holubovou,   tak její tchýně-sekernice   tady byla perfektní,   proutník Langmajer už trochu   omšelý, ovšem šarmem,   glancem i vtipem jednoznačně   zabodovala primadona Adéla   Gondíková! Sice jsem moc   nepochopila, čím ten   kudrnatý ňouma zaujal   nejkrásnější letušku ve   střední Evropě, ale jako na   letní oddychovku se jednou za   tři roky na Doktora v Africe   podívám.
Dovolená s Andělem
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Jo... a ta jeho svědomitost stojí lidi peníze...
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů,   byť ideologicky poplatný   tehdejší době, ale přes   všechnu tu agitaci, nucené   společenství za každou cenu   (včera jste se mi někam   ztratili... zítra tady   nebudu, tak buďte hodní, ať   se nemusím zlobit-ano,   takovou delegátku si už dnes   neumí nikdo z nás   představit) jde o velmi   zdařilou komedii,   prošpikovanou vtipnými   hláškami p. Šlemrové,   věčného bručouna v   podání J. Marvana a spousta   vydařených letních scének,   korunovaná kolektivní akcí   Z při obnově útulku pro   děti. Krásná komedie už   kvůli hercům, kteří mezi   námi už bohužel   nejsou-např. V. Ráž, J.   Kemr, F. Dibarbora, J. Pehr,   J. Dítětová aj. Nic   náročného, ale myslím si,   že tento film i s   navazujícím Andělem na   horách prostě do Zlatého   fondu naší kinematografie   prostě patří.
Drsná Planina
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Velmi zdařilé filmové   zpracování Kalčíkovy   předlohy, pochopitelně v   tehdejší době prodchnuto   ideolodickými   momenty-převrat v r.1948,   velitel útvaru-úplatný   zrádce, obdivovaný Strejda   vrahem... Nicméně   jednotlivé časové epizody   čerpaly ze skutečných   zážitků a zásahů   opravdových poválečných   pohraničníků... Válka   skončila a přesto ještě   spousta lidí přišla o   život poválečným   běsněním benderovců,   osídlenci na samotách a ve   vylidněných vesnicích po   odsunutých Němcích   nevěděli, jestli se dožijí   nového dne... Velmi krutá a   zároveň fascinující doba   těsně po válce, hrdinové z   řad obyčejných lidí,   spolehlivý Vršecký (J.   Bartoška), uvážlivý   Vejvoda (L. Potměšil) i   veselý Morávek (I.   Vyskočil), mladinká Martina   z hájenky (Z. Adamovská) -   to vše zasazeno do krásné   šumavské přírody, zkrátka   jeden z nejlepších filmů   poválečné tématiky, jen ta   hudba Z. Bartáka mi tam moc   nesedí.
Druhý dech
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.5.2012
Velmi průměrný seriál -   nadprůměrně obsazený   personami 80. let (Sovák,   Zázvorková, Bohdalová,   Brzobohatý...). Na jednu   stranu sám soudruh -   předseda, učitelka nebo   agronom, ovšem na straně   druhé téměř naprostá   soběstačnost v živočišné   a rostlinné produkci,   přebytek domácího   (českého) mléka a   kontrolované potraviny na   rozdíl od nyní dováženého   potravinového odpadu z celé   Evropy.
Starosti i   radosti zaměstnanců   tehdejšího JZD se   prolínají v práci i v   soukromí, kladně hodnotím   časovou obsáhlost, kdy   autoři do 13 dílů   vměstnali několik let,   ovšem za naprostý úlet   považuju šílenou   "slovenčinu"   jednoduché Veruny (V.   Žilková) - jako by Slováci   neměli věkově   odpovídající herečku.   Naopak velmi věrohodně   působil humpolák Stehno   (lepšího sígra než M.   Vašuta si ani neumím   představit) a bába Hokubová   (S. Zázvorková) má oproti   nonšalantní představitelce   (ovládající sedm   světových jazyků) docela   dryáčnické   vystupování.
V   posledním díle, kdy   vyzrálá Veruna opouští   svého muže i dům jeho   rodičů, se mihne skutečná   dcera V. Žilkové - Agáta,   sympatickou Jitku si zahrála   A. Chrtková, která se o pár   let později s filmem   rozloučila (neví někdo z   uživatelů, jakým dalším   směrem se ubírala její   kariéra?) A pro mě osobně   byl jednou z   nejsympatičtějších postav   hospodář Šestera, byť P.   Čepka zrovna nemusím.
Sečteno a podtrženo -   výrazně slabší seriál 80.   let, nicméně proti dnešním   slátaninám nekonečných   slabomyslných telenovel   docela přijatelné.
Dvě Cecilky
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2013
Bohatá a chudobná, potrestaná a odměněná...
Po nevím ani kolika letech   jsem se podívala na tuto   černobílou pohádku a   vybavilo se mi, že se celé   roky u nás doma říkalo   Haně Maciuchové - Cecilka. A   přitom to nebyla ani tak   známá nebo často   reprízovaná pohádka, ale   oběma Cecilkám to náramně   seklo. Taky si pamatuju, že   mi bylo (jako školačce)   strašně divné, jak může   jedna herečka hrát dvě   dívky, které hopsají vedle   sebe...
S odstupem   času se mi hodná Cecilka i   ta potvora - v zámku   rozmazlená, líbí stejně   (ostatně paní Maciuchová   zraje jako víno a štramanda   je pořád), jen ten divný   Krakonoš (J. Mareš - jó,   František Peterka se svou   sojkou práskačkou, to byl   pán hor) a mluva několika   nářečí mi tam vyloženě   nesedí.
Dým bramborové natě
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Nostalgický snímek o   stárnoucím lékaři,   neutěšěných poměrech na   vesnici v letech minulých   (rozezlená matka,   zavrhující svou mladinkou   těhotnou dceru) a naopak   trápení manželského páru,   kteří by za vymodlené   dítě dali cokoli... Já   osobně se raději podívám   na p. Hrušínského v roli   komisaře Ledviny...

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

7 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Nedej se

12:25 - 12:50

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:40

7 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10