Zari
ohodnotit

Nákaza

Contagion

Další název:
Contagion: The IMAX
Rok:
2011
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
20.10.2011
„Panika se šíří“

Komentáře k filmu Nákaza

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2016
Celkem věrný prequel 12ti   opic. Zde to byl ještě happy   end, ale lidi si budou tak   dlouho zahrávat s DNA a viry,   až vyvinou něco   neporazitelného.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2011
Pozor, na co všechno saháte
Tak tento snímek budu muset   zařadit mezi ty nejlepší,   které jsem tento rok v kině   navštívil. Podobné téma,   šíření nakažlivé nemoci,   bylo zpracováno   nesčíslněkrát. Vzniklo i   několik filmů s   katastrofickými prvky, kdy   byla ohrožena existence   lidstva. Zde podobnost se   snímkem Nákaza končí.   Čím je tento film dobrý?   Svým zpracováním.   Nenabízí žádná   hollywoodská klišé.   Žádné trapné a srdceryvné   dialogy. Téměř až   dokumentární formou ukazuje,   jak šíření nákazy od   jejího zrodu, přes pokusy   proti ní bojovat, až po   zcela přirozená chování   lidí ve vypjatých   situacích. Film Smrtící   epidemie, který svého času   také získával pozornost   diváků, ani zdaleka   nedosahuje úrovně   současného snímku. I v   tomto novém filmu se   tvůrcům podařilo obsadit do   rolí plno hvězd. To však   nestačí. Musí se nabídnout   drama. Film nemá   konkrétního hlavního   hrdinu. Důležitých postav   děje je více a mnohdy se   navzájem ani nesetkají a   dokonce nemají spolu nic   společného. Na plátně se   rozvíjí hned několik   příběhů. Osud jedné   rodiny, boj vědců o   objevení vakcíny, osud   jednoho namyšleného blogera,   marný boj lékařů a   zdravotníků proti něčemu s   mizivou šancí na úspěch.  
Film mne skutečně   vtáhnul do děje a ač   nachlazen, bál jsem se v   sále zakašlat, abych na sebe   nestrhl pozornost. :-)   Máte-li rádi reálná   dramata, velkolepě   natočená, s přiměřenou   výpravou davových scén,   odpovídajícími   katastrofickými situacemi,   pak nelitujte dát peníze za   lupen. Tenhle film si   zaslouží být viděn na   velkém plátně.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Contagion
Contagion patří bohužel   mezi filmy na jedno použití,   což je velká škoda. Musím   říčt, že samotný trailer   mne dostal ostatně stejně   jako film. Steven Soderbergh   už mnohokrát dokázal, že   je pan režisér a u Nákazy   tomu není jinak. Film, který   se mi dostal pod kůži   stejně jako ona nákaza,   která se šířila světem.   Film, který se místy   tváří jako dokument se   může pochlubit hereckým   obsazením, které je opravdu   hvězdné. Jak jsem zjistila   je uplně v jakém stavu se na   tenhle film budete koukat,   protože mne osobně bylo po   shlédnutí filmu dosti   divně, ani onen pocit   nemůžu vyjádřit. JInak já   osobně teda finální   vysvětlení nepovažuji za   odfláknuté. A co můžu   filmu ještě přičíst k   dobru je hudba. Jinak dala   bych plný počet, ale   bohužel jak jsem řekla je to   film na jedno   použití...škoda.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2011
O tom že je film výbornej   nemusim psát,Soderbergh je   skvělej režisér plus   hvězdné obsazení .Chci   napsat to že už mi u filmu   nebylo tak dlouho úzko jako u   tohoto snimku.To co se zde   odehravá se muže stát   kdykoliv a kdekoliv a to je   pro mě děsivé.Jeden virus a   jaké muže mít fatální   následky uf.
Zajomi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2020
Film natocen dle skutecneho   pribehu, ale o 9 let drive. Az   mrazive presne se podoba tomu   co se deje ted kolem nas.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2014
Film samotný je průměr,   stokrát obehrané téma,   ovšem téma mnou olíbené a   k tomu hvězdné obsazení..   Nejlepší je, když v první   pětiminutovce umře Gwyn- to   jsem nečekala :)
Ale   teď vážně, jedná se o   precizně zpracovaný   příběh o šíření viru..   a můžu vám říct, že   věřm, že nás to čeká..   poměrně vysoké hodnocení   si film vysloužil i dojmem,   který zanechal... já se   ještě týden ohlížela za   každým, kdo v MHD zakašlal   :)
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Spíše dokumentární   průvodce možným postupem   nákazy s vysokou úmrtností   kde se až na konci dozvíme,   jak to může dopadnout, když   se sejde špatný netopýr se   špatným prasetem. Záplava   známých hereckých tváří   i v malých rolích, úmrtnost   velmi vysoká, nikdo není   hlavní postavou. Vesměs   žádná akce, ale stejný hon   za vyřešením jako v   případě několikrát   srovnávané Smrtící   epidemie, slizký Jude Law,   zajímavý Matt Damon. Půjdu   si umýt ruce...
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Naprosto se vším souhlasím   s Frolíčkem. Víc k tomu   nemám co dodat.
Filmů   o nákazách, co se chystaj   vyhubit lidstvo jsme tu už   měli, ale tenhle patří mezi   ty lepší. Takovýto filmy   nemám moc v lásce,   očekával jsem, že pro mě   film bude úplně debilní,   ale zaujal mě dost na to,   abych mu dal 8/10.
brizaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2012
Rukavice a roušky nasadit
Netušil jsem,jak často si   šahám na obličej :) Od   filmu jsem toho moc   nečekal,ovšem nakonec jsem   byl poměrně příjemně   překvapen.Přemýšlel jsem o   hodnocení v rozpětí   6-8*,ale za Juda jdu na horní   hranici. Už dlouho se mi   takhle nelíbil.
Lukas.001
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2012
Budoucí realita
Film byl dobrej s napětím a   s reálným postupem. U mě   patří do kategorie, že se   na něj ještě jednou někdy   podívám. Život si   nevybírá :(
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2019
Přeci jen reálnější   pohled na absolutní   bezmocnost a chaos ve světě   během epidemie smrtelným   virem. Nejedná se tedy o nic   akčního, jako často   používané scény   rabování, vzájemného   násilí a dalších   typických odvětví.   Příběh sleduje šíření   víru a strašlivé důsledky   s tím spojené tak   realistickým způsobem, že   se skutečně vše pohybuje na   hranici mezi filmovou zábavou   a zmíněným realismem. Je tu   hodně politiky a lobbingu za   svou věc, což není od   věci, neboť v životě tomu   tak skutečně je, ale   bohužel chybí daleko více   lidských příběhů. Nebo   lépe řečeno, lidských   osudů. Atmosféra je sice   svým způsobem temná a   místy až paranoidní, ale   jen v rámci biologické   sféry vědy. Zkrátka a   dobře, chybí více emocí.   Určitou myšlenku příběh   má, ale není jednoduché ji   správně pojmout.   Vyprávění začíná až   druhým dnem od vzniku   nákazy. Až zcela ve finále   uvidíme den první, tedy jak   k nákaze došlo. Málokoho   asi překvapí, že zcela   prostým způsobem. Od   tvůrců dobrý tah, neboť si   takto uvědomíme jak málo   stačí abychom se dostali do   problémů. Scenáristickou   chybou je v určitých   chvílích nepřítomnost   pevných základů děje. Jsou   tu scény, které jakoby   vůbec nikam a k ničemu   nevedly. Prostě jsou   zbytečné. Základní otázku   ale snímek ponechává, což   není jen tak od věci. Kdo by   na takové vzniklé epidemii   nejvíce profitoval? Snímek v   mnohem napoví, avšak nic   nevnucuje. Názor nechci   divák udělá sám.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2020
Téma se k aktuální situaci   dobře hodí, ale jinak je   příběh klasika a scénář   i dramaturgie řemeslně   dobře postavemá. Drobné   připomínky by se našly ale   to nebrání užít si film v   klidu. A z krátkého pobytu   Gwyneth na place jaem ae   radoval předčasně. ☺️
heinrich.rosenauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2016
Film, který neděsí, ale z   kterého mrazí. Vydatně k   tomu přispívá děj v zimě   a studené barvy kamery. Mnoho   věcí je jen naznačeno a   nejsou explicitně zobrazeny   (např. vražda sousedů Matta   Damona).
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.4.2012
Film byl opravdu spíše   zajímavou ukázkou šíření   nákazy a s ní i   paniky,obviňování, snaha o   korupci, rabování a   šíření poplašných   zpráv. Mě přišlo vtipné,   že přes vlnu, kterou nákaza   vyvolala šlo vlastně   "pouze" o smrt 1%   obyvatel planety! Závěr mi   přišel až vcelku parodický   - pokus o to jak   "jednoduše" taková   nemoc vznikne. Rozhodně   stojí za zkouknutí a za   zamyšlení.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.7.2018
║Rozpočet   $60miliónov║Tržby USA   $75,658,097║Tržby   Celosvetovo $140,658,097▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $7,098,033 //počet predaných   kusov 382,505║ Tržby za   predaj DVD v USA $9,049,523   //počet predaných kusov   603,704║ Len povrchne   líznuté, nemá to taký   rozsah hrôzy, desilúzie ako   bol spočiatku načrtnutý, od   polovičky filmu sa to akoby   ukludní a v pohode dohrá do   finále, akoby sa Soderbergh   ľakol ponúknuť skutočne   drsnejšiu otvorenejšiu tvár   zákerného nezastaviteľného   vírusu, rovnako tak   rozpačito pôsobí aj   obsadenie množstva známych   tvári, čo mi príde dosť   zbytočné a absolútne   neefektívne pre takýto   námet, lebo ani jeden z nich   nijak nezapôsobil aby   povzniesol film do vyšších   sfér, všetci sú ľahko   vyšumiteľný, len priemer.   /60%/
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.5.2012
Raz to prist musi...
Zaujimavy polodokumentarny   film, ktory sa k realite blizi   tak, ze o tom ani netusite.A   to je dobre...Rezijne vyborne   zvladnute a z hereckeho   obsadenia sa vam zatoci   hlava.Sustredenie sa na fakty   a realitu su hlavnym pozitivom   filmu.Obraz katastrofy a   takmer rozkladu civilizacie   bol zachyteny len ciastocne,   co kvitujem /od toho tu mame   ine filmy/.Celkovo vsak na mna   tento snimok posobil mozno az   prilis chladne a chybala mi   vacsia atmosfera.
Film   doporucujem s vyhradami.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2020
Za
jiných okolností by to byl   pouze průměrný   katastrofický snímek, ale   až zarážející podoba se   současnými událostmi   (koronavirus) ho posouvají o   level výše (což z něj ale   žádné art dílo   neudělá)...
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Divím se,že tolik hvězd   kývno na tento Soderberghovo   nudný film.Čekal jsem,že po   skončení filmu si   řeknu:"tak takhle   hrozné by to bylo" a   vyděsil by mě i smrkanec do   kapesníku.
Jenomže   film Nákaza působil   přespříliš neosobně   stejně jako herci a stejně   jako nová a nová čísla o   počtu nakažených.Něco tak   odfláknutě natočeného o   nějaké hrozbě lidstva jsem   už dlouho neviděl.K tomu   přičítám navíc taktéž   odfláknuté vysvětlení na   konci filmu.
Na druhou   stranu jsem se nedočkal ani   nějakého   hrdinskopatetického   kýče,což se mohlo kdykoliv   stát.Tak to má být.Přesto   se raději kouknu na Smrtící   epidemii,protože tento film   je podle mě kvalitnější a   jde více do hloubky.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Sterilně nudný patron   Soderbergh se suitou   zvučných jmen, lákajících   na vděčnou variaci na   "global-hepčííííí&q   uot; téma. Když bych chtěla   parafrázovat příčinu   virózy, dodala bych ještě   jeden chybějící článek -   prostě se někde dalo   dohromady špatné prase se   špatným netopýrem, k   čemuž se připletl ještě   špatný scénář a   neštěstí je na   světě....pokud se však   přes moje varování   rozhodnete na film zajít,   emoce si odložte v šatně   kina spolu s kabátem,   nebudete je potřebovat.
NakasiPes
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.1.2012
Jedním dechem
V první řadě nechápu proč   je zde v obsahu filmu uvedeno   že: Film „Nákaza“   sleduje rychlé šíření   smrtícího vzduchem   přenosného viru. Rozpočet   60 mil dolarů nejspíš   dokázal zaplatit pouze   excelentní herecké   obsazení, na zbytek nezbylo.   Což je v dnešní době   poměrně pravidlem. Film mi   připomínal spíš takové ty   nekvalitní zfilmované   dokumenty. Pro mě osobně   velké zklamaní, ale opět   utvrzení, že co se týče   velkofilmu je Outbreak stále   ojedinělým kouskem! Co   dokázala jedna jediná   scéna, po přijetí do   tábora, kde propukla   krvácející horečka, tady   nedokázalo ani x milionů   objetí. Čekal jsem   pořádnou honbu za virem,   paniku, děs s trochou   infantilního děje. Jediné   co bylo k zamyšlení byla   postava Jude Lawa. Nevím   možná je to moje chyba, že   ze všech těch ptačích a   prasečích chřipek mě toto   téma, tak nijaká přestalo   děsit. Ale jak jde o Hantu,   Ebolu či Sars atp. naskakuje   mi husí kůže. Takže pokud   toto pociťujete i u poměrně   více zabijáckých chřipek,   bude se Vám to líbit.
EvilAngel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.6.2013
Dobré...ale
Nápad na film byl dobrý, i   když né nijak extra   originální. Mám ráda   katastrofické filmy a možná   i proto jsem u tohoto filmu   vydržela až do konce.   Začátek byl velmi dobrý,   byla jsem celá napjatá, jak   se bude nákaza šířit a kdo   další podlehne. Jenže, jak   film běžel dál...mé   nadšení začalo opadávat.   Přišlo mi, že se všechno   zbytečně protahovalo, i   když je mi jasné, že   hledání léku atd. nezabere   jeden den. I tak jsem měla   pocit, že koukám snad na   tří hodinový film. Ke konci   se všechno hrozně vleklo.   Film byl fajn, ale hluché   scény z laboratoří mě   prostě málem unudily k   smrti.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22106minih22106Varování (2003) [Video] 
Silent Warnings n
minih2558minih2558Advokátka (1977) 
Advokátka n
minih18364minih18364Sabrina (1995) 
Sabrina n
minih29717minih29717Pluto Nash (2002) 
Pluto Nash n
minih14146minih14146Neúplné zatmění (1982) 
Neúplné zatmění n
minih53875minih53875Otčím (2009) 
The Stepfather n
minih86461minih86461Druhá šance (2012) 
Hope Springs n
minih35820minih35820Frida (2002) 
Frida n
minih46931minih46931Já jsem ty a ty jsi já (2006) 
It's a Boy Girl Thing n
minih10020minih10020Kašpárek (1980) 
Le Guignolo n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství Johanky z Arku

16:55 - 17:55

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

55 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Barbara Drew

Drew Barbara

The Repo Man

The Repo Man
The Repo Man

Jona Mues

Mues Jona

Naposled navštívené:
Barbara Drew

Drew Barbara

The Repo Man

The Repo Man
The Repo Man

Jona Mues

Mues Jona