Cerven
ohodnotit

Mezi nepřáteli

L’ennemi intime

Další název:
Dôverní nepriatelia (SK)
Země:
Rok:
2007
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
22.11.2007
„Nemáme horšího nepřítele než sami sebe.“

Obsah filmu Mezi nepřáteli

 
Děj snímku se odehrává na severu Alžírska v roce 1959, kdy francouzská vláda psala poslední krvavé kapitoly své koloniální politiky. Do odlehlého tábora přichází nový důstojník, mladý poručík s hlavou plnou ideálů, přesvědčený o tom, že jeho země jedná v nejlepším zájmu a v souladu se všemi mezinárodními dohodami. Na vlastní oči poznává krutost, s jakou obě strany válku vedou. Protesty proti chování francouzských vojáků nevedou nikam, neboť velení jednání mužstva zcela podporuje. Poručík se pod vlivem událostí začíná měnit. Jeho zhnusení se postupně mění v otupělost a už se ani nesnaží drsným praktikám vojáků zabránit. Posledním šokem je...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Bioscop
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
francouzská, arabská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Mezi nepřáteli >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2016
Vkusně natočený snímek o hrůzách   partyzánské války z pohledu francouzských   vojsk v Alžírsku. Francouzští tvůrci tímto   dokázali, že i v Evropě se dá natočit   slušný válečný film. Tématem jsou události   z 50. let minulého století, kdy Francouzi   bojovali o území Alžírska, které bylo v té   době francouzskou kolonií. Osvobozenecké   frontě se to samozřejmě nelíbilo a tak se   Francouzům tvrdě postavili. Už od prvního   okamžiku je poznat rozdílnost ztvárnění.   Zajímavé kamerové záběry za použití   nezvyklých filtrů, či poněkud neobvyklá   hudba. Hrdinské činy tu samozřejmě chybět   nemohou, takže na skutečné reálnosti dějství   se tu uvažovat zase moc nedá. Jako biják je   však toto filmové dílo přijatelné. A   konečně je možnost zase sledovat na bojišti   někoho jiného, než neustále americkou armádu.   Pro fanoušky válečných filmů je to dobrá   volba.
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2015
Válka ve vší své hnusotě, bestialitě a   bezcitnosti. Podobně jako Amerika s Vietnamem,   tak i Francie se už přes půl století   vyrovnává s alžírským traumatem a ve filmech   se to objevuje už od šedesátých let. Mezi   nepřáteli je neskutečně působivý a syrový   film, který spolu s těma vojákama nutí diváka   k zamyšlení o smysluplnosti snahy udržet   francouzskou koloniální nadvládu v severní   Africe za tuhle cenu. Notabene při tom skvostným   výběru exteriérů - když vidíš tu   bezútěšnou pustinu, tak se ptáš, jestli to   stálo za to (... jenže ono se to točilo v   Maroku, aha, tak nic). Výborný Benoit Magimel,   ten mě začíná čím dál víc bavit.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2013
Peklo v Alžíru roku 1959....
Až na druhý pokus plně doceňuji kvalitu   tohodle válečného dramatu. Těžký, drsný,   krutý psychotrip, který ukazuje zbytečnou   krutost a nesmyslnost války v Alžíru, ale film   má přesah, že se to dá chápat na kterýkoliv   konflikt. Film nemá mnoho akčních a   válečných scén, přesto nenudí a ukazuje   válku natvrdo bez příkras a patosu...
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2010
Snímek pojednávající a neokoukaném tématu.   Už ze začátku mě pořádně chytil a až do   konce nepustil, při čemž jsem se velmi dobře   bavil. Vojáci jednají takticky a chovají se   reálně, takže zde nenajdeme žádné uhnuté   vtipy a nesmyslné řeči jak tomu bývá u   jíných válečných filmů. Na realitě si   totiž dost zakládám, z celého filmu mám pak   lepší dojem, než když vidím přehnané   hrdinství vojáků, jak kosí jednoho nepřítele   za druhým a u toho mají řeči plné optimismu a   "drsného" humoru...na druhou stranu mi   chyběla lepší atmosféra ale i tak ode mě   získává vysoké hodnocení. Takže film   jednoznačně doporučuji.
Reklama
Rumenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2009
Máme filmovej klub a tak nevíce na co jdu jsem   jednou absorbovala válečnej film. Což o to film   je natočenej pěkně a kvalitně. Zpracování a   dojem výbornej ale nic pro mě. Nezbývá než   přidat klasický hippie přísloví: Válka je   vůl!
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Průměrný válečný snímek, který se sice   snaží působit "velkým" dojmem ale   nenajdete v něm žádné silné scény, které by   s divákem zamávali. Nejde tu ani tak o   válečné scény, kterých je zde mimochodem jen   pár a působí poměrně "levným"   dojmem ale jde zde o to co s člověkem dokáže   udělat válka. Máme zde mladého idealistického   nadporučíka z kterého se postupem času stává   troska a v pozdějších fázích dokonce bestie   schopná umučit vězně. Je to téma, které je   ve válečném žánru docela populární takže   se rozhodně nejedná o nic co by překvapilo a   bohužel zde to nezachrání ani zpracování,   které je spolu s hereckými výkony na   průměrné úrovni.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Válečné drama, které ukazuje válku v   Alžírsku jako zcela zbytečnou...Nevím proč se   o téhle válce nemluví, byli tam podobná   zvěrstva jako ve Vietnamu jen tam prostě   nebojovali Amíci ale Francouzi...Hodně se mi tam   líbila změna kterou prochází mladý poručík   který přijede potlačit vzpouru rebelů, byl to   člověk s pevnýmy zásadamy, které se mu   postupně povolují stejně jako jeho   psychika...Krvavých scén je tu minimum a vy   máte čas poznat charakter každého vojáka,   který Vás vždy něčím překvapí...Asi v   polovině filmu jsem měl menší krizovku, ale ta   se vytratila když jsem nevěřícně sledoval   vyvražĎování jedné malé vesničky   Francouzskými vojáky...Díky působivým   záběrům na zohavená těla mrtvých rebelů   spálené na uhel napalmem ( záběr na   vybuchující napalm byl opravdu úžasný ) a   posléze i Francouzské vojáky připoutané k   autu a podřezaní jako králíci, Vám bude   běhat mráz po zádech, to všechno doplňuje   temná hudba která mě krásně vtáhla do   děje...Musím se přiznat že jsem opravdu   nečekal od Francouzů že dokáží natočit   takovýto válečný film, klobouk dolů!
myllyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2007
válečný film o málo známé válce v Alžírsku
Viděl jsem tento film minulý týden v neděli na   speciální projekci ve špalíčku a byl jsem   vtažen do víru událostí, které Francie   téměř čtyřicet let popírala, že se vůbec   staly. Rozhodně stojí za to tento film vidět.   Doporučuji.
Reklama

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih60894minih60894Bezejmenní (1999) 
Los Sin Nombre n
minih71834minih71834Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 
American Reunion n
minih69506minih69506Ninjové útočí (2008) [TV film] 
Mask of the Ninja n
minih101304minih101304X-Men: Budoucí minulost (2014) [2k digital] 
X-Men: Days of Future Past n
minih52309minih52309Vztek (2008) 
La rabia n
minih46356minih46356Odstřelovač (1998) 
Sweepers n
minih39505minih39505Hop nebo trop (2004) [TV seriál] 
n
minih119789minih119789Seal Team 8: Za nepřátelskou linií (2014) 
Seal Team Eight: Behind Enemy Lines n
minih32698minih32698Ples příšer (2001) 
Monster's Ball n
minih11460minih11460Lidé z metra (1974) 
Lidé z metra n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Mezi nepřáteli (2007)Mezi nepřáteli (2007)Mezi nepřáteli (2007)Mezi nepřáteli (2007)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Drahé tety a já

Drahé tety a já

Balení po šesti

Balení po šesti

Vtip za stovku

Vtip za stovku
Vtip za stovku

Boj o slávu (Race for Glory)

Boj o slávu
Race for Glory

Proces (Le procès)

Proces
Le procès

Deváté jméno

Deváté jméno

Helena Kaittani

Kaittani Helena

Bez návratu

Bez návratu

Robert Downey

Downey Robert

Babička

Babička
Babička

Naposled navštívené:
Drahé tety a já

Drahé tety a já

Balení po šesti

Balení po šesti

Vtip za stovku

Vtip za stovku
Vtip za stovku

Boj o slávu (Race for Glory)

Boj o slávu
Race for Glory

Proces (Le procès)

Proces
Le procès

Deváté jméno

Deváté jméno

Helena Kaittani

Kaittani Helena

Bez návratu

Bez návratu

Robert Downey

Downey Robert

Babička

Babička
Babička