Zari
ohodnotit

Mechanik zabiják

The Mechanic

Žánr:
Rok:
2011
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
21.7.2011
„Když je zavražděn jeho učitel a přítel, ztrácí jednu ze svých předností - nezaujatost.“

Komentáře k filmu Mechanik zabiják

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.6.2012
Jsou tu sice vychytávky jako   předstírané plavání   mrtvoly,   "milosrdné" zabití   přítele, aby to neudělal   jiný apod., ale nějak jsem   tomu nepřišel na chuť. Tím   spíš, když řekl   "žádné   svědomí". Naopak bych   trochu čekal, že toho chtěl   nechat, jak to v žánru   bývá; na druhou stranu to   aspoň nebylo tak   předvídatelné. Nějak jsem   k Stathamově postavě   nepocítil sympatie, nevcítil   se do něj... Průměr, nic   víc.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2017
I když má mafián Jorge Lara   na každým kroku ozbrojenou   stráž, přesto do přísně   střežené haciendy se   dostane placený zabiják   Arthur Bishop, který jej v   jeho bazénu zabije. Po   splnění úkolu, jak se   objevil, tak spokojeně   zmizí, může se ve svém   luxusním příbytku,   připravovat na další,   dobře zaplacenou akci. Při   dalším kšeftu, se dozví,   že jeho letitý přítel   Harry McKenna je prákač,   prozradil akci v Kapském   městě, při které   zbytečně zemřeli členové   organizace a proto musí být   během dvou dnů odstraněn.   Po jeho smrti, nejenže   Harryho syn, pátrá po jeho   vrahovi ale Bishop si jej   vybral na další akci, kde   bude sám zabijet. Bishop   přijde na to, že akce v   Kapském městě byla   zmanipulována Joem D. E.   Finchem, zabije záhadně   přeživšího člena a poté,   jdou po něm nejlepší týmy   zabijáků. Na řadě je Dean,   který zaplatil za smrt   Harryho 50 miliónů dolarů a   nabízí další.
Film   se mě velice líbil, thriller   se povedl, nenudil jsem se a   pro mě předčil i agenta,   který má povolení   zabíjet...
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.7.2013
Velmi dobrý film s dvěma   pomalejšími místy, ale   jinak to má spád, děj,   napětí, překvapení a to   vše ve zcela obstojné   míře. Samo, že je tu pár   nesmyslů, ale to v těchto   filmech bývá. Mně se to   líbilo takže ty nejlepší   tři a půl. Nemohu srovnat s   původní verzí - neviděl   jsem.20130707 nest. S.Nova
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Zábava , nic víc. Místy se   některé scény dostávají   do křeče, ale na straně   druhé, aspoň se děj hrne   dopředu, takže by to mohlo   být skvělé, aspoň pro   nenárošnější diváky za   polárním kruem . Těch   mrtvejch mohlo být méně,   ale technicky a pod.   dokonalé.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2011
Pro mě dost zklamání:-(
Dokážu skousnout, že   hlavní hrdina je nájemný   vrah, to už tu bylo   vícekrát - viz např.   Nájemní vrazi (1995), ale   aby neměl zábrany a zabil   koho na začátku zabil, to   jsem fakt nebyla ochotna   pobrat. Navíc, pokud byl   hrdina tak inteligentní, že   dokázal vymyslet špičkové   plány na likvidaci, proč se   dal tak naivně napálit od   svých zadavatelů?
Dát k němu do páru   ještě většího pacholka,   který se v brutalitě přímo   vyžívá, bylo alespoň   jakés takés ospravedlnění   hlavního hrdiny, ale mě   nepomohlo.
Film je   pouze přehlídkou fyzických   akcí Jasona Stathama, já si   s ním však radši pustím   Expendables.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Toto je další remake a   důkaz nedostatku   filmařských nápadů. Proto   mu dávám i nižší   hodnocení, než originálu   CHarlesem Bronsonem.   Profesionální zabiják   najímaný mocnými se stává   hrdinou. Jeho propracované   metody odstraňování   nepohodlných vzbuzují až   obdiv. Oproti originálu se   zde nepočítá s nějakým   přemýšlením diváků.   Tvůrci si nelámají hlavu s   nějakým větším   vysvětlováním mottivů   vražd.
Další   slabinou filmu je provedení   akčních scén. Opět si   tvůrci nelámají hlavu s   tím, že mohou existovat   svědkové. V momentě   přestřelek na ulici se jako   napotvoru po těch ulicích   nikdo nepohybuje. Hrdinové za   sebou všude zanechávají   mrtvoly a žádní policisté   tyto vraždy nevyšetřují.   Můžu to nazvat jistým   lajdáctvím. Dnes se filmy v   USA vyrábějí sériově a   málokdo si láme hlavu s   logikou.
Také bych   filmu vytkl v některých   místech až zbytečnou   brutalitu.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2011
The Mechanic
Jason Statham je znám pro   svůj příšerný vkus na   filmy, někomu se samozřejmě   podobné filmy líbí, já   mezi ně nepatřím a přesto,   když se objeví nový film s   Jasonem nechám se zlákat,   Mechanik zabiják je   naštěstí jedna z těch   výjimek, protože jde o   vcelku vydařený snímek,   který sice není příliš   originální a ano, sem tam   postrádá logiku, ale oproti   Jasonovým jiným filmům je   tohle pastva pro oči. Statham   je ve své obvyklé roli a   podává stejný výkon,   jednoduše střílí, běhá a   jak už název napovídá   zabíjí. Mechanik zabiják   má vcelku dobrý nápad nebo   lépe řečeno lehce   vyčnívá z řady tím, že   nejde čistě o pomstu,   především o sílu   výčitek, která hlavního   hrdinu vede k tomu, co dělá.   Akce střídá akci,   Stathamovi dělá parťáka   lehce psychopatický Ben   Foster a řekla bych, že jim   to společně jde. Je to   svižné, má to rozumnou   délku a mnoho prostoru pro   nudu se tam nenajde. Simon   West není špatný režisér,   jen jeho filmy nemůžou   dosáhnout kvality Con Air, i   když dle mého se mu povedl i   snímek Na lince je vrah.   Mechanik zabiják není   špatný, ale zázraky   nečekejte!!
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.2.2012
MECHANIK
Neviděl jsem původní film s   Charlesem Bronsonem, ale tady   to asi nevadí.   Mechanik-Zabiják je dle mého   lehce nadprůměrný akční   film, který ničím   nevybočuje a za pár dní o   něm člověk asi ani neví.   60% jsem nakonec udělil i   proto že mám rád Jasona   Stathama a Bena Fostera.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2013
Zdařilý remake   vynikajícího snímku, kde   roli Charlese Bronsona   převzala současná ikona   drsných chlápků Jason   Statham. Námět zůstal   stejný, příběh už má   jisté odlišnosti, ale to už   u remaků tak bývá.   Vizuální stránka je   poplatná současnosti, takže   akční scény mají   efektivnější obraz a jsou   daleko svižnější. I těch   hlášek je tu krapet více a   Statham je tu přesně   takový, jakého známe.   Přesto se jedná o další   akční snímek, který   ničím nepřekvapí.   Původnímu snímku však   ostudu nedělá a to se cení.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Jason Statham ve své typické   roli nájemného zabijáka. Ve   snímku mu zdárně sekunduje   Ben Foster, který vypadá   také, jako dobrý psychopat.   O akci a napětí není nouze.   Drsný řemeslo mohou dělat   jen drsní mechanici....
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2013
Akční nálož s Jasonem   Stathamem, který je jediný   pořádný akční tvrďák   dnešního filmu, z té   mladší generace. V tomto   filmu hraje nájemného   zabijáka Arthura bishop,   jednoho den dostane zakázku   zabít svého jediného   přítele Harryho Mckennu, po   ověření že jde opravdu o   tuhle zakázku, úkol splní.   Zjeví se Harryho syn Steve a   chce se stát tím čím je   Arthur. Bishopovi výčitky   svědomí že zabil jeho otce   ho donutí vycvičit ho ve   výborného zabijáka, neví   ale že si svičísvého   budoucího vraha, nebo muže   kterého bude muset nakonec   sám zabít??? Koukněte na   film :-D
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.10.2013
Pozor na staré auta s prejdenou STK
Ach jo, zas tie názvy   distribútorov. Ale dobre no,   vystihuje to vlastne o čom   film je. Klasický akčný   film s jednoduchým dejom,   "nečakaným"   koncom, nahaňačkami,   zabíjaním, strieľačkami a   neuveriteľným šťastím   hlavných "hrdinov".   Celkovo dosť nuda. Som   naivný, ale tých čo robia   neplechu po svete by skôr   mala dostihnúť   spravodlivosť v podobe súdov   a spravodlivého rozsudku - De   lege lata, ja viem, že to nie   je také jednoduché, dokonca   asi sci-fi, ale treba veriť v   lepší svet
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Průměrný akční počin o   nájemném zabijákovy který   vycvičí svému řemeslu   jednoho známého,který ho na   konci chce zabít.Nijak   zvlášť zajímavé akční   scény.
Langley
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Simon West pravděpodobně už   žádným jiným akčním   snímkem své Con Air nikdy   nepřekoná (uvidí se, jak   zvládne The Expendables   2).Jelikož u Con Air se   začínám bavit ihned po   několika minutách, tak zde   to bylo v nějaké padesáté   minutě.Statham s Fosterem   jsou super a minuty utíkají   rychle.Akce poměrně svižná   a párkrát jsem se při ní   přistihl s úsměvem na   tváři.Zbytek vyplněný   nudnou nezáživnou vatou,   takže tento film si mne   získal na 60 procent a hodně   delší čas ho nemusím   vidět.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2012
Statham opat v akcii
Akcne filmy so Stathamom sice   vacsinou nepatria do spicky,   ale svoju kvalitu si drzia.Aj   v tomto pripade sa jedna o   mierny nadpriemer, ktory drzi   nad vodou charizmaticky   Statham.Akcne sceny nevybocuju   z "normalu" ,rezia a   scenar podobne.Za zmienku   stoji sice kratka, ale   osviezujuca postelova   scena.Film s vyhradami   doporucujem.Pozriet, pobavit   sa, zabudnut.Nic viac, nic   menej.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.1.2013
Mechanik zabiják
je celkem drsný akční film   s nesmrtelným hlavním   hrdinou:)Předvídatelný   konec,dobře natočené   scény.Koukatelné,ale jen   jednou:)
seagal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2011
Zo začiatku trochu slabšie,   ale potom sa to rozbehlo.

Tá pol hodina   pred koncom bola výborná.   Samá akcia, napätie, hlavne   výbuch auta, jak Jason   utiekol z vybuchujúceho auta.
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2012
Mechanik Zabijak
Celkom good film zo začiatku   len tiché Killi ale asi   posledných 40 minút je fakt   brutalita.Herecký výkon   Jasona bol fakt super.
Buckmister
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2015
Statham
No dle mého průměr až na   myšlenku plovoucího utopence   která se mi líbila a na   vylákání svého cíle na   parkoviště . Akční scény   nikterak dlouhé a asi proto   propracovanější . Škoda   že děj byl moc čitelný za   mne 6 bodů ;)
Hombretino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Škoda
Tento film mě zklamal.   Očekával jsem od něj víc a   zatím je to tip filmu který   stačí vydět co 5 let aby   jste si připomněli očem   vlastně film je.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.7.2011
Donekonečna omýlané klišé   tvrdě akčního filmu ...   Stathama mám rád, nezklamal   ani nenadchl.
6 z 10 je   myslím adekvátní :)
maciii
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Těžko hodnotit, druhý den   po zkouknutí jsem si   nepamatovala o čem to bylo, a   to jsem u toho vyjimečně   neusnula. A ačkoliv mám   ráda oba hlavní   představitele, nemůžu se   zbavit pocitu, že ten film   byl vážně o ničem.
Petr.c17
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2020
Viděno na AMC, kde nebývá   dobrý dabing, ale tentokrát   spokojenost. Akční filmy   většinou nesleduji, ale sem   tam nějakou tu bondovku nebo   Mission Impossible dám,   takže srovnání bych jakési   měl a musím říct: milé   překvapení - výborný   scénář, který se neopakuje   má stále novou vrstvu   vývoje děje a očekávaná   "kolize-krize" mezi   "kolegy" má i tak   pro mě nečekaný vývoj a   jen jsem se zamyslel, zda by   závěrečná katarze byla   lepší s plným počtem   mrtvých nebo jen s jedním.
RoCo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.2.2011
Mechanik
Další slušný akční film.   Jason Statham a jeho charisma   dávají filmu jako obvykle   speciální nádech. Také   "čistota" jeho   práce jako nájemného   zabijáka je zajímavá. Jinak   je děj předvídatelný, ale   možná je to dobře. Celkově   jsem na filmu nenašel nic   špatného a je   "koukatelný".   Aspoň pro mne.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24654minih24654Růžové kombiné (1932) 
Růžové kombiné n
minih120037minih120037Odkaz hříšnice (2012) [TV film] 
Das Vermächtnis der Wanderhure n
minih110808minih110808První republika (2014) [TV seriál] 
První republika n
minih129084minih129084Thor: Ragnarok (2017) 
Thor: Ragnarok n
minih17699minih17699Rambo 2 (1985) 
Rambo: First Blood Part II n
minih8021minih8021Hadí jed (1981) 
Hadí jed n
minih6327minih6327Discopříběh (1987) 
Discopříběh n
minih32660minih32660Orange County (2002) 
Orange County n
minih27655minih27655Marabunta: Mravenci útočí (1998) [TV film] 
Legion of Fire: Killer Ants! n
minih65923minih65923Lidská stonožka (2009) 
The Human Centipede (First Sequence) n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016)

 Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016)
Mechanik zabiják: Vzkříšení n
Mechanic: Resurrection
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké / Thajsko / Francie
Režie: Dennis Gansel

(pokračování)

Mechanik zabiják (1972)

 Mechanik zabiják (1972)
Mechanik zabiják n
The Mechanic
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Winner

(remake)

TV Program

ČT1 - Maigret a přístav v mlze (1996...

23:35 - 01:05

78 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:45 - 01:45

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Equalizer (2014) [2k digital]

22:40 - 01:15

133 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:55 - 01:00

58 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama