Jeden svět
ohodnotit

Kouzla králů [TV film]

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
92 minut
„Výpravná pohádka o dvou královstvích, nebezpečných nástrahách a velké lásce odvážného Tadeáše a princezny Mariany.“

Komentáře k filmu Kouzla králů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
SvoKar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2010
Příjemná pohádka,   sympatický humor, dokonce i   pár písniček; dost triků,   a to i celkem kvalitních.   Jedna z nejlepších pohádek   poslední doby, vzdáleně mi   připomíná styl Zdeňka   Trošky, až na to, že u něj   je zlo spíše komické, tady   bylo dost podlé. V půlce   filmu mi připadal příběh   skoro ukončený; další   dějové zvraty ho dotáhly do   konce, ale rozhodně ne tak,   že by zbytečně   prodlužovaly, natahovaly.
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.4.2011
Četl jsem rozhovor se   Zdeňkem Zelenkou, kterej se   vyjádřil, že s touhle   pohádkou zamýšlel natočit   českého Fanfána Tulipána   (!). Pak se nechal   přesvědčit castingem, že   vybraný představitel pro   roli Tadeáše vypadá jako   Belmondo (!). A když si k   tomu přečtu zdejší   komentáře, mám dojem, že   jsem se díval úplně na   jinej film. Překombinovanej,   bez humoru a s překvapivě   otřesným Josefem Abrhámem,   kterýho jako by vytáhli z   ochotnickýho souboru v Horní   Dolní. Jediný, co stojí za   koukání, jsou nádherné ex-   a interiéry. Na ty se ovšem   můžu zajet podívat live,   žeano.
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2017
Já si tedy myslím, že to   zase tak ubohé nebylo, dívat   se na to dalo a ještě jsem   se po letech k pohádce   vrátil. Jeden herec -?,   kterého absolutně nemusím,   mě dojem kazil, ten musí   být v televizi na všech   kanálech, vůbec není   vtipnej, spíše trapnej. A   diváci, až budou zavaleni   hromadou moderních pohádek,   budou se rádi vracet...
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.3.2015
Vcelku jsem dokoukala tuto   pohádku až na třetí pokus.   Zásadně mi vadily dvě   věci. Překombinovanost, kdy   jsem chvílemi byla v   království krále Vladana,   kde se řešila válka a zase   chvíli v království krále   Dobromila, kde se řešila   zakletá princezna. O malinko   více jsem byla nakloněna   Dobromilovu království a   pořádný prostor nedostalo   ani jedno z nich. A za druhé   hlavní hrdina. Jeho chechtot   a hurónskost, nevím, jak to   pořádně nazvat, mě   strašily a přitom to mohl   být "milej" kluk.   Plusem je hudba a vizuální   záležitosti, chudák Jitka   Schneiderová, kterou pořád   máčeli:-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2014
Pohádkový příběh Zdeňka   Zelenky je především   televizním výtvorem a na   její vizualizaci je to znát.   Přesto se snažil vytlačit   maximum a nutno uznat, že se   mu to povedlo. Děj je velice   jednoduchý, takže i   sebemenší dítě ho pochopí   a nikam nespěchající tempo   tomu jenom pomáhá. Má to   však i své ale. Tak za   prvé. Nástup Královny Ohně   už v prvních vteřinách   děje a vyslovit tak hrozbu je   velice uspěchané. Divák se   ještě ani neseznámil s   hlavními postavami příběhu   a už zná padoucha. S tím se   mělo chvíli počkat, až se   příběh trochu rozvine. Za   druhé ty neustálé konce.   Příběh není ještě ani   dovyprávěn a už tu jsou   náznaky na happy end.   Tuším, že jsem napočítal   dvě. A ouha, ono to   pokračuje dál. Až na   potřetí se objeví   závěrečné titulky. To je   trestuhodná chyba. Divák má   být napnutý až do   samotného konce. Celkově je   však snímek jemný,   romantický a pohádkově   naivní. Pohádka má přesto   šanci se stát evergreenem   televizních vánočních   svátků.
petrusmev
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.12.2013
Hodně slabá pohádka,   nejslabší, co jsem letos   viděl. Zmatená,   překombinovaná, bez vtipu, s   otřesnými dialogy a o   hereckých výkonech škoda   mluvit.
georginaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2009
Docela poklidná pohádka pro   nedělní večer, kdy dobro   zvítězí nad zlem, voda nad   ohněm a láska nad   nenávistí. Je plná   zpěvavých písniček,   jemného humoru a též   efektivních triků.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.7.2013
Hodně průměrná pohádka   bez nijak zvláštího   pobavení nebo zajímavých   scén.Herecké výkony nic moc   sem tam to působilo spíše   trapně než směšně.
jan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.4.2010
Kouzla králů
Pěkná a velmi dobře   natočená pohádka u které   se děti ani dospělí   nenudí. Výběr herců a   obsazení do rolí nenechal   režisér Zdeněk Zelenka   náhodě, ale velice dobře je   obsadil do rolí.
diamant
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Pohádka s dějem nepříliš   obehraným. Jen oživování   obrazu zesnulé královny mi   připadalo opakovaně odbyté.   Naši trikoví filmaři   přitom tohle bravurně   zvládali už v   nepočítačové době jak je   vidět například u filmu   Bílá paní.
limjoe
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.12.2013
Kouzla králů
Pan Zelenka dostal za úkol za   každou cenu natočit   vánoční pohádku a asi ho   to moc nebavilo, včetně   štábu. Nejhorší je dabing,   zvláště pak hlas Tadeáše   (v které hospodě ho   vyhrabali). Ve zkratce:   stupidní výtvor plný   přehrávajících mladých   neherců. Dva body za   ústřední píseň. Už nikdy   více.
Nerozumím jak   někdo může dát 10 bodů za   toto !!! 10 bodů se dává za   naprosto zásadní velkolepý   film. Hodnocení na FDB je   oproti ČSFD stejně   zvláštní, hodnocení je tam   dle mého názoru   objektivnější. (asi míň   dětí)
dreamerCZ
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.12.2017
Tragédie
Obsadit do hlavní role Krause   kterej má hlas nepříjemnej   až běda, drmolí tak že mu   prakticky není rozumět a   ještě se celou pohádku z   nějakýho nepochopitelnýho   důvodu tlemí jako hovado, to   byl opravdu kauf. Jeden z   nejhorších herců nový   generace. A proč ho proboha   někdo srovnává s   Belmondem?! To že je opičák   je dost málo na takový   srovnání. Belmondo byl   charismatickej, vtipnej i   drsnej ale hlavně uměl   hrát. Kraus nemá nic z toho.   Jedinou polehčující   okolností k jeho tragickýmu   "herectví" mu tady   je, že v tomhle paskvilu   hrajou všichni tak špatně,   že to udolalo i samotnýho   Abrháma, ten totiž podal   taky dost smutnej výkon.
Dzorden
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.8.2019
Film který by zasloužil zlatou malinu
Příšerný zvuk, který zní   celou dobu studiově.   Speciální efekty jako by   dělalo malý dítě, který   neví jak vypadá mrak. Navíc   nechápu proč tam byla ta   písnička o tom pečení. No   asi aby princezna mohla jako   jediná být polosvlecena.   Herečky chudé když vlastně   herci jen odříkávají text.
K.I.T.T
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Dnes se pohádky točit   neumějí, ale tahle je   výjimkou. Hezký příběh,   krásné exteriéry,   nádherné kostýmy, což dnes   už též není   samozřejmostí, ale tady jsou   kostýmy dokonalé a krásné.   Velmi se povedlo i herecké   obsazení. Pohádka je   doplněna také pár   písničkama, které se moc   povedly. Pohádka je opravdu   krásná!
elaphe
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.9.2014
-10*
Nedokoukal jsem.   Příšernost, zhovadilost,   kravina.
Jestli můžu   radit, tak tuhle rádoby   pohádku obejděte obloukem.   Nevím jestli pan Abrahám byl   po mozkové mrtvici, ale   tenhle herecký výkon tak   vypadá.
Sv
Hodnocení:
Přidáno: 16.12.2018
Velmi slabé
Tak slabou výpravnou pohádku   už jsem dlouho neviděla.   Slabé dějově, nedotažené   scény i děj, naivní i pro   malé děti (stan hlavního   generála nikdo nehlídá,   Tadeáš aby utekl, tak   jediný sedící na koni   seskočí a utíká   pěšky...), opakující se   polévání královny ohně   není vtipné ani napoprvé a   herecky bohužel i hvězdy   selhaly. :( Škoda. Vyhozené   peníze. U filmu platí   obzvláště, že buďto   pořádně, nebo raději   vůbec.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27410minih27410Není cesty zpět (1995) 
No Way Back n
minih9298minih9298Jak si zasloužit princeznu (1994) 
Jak si zasloužit princeznu n
minih43521minih43521Koloběžka první (1984) [TV film] 
Koloběžka první n
minih10966minih10966Kudrnatá holka (1991) 
Curly Sue n
minih9524minih9524Jedovatý břečťan (1992) 
Poison Ivy n
minih32965minih32965Miliónový chlap (1987) [TV film] 
Miliónový chlap n
minih32657minih32657Superpoldové (2001) 
Super Troopers n
minih31577minih31577Yamakasi / Yamakasi: Sedm samurajů 21.století (2001) 
Yamakasi - Les samouraïs des temps modernes n
minih23528minih23528Zakázané ovoce (1998) 
Out of Sight n
minih27759minih27759Simon Birch (1998) 
Simon Birch n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10