Zari
ohodnotit

Klíč

The Skeleton Key

Další název:
Kľúč; Der verbotene Schlüssel
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
25.8.2005
„Některé dveře by měly zůstat zamčené“

Komentáře k filmu Klíč

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Tyhledy woodoo hoodoo kousky   zrovna nemusím. Nenudil jsem   se až tak moc, snad až od   poloviny filmu, ale čekal   jsem trochu více. Takto z   toho není ani ryba ani rak.   Schází napětí a trochu   spádu. Scénář chtěl   rychlejší spád a kratší   stopáž. CI 15112010   9402/9935
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2010
The Skeleton Key
Jako milovník hororu jsem si   klíč nemohla nechat ujít a   musím říct, že jsem   zklamaná neměla. Příběh   má tu výhodu, že jde o   něco neprobádaného, málo   kdy najdeme v hororech   podobné téma a tím je tedy   film poměrně originální,   další výhodou je Kate   Hudson, která obvykle hraje v   romantických komediích a   musím říct, že to byl pro   mne docela šok jí vidět v   hororu, její premiéra byla   příjemným překvapením,   hraje velmi přesvědčivě.  
Divák vlastně neví,   co od příběhu čekat a tak   ve finále musí být   překvapen. Našlo by se tam   pár drobných vad, místy to   chtělo trochu víc   přitlačit na pilu a ne jen   sledovat hlavní hrdinku,   která se mermomocí snaží   starého pána zachránit   všemi možnými prostředky.   Každopádně The Skeleton Key   je velkým překvapením a   patří mezi ty lepší   hororové snímky.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2009
Klíč
Konečně pořádný horror,   který se nesnaží vyděsit   jen tím, že předvede   detailní záběry pitvání   člověka za živa.
Ze   začátku se mi film jevil   nudněji, poté začal   přibírat tempo a do děje se   vložilo i voodoo. Ovšem i to   mě po nějaké době   přestalo bavit (prostě tolik   kouzel, to už je moc, říkal   jsem si), ale napětí mě   prostě nedovolilo obrazovku   vypnout...
Udělal jsem   dobře, protože přestat na   film koukat v půlce, udělal   bych osudovou chybu! Nakonec   jsem se i bál přejít   obývákem do ložnice...
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2017
Atmosférou, pozvolným   vývojem dějství a vůbec   celou koncepcí příběhu   hodně tento snímek   připomíná film z roku 1990   ´Misery nechce zemřít´   Dějství je sice o něčem   jiném, ale fanatismus tu   ztvárněný je zcela na   stejné rovině. Tady jde o   magii ve spojení s klasikou   hororového žánru a tím je   tajemný dům. Ono tajemno je   postupně odhalováno až do   místa, kdy šílenosti   dostávají svůj řád.   Mysteriózní horor si   pohrává se strachem diváka,   což správný horor taky   dělat má, a dá se říci,   že se mu to i daří.   Lekačky nechť tu nikdo   nehledá. Japonští tvůrci   sice takovéto příběhy umí   vygradovat daleko lépe, ale   tohle také není k zahození.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2009
Dost dobrý nápad natočit   něco takového.Velmi se mi to   líbilo.Napínavý kousek.Ten   konec byl dost dobrý-to jsem   koukal teda.Herecké obsazení   bylo také kvalitní.Můžu   jenom doporučit.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Horory takéhoto tipu si rád   pozriem hocikedy. Dej je priam   až strhujúci a pomerne aj   dosť napínavý.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Film sice nenabídne brutalitu   a krev, zato Vám při   sledování rozklepe kolena.   Je to fakt síla. Zajímavý a   děsivý příběh s   šokujícím koncem
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2009
velice slušní a pěkně   natočení horor takové mám   rád
špatné   není ani obsazení ten to   film se povedl
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2010
No, moc tedy nechápu, jakou   hrůzu by měl vzbuzovat onen   slavný tajuplný klíč   (podle obsahu distributora).   Není to žádná děsivá   příšera, ale prostě   normálně klíč, o který   navíc ve filmu ani příliš   nejde.
Velmi měkký   horor, který se snaží   odrovnat obecenstvo   převážně šokujícím   závěrem. Uznávám, že to   překvapující bylo, jenže   právě díky tomuhle závěru   je všechno, co se v ději za   celý film událo, naprosto   nesmyslně postavené na   hlavu, bez jakékoliv logiky.   Děj se závěrem spolu vůbec   neladí. Režisér nám asi   říká: Nepřemýšlejte,   jenom se nechte šokovat. No,   to se u mě minulo s účinkem   a počet hvězd snižuju   dolů. Jinak to totiž šlo,   nepotřebuju být při každé   scéně mrtvá strachy,   stačí když film jednoduše   baví a drží napětí. K   tomu výborní herci (teda až   na tu bloncku) s různou   mírou náročnosti scénáře   – John Hurt se musel hodně   nadřít, aby se naučil text   :-).
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Staci uverit a ste v ...
Zaujimavy napad s   prekvapujucim koncom a temnou   atmosferou postaveny na   pomerne silnych logickych   zakladoch/psychosomaticky   povod chorob/.Miestne   prostredie Louisiany,kde asi   dodnes pretrvava kult voodoo a   hoodoo je pre tento pribeh   perfektne.Herecke vykony su   dobre a Kate Hudson je   nadherna a k zahryznutiu :)   Cakal som viacej "bojim   bojim" scen,ale napriek   tomu film doporucujem.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.6.2019
Zajímavý film s dobrým   příběhem. Rozjíždělo se   to sice pomaleji, ale   zajímavě to pokračovalo a   hodně nečekaně skončilo.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2007
Starý dům bez zrcadel, půda   plná haraburdí a dalších   podivných věcí,   univerzální klíč a černá   magie (vůbec bych si s   něčím takovým nezahrávala   !!!). K tomu jednoduchý pokyn   ... „Buď hodná na mého   muže i dům.“ Parádní   duchařská atmosféra se   spoustou rekvizit, které k   ní patří a překvapivý   závěr ... za který dávám   * navíc.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2016
Děsivé svou podstatou a   svým příběhem bez   obvyklých hororových klišé   a to je celkem sympatické. Ve   filmu ne moc podstatný klíč   má snad symbolizovat   otevření pandořiny   skříňky, ale je to spíše   slabá symbolika. Ve výsledku   zajímavý film, ale k   nějaké dokonalosti má   bohužel daleko.
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.4.2017
Luisiánské woo doo
Předem je potřeba napsat,   že do hororu to má docela   daleko. Spíš se jedná o   mystery/thriller.Mladá   ošetřovatelka jede kam si na   samotu pečovat o óchrnutého   muže, jeho žena je tam   rovněž u toho. Má veliký   dům (30 pokojů) a tak   ošetřovatelka dostane   univerzální klíč od   všeho. Jenže postupně   zjištuje , že něco není v   pořádku, všude chybí   zrcadla a na půdě najde   zavřené dveře ke kterým   klíč nepasuje. Její   zvědavost jí donutí dveře   otevřít a tam najde divné   věci. Postupně i starý muž   prosí o pomoc a pritom   nemůže mluvit.   Ošetřovatelka pátrá až se   dozví historii domu a jakýsi   riuál. Příběh se jistě   sune ke konci a je víc než   jisté, že manželka muže s   tím má něco společného a   nejen ona. Vše se zdá vcelku   předvidatelné, jenže konec   je trochu jiný než by se   dalo čekat...
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.5.2007
The skeleton key
Řemeslně dobře zvládnuta   duchařina, plná temné magie   a nečekané omáčky okolo.   Film si zakládá především   na temnotě a navození   napětí po co možná   nejdelší dobu. Kamera se   ukazuje v dobrém světle,   úhly pohledu jsou opravdu   povedené. Ale to je dle mého   názoru vše a nýbrž nejsem   zažitý fanoušek hororů,   připadal mi příběh dosti   natahovaný a místy   vytvářel nudné bubliny. Ale   za pochvalu stojí konečná   gradace, kdy nastupuje   nefalšovaná a hustá   atmosféra s dech beroucí   tečkou.
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2006
Dějová linka sice není zase   tak originální, ale   podařílo se vytvořit   skvělou atmosféru. A v   kombinaci se slušným   obsazením a stylovou hudbou   byl natočen hodně slušný   horor. A to říkám přesto,   že nemám horory rád, o   špatných koncích nemluvě.
Faustka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2010
Jižní oblast New Orleans,   velký tajuplný dům,   obestřený pradávnými   kouzly, mystikou a magií   hoodoo. Tento dům obývají   staří manželé ;) Violet -   oddaná až za hrob, ale   komu..? Ben - nemohoucí,   umírající a vyděšený(k   smrti).. ale z koho..? Luke -   velice obětavý právník..   ale pro koho..? Carolin -   ošetřovatelka otevřené   mysli.. v co má uvěřit..?   Cecile a Justify - dva   „věrní“ sluhové(víra   je cesta ke změně..). /   Minulost číhá za dveřmi,   které se dají otevřít   pouze univerzálním   klíčem… // „Lidi prostě   nechápou sílu oběti.“
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
V dnešní době hororů   plných potoků krve, je   Klíč úžasně temné   potěšení. Skvělá   atmosféra filmu mě udržela   v pozornosti po celou dobu až   do pro mě nečekaného konce.   A krásná Kate Hudson půvab   filmu podtrhla.
BlackElvis
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Ze začátku to vypadalo, že   to skončí ještě slušně.   Bordel v druhé polovině   filmu vás ale vyvede rychle z   omylu.
Wish
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Musím dát 10*, protože   Klíč patří do té úzké   skupiny hororů, které se   fakt povedly. Původně jsem   si myslela, že to bude   další z řady amerických   omýláků, ve kterém bude   řádit šílená stará baba   nebo strašit duch původního   majitele a ostatní   masakrovat. Ovšem děj mě   postupně vyvedl z omylu.   Opravdu povedená dějová   myšlenka s dech beroucím   koncem. Doporučuju zkouknout!
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Naprosto skvělý hororový   příběh. Musím uznat, že   se režiséru Ianu Softleyemu   velmi povedl. Strhující   duchařská atmosféra, která   vás uchopí a nepustí   minimálně do konce filmu. I   když tajemných a   strašidelných domů se   záhadnými dveřmi a ještě   záhadnějšími prostorami za   nimi bylo již ve světě   filmu kvantum, stále platí,   že k divákovu bojácnu   určitě patří. Kate Hudson   zahrála svůj part rozhodně   na výbornou, takže závěrem   tento horor všem, kteří jej   ještě neviděli, mohu směle   doporučit.
monchu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Od dob Kruhů se mi žádný   horor tak nelíbil. Starý   dům bez zrcadel uprostřed   močálů, divná majitelka,   ochrnutý pacient, tajemné   dveře na půdě ... To je   přesně něco pro mě. Tenhle   film mě úplně vtáhnul,   navíc tomu pomohla naprosto   skvělá hudba. Taky mě   hodně lákalo vidět Kate   Hudson ve vážné roli,   protože ji znám jen z   komedií. Velmi mile mě   překvapila, protože to   zahrála dokonale. Prožívala   sem to s ní od začátku až   do velkolepého konce (musela   sem si ho pustit   několikrát-naprosto   skvělé). Celou dobu se zdá,   že se nic moc neděje, ale   temná atmosféra vás drží   ve střehu (oko v klíčové   dírce mě vystrašilo víc   než celý Hostel) až do   poslední třetiny, která je   naprosto úchvatná a honička   v domě pomalu připomíná   akční film. Jednoznačně   můj nejoblíbenější horor   (zastínil i Kruhy a Silent   hill) všem doporučuju.
kaylin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Z toho hororového braku, co   se na nás neustále valí, je   tohle opět film, který   malinko vyčnívá a stojí za   shlédnutí. Tajemný   příběh, děsivé postavy,   které by jindy vůbec   děsivé být nemusely a do   toho všeho trocha voodoo,   které osobně obdivuji a   považuji za Evropany   neprozkoumanou problematiku. A   hlavně nepochopenou.
Karabekian
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.7.2006
to snad ani nemohli myslet   vážně....
Luraj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2010
Opravdu skvělý film, velmi   zajímavý námět a ten   nečekaný konec ten mě fakt   dostal. Fakt dobrý !!!!!!
Thomax
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2008
Hodně povedený horor se   skvělou tajuplnou atmosférou   a naprosto geniálním koncem.   Kdo má rád horory bez   hektolitrů krve, tak si   přijde na své. Není co   vytknout.
Carchy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2006
The Skeleton Key
Velice netradiční snímek,   který přestože se vlastně   nic neděje udržuje napjatou   atmosféru čerpající ze   strachu z neznáma.   Přibližně v poslední   třetině ale začne Klíč   nabírat obrátky a o několik   šokujících zvratů není   nouze. Klíč je místy hodně   zmatený film, jeho konec a   herecké obsazení ale stojí   za to ho zhlédnout.
liko
Hodnocení:
Přidáno: 4.5.2006
Scenárista hororu Kruh Ehren   Kruger připravil další   temnou lahůdku, která   diváky strhne děsivým a   strhujícím příběhem.   Hrůzu tentokrát nebude   vzbuzovat videokazeta s   tajuplným obsahem ale   zdánlivě docela obyčejný   klíč. Ten vyfasuje mladá   ošetřovatelka Caroline (Kate   Hudsonová) od svých nových   pacientů, postaršího   manželského páru (Gena   Rowlandsová a John Hurt),   který žije ve starobylé a   poněkud zpustlé usedlosti v   zapadlém koutu Louisiany, na   jihu Spojených států.   Prazvláštní zvyky obou   staříků, husí kůži   nahánějící atmosféra   starého domu a celého   okolí, to vše podněcuje   Carolininu fantazii a   zvědavost. Univerzální   klíč, kterým může   otevřít všechny dveře v   domě, jí umožní vydat se   na průzkum budovy. Na půdě   objeví tajnou místnost   skrývající děsivé   tajemství, které možná   navždy změní její život,   pokud ji o něj rovnou   nepřipraví. Některé dveře   by raději měly zůstat   zamčené…Kromě Kate   Hudsonové (Na pokraji slávy,   Rozvod po francouzsku), Geny   Rowlandsové (Noc na Zemi) a   Johna Hurta (Sloní muž) ve   filmu uvidíte i Petera   Sarsgaarda (Kluci nepláčou)   v roli místního advokáta,   který pečuje o právní   záležitosti obou manželů,   a Joy Bryantovou (Spider-Man   2) v roli Carolininy   kamarádky. Režie se ujal   Iain Softley, který už   třeba ve filmu Svět podle   Prota dokázal, že umí   perfektně pracovat s   atmosférou příběhu a   získat od svých hereckých   představitelů to   nejlepší.Obojího si v   duchařském thrilleru Klíč   užijí diváci dostatek. K   tomu navíc přibudou tajemné   rituály, sekty praktikující   voodoo a dům hrůzy s   tragickou minulostí.   „Horory a strašidelné   filmy vždycky balancují na   hranici reality. Někdy zcela   sklouznou do nereálna, někdy   si ale udržují zdravý   přístup k realitě a vás   děsí, že to, co na plátně   vidíte, by se opravdu mohlo   stát. Přesně takový je   Klíč. Přiznám se, že   tenhle typ filmu mě vyděsí   spolehlivěji než třeba   Noční můra v Elm Street,“   tvrdí Kate Hudson.
blondataXena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2017
Není to až tak nestandardní   horor, i když scény jsou   působivé. Konec mě až tak   nepřekvapil, na rozdíl od   většiny ostatních   přispěvatelů. Měla jsem   obavy, že bude vysloveně   špatný, ale pomsta dvou   zlynčovaných sluhů není   zcela od věci, jen škoda,   že nejsou jako oběti   vybíráni ti, kdo by si to   zasloužili - takže pár   procent dolů.
KarasFilm
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2006
Vcelku slušně natočená   duchařina. Mým problémem   ale je, že nemám moc rád   přílišné duchovno,   především woo-doo a jím   podobné. Výsledná pointa   pro mě byla sice nečekaná,   ale zabalená právě do   takového duchovna. Na DVD   docela zajímavé bonusy.
hejlucka
Hodnocení:
Přidáno: 25.5.2007
Klíč mi sedl jak dlouho   žádný horor. Starý dům   bez zrcadel, půda plná   haraburdí, univerzální   klíč.
Tajuplná a   duchařská atmosféra se   spoustou rekvizit. tento film   jsem viděla hodněkrát.   Zápletka je naprosto dokonale   vymyšlená a celá věc   člověku dojde až úplně na   konci.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46645minih46645Maladolescenza (1977) 
Maladolescenza n
minih42833minih42833Krvavý diamant (2006) 
Blood Diamond n
minih62008minih62008Dobrovolná oběť (2006) 
Rohtenburg n
minih58967minih58967Dlouhé loučení (1973) 
The Long Goodbye n
minih44987minih44987Katakomby (2007) 
Catacombs n
minih43892minih43892Zodiak (2005) 
The Zodiac n
minih8492minih8492Hordubal (1979) 
Hordubal n
minih41798minih41798Rozchod! (2006) 
The Break-Up n
minih7987minih7987Gulag (1985) [TV film] 
Gulag n
minih8172minih8172Helimadoe (1993) 
Helimadoe n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:50

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama