Zari
ohodnotit

Hurikán v ringu

The Hurricane

Rok:
1999
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
23.3.2000
„Vítězil v ringu, aby dvacet let prohrával záoas se spravedlností. Denzel Washington oceněný Zlatým glóbem ve strhujícím dramatu podle skutečné události“

Komentáře k filmu Hurikán v ringu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2019
Příběh Rubina   "Hurricana" Cartera,   boxera nespravedlivě   odsouzeného za vraždu. Byť   k tomu název snímku evokuje,   nejedná se o boxerský film,   ale ryze vězeňský. je to   film o nenávisti, rasismu,   nespravedlnosti a   přesvědčenější. V   podstatě se poukazuje na   temnou dobu Ameriky, kdy   afroameričan neměl zastání   ani u nejvyšších úřadů.   ale doba pokročila a objevili   se lidé, kteří se rozhodli    bez bázně a hany za něj   bojovat a usilovat o   propuštění. další   příběh na základě   skutečné události, takže   jako obvykle na samém konci   snímku uvidíme skutečného   Rubina Cartera. Je to dobře a   dá se říci že dokonce   inteligentně napsané,   krásně natočené a   přesvědčivě zahrané.   Jenže to by nebylo, aby i   tento film neměl u určitých   lidí problém. Opravdu došlo   k předpojatosti vyznění   snímku, což způsobilo   přehlížení zásadních   faktů a fikcializaci   určitých lidí? To vědí   snad je Američané sami. Pro   nás je to drama vkusné,   vytříbené temným osudem a   boje za spravedlnost. Denzel   Washington pojal postavu   doslova čítankově. Jakoby   do postavy dal kus sebe.   Vcelku napínavý snímek   sází na na citový dojem k   lepšímu uchopení   nespravedlivého systému   moci. Krutost a apatie   amerického soudního systému   v této podobě je až   hrozivý, neboť je vidět,   jak málo stačilo, aby došlo    nejhoršímu.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.8.2018
║Rozpočet   $50miliónov║Tržby USA   $50,699,241║Tržby   Celosvetovo $73,956,241║ Tu   sa výborne našiel režisér   Norman Jewison a skvelý   Denzel Washington. Ďalší   "väzenský" klenot   o nespravodlivo odsúdenom.   Veľmi silný film o   segregácie a rasovej   nenávisti. /100%/
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.1.2018
Životopisný film, ve kterém   hlavního hrdinu semlela   osobní nenávist zaujatého   policisty, kterému nahrávala   situace amerických   šedesátek = o jednoho   černocha víc nebo míň,   nikdo to neřešil. Trochu   zdlouhavé, ze začátku jsem   se moc neorientovala, i z   důvodů, které jsou v   komentáři níže od Pardala,   trochu slzopudné, Denzel měl   slušnou muskulaturu,   americký systém soudnictví   pro mne dost zvláštní,   motivaci tří Kanaďanů   proč řešit Hurikánův   problém nevysvětlena, ale   dokážu ji pochopit. Kdyby   byly nůžky střihače   svižnější a naopak pár   scén na začátku   přidaných, byl by Hurikán   skvělý životopisný film.   Takhle je jen velmi dobrý.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.1.2018
PROCESOR!
……Potom nehodnotíme film,   ale emoci na něj….
  Dovolte mi abych oddělil tyto   zásadní složky. Tedy   životní osud nadějného   boxera, který systém   především z rasových   předsudků semlel a uvěznil.   A potom samotný film, který   by měl pracovat s tím, že   je to silný příběh, ale   zároveň toho nezneužívá.  
Toho druhého se mi   nedostalo. Když na to   koukám, jako na film, tak za   každým rohem vidím   bohužel, kalkul, kýč,   vypočítavost a jedno oko   nezůstane suché. Máme   silný příběh, takže to   máme vlastně v kapse a ani   se nemusíme moc snažit.   Navíc hlavní postavu,   ztvárnil populární   černoušek v nejlepších   letech, který co nevidět   bude mít Oscara.
Když k tomu přistupuju   suše, jen jako k filmu, tak   tam ty prvky kýčovitosti a   vypočítavosti prostě jsou a   to mi vadí. Myslím, že je   důležitý na to jít   obráceně. Tedy neznat   příběh a nechat film, aby   sám vyprávěl a odvedl   veškerou práci, potom to má   smysl. Já se nechám rád   unášet.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2013
První polovina filmu byla   téměř na desítku a   naprosto mě oslovila a   strhla, ovšem ta druhá   půlka byla již značně   táhlá, bez zápletky, s   očekávaným dějem a spíše   jsem čekal na konec.   Rozhodně velmi zajímavý   snímek, který si zaslouží   osmičku, ale jednou mi tento   zdlouhavý příběh vidět   stačilo.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2012
Výtečný snímek ,i přes   dlouhou stopáž nenudí, film   o křivdě jednomu boxerovi   který je ve špatnou dobu na   špatném místě navíc je to   černoch, je zavřený na   dlouhá léta za něco co   nespáchal, není to film o   boxu ale psycho. drama .   Vynikající Danzel
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2011
Ve filmu se dá hodně   naznačit, ale tady se jde   přímo k jádru věci.   Hrecké obsazení zaručovalo,   že se záměr povede   přivést k životu. Konečně   něco z toho se může objevit   v každém soudním systému.   Vůbec nezáleží na tom, zda   je v demokratickém či jiném   státě.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2011
Mam rád životopoisný filmy,   když se povedou...
Denzel je skvělej herec a   nedá se od něj očekávat   lepší výkon...
další film, kterej   ukazuje americkej soudní   systém šedesátých let jako   jednu velkou tragikomedii, kde   platí, že pokud ste černej,   ste automaticky vinnej (jako   třeba Čas zabíjet)...
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Velmi kultivovaně natočené   boxerské drama. Skutečný   příběh boxera Cartera mě   rozhodně zaujal i dojal.   Jewison je kvalitní režisér   a Washington umí hrát.
Pardal
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.1.2007
Podle ostatních hodnocení   soudím, že se bude hodně   lidí mému názoru divit ale   podle mě je tento film   příkladem toho, jak se dá   totálně zkazit dobrý   potenciál. Tím potenciálem   myslím skutečný osud boxera   Rubina Cartera který prožil   opravdu pestrý a těžký   život. Snímek se nám   snaží právě tento těžký   osud ukázat, ale autoři se   jaksi z nepochopitelných   důvodů rozhodli že všechny   důležité momenty jeho   života (a to ty, které by se   ve filmu moc pěkně   vyjímali) vystřihnou, třeba   z dětství vidíme pouze to,   jak se neprávem dostal do   nápravného zařízení ale z   oněch 8 let v tomto ústavě   není nic, pouze věta že to   bylo peklo, tehle přechod je   vyřešen střihem jak z Robin   z ústavu utíká, pak další   střih a z ničeho nic se   vrací z armády a další   fofr a najednou je boxer....   Vůbec nemáte možnost se s   postavou ztotožnit, dojemné   scény nejsou dojemné a ty co   mají být drsné jsou nudné   a někdy až směšné. Ve   vězení je to taky hrůza,   jaktože mají vežni   otevřené dveře a slaví,   hážou toaleťákama po   budově a nikdo nic....hrůza.   Další co mě vadí je, že   autoři měli naprostou   absenci smyslu jak vytvořit   postavy, např. kluk, kterého   si vzaly na milost tři   Kanaďané měl být ze   začátku negramotný a   pocházet z chudé rodiny v   bronxském ghettu a vypadal   jako milej z curovinek trochu   obtloustlej intelektuál,   navíc otec měl být   alkoholik a veřte mi, že   nebýt toho, že se o tom   tenhle mmladej typan ve filmu   později zmiňuje nikdy by   Vás to ani nenapadlo, tohle   vše šlo udělat jinak,   prostě střaně umělý a   nevěrohodný... Film je jen   nepovedná slátanina plná   nesmyslejch dialogů a ještě   blbějších monologů, bez   spádu, bez zážitků,   prostě bez všeho, co by   takovejhle typ filmu měl   mýt!
Michal1667
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2006
And Justice For All...
Pustím televizi a   neočekávám že bych narazil   náhodou na nějaký dobrý   film a ono to po mnoha   týdnech vyšlo. Vynikající   sonda do nedaleké nepěkné   minulosti USA kde se rasismus   objevoval všude. Denzel zde   koncertuje svým výrazem a   dokazuje že je dobrý ve   všech polohách a je jich zde   dost. Od začátku do konce   držíte palce outsiderovi   společnosti a už nedoufáte   že se stane něco co si   přejete. Film je natočet dle   skutečného příběhu a   ukazuje že spravedlnost je to   to vyšší nad zákonem a   někdy mele opravdu hodně   pomalu ale přece jen...
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2005
pro tohle bych chtel bejt   nadosmrti v base jako denzl
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2005
Psychologický film
Herecký koncert Denzla   Washingtona v hlavní roli.   Film pro ty, kterým nevadí   přemýšlení a kritika do   vlastních řad.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49898minih49898Podnájemník (2009) 
The Lodger n
minih29317minih29317Vzpoura na lodi Caine (1954) 
The Caine Mutiny n
minih8237minih8237Highlander (1986) 
Highlander n
minih189553minih189553Atlantic (1929) 
Atlantic n
minih27720minih27720Nepřítel před branami (2001) 
Enemy at the Gates n
minih119575minih119575Kobry a Užovky (2015) [DCP] 
Kobry a Užovky n
minih37404minih37404Kdo je kdo (1973) [TV film] 
Kdo je kdo n
minih10049minih10049Kavárna na hlavní třídě (1953) 
n
minih61789minih61789Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 
Sherlock Holmes: A Game of Shadows n
minih124872minih124872Kdo věří na lásku (2014) 
Playing It Cool n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Peter Kreuder

Kreuder Peter

Naposled navštívené:
Peter Kreuder

Kreuder Peter