Duben
ohodnotit

Hurikán v ringu

The Hurricane

Rok:
1999
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
23.3.2000
„Vítězil v ringu, aby dvacet let prohrával záoas se spravedlností. Denzel Washington oceněný Zlatým glóbem ve strhujícím dramatu podle skutečné události“

Obsah filmu Hurikán v ringu

 
Vyrůstal ve špatné čtvrti, od dětství měl problémy s policií a nakonec byl nespravedlivě odsouzen k trojnásobnému doživotnímu trestu. Rubin Carter (Denzel Washington), který si v ringu vydobyl přezdívku Hurikán, byl černým koněm střední váhy. Jeho sny o mistrovském titulu jsou rozmetány ve chvíli, kdy je zatčen, obviněn z trojnásobné vraždy a díky nenávistnému policistovi a zastrašeným zmanipulovaným svědkům i odsouzen. Hurikán v rámci boje o zachování lidské důstojnosti a zdravého rozumu sepíše v cele svou autobiografii s přiléhavým názvem „Šestnácté kolo".
Roky letí, přes protesty a podporu populárních osobností Boba Dylana a Muhammada...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Norman JewisonNorman Jewison  
hraje:
Denzel WashingtonDenzel Washington.....Rubin "Hurikán" Carter [44]   
John HannahJohn Hannah.....Terry Swinton [37]   
Deborah Kara UngerDeborah Kara Unger.....Lisa Petersová [35]   
Liev SchreiberLiev Schreiber.....Sam Chaiton [31]   
Vicellous Reon ShannonVicellous Reon Shannon.....Lesra Martin [28]   
David PaymerDavid Paymer.....Myron Beldock [44]   
Dan HedayaDan Hedaya.....Vincent Della Pesca [58]   
Harris YulinHarris Yulin.....Leon Friedman [61]   
Rod SteigerRod Steiger.....soudce H. Lee Sarokin [74]   
Debbi MorganDebbi Morgan.....Mae Thelma [42]   
Clancy BrownClancy Brown.....poručík Jimmy Williams [40]   
Vincent PastoreVincent Pastore.....Alfred Bello [52]   
Al WaxmanAl Waxman.....ředitel věznice [64]   
Chuck CooperChuck Cooper.....Lesrův otec [44]   
Ben BrayBen Bray.....Joey Giordello   
Merwin GoldsmithMerwin Goldsmith.....soudce Larner [61]   
scénář:
Armyan BernsteinArmyan Bernstein  
Dan GordonDan Gordon  
námět:
Rubin Rubin "Hurricane" Carter.....kniha The Sixteenth Roubd (1974, Šestnácté kolo) [61]   
Sam ChaitonSam Chaiton.....kniha Lazarus and the Hurricane (1991, Lazar a Hurikán)   
Terry SwintonTerry Swinton.....spoluautor knihy Lazarus and the Hurricane   
hudba:
Christopher YoungChristopher Young  
Marq G. RoswellMarq G. Roswell.....supervize   
Jacques LevyJacques Levy.....píseň Hurricane [63]   
Clark AndersonClark Anderson....."So Amazing"   
kamera:
Roger DeakinsRoger Deakins  
střih:
Stephen RivkinStephen Rivkin  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hurikán v ringu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2019
Příběh Rubina "Hurricana" Cartera,   boxera nespravedlivě odsouzeného za vraždu.   Byť k tomu název snímku evokuje, nejedná se o   boxerský film, ale ryze vězeňský. je to film o   nenávisti, rasismu, nespravedlnosti a   přesvědčenější. V podstatě se poukazuje na   temnou dobu Ameriky, kdy afroameričan neměl   zastání ani u nejvyšších úřadů. ale doba   pokročila a objevili se lidé, kteří se   rozhodli  bez bázně a hany za něj bojovat a   usilovat o propuštění. další příběh na   základě skutečné události, takže jako   obvykle na samém konci snímku uvidíme   skutečného Rubina Cartera. Je to dobře a dá se   říci že dokonce inteligentně napsané,   krásně natočené a přesvědčivě zahrané.   Jenže to by nebylo, aby i tento film neměl u   určitých lidí problém. Opravdu došlo k   předpojatosti vyznění snímku, což způsobilo   přehlížení zásadních faktů a fikcializaci   určitých lidí? To vědí snad je Američané   sami. Pro nás je to drama vkusné, vytříbené   temným osudem a boje za spravedlnost. Denzel   Washington pojal postavu doslova čítankově.   Jakoby do postavy dal kus sebe. Vcelku napínavý   snímek sází na na citový dojem k lepšímu   uchopení nespravedlivého systému moci. Krutost   a apatie amerického soudního systému v této   podobě je až hrozivý, neboť je vidět, jak   málo stačilo, aby došlo  nejhoršímu.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.8.2018
║Rozpočet $50miliónov║Tržby USA   $50,699,241║Tržby Celosvetovo $73,956,241║ Tu   sa výborne našiel režisér Norman Jewison a   skvelý Denzel Washington. Ďalší   "väzenský" klenot o nespravodlivo   odsúdenom. Veľmi silný film o segregácie a   rasovej nenávisti. /100%/
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.1.2018
Životopisný film, ve kterém hlavního hrdinu   semlela osobní nenávist zaujatého policisty,   kterému nahrávala situace amerických   šedesátek = o jednoho černocha víc nebo míň,   nikdo to neřešil. Trochu zdlouhavé, ze   začátku jsem se moc neorientovala, i z důvodů,   které jsou v komentáři níže od Pardala,   trochu slzopudné, Denzel měl slušnou   muskulaturu, americký systém soudnictví pro mne   dost zvláštní, motivaci tří Kanaďanů proč   řešit Hurikánův problém nevysvětlena, ale   dokážu ji pochopit. Kdyby byly nůžky   střihače svižnější a naopak pár scén na   začátku přidaných, byl by Hurikán skvělý   životopisný film. Takhle je jen velmi dobrý.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.1.2018
PROCESOR!
……Potom nehodnotíme film, ale emoci na   něj….
Dovolte mi abych oddělil tyto   zásadní složky. Tedy životní osud nadějného   boxera, který systém především z rasových   předsudků semlel a uvěznil. A potom samotný   film, který by měl pracovat s tím, že je to   silný příběh, ale zároveň toho   nezneužívá.
Toho druhého se mi nedostalo.   Když na to koukám, jako na film, tak za každým   rohem vidím bohužel, kalkul, kýč,   vypočítavost a jedno oko nezůstane suché.   Máme silný příběh, takže to máme vlastně v   kapse a ani se nemusíme moc snažit. Navíc   hlavní postavu, ztvárnil populární černoušek   v nejlepších letech, který co nevidět bude   mít Oscara.
Když k tomu přistupuju suše, jen   jako k filmu, tak tam ty prvky kýčovitosti a   vypočítavosti prostě jsou a to mi vadí.   Myslím, že je důležitý na to jít obráceně.   Tedy neznat příběh a nechat film, aby sám   vyprávěl a odvedl veškerou práci, potom to má   smysl. Já se nechám rád unášet.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2013
První polovina filmu byla téměř na desítku a   naprosto mě oslovila a strhla, ovšem ta druhá   půlka byla již značně táhlá, bez zápletky,   s očekávaným dějem a spíše jsem čekal na   konec. Rozhodně velmi zajímavý snímek, který   si zaslouží osmičku, ale jednou mi tento   zdlouhavý příběh vidět stačilo.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2012
Výtečný snímek ,i přes dlouhou stopáž   nenudí, film o křivdě jednomu boxerovi který   je ve špatnou dobu na špatném místě navíc je   to černoch, je zavřený na dlouhá léta za   něco co nespáchal, není to film o boxu ale   psycho. drama . Vynikající Danzel
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2011
Ve filmu se dá hodně naznačit, ale tady se jde   přímo k jádru věci. Hrecké obsazení   zaručovalo, že se záměr povede přivést k   životu. Konečně něco z toho se může objevit   v každém soudním systému. Vůbec nezáleží   na tom, zda je v demokratickém či jiném   státě.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2011
Mam rád životopoisný filmy, když se   povedou...
Denzel je skvělej herec a nedá se od   něj očekávat lepší výkon...
další film,   kterej ukazuje americkej soudní systém   šedesátých let jako jednu velkou tragikomedii,   kde platí, že pokud ste černej, ste automaticky   vinnej (jako třeba Čas zabíjet)...
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Velmi kultivovaně natočené boxerské drama.   Skutečný příběh boxera Cartera mě rozhodně   zaujal i dojal. Jewison je kvalitní režisér a   Washington umí hrát.
Pardal
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.1.2007
Podle ostatních hodnocení soudím, že se bude   hodně lidí mému názoru divit ale podle mě je   tento film příkladem toho, jak se dá totálně   zkazit dobrý potenciál. Tím potenciálem   myslím skutečný osud boxera Rubina Cartera   který prožil opravdu pestrý a těžký život.   Snímek se nám snaží právě tento těžký   osud ukázat, ale autoři se jaksi z   nepochopitelných důvodů rozhodli že všechny   důležité momenty jeho života (a to ty, které   by se ve filmu moc pěkně vyjímali) vystřihnou,   třeba z dětství vidíme pouze to, jak se   neprávem dostal do nápravného zařízení ale z   oněch 8 let v tomto ústavě není nic, pouze   věta že to bylo peklo, tehle přechod je   vyřešen střihem jak z Robin z ústavu utíká,   pak další střih a z ničeho nic se vrací z   armády a další fofr a najednou je boxer....   Vůbec nemáte možnost se s postavou ztotožnit,   dojemné scény nejsou dojemné a ty co mají být   drsné jsou nudné a někdy až směšné. Ve   vězení je to taky hrůza, jaktože mají vežni   otevřené dveře a slaví, hážou toaleťákama   po budově a nikdo nic....hrůza. Další co mě   vadí je, že autoři měli naprostou absenci   smyslu jak vytvořit postavy, např. kluk,   kterého si vzaly na milost tři Kanaďané měl   být ze začátku negramotný a pocházet z chudé   rodiny v bronxském ghettu a vypadal jako milej z   curovinek trochu obtloustlej intelektuál, navíc   otec měl být alkoholik a veřte mi, že nebýt   toho, že se o tom tenhle mmladej typan ve filmu   později zmiňuje nikdy by Vás to ani nenapadlo,   tohle vše šlo udělat jinak, prostě střaně   umělý a nevěrohodný... Film je jen nepovedná   slátanina plná nesmyslejch dialogů a ještě   blbějších monologů, bez spádu, bez   zážitků, prostě bez všeho, co by takovejhle   typ filmu měl mýt!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53255minih53255Žij rychle! (2006) [TV film] 
Banshee n
minih5630minih5630Čintamani a podvodník (1964) 
Čintamani a podvodník n
minih64978minih64978Nulová šance (1988) [TV seriál] 
Mission: Impossible n
minih123986minih123986Poplach na hradě (1984) 
Poplach na hradě n
minih69899minih69899Barbar Conan (2011) 
Conan the Barbarian n
minih156349minih156349Marie Terezie (2017) [TV minisérie] 
Marie Terezie n
minih44290minih44290Angel (2006) 
Angel n
minih47550minih47550Toy Story 3: Příběh hraček (2010) 
Toy Story 3 n
minih56497minih56497Konec agenta č. 312 (1974) [TV inscenace] 
Konec agenta č. 312 n
minih12208minih12208Mé soukromé Idaho (1991) 
My Own Private Idaho n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10