Duben
ohodnotit

Hitchcock

Rok:
2012
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
7.2.2013
„Za filmem, který šokoval svět, se skrývá ještě jeden příběh.“

Obsah filmu Hitchcock

 
Snímek odhaluje skrytou stránku “mistra napětí” filmového plátna Alfreda Hitchcocka, jenž proslul jako mimořádná filmová ikona a tvůrce jedněch z nejintenzivnějších děsivých zážitků filmové tvorby, které kdy diváci mohli spatřit – jeho kreativní a bouřlivý milostný vztah s oddanou manželkou a filmovou spolupracovnicí Almou Revilleovou.

Film Hitchcock poprvé odhaluje jejich podmanivý a složitý milostný příběh. Činí tak prostřednictvím lstivého a potemnělého objektivu jejich nejodvážnějšího filmového dobrodružství - hrůzu nahánějícího thrilleru z roku 1960 s názvem Psycho, který patří mezi nejkontroverznější a nejlegendárnější počiny...
 
Související odkazy
 
Recenze: Hitchcock

I tento film je nominovaný na Oscara … číst dál

 
 
RECENZE: Pan a paní Hitchcockovi servírují milý chytrý film

Film Hitchcock má jedinou oscarovou nominaci: za masky. Jako by se už bralo za samozřejmost, že Anthony Hopkins titulního hrdinu a Helen Mirrenová jeho ženu hrají "oscarově" i bez další sošky. číst dál

Hodnocení: 65 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Sacha GervasiSacha Gervasi  
hraje:
Anthony HopkinsAnthony Hopkins.....Alfred Hitchcock [74]   
Helen MirrenHelen Mirren..... Alma Revilleová [66]   
Scarlett JohanssonScarlett Johansson.....Janet Leighová [27]   
Toni ColletteToni Collette..... Peggy Robertsonová [39]   
Danny HustonDanny Huston..... Whitfield Cook [49]   
Jessica BielJessica Biel..... Vera Milesová [30]   
Michael StuhlbargMichael Stuhlbarg.....Lew Wasserman [43]   
James D'ArcyJames D'Arcy.....Anthony Perkins [36]   
Michael WincottMichael Wincott.....Ed Gein [54]   
Kurtwood SmithKurtwood Smith..... Geoffrey Shurlock [69]   
Richard PortnowRichard Portnow.....Barney Balaban [65]   
Ralph MacchioRalph Macchio..... Joe Stefano [49]   
Kai LennoxKai Lennox.....Hilton Green   
Tara SummersTara Summers..... Rita Riggsová [32]   
Wallace LanghamWallace Langham.....Saul Bass [47]   
Paul SchackmanPaul Schackman.....Bernard Herrmann   
scénář:
John J. McLaughlinJohn J. McLaughlin  
námět:
Stephen RebelloStephen Rebello.....kniha Alfred Hitchcock and the Making of Psycho (1990, Alfred Hitchcock a natáčení Psycha   
hudba:
Danny ElfmanDanny Elfman  
David NorlandDavid Norland.....supervize   
kamera:
Jeff CronenwethJeff Cronenweth  
střih:
Pamela MartinPamela Martin  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hitchcock >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Petrkey
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.2.2021
Bezesporu zajímavé téma, horší už bylo   zpracování. Vyznělo to tak, že k natočení   bombastického filmu jsou potřeba jen peníze a   pak už to jde samo. Tak to určitě nebylo. Co se   týče obsazení, ono v roce 2012 už nebylo z   čeho vybírat. Všichni dobří herci byli po   smrti nebo v domovech důchodců. Hopkins mi   připadal víc jak Gorbačov než Hitchcock. Jen   Helen Mirren v roli Almy zahrála víc jak   obstojně.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2021
Každopádně hodně zajímavý film a jako   životopisná záležitost je pojatý dost   netradičně. Je k vidění plno výborných   herců v čele s úžasným a skvěle   namaskovaným Anthony Hopkinsem. Také moje   oblíbená Helen Mirren zahrála moc dobře ale   měl bych výhrady k obsazení určitých rolí.   Zejména mě zklamala Scarlett Johansson coby   Janet Leigh a ani J. D'Arcy v roli Anthony   Perkinse nebyl to pravé ořechovė. I tak je to   ale dobře udělaný film, který se dá   doporučit.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2019
Snímek o Alfredu Hitchcockovi není čistě   životopisný snímek, jak by se na první pohled   mohlo zdát. Jeho životní etuda se zde pohybuje   od úspěchu snímku 'Na sever severozápadní   linkou' (1959) k premiéře dalšího snímku   'Psycho' (1960). A děj obsahuje dvě linky.   Soukromou a pracovní. Pracovní se samozřejmě   zabývá přípravami na onen další snímek a   jeho natáčení ukazující veškeré peripetie   kolem toho a soukromá co se týče vztahu   Hitchcocka se svou ženou. A tak se jedná o   snadno se rozvíjející drama, která údajně   nemá žádnou souvislost s realitou. Inu, tak už   to u takovýchto snímku bývá. Každopádně   reklamní kampaň avizovala na skutečnost, že   byl snímek natočen na základě knihy Stephena   Rebella 'Alfred Hitchcock a Miking of Psycho'. A   tak se diváci mohou jen dohadovat, jak to tedy s   tou realičností skutečně je. Děj se drží   základů a nesnaží se každou událost   složitě rozvíjet. Ční z toho iluze a kritika   na aspekty dané doby, ze kterých asi nejvíce   vynikne schvalovací komise a její připomínky   ke scénáři a scénografie. Nebýt toho, je   jisté, že by Hitchcockovi snímky vypadaly   úplně jinak. Příběh začíná úvodem   samotného Mistra hororu. A snad je to dobrý tah,   neb jak známo, Alfred takto skutečně v televizi   vystupoval. Nakonec, televizní seriál 'Alfred   Hitchcock uvádí' (1955) (1885) znají i čeští   diváci. Anthony Hopkins ztvárnil Hitchcocka   dobře. I maska si zaslouží ocenění. Jen podle   očí lze poznat, že se jedná o Hopkinse. Ze   života Alfreda Hitchcocka se tedy moc nedozvíme.   Zato se dozvíme, jak asi mohly vypadat přípravy   slavného snímku 'Psycho'. Hlavně co se týče   nejslavnější scény ze sprchy. Opravdu to bylo   tak, jak je zde ukázáno? Ať to bylo jak   chtělo, snímek je vhodným doplňkem k filmové   sbírce fanoušků Alfreda Hitchcocka. Díru do   filmového světa však neudělá.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2018
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA   $6,008,677║Tržby Celosvetovo $23,570,541▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných   kusov ║ Tržby za predaj DVD v USA //počet   predaných kusov ║ zádumčivý Anthony Hopkins   v podaní Hitchcocka je pôsobivý a kradne si   všetkú pozornosť, príbeh sa venuje len   životnému úseku okolo filmu Psycho, mierne   rozoberie nejaké tie vzťahy, privodí   režíserovho démona,... určite zaujalo a   nabudilo opäť si pozrieť Psycho /80%/
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2014
Film o jednom z největších velikánů historie   kinematografie, mistru děsu a o tom jak natočil   svůj nejslavnější film, ze kterého jistá   scéna je legen... počkejte si...dární. 80%
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Příběch nejen o zrodu legendárního Psycha .   Jak už to bývá čím větší um má člověk   tak tím je složitější .Jak v profesním tak   v soukromém životě se film Psycho nerodil bez   problémů.
ivosjan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2013
Film měl původně vyprávět o natáčení   nejslavnějšího Hitchcockova snímku Psycho. O   reáliích natáčení se však dozvíme pramálo,   místo toho sledujeme filmový portrét slavného   režiséra, ve kterém byl Anthony Hopkins   přetvořen (či spíše znetvořen) do   režisérovy podoby sice obdivuhodně, bohužel   na úkor hereckého výkonu. Na plátně to   vypadá, že pro Hopkinse byla filmová maska   kazajkou, ve které se mohl sotva hnout.
olgab
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2013
Nebylo to to pravé ořechové a myslím,že to   hodně pokazil výběr herců.Dva hlavní   představitelé,Helen Mirren a Anthony Hopkins   jsou vynikající herci,ale tady se ani náznakem   jak vizáží tak výkonem,nepodobali Hitchcocovi   a jeho ženě.Jediný,kdo byl přesný,byl   představitel Anthonyho Perkinse-Normena Batese.To   byla fakt bomba.Jako by vstal z mrtvých.Ale   příběh-část jeho života-dobrý.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2013
Pěkná oddychovka o jednom z největších   filmařů všech dob. Zakladatel hororu - Alfred   Hitchcock. V tomto filmu se dozvíme, jak   probíhalo natáčení nejznámějšího hororu   Psycho, čím vším si musel Fred projít, aby   uspěl. Anthony Hopkins ho hraje brilantně.   Nicméně takový snímek o světové osobnosti   mohl být delší, než 98 minut. Čekal jsem   ještě o kapku víc, ale jinak pěkný film.
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2013
Vycpaný A. Hopkins...
...naprosto fascinujícím způsobem je tak dobře   maskérsky stylizován, že máte pocit, že před   sebou opravdu vidíte skutečného mistra horroru.   Tato kapitola ze života Hitchcocka, která   zpodobňuje okolnosti natáčení slavného hororu   Psycho, se velmi drží skutečných reálií,   jež jsou podloženy archivními záznamy -   herecké obsazení, scénář, předloha i spor s   filmovým studiem, jež odmítlo projekt   financovat a opravdu jej uhradil režisér ze   svých zdrojů. Scarlett Johansson jako Janet   Leigh je své - dnes již bohužel nežijící -   herecké kolegyni neuvěřitelně podobná,   maskéři opravdu odvedli práci výbornou ve   všech směrech. Film má spíše dokumentární   charakter a kdyby v něm nebyla scéna, kterak   Mrs. Hitchcock "štípne" v obchodě   plavky, tak by neměl jedinou chybičku. Ale   navzdory této poměrně trapné scéně,   nedůstojné památky manželů Hitchcockových,   je to opravdu velmi svěží snímek a jak už   jsem uvedla - připomínající spíše hraný   dokument. U mne za plný počet - v kině jsem od   plátna neodtrhla oči.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6943minih6943Ducháček to zařídí (1938) 
Ducháček to zařídí n
minih41679minih41679Břetislav a Jitka (1974) [TV film] 
Břetislav a Jitka n
minih18311minih18311Řidič slečny Daisy (1989) 
Driving Miss Daisy n
minih61304minih61304Láska a chléb (1967) [TV inscenace] 
Láska a chléb n
minih30112minih30112Tomorrow (1972) 
Tomorrow n
minih51397minih51397Pomsta mravenců (2008) 
The Hive n
minih52271minih52271Hvězda severu (1982) 
L'étoile du Nord n
minih20945minih20945Peacemaker (1997) 
The Peacemaker n
minih17700minih17700Rambo 3 (1988) 
Rambo III n
minih197674minih197674Sold for Marriage (1916) 
Sold for Marriage n


Hodnocení:n12345678910
Hitchcock (2012)Hitchcock (2012)Hitchcock (2012)Hitchcock (2012)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190573
Osobností: 697863
Fotografií: 764001
Plakátů: 376648
Obsahů a biografií: 178300

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10