Zari
ohodnotit

Hitchcock

Rok:
2012
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
7.2.2013
„Za filmem, který šokoval svět, se skrývá ještě jeden příběh.“

Komentáře k filmu Hitchcock

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2013
Vycpaný A. Hopkins...
...naprosto fascinujícím   způsobem je tak dobře   maskérsky stylizován, že   máte pocit, že před sebou   opravdu vidíte skutečného   mistra horroru. Tato kapitola   ze života Hitchcocka, která   zpodobňuje okolnosti   natáčení slavného hororu   Psycho, se velmi drží   skutečných reálií, jež   jsou podloženy archivními   záznamy - herecké obsazení,   scénář, předloha i spor s   filmovým studiem, jež   odmítlo projekt financovat a   opravdu jej uhradil režisér   ze svých zdrojů. Scarlett   Johansson jako Janet Leigh je   své - dnes již bohužel   nežijící - herecké   kolegyni neuvěřitelně   podobná, maskéři opravdu   odvedli práci výbornou ve   všech směrech. Film má   spíše dokumentární   charakter a kdyby v něm   nebyla scéna, kterak Mrs.   Hitchcock "štípne"   v obchodě plavky, tak by   neměl jedinou chybičku. Ale   navzdory této poměrně   trapné scéně, nedůstojné   památky manželů   Hitchcockových, je to opravdu   velmi svěží snímek a jak   už jsem uvedla -   připomínající spíše   hraný dokument. U mne za   plný počet - v kině jsem od   plátna neodtrhla oči.
prediger
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2013
Film zachycuje určitý úsek   života A. Hichcocka. Dle   mého soudu je nádherně   zachycen vznik a problémy se   vznikem tohoto slavného   filmu. Pokud film uvidíte ve   spojení se samotným filmem   Psycho, výsledek bude   fascinující
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2013
Hitchcock
Co vás napadne jako první,   když někdo řekne jméno   Alfred Hitchcock, ano přesně   tak je to PSYCHO, a přesně o   tom to celé je. I když se   jedná o životopisný snímek   nedostaneme se jen k životu   Mistra, ale také se dostaneme   do zákulisí natáčení   legendárního Psycha, které   provázela mnoha problémů,   každý příznivec hororu by   si něco podobného neměl   nechat ujít, protože kdy se   Vám naskytne možnost se   podívat jak se to celé   odehrávalo.

Anthonyho Hopkinse byste v   tomhle filmu hledali marně,   protože se díky skvělé   práci maskérů vytratil a   stal se z něj Hitchcock a to   do poslední vrásky. Helen   Mirren je vynikající   herečka to ví snad každý,   a v tomto případě tomu   není a vlastně ani nemůže   být jinak, spolu s Hopkinsem   tvoří vynikající dvojici.   On celkově celý film se   může pochlubit nejen   zajímavým příběhem, ale   nýbrž i skvělým hereckým   obsazením včele se sexy   Scarlett Johansson, která by   vypadala skvěle i kdybyste   jí navlékli do pytle od   brambor, dále tu máme   Jessicu Biel, která sice v   Psychu dostala daleko více   prostoru, ale v tomto filmu   tomu tak nebylo, i když mi to   přišlo trochu líto ve   finále za to filmu nemůžu   ubrat body, to prostě nejde.   James D'Arcy jako Anthony   Perkins, děláte si legraci   ten chlap je úplně stejný   typ a prostě výběr tohohle   herce neměl chybu. O hudbě   nebudu ani mluvit, protože   jakmile za ní stojí Danny   Elfman o špatnou hudbu jít   nemůže.
Film   Hitchcock pařil k filmům   tohoto roku, který jsem si   nechtěla nechat ujít a   jediné co mohu ještě říct   je to, že jsem nebyla   zklamaná, což je asi   nejdůležitější.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2019
Snímek o Alfredu Hitchcockovi   není čistě životopisný   snímek, jak by se na první   pohled mohlo zdát. Jeho   životní etuda se zde   pohybuje od úspěchu snímku   'Na sever severozápadní   linkou' (1959) k premiéře   dalšího snímku 'Psycho'   (1960). A děj obsahuje dvě   linky. Soukromou a pracovní.   Pracovní se samozřejmě   zabývá přípravami na onen   další snímek a jeho   natáčení ukazující   veškeré peripetie kolem toho   a soukromá co se týče   vztahu Hitchcocka se svou   ženou. A tak se jedná o   snadno se rozvíjející   drama, která údajně nemá   žádnou souvislost s   realitou. Inu, tak už to u   takovýchto snímku bývá.   Každopádně reklamní   kampaň avizovala na   skutečnost, že byl snímek   natočen na základě knihy   Stephena Rebella 'Alfred   Hitchcock a Miking of Psycho'.   A tak se diváci mohou jen   dohadovat, jak to tedy s tou   realičností skutečně je.   Děj se drží základů a   nesnaží se každou událost   složitě rozvíjet. Ční z   toho iluze a kritika na   aspekty dané doby, ze   kterých asi nejvíce vynikne   schvalovací komise a její   připomínky ke scénáři a   scénografie. Nebýt toho, je   jisté, že by Hitchcockovi   snímky vypadaly úplně   jinak. Příběh začíná   úvodem samotného Mistra   hororu. A snad je to dobrý   tah, neb jak známo, Alfred   takto skutečně v televizi   vystupoval. Nakonec,   televizní seriál 'Alfred   Hitchcock uvádí' (1955)   (1885) znají i čeští   diváci. Anthony Hopkins   ztvárnil Hitchcocka dobře. I   maska si zaslouží ocenění.   Jen podle očí lze poznat,   že se jedná o Hopkinse. Ze   života Alfreda Hitchcocka se   tedy moc nedozvíme. Zato se   dozvíme, jak asi mohly   vypadat přípravy slavného   snímku 'Psycho'. Hlavně co   se týče nejslavnější   scény ze sprchy. Opravdu to   bylo tak, jak je zde   ukázáno? Ať to bylo jak   chtělo, snímek je vhodným   doplňkem k filmové sbírce   fanoušků Alfreda Hitchcocka.   Díru do filmového světa   však neudělá.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2014
Film o jednom z největších   velikánů historie   kinematografie, mistru děsu a   o tom jak natočil svůj   nejslavnější film, ze   kterého jistá scéna je   legen... počkejte   si...dární. 80%
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2013
Pěkná oddychovka o jednom z   největších filmařů všech   dob. Zakladatel hororu -   Alfred Hitchcock. V tomto   filmu se dozvíme, jak   probíhalo natáčení   nejznámějšího hororu   Psycho, čím vším si musel   Fred projít, aby uspěl.   Anthony Hopkins ho hraje   brilantně. Nicméně takový   snímek o světové osobnosti   mohl být delší, než 98   minut. Čekal jsem ještě o   kapku víc, ale jinak pěkný   film.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby USA   $6,008,677║Tržby   Celosvetovo $23,570,541▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD v USA   //počet predaných kusov ║   zádumčivý Anthony Hopkins v   podaní Hitchcocka je   pôsobivý a kradne si   všetkú pozornosť, príbeh   sa venuje len životnému   úseku okolo filmu Psycho,   mierne rozoberie nejaké tie   vzťahy, privodí   režíserovho démona,...   určite zaujalo a nabudilo   opäť si pozrieť Psycho   /80%/
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2013
Ať žije Psycho...
Výborné, to jest první co   napíšu. Životopisné filmy   já můžu, navíc když je   snímek o mistrovi strachu   Alfredu Hitchcockovi. Není to   přímo životopisné,   sledujeme pár chvil v   životě mistra, při tvorbě   legendárního Psycha a všech   problémů a starostí kolem   jeho vzniku.
Hlavní   herecké duo Hopkins &   Mirren bylo výborné, hlavně   to jejich živočišné   dohadování, dvou lidí co se   mají opravdu rádi. Navíc   Hopkins je výborně   namaskován, aby se mistrovi   co nejvíce podobal, maskérka   nebo maskér by si za všechny   masky ve filmu zasloužili   oscara a taky nesmim   zapomenout na Anthonyho, jeho   výkon neměl chybu. Ještě   mě potěšilo, že se ve   filmu nezapomělo i na   inteligentní humor. Snímek   pak k mojí spokojenosti   dovedl i zbytek výborných   herců, má milovaná Toni   Collette, Scarlett Johansson a   kočka Jessica Biel. Za mě   výborných 80%:-DD
P.S."ŘÍKEJTE MI   HITCH, COCK   VYNECHTE":-DD, snad   každy ví, co COCK v   angličtině znamená:-DD
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Příběch nejen o zrodu   legendárního Psycha . Jak   už to bývá čím větší   um má člověk tak tím je   složitější .Jak v   profesním tak v soukromém   životě se film Psycho   nerodil bez problémů.
olgab
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2013
Nebylo to to pravé ořechové   a myslím,že to hodně   pokazil výběr herců.Dva   hlavní představitelé,Helen   Mirren a Anthony Hopkins jsou   vynikající herci,ale tady se   ani náznakem jak vizáží   tak výkonem,nepodobali   Hitchcocovi a jeho   ženě.Jediný,kdo byl   přesný,byl představitel   Anthonyho Perkinse-Normena   Batese.To byla fakt bomba.Jako   by vstal z mrtvých.Ale   příběh-část jeho   života-dobrý.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2021
Každopádně hodně   zajímavý film a jako   životopisná záležitost je   pojatý dost netradičně. Je   k vidění plno výborných   herců v čele s úžasným a   skvěle namaskovaným Anthony   Hopkinsem. Také moje   oblíbená Helen Mirren   zahrála moc dobře ale měl   bych výhrady k obsazení   určitých rolí. Zejména mě   zklamala Scarlett Johansson   coby Janet Leigh a ani J.   D'Arcy v roli Anthony Perkinse   nebyl to pravé ořechovė. I   tak je to ale dobře udělaný   film, který se dá   doporučit.
Peykka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.1.2013
Tento snímek mě zklamal. Tak   očekávaný film roku, který   splňoval všechny podmínky   na případné Oscarové   nominace, byl totálně mimo.   Snímek o samotném   Hitchcockovi, který je na   dně a hledá východisko   tím, že i přes všechny   překážky a odmítnutí   natočí svůj   nejúspěšnější film -   Psycho, nebyla dobrá volba.   Není divu, že film jako   takový získal nominaci   Akademie jen za masky.   Zaslouženě. To musím   říct, že Hopkins byl   "skoro" k   nepoznání!! Ale na druhou   stranu někdejší pan   Hannibal Lecter to dost   přehrával. Helen Mirren   opět výborná, ale pořád   to nestačilo. Nějak jsem se   s filmem nedokázala   ztotožnit, neviděla jsem v   něm nic hlubšího. Podle mě   dost povrchově natočeno.   Když chtěli udělat analýzu   jeho práce, tak pořádně a   ne ji předvést v hodině a   půl!
ivosjan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2013
Film měl původně vyprávět   o natáčení   nejslavnějšího Hitchcockova   snímku Psycho. O reáliích   natáčení se však dozvíme   pramálo, místo toho   sledujeme filmový portrét   slavného režiséra, ve   kterém byl Anthony Hopkins   přetvořen (či spíše   znetvořen) do režisérovy   podoby sice obdivuhodně,   bohužel na úkor hereckého   výkonu. Na plátně to   vypadá, že pro Hopkinse byla   filmová maska kazajkou, ve   které se mohl sotva hnout.
Petrkey
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.2.2021
Bezesporu zajímavé téma,   horší už bylo zpracování.   Vyznělo to tak, že k   natočení bombastického   filmu jsou potřeba jen   peníze a pak už to jde samo.   Tak to určitě nebylo. Co se   týče obsazení, ono v roce   2012 už nebylo z čeho   vybírat. Všichni dobří   herci byli po smrti nebo v   domovech důchodců. Hopkins   mi připadal víc jak   Gorbačov než Hitchcock. Jen   Helen Mirren v roli Almy   zahrála víc jak obstojně.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28290minih28290Třicet případů majora Zemana (1974) [TV seriál] 
Třicet případů majora Zemana n
minih47914minih47914Max Payne (2008) 
Max Payne n
minih58369minih58369Útěk ze Sibiře (2010) 
The Way Back n
minih5299minih5299Copak je to za vojáka... (1987) 
Copak je to za vojáka... n
minih47300minih47300Mamma Mia! (2008) 
Mamma Mia! n
minih14435minih14435Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna (1987) 
A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors n
minih37364minih37364Jackass: Film (2002) 
Jackass: The Movie n
minih30382minih30382Resident Evil (2002) 
Resident Evil n
minih47394minih47394Svobodná matka (1939) 
Bachelor Mother n
minih45849minih45849Ztracená (2001) 
Lost and Delirious n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

0 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

ČT2 - Historie SS

12:20 - 13:15

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

5 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Reklama