Zari
ohodnotit

Duel Frost/Nixon

Frost/Nixon

Rok:
2008
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
19.2.2009
„Nelítostná bitva o pravdu“

Komentáře k filmu Duel Frost/Nixon

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
gabikazavacka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2010
bol to veľmi emotívne   natočený film. raz si   človek myslel, či ma   neznášať nixona, či   frosta. ked nixon telefonoval   v noci frostovi, že sa mu   vyhrážal, že to použije   jeho veci proti nemu, tak som   nesnášala Nixona. Ale potom   som pochopila, že bol opitý.  
a tento frost ako   zlatokop a ostatní novinári   dosiahli svoje, nixon sa   priznal.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Konverzačka zabívající se   skupinou novinářů, jenž se   snaží o dostatečný   Nixonův trest za to své   protizákonné činy, které   vykonal během své vlády.   Jako například Vietnam a   hlavně aféra Vatergate.   Skvělí herci v hlavních i   vedlejších rolích a hlavně   dějové zpracování,   nicméně i tak se v tomhle   konverzačním filmu najde   pár hluchých míst a   protažené scény, ale ty   jsou jenom během první   poloviny snímku.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Na konverzační téma   poměrně dlouhý a   odtažitý, avšak rozhodně   zajímavý, skvěle zahraný a   natočený snímek, který   slouží především k   doplnění znalostí o   americké historii v tomto   případě o kontroverzním   prezidentovi Nixonovi, který   jako jediný prezident musel   rezignovat na svou funkci   především kvůli známé   aféře Watergate. K hercům   nemám co vytknout a   převážně Langella zvládl   Nixona napodobit nejen   vizuálně což platí i pro   skvělého Sheena, který se   nesnaží zbytečně   vyčnívat a Howardova režie   drží vše krásně   pohromadě. Pokud nemáte nic   proti filmovým lekcím   dějepisu a líbilo se vám   například Clooneyho   "Dobrou noc a hodně   štěstí" budete   nadšeni. Pro konzumního   diváka to však bude nuda.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2009
Výborné politické drama o   přípravách a natáčení   rozhovoru britského   žurnalisty Davida Frosta s   bývalým americkým   prezidentem Richardem Milhouse   Nixonem, slavného aktéra   velmi slavné   odposlouchávací aféry   Watergate.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.3.2010
Vyborny politicky film
Na politicke filmy musi mat   clovek naladu-nedaju sa   pozerat kazdy den,ale ak tu   naladu mat budete siahnite   prave po tomto   kuse.Vynikajucim sposobom s   velkym dorazom na autenticitu   zachycuje jednu z   najdolezitejsich svetovych   politickych   kauz-Watergate.Mnohi z nas   podla mena aferu poznaju,ale o   co v nej skutocne slo uz vie   malokto.Aj ked sa tu   rozoberaju udalosti po afere   /hlavne vysoko sledovany tv   duel/ na utvorenie celkoveho   obrazu tohto politickeho   skandalu je to idealna   volba.Prave doraz na   autenticitu ubera filmu   spad,ale toto nie je   thriller,takze s tym musite   pocitat.Langella ako Nixon a   Bacon vo vedlajsej ulohe   Nixonovho poradcu boli   skveli.Film doporucujem.
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2011
Kdyby mi někdo řekl, že se   mi bude líbit dvouhodinová   politická (víceméně)   konverzačka, tak bych jej   nejspíš moc vážně nebral.   Jenže tohle mě přilepilo do   křesla a opravdu se líbilo.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Natočené interview o pádu   prezidenta Nixona, mohlo   působit jako jedna velká   nuda nebo jako skvělí počin   Rona Howarda...Někde nastala   chyba protože to má od   všeho trochu, Howard není   Stone a proto Frost/Nixon   není tak kontroverzní jak   bych čekal, spíše to   vypadá jako vyprávění o   litujícím starém člověku   který se snaží odpustit   sám sobě...Film má   neuvěřitelný nástup, na   politický film až nebývale   veliký, svým podáním   informací je divák vtažen   do drsného příběhu,   bohužel s odstupem času a   jak minuty filmu běží,   napětí místo aby se   stupňovalo z ničeho nic   mizí...Režisér dal podle   mého hercům volnou ruku při   hraní a to je velké mínus,   ke konci filmu kdy zbývalo   poslední interviewú jakoby   Howard který vše až do teď   sledoval jakoby z velké   dálky se vrátil na plac a   vše chytil opět do svých   rukou...Nicméně podle mě   bylo už pozdě, krásná   výměna názorů,   neůstupnost pohledů, z   filmového plátna byli vidět   všechny různé emoce - od   strachu až po   sebelítost...Dlouhou dobu   jsem si v hlavě kladl otázku   proč právě Frank Langella   je nominován na Oscara, na   konci filmu mi to bylo jasné,   ty jeho změny v intonaci,   neuvěřilné výbuchy vzteku,   zkrátka nominaci si   zaslouží!!!
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2017
Nixon
ke komu ho tak přirovnat v   naší kotlině. Zřejmě k   nikomu. Všiváků v politice   tu máme víc než dost, ale   nikdo takhle vysoce postavený   se ještě nachytat nenechal.(   kradené propisky   nepočítám).
Americký prezident   udělal průšvih, odstoupil   ze svého postu, ale dál   zatloukal, zatloukal a   zatloukal. Rozhovory dávat   odmítl a život šel dál.  
Obměkčit se ho   podařilo až pěkně   kulaťoučkou sumičkou.   Exprezident USA dal svolení k   sérii rozhovorů, ovšem   nikoliv s politickým   publicistou, nýbrž se   showmanem typu Leoše Mareše.   Očekával tak, že bude mít   při diskuzích výrazně   navrch.
Spletl se.   David Frost se na rozhovory   dobře připravil, také   štěstí mu přálo a tak se   stalo, že se Richard Nixon v   přímém přenosu, takřka   před celým národem ke svým   činům přiznal.
Znovu   to přirovnám k naší   zemičce, tedy něco jako   kdyby dr.Rath z cely vzkázal   "dobře v těch   krabicích nebylo víno, ale   prachy, mraky prachů,   sežerte si je".
Frost/Nixon je až   překvapivě dobrý film a   dobře se na něj kouká i   člověku, který není zcela   obeznámen s problematikou   americké politické scény.   Herecké výkony obou   hlavních představitelů jsou   vysoce nadprůměrná a   zdatně jim sekunduje Kevin   Bacon v roli věrného   poradce.
My obyčejní   lidé tak nějak tušíme, že   politika je jedna velká   špína a proto nás vždycky   potěší, když se podaří   některého z těch šupáků   chytit za ruku a nechat ho   trochu smažit ve vlastní   šťávě.Jen víc takových   Frostů.
A víc   takových filmů...
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Kvalitní rekonstruce jedné z   největší politické   události amerických dějin   se povedla, cením si že   dialogy Nixona a Frosta byly   přesné slovo od slova jako v   realitě... Nakolik byla   reálná omáčka okolo   nevím, ale Howard to nečím   zalepit musel aby z toho byl   film a ne právě pouze   rekonstrukce. Ale to   důležité je opravdu 100%,   film pěkně poukazuje na   důležitost médií v   dnešním světě jež v tom   případě nahradily zákonou   justici.
cerfik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2012
Tak skvělé téma zpracovat s   takovou povrchností mi   přijde škoda a nadšení nad   tímto filmem nesdílím, pro   srovnání si pusťte Zabiji   Nixona (2004) nebo Nixon   (1995). Od Šifry Mistra   Leonarda mám z dílá Rona   Howarda takový pocit, že   jede na efekt a známé   tváře, tak říkajíc na   jistotu, a hloubka se   ztrácí. Kde jsou výšiny   Čisté duše nebo Těžké   váhy?
Jarda1420
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.6.2012
Naprosto geniální a   strhující politické drama.   Přiznám se, že začátku   jsem trochu tápal a   nevěděl, co si mám o tom   myslet. Ale pak mě film   naprosto dostal!!!
Mohu   jen a jen   doporučit!!!!!!!!!!!!!
nENym
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.3.2021
Jsme krátce po 2 zhlédnutí,   a čím dál víc máme dojem,   že ten film byl točen s   očividným záměrem -   JEŠTĚ JEDNOU SI KOPNOUT DO   "MRTVOLY" (nejen   politické).

A   pokusit se - při tom/na tom -   ještě vydělat slušnej   balík...


To první se podařilo, to   druhé (viz USD bilance filmu)   očividně ne.

Ale chápeme, že kdyby   ten scénář byl (jen o   kapánek!) víc   objektivnější, už by   producent - na ten film - ty   prachy nesehnal. A ohlas filmu   (mediální, ale i divácký)   by byl JEŠTĚ nižší.

Škoda - námět   prvotřídní, ale jeho   uchopení a zpracování   Morganem (scénárista) -   CÍLENĚ mainstreamové.

No - bodejť by   ne! Když byl i tím   producentem...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21317minih21317Tron (1982) 
Tron n
minih21176minih21176Tommy Boy (1995) 
Tommy Boy n
minih36357minih36357Tajemná řeka (2003) 
Mystic River n
minih48553minih48553Americký zločin (2007) 
An American Crime n
minih8078minih8078Hard Boiled (1992) 
Lat sau san taam n
minih115049minih115049Dovolená za trest (2014) 
Blended n
minih56290minih56290Titanic (1996) [TV film] 
Titanic n
minih36695minih36695Účastníci zájezdu (2006) 
n
minih28109minih28109Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas (2000) 
Flintstones 2: Viva Rock Vegas n
minih37516minih37516Stealth - Přísně tajná mise (2005) 
Stealth n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Richard Wesley

Wesley Richard

Naposled navštívené:
Richard Wesley

Wesley Richard