Duben
ohodnotit

Drsný časy

Harsh Times

Další název:
Bad times
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
116 minut
„Drogami a pozérstvím prosycená odysea napříč kriminalitou prosáklým předměstím Los Angeles.“

Komentáře k filmu Drsný časy

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.6.2012
Dobře vybraní   herci,výborný Christian   Bale,zajímavý námět,ale   celkově nedotažené,chybí   větší napětí a na   Thriller málo,spíše   pozvolné vyprávění,kdy   jsem se přichytával,že se   malinko nudím.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2021
Režijní prvotina   úspěšného scénáristy   Davida Ayra, který se do   svého dalšího   scenáristického díla   patřičně opřel.   Přináší příběh   veterána z války v Perském   zálivu trpícího   posttraumatickou stresovou   poruchou, který doslova a do   písmene působí jako   časovaná bomba. Potlouká se   se svým kamarádem z   dětství, v Mexiku má   přítelkyni, kterou bych rád   dostal do USA, a chce k   policii. Ta ho však odmítá,   což duševně nepobere a   začne řádit jak utržený   ze řetězu. Frustrace,   nenávist, násilí. Taková   je jeho reakce na různá   odmítnutí v atmosférickém   thrilleru plného   nejrůznějších   šokujících okamžiků.   Neustále eskalující   šílenství, za   nejrůznějších situací a   vzniklých problémů,   dokážou ovládnout tak, že   se z toho prostě nijak nejde   vymanit. Morální temnota se   zdánlivou   nepřemožitelností s   člověkem dokáže zamávat a   to bez ohledu na fakt, že   chce být ve skutečnosti na   straně zákona a živit se   tak. Těžký úděl   dobrodruha, jak by se to také   mohlo jinak nazvat. Snímek   má plnou perspektivu diváka   obeznámit se stavem dané   věci. Lze to pochopit i   odsoudit zároveň. Christian   Bale předvedl brilantní   herecký výkon, který lze   považovat za dechberoucí.   Poutavá první polovina   příběhu cíleně přejde do   daleko zlověstnější roviny   v polovině druhé a   skutečně se začnou dít   věci. A to takové, že není   možné, aby divák předem   nepředpověděl, jak to   nakonec celé dopadne. Směr k   danému cíli je jasný a   neodvratitelný. Temný   thriller o člověku má   veškerou přesvědčivost,   kterou Christian Bale navíc   povýšil. David Ayra měl   rozhodně v jeho angažování   do hlavní role šťastnou   ruku. Bez Christiana by z toho   určitě zůstal jen běžný   průměr.
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.5.2008
Zcela zbytečný film, dva   američtí vypatlanci (sice   dobře zahraní, což ale   dojem z filmu nezachrání)   jezdí po městě a snaží se   prodat ukradenou zbraň   dalším vypatlancům a   vyhulencům. Za zmínku stojí   „skvostné“ dialogy typu:   „Máme pivo a cigára, wau,   oh jeee, fuck, to se zhulíme,   fuck.“ , nebo „Stará mně   včera koupila šest piv, ale   dvě jsem už vypil, fuck, oh   jeee, wau.“ Kdyby se to ve   filmu objevilo 1x, 2x, budiž,   ale poslouchat to skoro dvě   hodiny chce hodně silné   nervy. Dle tohoto filmu   soudím, že dát si v Americe   pivo a cigaretu musí být   prima odvaz. Buď byl celej   štáb opilej, hlavně   kameraman, a nebo si režisér   hrál na Tarantina. Zabarvení   obrazu při násilnických   záchvatech hlavní postavy   působí přinejmenším   trapně. A jestli to mělo   být něco jako trauma z   války tak ať si…….wau,   oh jeee, fuck.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2014
Průměrné krimi o dvou   kámoších kteří si hrají   na drsńáky v Los Angeles   posilněný alkoholem a   drogami.Dobrý efekty s dobrou   režií
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2009
velmi povedené a velmi   zdařilé téma jsem dost   mile překvapen tento film má   děj plní dynamiky a je i   skvěle obsazen
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2007
Tak tohle mě docela dostalo.   Christian Bale se nám zde   opět předvedl v roli   naprostého psychopata a to   takovým způsobem, že jsem i   já sám z něj měl strach.   Role naprosto vyšinutých   jedinců mu prostě jdou   skvěle. Ale ani Freddy   Rodríguez, kterého jsem   zatím znal jen ze seriálu   Odpočívej v pokoji, nebyl   jako jeho parťák vůbec   špatný. Režiséru Davidu   Ayerovi se za poměrně malé   finanční prostředky, s   minimem herců, podařil   natočit vynikající   thriller, který je fakt dost   drsná jízda.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2008
Tak dobrý film naprosto o   ničem jsem už dlouho   neviděl...Christian Bale   zahrál tak dokonale a   přesně svou postavu že Vám   je nesympatická už od   začátku...On by snad   strhujícím způsobem   dokázal zahrát i   tříhodinový nehybný pohled   z okna...Jeho ztvárnění   psychicky nestálého   agresivního člověka je   nezapomenutelný zážitek i   pro diváka který viděl   Baleho poprvé v akci...Bale   seká jednu hlášku za druhou   a očividně ho to   neskutečně baví, svojí   roli si užívá do poslední   scény...Jeho postava je   pronásledována špatnou   minulostí, která si nakonec   vybere svou daň...První   půle neuvěřitelně   zábavná a svým způsobem   opravdu drsná, druhá   polovina lehce zvolní, snad   aby vyniknul závěr, který   je hodně emotivní a   smutný...Pokud jste už   znuděni tím neustálím   opakováním se stejných   příběhů jen s jiným   názvem a jinými herci tak   Vám doporučuji tento film,   který Vám zasadí tvrdý   hák...
Akana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Asi to měla být sžíravá   sociální a psychologická   sonda, ale na mě to tak   nefungovalo. To   sebedestruktivní drsňáctví   působilo vyumělkovaně a   křečovitě a jenom se   dohaduju jaký podíl má na   tom dojmu dabing. Trochu mi to   připomnínalo naivní   poučování, s nímž kdysi   tvůrci seriálu Beverly Hills   90210 varovali mládež před   nástrahami alkoholu a drog,   až tak směšná mi někdy   ústřední dvojice připadala   se svým vyšilováním na   téma "Máme pivo!",   "Máme trávu!". Ne,   že bych měl sám nějakou   osobní zkušenost, ale mám   pocit, že autoři znají   losangeleské podsvětí leda   tak z oken limuzíny. A   hlavně jsem se docela nudil.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2008
Hooodne povedenej Thriller ve   kterym si Bale zahral peknyho   hajzlika a slomu to velice   dobre. Bavilo me sledovat   zmnenu jeho osobnosti.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2008
Místy lehce drsná , hrozně   ukecaná a ke konci mírně   nudící sonda do života   bývalého příslušníka   "U.S. Army" , který   má kvůli krví a terorem   poskvrněné mysli ze   "služby vlasti"   obrovský problém s jakoukoli   morálkou , pravidly a   začleněním do společnosti.   Film drží pohromadě jako   super lepidlo excelentní   Christian Bale , bez kterého   by se film zařadil do   šedého průměru snímků   podobného žánru a   zaměření. Jednohubka na   nedělní večer jako dělaná   , nic víc a nic míň. 67%
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2008
Christian Bale je famozni   herec, trochu kopie Toma   Cruise, ale rek bych, ze   lepsi. Tolik fanatismu a tak   presvedcive herectvi snad ani   neni mozne. Vynikajici film.
viana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.12.2010
Drsný časy
Opět bravurní solo výkon   Christiana Baleho,opravdu   není lepšího   herce!!Věříte mu od   začátku do   konce-řeči,grimasy,utrpení,   prostě tohoto psychopata   skvěle prožil a stal se   poprvé i výkonným   producentem filmu!!!(Tom   Cruise nesahá Baleyovi ani po   kolena :) )
Rollage
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2010
Bale the Devil
Bale se svým prostorem pro   postavu psychicky narušeného   mariňáka naložil bravurně.   Něco tak nesympatického se   na plátně nevidí každý   den. Nějaký hlubší děj se   tu nenajde. Řeší se chlast,   cigára, tráva a... ano,   CVčka a práce. Když   překousnete, že každá   věta, řekněme složená ze   7 slov - obsahuje 5 slov,   které jsou "fuck"   nebo cokoliv na ten způsob,   tak se Vám naskytne   nezapomenutelný pocit   úděsu, co pan Bale hodlá   každým momentem provést.   Akorát by mohla být trochu   pokrácená stopáž, nevím   jestli ta část za polovinou   se má chápat jako klid před   bouří, ale v každém   případě je opravdu   natažená. Finále je však   dechberoucí. F. Rodriguez a   E.L.Parker jsou taky dobří,   akorát vedle Christiana   fungují jen jako solidní   křoví. Otázka je, jestli by   přivázání Balea na řetěz   naopak ještě více   neublížilo, protože Harsh   Times jsou jeho one-man show.
Le_Chuck
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Príbeh obety, priorít dvoch   kamarátov, ktorých   následujúci deň je neistý   je ako športka. Túžba po   istotách je neustále   konfrontovaná s   ľahostajnosťou (Rodriguez),   s pochybnou minulosťou (Bale)   a v neposlednom rade s   kriminálnym prostredím   hispánskéj komunity   periférie L.A. plnej   nezákonných pokušeí (tu   začína a končí podobnosť   s Training Day). Trochu mi   chýbal (aj cez dve silné   scény) intenzívnejší   záver. Bale tradične   výborný, a nielen kôli nemu   sa oplatí vidieť. 75%
Peto508
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2008
tento film sa mi fakt   páčil.Hlavne scenár,ktorý   zaujme,výborný je Christian   Bale,ktorý   zaujme.Záverečná scéna je   natočená geniálne.
rasp666
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2016
Dávám 8 bodů a to hlavně   díky Christianu Baleovi,   který tento film vytáhl o   pár bodů na horu.. Děj   filmu už tak bravurní není,   ale na těch 8 bodů to   úplně stačí
PS
Hodnocení:
Přidáno: 18.8.2010
Pravdivý příběh
Je nutný tenhle film sledovat   i s vědomím, že ukazuje   úroveň lidí, který   slouží v armádě, která   dělá pořádky ve světe.  
Bývalý Mariňák je   na nule se vzděláním,   výchovou, smyslem svého   života, chápáním svého   okolí, vztahů, hodnot.   Neumí nic, nic ho nezajímá.   Je Američan a to je   všechno.
Je to film,   po kterém by měli lidé   sedět a kroutit hlavami. Kdo   v Americe byl, tak na úroveň   všeobecných vědomostí u   Američanů, si udělal   vlastní názor….

Smutný je, že   film pravdivě odráží   realitu úrovně řadových   patriotů a ostatních   občanů...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17858minih17858Rivalové (1996) 
Happy Gilmore n
minih160261minih160261Colette: Příběh vášně (2018) 
Colette n
minih109360minih10936024 hodin do půlnoci (1985) 
24 Hours to Midnight n
minih64526minih64526Urážka (2010) 
Autoreiji n
minih179991minih179991Kolský Superhluboký vrt (2020) 
Kolskaya sverhglubokaya n
minih46825minih46825Bohoušův syn (1975) [TV film] 
Bohoušův syn n
minih114590minih114590Poslední šance (2008) [TV film] 
Last Chance n
minih62734minih62734Start (1979) [TV minisérie] 
Start n
minih80628minih80628Pronásledovaná (2011) [TV film] 
Exposed n
minih39168minih39168Hokejový zázrak (2004) 
Miracle n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Bydlet jako... na houbách

17:00 - 17:30

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

16:35 - 17:25

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

16:40 - 17:55

26 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10