Jeden svět
ohodnotit

Divočina

Wild

Další název:
Der große Trip - Wild; Dzika droga
Rok:
2014
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
5.3.2015

Obsah filmu Divočina

 
Po letech lehkomyslného života, závislosti na heroinu a krachu manželství, učiní Strayedová impulzivní rozhodnutí. Ztrápená vzpomínka mi na svou matku Bobbi (Laura Dernová) a bez jakýchkoliv znalostí o přežití v divoké přírodě, se sama vydá na 1770 kilometrů dlouhou pěší pouť přes americkou pacifickou hřebenovku (Pacific Crest Trail).

DIVOČINA přesvědčivě zachycuje okamžiky jejího strachu i radostí, když postupuje vpřed na cestě, která ji přivádí k šílenství, dodává sílu a nakonec i léčí.

CinemArt

 
Související odkazy
 
Recenze: Divočina

Film, jenž vznikl na základě skutečného zážitku Cheryl Strayedové, který autorka sepsala v knize s originálním... číst dál

 
 
RECENZE: Reese Witherspoonová šla sama Divočinou 1 770 kilometrů

Cheryl Strayedová zdolala vysokohorskou trasu Pacific Crest Trail a o své pouti dlouhé 1 770 kilometrů napsala knihu. Ve filmové verzi Divočiny s oscarovými nominacemi hraje hrdinku Reese Witherspoonová. číst dál

Hodnocení: 65 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jean-Marc ValléeJean-Marc Vallée  
hraje:
Reese WitherspoonReese Witherspoon.....Cheryl Strayedová [37]   
Laura DernLaura Dern.....Bobbi [47]   
Thomas SadoskiThomas Sadoski.....Paul [37]   
Michiel HuismanMichiel Huisman.....Jonathan [32]   
Gaby HoffmannGaby Hoffmann.....Aimee [32]   
Kevin RankinKevin Rankin.....Greg [37]   
W. Earl BrownW. Earl Brown.....Frank [50]   
Nick EversmanNick Eversman.....Richie [28]   
J. D. EvermoreJ. D. Evermore.....Clint [45]   
Cathryn de PrumeCathryn de Prume.....Stacey [42]   
Robert Alan BarnettRobert Alan Barnett.....muž na benzínce   
Gray EubankGray Eubank.....doktor [60]   
Vincent M. BiscioneVincent M. Biscione.....řidič [30]   
Edwin Modlin IIEdwin Modlin II  
Leigh ParkerLeigh Parker.....Rick   
Mo McRaeMo McRae.....Jimmy Carter [31]   
scénář:
Nick HornbyNick Hornby  
hudba:
Leonard CohenLeonard Cohen....."Suzanne" [79]   
kamera:
Yves BélangerYves Bélanger  
střih:
John Mac McMurphyJohn Mac McMurphy  
Martin PensaMartin Pensa  
trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Divočina >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2023
Ženský Into the Wild...
Zaujímavý životopisný snímok, v ktorom podala   slušný výkon Reese Witherspoon.Sprvu mi   nesedela, ale postupne si ma dokázala   získať.Príbeh Cheryl Strayed je fascinujúci a   info o PCT treku neskutočné.Síce to nie je   geniálny a v tomto smere neprekonateľný Into   the Wild, ale to nevadí.
Film doporučujem.
Rastaman33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2020
Kniha je samozřejmě o něco lepší. Ve filmu   pár věcí chybí a občas něco není úplně   pochopitelné. Nicméně Reese ve filmu předvedla   výborný výkon a film je fakt skvělý. Být   mladší, tak bych asi zkusil nějaký kus PCT i   ujít. Je fakt, že ta její matka se svým   neochvějným optimismem je na zabití, ale já   celkově Lauru Dern nemusím. Permanentně   vypadá, že bude každou chvíli brečet.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2018
Myslíte si že se vám svět zhroutil a že již   nic dalšího nemá smysl? Tak si vezměte vše   potřebné pro přežití a vydejte se o samotě   na tůru třeba do Krkonoš. Pokud překonáte   všechny překážky s tím spojené, otevře se   vám život novou cestou s novou nadějí postavit   se pevně na vlastní nohy. Takovou tůru, i když   tu nejtěžší, udělala i hrdinka tohoto   příběhu Cheryl, které zkrachovalo manželství   a zemřela matka. Nezvládla to a tak se dostala   na okraj společnosti do světa drog a náhodných   známostí na jednu noc. Její rozhodnutí se   svým životem něco udělat vyznívá jako   nejdrsnější metoda, ale pokud taková   skutečnost přesvědčí, že jsou v životě i   horší věci a že život prostě pluje časem   dál, v podstatě nemá co ztratit. Jak jinak   poznat, jak skutečně vypadá osamělost,   beznaděj, vyčerpání a hněv. Snímek však   není vlivem názvu o dobrodružství a hrozeb v   divočině. Jde o smysl života a pochopení. Je   to příběh o poznání vlastního sebevědomí a   touze pokračovat dál. Krásně plynulé   vyprávění doprovázené až filozofickými   citáty a dobře komponovanou hudbou přináší   nevšední filmový zážitek vedoucí k   zamyšlení nad sebou samým. Je inspirativní k   prožívání krás života v jednoduchosti   přírody. Reese Witherspoon v roli Cheryl Strayed   určitě svým výkonem chytne za srdce a snad i   připomene tu správnou podstatu cesty životem.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Od snímku jsem čekal víc. Především si   člověk musí totálně zkurvit život drogami a   nevěrami, aby už nemohl hlouběji klesnout a   mohl se posunout dál? Protože je na dně a už   není kam klesat tak cokoli je kus dopředu?   Nestačí třeba se vyrovnat s úmrtím matky tak,   že se upne na práci, koníčky, přátele? Kdo   se nepoučí z vlastních chyb je nucen prožívat   je stále znova i ne moc chytrý jedinec pochopí,   že tudy cesta nevede a "posune se "   dál, tak nějak přirozeně. Věřím, že život   se s někým nemazlí a valí se na něj tuny xxx,   ale proč si to ještě záměrně zhoršovat. Co   se mi líbilo, bylo, že když se ocitnete na   rozcestí tak vám s tím nikdo nepomůže, tu   sílu v sobě musíte nalézt jen vy sami. O.K.   tak si nasadíme batoh a vyrazíme 2000 km   abychom.. utekli před sebou.., životem, a pak   co, nemůže z tohoto nabití čerpat celej zbytek   života i když je to obdivuhodný výkon, tak   žití v reálnu je přece jenom lepší. Film na   mě nepůsobil motivačně spíš depresivně. Asi   jsem si už prožil svoje a vím, že před   některými věci se prostě nedá utéct ani   kdybych šel kolem světa..
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2017
Nikdy bych nesesbírala odvahu na takovou   šílenou cestu a protože tohle není vymyšlený   příběh, tak můj obdiv a respekt.Reese   Witherspoon dokázala, že není jenom pěkná   blondýna, ale odvedla poctivý a skvělý výkon,   na který se pečlivě připravovala. Možná   proto jsem jí postavu Cheryl opravdu   věřila.Celý film se podle mého názoru hodně   povedl, včetně hudby a o působivém prostředí   ani netřeba mluvit.Nepřestávám žasnout, jak   mohla samotná Cheryl 94 dní šlapat tou   divočinou 1 800 kilometrů a přežít...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2017
Ačkoli recenze tu příliš pozitivní nejsou,   mě se film líbil. Chápu přesycení smrtí   matky, lidmi, heroinem a pestrým střídáním   partnerů. Kde jinde si člověk dokonale   vyčistí hlavu, než na treku. Jít sám s   obrovským batohem 1700 mil? Šílenost. Chtěl   bych zkusit aspoň jeden úsek PCT.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.8.2016
Člověk se nezmění jen proto, že přejde   devatero hor a devatero řek - no ale když tomu   věříte... To já si zase připadám poněkud   nakrmená... a jestli je předlohou skutečnost,   pak musím odečítat - a nezačnu vahou batohu,   ale psychickou nevyrovnaností hrdinky, které se   při extrémním vystavení vlivu své matky   (Laura Dern - stokrát šílená a pokaždé   jinak), tvrdošíjně sevřené v nutkavých   záchvatech bezdůvodného štěstí, jeden vůbec   nediví... téměř při každém jejím vstupu se   mně obracely oči jako při Pavlovově reflexu. A   beztak se holka nevydařila, přesto, že jí   jasně říkala, ať dělá jen hezké věci...   možná, kdyby jí ta osvícenská máti rovnou   sdělila, že promiskuita je eé a drogy blé,   nemusela se táhnout divočinou jen proto, aby se   přehrabovala v jinotajích života, bez záruky   nechtěné recidivy svých městských návyků.   Čekala jsem totální vyčištění hlavy a   dostalo se mně úmorné cesty, na které mě   nejvíc bavilo čtení návodů, příprava krmě   a čištění vody. Nebylo by marný osobně   vyzkoušet, když nečekáte žádnou očistu...   jen pro tu šlichtu.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2016
Že by to byla divočina, to se podle mého říct   nedá. Spíš se to táhne jak žvýkačka na   botě. Abych ale jen lacině nekritizoval,   myslím, že pokud má člověk náladu spojit se   s ne-příliš-kvapíkovým tempem   putování/filmu, může být více než spokojen.   Já to prostě nebyl.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2016
Ať se snaží Reese Witherspoon vypadat   nenalíčeně a nesexy sebevíc, tak se stejně   předloze moc nepřiblížila. :-) Psychodrama,   které má za kulisy americkou divočinu, ale o   treku to tolik není. Retrospektivní scény děj   oživí a hlavně vysvětlí motivace hrdinky a   díky za ně, protože Laura Dern v roli matky je   také výborná.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.3.2015
Reese možná hraje ale odfláknuté zpracování   příběhu a dějové výpravy vás nedunutí film   dokoukat. Jedným slovem: nuda. Za zmíňku stojí   jenom ta Reese, ale celkově ji účast na tomhle   filmu k dobré pověsti nepřidá.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih159688minih159688Annabelle 3 (2019) 
Annabelle Comes Home n
minih5222minih5222Kobra (1986) 
Cobra n
minih162669minih162669Ničitelka (2018) 
Destroyer n
minih89695minih89695Černobylské deníky (2012) 
Chernobyl Diaries n
minih94839minih94839Jedlíci aneb Sto kilo lásky (2013) 
Jedlíci aneb Sto kilo lásky n
minih9939minih9939Kapitán Nemo a podmořské město (1969) 
Captain Nemo and the Underwater City n
minih152807minih152807Wind River (2017) 
Wind River n
minih49095minih49095Návrh (2009) 
The Proposal n
minih20287minih20287Špinaví, prohnilí lumpové (1988) 
Dirty Rotten Scoundrels n
minih10058minih10058Každý den odvahu (1964) 
Každý den odvahu n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Divočina (2014)Divočina (2014)Divočina (2014)Divočina (2014)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10