Jeden svět
ohodnotit

Decibely lásky

Rok:
2016
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
11.2.2016

Obsah filmu Decibely lásky

 
Příběh Decibelů lásky vypráví odvěkou lidskou touhu po lásce, životním partnerství, nápravě křivd i omylů a popisuje sny a touhy obyčejných lidí, které jsou vlastní všem generacím. Hrdinové příběhu, dnešní „pětadvacetiletí“, procházejí stejnými peripetiemi, jako jejich rodiče, prarodiče, tak, jak tomu je po tisíciletí, protože lidská touha a víra v lásku je věčná a nezná čas ani hranice.

Kristián Hovorka (Rudolf Hrušínský nejml.) spolu s Otou J. (Pavel Horváth) pracuje v Technických službách Plzeňském magistrátu, kde mají na starosti úklid města. Souhrou náhod se seznámí s talentovaným, začínajícím umělcem Danem (Filip Cíl), který si...
 
Související odkazy
 
Recenze: Decibely lásky

Film, o kterém bychom si určitě měli napsat.  číst dál

 
 
RECENZE: Bizarní až k nevíře. Kopnout do Decibelů lásky je snadné

Tvůrci filmu s písněmi Michala Davida slíbili „udělat divákům radost; nic víc, nic míň“. A vlastně ji udělali, byť úplně jinak, než si přáli. Decibely lásky jsou totiž tak neskonale bizarní, až odzbrojují. číst dál

Hodnocení: 30 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Decibely lásky >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jardiv
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.3.2020
Duševní zdraví v pohodě
Už jsem si myslel, že vlivem nastupující   senility jsem tuto romantickou komedii/muzikál   prostě nepochopil. A tak jsem si chystal   hodnocení kolem 8 hvězdiček, abych tuto svoji   nedostatečnost ukryl před světem.
Jenže   naštěstí mě napadlo si tu nejdřív přečíst   komentáře ostatních uživatelů. To se mi   panečku ulevilo! Přestal jsem uvažovat o svém   duševním zdraví a můžu tu s klidem napsat, co   se mi vybavilo jako první při vyjetí   závěrečných titulků: „Hrůza!“
dreamerCZ
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.6.2018
:(
Přesně takovýto film a jemu podobný slátaniny   o hovně, s trapným dějem, se špatně   hrajícími herci, neherci a rádoby herci by měl   FDB přimět, aby nám bylo umožněno hlasovat do   mínusu. Protože tady i jedna hvězda je   urážka.
A nejmladší Hrušínskej, já nevím   jestli má ksicht po obrně nebo co, ale s tím   jeho debilním šklebem už by se konečně moh   přestat srát před kameru. To že hrát neumí   už prokázal v Diskopříběhu a neustále nás o   tom přesvědčovat fakt není nutný. A malá   Gottová? Tak já bych to rozhodně ani zdaleka   neviděl jako pan režisér. Rozhodně nic   skvělýho to nebylo.
mikee007
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.6.2018
Dávám deset puntíků
sobě, za to, že jsem to zvládl dokoukat až do   konce.
Ani nevím, kde s kritikou začít.   Možná u toho, že se mi hnusí to, že se   tvůrci pokoušeli tvářit, že točí   pokračování Discopříběhu.
Jenže tím si   sami podřízli větev. Diváci očekávají   vyzkoušenou kvalitu a dostanou... Nekonečný   blábol.
Roztomilý klouček Rudla Hrušínských   už není roztomilý. Neustále se leskne a hraje   jako obrně lícního nervu. Písně Michala   Davida, které jindy roztančí půl národa, jsou   tentokrát vyčichlé a bez nápadu (pokud nejsou   recyklovány starší kousky). Do toho nekonečné   množství dialogů, kdy jeden soutěží s   dalším o první místo na festivalu trapnosti.   Nepřeberné množství postav, ale ani jedna z   nich není sympatická, nebo jakkoliv   uchopitelná...
Prostě děs.
Musím gratulovat   Tereze Pergnerové, že od této věci dala ruce   pryč, alespoň částečně tak umazala dluh,   který má k svému zesnulému otci. Kdyby se na   tomto průseru objevilo jeho jméno, neotočil by   se v hrobě. To by z něho rovnou vyběhl a   nakopal všechny tvůrce "Decibelů" do   zadku.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.1.2018
Týý vado, dědci s mladýma, no to je fest.   Odpad jaký svět neviděl. A to úplně pomíjím   dialogy. Písničky jsou divně osekané, herci to   flinkají, prostě paskvil no. Nedal bych nic, ale   zase musím snímku přiznat několik málo   hezkých písniček.
martin.stusak.9
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.5.2017
Původně to měl být ´Discopříběh 3´. Ten   po mnohaletých problémech nevznikl a tak   přišla náhrada. A zoufalá náhrada. Avizovalo   se, že to bude opět film s písničkami Michala   Davida. Doba 80. let je však už spoustu let   pryč a to, že měl Michal David na svých   koncertech narváno a že muzikál ´Děti ráje´   měl ohromný úspěch ještě neznamená, že se   stejně povede i filmu. A samozřejmě nevedlo.   Jenom od Michala Davida tu písničky nejsou.   Český film a opět se tu několikrát zpívá   anglicky. Od písniček v podstatě jen úryvky,   scénář téměř bez děje, absolutně bez   humoru a bez logiky. Chybí tomu živost a   patřičný švih, takže opět český film,   který se táhne. Příběh o dvou zamilovaných   lidech? Dobrá, ale proč jejich konečné   vzplanutí připomíná ´Hříšný tanec´? Pak   už to vypadá, že se to tvůrcům nějak vymklo   kontrole a jakoby točili úplně jiný film.   Přítomnost Karla Gotta a jeho duet s Ivou   Janžurovou budiž naprostá zbytečnost. Co k   tomu dodat. Na film sice přispěl Státní fond   pro podporu a rozvoj české kinematografie, ale   stejně, jakoby tomu peníze chyběli. Ještě že   nevznikl ten ´Discopříběh 3´. To by těm   dvěma filmům pověst jenom pošramotilo.
pettra
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.4.2017
chudáci herci
Hrát v takovém propadáku to je snad za trest.   Opakovaný vtip není vtipem. Hrozně amatérské.   Gott a Janžurová mimo mísu ..
New
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2017
nastavovaná kaše
Písničkově je to slušný, dějově slabší,   nedohraný, málo zvratů. Čekal jsem alespoň   kvalitu Diskopříběhu, nedočkal se ...
martin1410
Hodnocení:
Přidáno: 23.10.2016
Decibely lásky
To talní blbost,strata času,to je mixmaž   hrozny,špatny střich,hruza,ti staří herci tam   vubec nemusely hrat,písníčky od davida ještě   ujdou,ale ten scenař hrozny,taky mixmaž   písniček,tohle dělaly na koleně,tohle by mohl   natočit každy.Hruza,jak totle mohly na točit.
jentak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.2.2016
Ty jo :)
Skvělé, provedené, Troška nemá šanci. Šel   jsem do kina s tím, že to až tak strašné ani   být nemůže. A vida, ono to bylo ještě   horší. To snad ani není možné:)
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.2.2016
Tenhle snímek ocení asi převážně jen   plzeňští patrioti. Hudební snímek má jinak   všechny známky špatného filmu. Režisérem   filmu je Miloslav Halík. Člověk, který nikdy   nerežíroval. Scénáristou filmu je Miloslav   Halík. Člověk, který nikdy nepsal scénář. A   tak tomu odpovídají i průběh filmu,   jednotlivé dialogy, střih i celkový příběh.   Je to spatlaná slátanina z jednotlivých   obrazů, které dohromady těžko dávají   souvislý děj. Miloslav Halík je klavírní   virtuos a hudební skladatel a toho by se měl   držet. I když nedokáži posoudit ani to, jak je   v tom dobrý.
Film se natáčel v Plzni a   odehrává se v Plzni. Do jedné z vedlejších   rolí je obsazen i fotbalista Pavel Horváth.   Kvůli němu byly přepisovány i některé scény   filmu. Tento sportovec je tedy ozdobou tohoto   špatného snímku. A to prosím nemyslím   ironicky. Ve filmu předvede i taneček. Jako   sportovec musí být pohybově nadaný a na tom   tanci je to i vidět.
Druhou velkou ozdobou je   Karel Gott, ale ten hraje sám sebe, takže jen   spíše účinkuje. Ze starší herecké generace   byli do snímku umluveni Iva Janžurová a Rudolf   Hrušínský III. Před kamerou se setkávají   dva Rudolfové Hrušínští. I to byl možná   účel obsazení. Rudolf Hrušínský IV. O filmu   nehovoří jako o svém come backu.
Lucie   Vondráčková. Z mého pohledu je to stále   mladá holka, ale zde už má roli lékařka a   matky dospělé dcery, zdravotní sestřičky.   Její roli by však mohla hrát jakákoliv jiná   herečka, takže je jen její jméno využito jako   lákadlo.
Dále jde vesměs poměrně o   neznámé tváře.
Žije se i ze slávy   některých hvězd světového showbyznysu a   internetu. Jako předobraz posloužila holandská   dívenka Amira Willighagen. Ta se před lety   proslavila zpěvem písně O Mio Babbino Caro v   talentové soutěži. A hle dívenka přibližně   stejného věku stejnou píseň zazpívá při   jednom konkursu v tomto filmu. Dokonce předvádí   i stejná gesta jako Amira. Jen ten zpěv je   mnohem horší. Je to Charlota Gottová, takže   snad něco bude mít v genech a zpěv zlepší.  
Co napsat k ději? A byl tu vůbec nějaký? Asi   to bude milostný příběh o tom, jak mladý   umělec nejen o lásku dívky stojí, ale také se   snaží dostat do světa umění. Hraje na různé   hudební nástroje a na fasády domů věší   obří plakáty s lebkou a zkříženými   končetinami. Má starší sestru, o kterou stojí   hned několik chlapů. Film má více postav. On   ten původní námět zase nemusí být tak   špatný, ale realizace je příšerná.
Ke konci   filmu bych čekal něco jako „vichr z hor“. To   by film trošku zachránilo. A ono něco přišlo.   Alespoň ve formě Karla Gotta, který hraje na   kytaru a zpívá. Ale i tak to kvalitu filmu nijak   nezachránilo.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11898minih11898Malý Bobeš (1961) 
n
minih34728minih34728Policajti na baterky (2003) 
National Security n
minih11972minih11972Maniac Cop 3: Odznak mlčení (1992) 
Maniac Cop 3: Badge of Silence n
minih69048minih69048Škola princů (2010) [TV film] 
Škola princů n
minih11424minih11424Líbánky bez ženicha (1996) 
Feeling Minnesota n
minih28356minih28356Devátá brána (1999) 
The Ninth Gate n
minih32688minih32688Baba na zabití (2003) 
Duplex n
minih161073minih161073Mladí zabijáci (2018) 
Assassination Nation n
minih149975minih149975Můj strážný senior (2016) 
Wo de te gong ye ye n
minih39522minih39522Dívka světových parametrů (1979) [TV film] 
Dívka světových parametrů n


Hodnocení:n12345678910
Decibely lásky (2016)Decibely lásky (2016)Decibely lásky (2016)Decibely lásky (2016)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190270
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10