Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Ďáblova lest

 
Existence největší rukopisné knihy světa, Ďáblovy bible, a četné legendy s ní spojené, vyvolávají řadu otazníků. Historici i badatelé se už po několik staletí marně pokoušejí odhalit tajemství jejího původu a vzniku. Scenárista Arnošt Vašíček, který je známý také jako záhadolog a cestovatel, napsal pro Českou televizi třídílný televizní film Ďáblova lest, v jehož příběhu má Ďáblova bible výrazný prostor. Režie filmu se ujal Jiří Strach. Policejní komisař Sumara, v podání Jiřího Dvořáka, musí přerušit dovolenou, aby vyřešil velmi neobvyklý případ násilí. Napadené dívce Evě Turské, která si z hrůzné události nic nepamatuje, kdosi namaloval...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jiří StrachJiří Strach (3 díly) 
hraje:
Ivan TrojanIvan Trojan.....religionista Dr. Michal Runa [44]   (3 díly)  
Jiří DvořákJiří Dvořák.....komisař Petr Sumara [42]   (3 díly)  
Anna GeislerováAnna Geislerová.....Lenka Šímová [32]   (3 díly)  
Tereza RambaTereza Ramba.....Iveta Runová [19]   (3 díly)  
Vojtěch DykVojtěch Dyk.....Daniel Ferinčák [23]   (3 díly)  
Barbora MunzarováBarbora Munzarová.....doktorka Hájková [37]   (3 díly)  
Hana VagnerováHana Vagnerová.....Eva Turská [26]   (3 díly)  
David PrachařDavid Prachař.....docent Jiří Polehla [50]   (3 díly)  
Silvia ŠuvadováSilvia Šuvadová.....doktorka Evita Bérová [35]   (3 díly)  
Stanislav ZindulkaStanislav Zindulka.....otec Toderik [76]   (3 díly)  
František NěmecFrantišek Němec.....opat Kryštof [65]   (3 díly)  
Filip CílFilip Cíl.....novic Pavel [20]   (3 díly)  
Jitka SchneiderováJitka Schneiderová.....Hanka [35]   (3 díly)  
Jana ŠtěpánkováJana Štěpánková.....doktorka Součková [74]   (3 díly)  
Kristýna JanáčkováKristýna Janáčková.....studentka Klára [27]   (3 díly)  
Kryštof HádekKryštof Hádek.....student Vítek [27]   (3 díly)  
scénář:
Arnošt VašíčekArnošt Vašíček (3 díly) 
námět:
Arnošt VašíčekArnošt Vašíček (3 díly) 
hudba:
Miloš BokMiloš Bok (3 díly) 
Richard KrajčoRichard Krajčo.....písně "Rubikon" a "Lampion" [31]   (2 díly)  
kamera:
Martin ŠecMartin Šec (3 díly) 
střih:
Zdenek PatočkaZdenek Patočka (3 díly) 
Pavel HapalaPavel Hapala.....střih záznamu   (3 díly)  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Typ:
[TV minisérie]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ďáblova lest >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2019
Na české poměry určitě výrazně   nadprůměrný film, který znovu dokázal že   Jiří Strachy vyrostl ze svérázného herce
v   jednu z nejvýraznějších osobností české   filmové režie současnosti. Jen málokdo u nás   je schopen natočit stejně dobře a působivě   pohádku, komedii i dramatický mysteriózní   krimi thriller!!!! Herecký tandem Ivan   Trojan-Jiří Dvořák se už režisérovi   opakovaně osvědčil a patří k tomu   nejlepšímu co české herectví může   momentálně nabídnout. Ve vedlejších a   epizodních rolích zdatně sekunduje řada   dalších dobrých a známých herců. Scénář   známého spisovatele a záhadologa Arnošta   Vašíčka svou kvalitou zdar celého projektu   hodně usnadnil. Aspoň dvě hvězdičky patří   tomuto filmu za odvahu tvůrců pustit se do   žánru, který je u nás pořád ještě   vzácností. Plusem je určitě i to, že se film   natáčel v autentických lokacích Pardubického   kraje.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2018
Celkově velmi slušné, hlavní výhrou byla   kombinace tří hlavních hrdinů. Že to   Trojanovi s Dvořákem šlape už měl Strach   vyzkoušené, ale přidat k nim Geislerku by mě   asi nenapadlo. Na duchařinu jsem moc velký   realista, ale až na ten konec se světelnými   očima andělů jsem všechno skousla. Rozhodně   mohu doporučit a při poslední repríze v   televizi mě docela udivilo, že už je to skoro   deset let od natočení.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2018
Jako celek nakonec 70% na TV počin slušné.   První díl rozehřívačka, ale navnadil, druhý   se napětí a tempo stupňovalo a třetí závěr   byl spíš průměr, ale i tak celkově obstojná   mystery krimoška a cení se, že někdo zkouší   i to co se zde zas tolik netočí.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2015
Chutná detektivní polévka se satanskou   příchutí, rozvařená do třech dílů,   osolená dobrými herci s dobrým režisérským   vedením, okyselená některými nelogičnostmi,   peprně okořeněná závěrečným   "duchovním" soubojem.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.12.2015
Popularita zfilmovaných  dobrodružný románů   s prvky fantazie amerického spisovatele Dana   Browna se zřejmě nalepila i na české tvůrce a   tak se vytasili s třídílnou adaptací něčeho   podobného. Dění kolem pentagramu a hlavně   Ďáblovy bible se ale nese v poněkud omšelé   atmosféře bez napětí a nějakého zaujetí.   Příběh se až neuvěřitelně vleče a tak je   potřeba chvílemi při sledování trpělivost.   Mnoho patosu tomu taktéž nepřidává, takže to   hodnocení ještě daleko více snižuje. Tohle si   prostě zaslouží nůžky a nemilosrdně to   zkrátit. Jako celovečerní snímek by to snad   mohlo být daleko lepší. Ale co naplat,   viditelně televizní optika celkový vizuální   dojem stejně neuhrane. Námět je ale docela   zajímavý a plný nápadů. Stejně jako Dan   Brown se tu Arnošt Vašíček opírá o   skutečná fakta a v rámci krimi příběhu si s   nimi mile pohrává. Jiří Strach na to šel   ledabyle a však starou metodou, ale třeba se   poučil a příště to bude lepší.
radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2015
České mystery
Na české poměry výborné mysteriózní   dobrodružství rozhodně ne pro celou rodinu.   Pokaždé si říkám, kdy už to přijde, a Jirka   Strach to prostě zvoře, ale zatím jsem neměl   to "štěstí", že by se tak stalo.   Jistě, ďábel nás tu šálil věcmi, které by   se daly vynechat nebo udělat lépe - zejména   závěrečná část by ochuzení o některé   akční detaily (!!!laserový zaměřovač na   samopalu příslušníka URNy přítomen!!!:))   snesla bez jakékoliv úhony, ba spíše naopak -   ale celkově po obsahové stránce přinejmenším   nadprůměrné. Nějaký ten humor se najde, a je   obvykle i skutečně vtipný a nenásilně   působící, zahráno je to celé více než   slušně , s mystickými proprietami a   šokujícími proroctvími se pracuje umně (čti   "nemáte pocit, že z vás někdo dělá   pitomce, a když, tak vám to dojde až za   nějakou dobu"), atmosféra až na výjimky   velmi vydařeně temná, no a po formální   stránce radost pohledět, i zde je řemeslo   kvalitně provedeno. O to víc zamrzí, když   Vojta Dyk jako mladistvý antianti satanistický   pozérek a shodou okolností i vynikající   "hekr" dobývá z běžných   internetových stránek v danou chvíli životně   důležité důvěrné informace, a ještě si   při tom výská "Jo, jsem dobrej!" -   tohle je chvíle, kdy máte SILNÝ pocit, že z   vás někdo dělá pitomce;) Ale nevadí, ty tři   hodiny se dají ve velmi dobré pohodě přežít   až k závěrečnému záběru, který vážně,   vážně, vážně není vtipný...ale   přemýšlel jsem o tom dlouho, a ty marné   momenty (byť výrazné) prostě nemůžou   zavinit, aby se něčemu takovému dalo míň než   80%. A ano, je v tom kus patriotismu, ale také   obdivu nad tím, jak se na tomhle českými   televizemi takřka neoraném (a když, tak trapně   jako ve Strážci Duší:P) poli nečekaně   slušně urodilo.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2013
Ne všechno české je dobré nebo špatné. Tohle   je asi něco mezi tím. Pokus o Šifru mistra   Leonarda to opravdu není, ale zase tak špatné   to není. Dobře herecky obsazené, ale tři   hodiny to trvat nemuselo.Případ nalezené   zraněné studentky souvisí s existencí   Ďábelské bible. Není to ale můj šálek   kávy, abych to musel vidět několikrát.
sarhod79
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2012
Musím přiznat, že na tento český mini seriál   jsem se vyloženě těšila a nezklamal a velmi   potěšil. Nejen námět a scénář Arnošta   Vašíčka ale i výkony herců a to zejména   Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka tomuto seriálu   dodávají šmrc.
MildaX
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Strach umí
Taková Šifra mistra Leonarda po česku a to   rozhodně nemyslím nijak pejorativně nebo s   posměchem. Naopak. Scénárista Arnošt   Vašíček nezklamal a stejně tak režisér   Strach odvedl výbornou práci.
Velmi příjemná   televizní podívaná. Dobře sem se bavil a   obzvlášť mám rád když se děj podobných   filmů odehrává v českých reáliích.
Sice   nejsme v českém provedení na podobný žánr   příliš zvyklí, ale přesto doufám, že to   není ojedinělý počin.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2010
Pár knížek spisovatele A. Vašíčka máme doma   v knihovně, takže mi tohle téma až tak cizí   nebylo a na seriál jsem se vyloženě těšila.   Dá se říct, že zklamaná jsem sice nebyla,   vyloženě nadšená ale také ne...i když jako   celek se mi seriál, opředený záhadami a   mystikou docela zamlouval, pár věcí mi tam   přece jen přišlo hodně "přitažených za   vlasy" - hlavně pak ten prapodivný závěr.   Takže dávám sice poněkud slabší, přesto ale   zasloužené osmihvězdičkové hodnocení.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih122099minih122099Strašidlo cantervilleské (1996) [TV film] 
The Canterville Ghost n
minih187292minih187292Den první (1989) [TV film] 
Day One n
minih9714minih9714Jo (1971) 
Jo n
minih49834minih49834Zázrak na ledě (1981) 
Miracle on Ice n
minih8826minih8826Hurricane Smith (1992) 
Hurricane Smith n
minih106261minih106261Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) [2k digital] 
Dědictví aneb Kurvaseneříká n
minih59058minih59058Tygr lidožrout (2007) [TV film] 
Maneater n
minih15423minih15423Panu učiteli s láskou (1966) 
To Sir, With Love n
minih4863minih4863Byli jednou dva písaři (1972) [TV seriál] 
Byli jednou dva písaři n
minih28685minih28685Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 
Harry Potter and the Sorcerer's Stone n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Ztracená brána (2012) [TV minisérie]

 Ztracená brána (2012) [TV minisérie]
Ztracená brána n
 
Žánr: krimi / mysteriózní
Země: Česká republika


(pokračování)

Šifra mistra Leonarda (2006)

 Šifra mistra Leonarda (2006)
Šifra mistra Leonarda n
The Da Vinci Code
Žánr: drama / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké / Malta / Francie / Velká Británie
Režie: Ron Howard

(spin-off)

Ivan TrojanIvan Trojan a Jitka SchneiderováJiří DvořákĎáblova lest (2009) [TV minisérie]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10