Duben
ohodnotit

Čtyřlístek ve službách krále

Další název:
Štvorlístok v službách kráľa; The Four-Leaf Clover Serving the King
Rok:
2013
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
28.2.2013
„Velké filmové dobrodružství Fifinky, Myšpulína, Pindi a Bobíka.“

Obsah filmu Čtyřlístek ve službách krále

 
Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než...
 
Související odkazy
 
Kino: Čtyřlístek nebude!

Vyšší moc zasáhla – Čtyřlístek nebude! číst dál

 
 
RECENZE: Do Čtyřlístku vešel tržní duch, do dětí cpe zboží sponzorů

Legendární komiks sice díky animaci ožívá, ale zasloužil si lepší filmovou podobu než zmatený příběh prošpikovaný návody, co mají děti pít, jíst, číst. Po středeční slavnostní premiéře vstoupí Čtyřlístek ve službách krále do kin celé republiky. číst dál

Hodnocení: 40 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Michal ŽabkaMichal Žabka  
Zdeněk ŠtěpánZdeněk Štěpán.....režie české verze [61]   
mluví:
Ivan TrojanIvan Trojan.....Myšpulín [48]   
Ondřej Gregor BrzobohatýOndřej Gregor Brzobohatý.....Piňďa [30]   
Tereza BebarováTereza Bebarová.....Fifi [37]   
Bohdan TůmaBohdan Tůma.....prasátko Bobík [45]   
Václav PostráneckýVáclav Postránecký.....král Rudolf [69]   
Vladimír BrabecVladimír Brabec.....Sendivoj [78]   
Jan PřeučilJan Přeučil.....Zimozel [76]   
Jiří LábusJiří Lábus.....kouzelník Kelley [63]   
Miroslav TáborskýMiroslav Táborský.....komoří [53]   
Petr RychlýPetr Rychlý.....Tycho de Brahe/náčelník [47]   
Anna BrouskováAnna Brousková.....reportérka Káťa Hvozdíková [32]   
Vladimír JavorskýVladimír Javorský.....primář [50]   
Lucie BíláLucie Bílá.....sestřička [47]   
Gabriela OsvaldováGabriela Osvaldová.....dr. Malebná [59]   
Zlata AdamovskáZlata Adamovská.....magistra Stříbrná [54]   
Martin PísaříkMartin Písařík.....Tonda [33]   
dabing:
Miroslav TáborskýMiroslav Táborský  
scénář:
Josef LamkaJosef Lamka  
Bohumila ZelenkováBohumila Zelenková.....spolupráce [75]   
Luděk HudecLuděk Hudec.....Spolupráce na dialozích [52]   
Michal ŽabkaMichal Žabka.....Spolupráce na dialozích [47]   
Mária DufkováMária Dufková.....spolupráce [67]   
Hana LamkováHana Lamková  
námět:
Josef LamkaJosef Lamka  
Hana LamkováHana Lamková  
hudba:
Ondřej SoukupOndřej Soukup.....a píseň Čtyřlístek [61]   
střih:
Luděk HudecLuděk Hudec  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.ctyrlistek-film.cz...
 
 
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Čtyřlístek ve službách krále >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.9.2020
Patřím do generace, které tento jedinečně   český komiks obohatil dětství a a tak jsem z   tohoto filmu trochu rozpolcený. Vizuálně se mi   to zdálo dobré a bylo příjemné vidět mé   dětské hrdiny v akci ale obsahově a svým   stylem to podle mě jde zřetelně proti duchu   původního komiksu. A tak ve výsledku výhrady   převažují a hodnocení nedosáhne ani na   průměr. Asi bylo pošetilé v dnešní době   čekat víc.
topipig
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.6.2019
Nevím, pro koho tahle hrůza měla být určena.   Kultaři, kteří na Čtyřlístku vyrostli a do   zhruba 92. roku jej milovali, tak ti si odplivnou.   Pro novodobé děti silně pochybuji, že zaboduje   a aspoň nějak je zaujme. Animace čiší   amatérismem, zaostalostí a nedokonalostí a   scénář úplnou infantilní trapností. Koukat   se na to znamená trpět a vzpomínat na   Čtyřlístek jako na nedostižitelný komiks,   který měl zůstat navždy jen na papíře.
tommaxis
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.1.2017
Blbost, ostuda, nesmysl, hruza
Za prvé hrozná 3D animace která se ke   Čtyřlístku vůbec nehodí, měli zůstat u   klasiky. Za druhé trapná a všudypřítomná   reklama, což jsem v životě v takové míře   neviděl a je to do očí bijící a   odpuzující...Hnus. Nemělo to vůbec vzniknout.
Karius
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.12.2015
Trapnej pokus oživit jednu kreslenou legendu na   jejíž vydání jsem se jako malej těšil a   každej den po cestě do školy koukal do trafiky   jestli už náhodou nevyšla. Tohle si   čtyřlístek nezasloužil. To nemohlo bavit ani   ty děti. Nuda, nuda a ještě jednou nuda.   Trapnej příběh, trapné scénky, scénáristi   neměli ani tolik představivosti, aby vymysleli   něco svého, protože jsem tam slyšel slůvka z   Harryho Pottera včetně kamene mudrců, což bylo   asi trapné nejvíc. Jen další ukázka toho, jak   strašně šla česká filmová produkce kvalitou   dolů. Málokdy mne něco osloví a tohle nestojí   za nic --->40% za nostalgii a pár známých   hlasů
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.12.2015
Brak
Kdyz tak ctu ty komentare, tak mam pocit, ze je   pise jedna osoba. Film nenadchnul ani deti v kine.   Slysel jsem dotazy deti: "Tati, kdy uz   pujdeme domu?" Nedivil jsem se jim ani za   mak. Stejne jako ma kresleny komix trvale   sestupnou kvalitu, tak film s nizkou kvalitou   startuje. Nudne dialogy, opakujici se reklama v   detskem filmu...sed a nuda. Nikdy vice!
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.4.2015
A mně se to celkem líbilo - možná právě   proto, že už dávno nejsem dítě. Televizní   zracování důvěrně známých postaviček z   Třeskoprsk v kombinaci s historickým příběhem   z českých dějin...no a proč ne? Vždyť i na   stránkách časopisu zažívali Myšpulín,   Bobík, Pinďa i Fifinka nejedno krkolomné   dobrodružství, takže takový malý výlet do   středověku je přece nemůže rozházet.   Výtvarná stránka navozuje příjemnou retro   atmosféru a jednoduchá, ale pěkná animace jí   přitakává. I císař Rudolf byl opravdu   roztomilý, proutník jeden... Děj odsýpá, sem   tam vtípek pro dospěláky - prostě takový   blboučký, ale pohodový animáček pro celou   rodinu - od dětiček po babičky.
beneva
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.4.2015
Jsem ročník 1964
Nevadí mi reklama na sponzory, vadí mi spousta   rozbitých věcí. Nevadí mi dabing, vadí mi   hloupý kohout otloukánek. Celé je to takové   nějak nepatřičné. Můj Čtyřlístek zůstane   statický a mluvit bude jen v mé hlavě. Tento   film se nikdy neměl narodit.
geojezek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.4.2015
Reklamni brak
Ctyrlistek mel rozhodne na vic. Pominu-li osklivou   "3D" animaci, tak vsudypritomnou,   vlezlou reklamu uz prominout nemuzu. Vyrobky   vlastne hraji v tomhle zmatenem pribehu hlavni   roli. Jde o reklamni spoty slepene chatrnym   pribehem Ctyrlistku. Nelibilo se to ani dceri.   Horsi cesky film je uz snad jenom Kozi pribeh.   Misto Ctyrlistku si radeji zahrajte nejakou hru   bez televize.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2013
Český mnohagenerační dětský komiks se   dočkal filmového animovaného z pracování. No   konečně. To to trvalo. Koncem 80. let sice   vznikal večerníčkový seriál, ale ten byl   ukončen a stihly se udělat pouze tři díly.   Zpracování komiksu se povedlo. Počítačová   animace je plynulá a ničím nerušená. Nejedná   se však o 3D a je to dobře. Obrázky jsou   věrné, skopičiny a humor identický, příběh   jednoduchý akorát pro děti. Ano, je to pro   děti, takže dospělý divák jen bude kroutit   nepochopitelně hlavou, co že to zase je.   Vyprávění příběhu nikam nespěchá, a je   srozumitelný. Překvapením je dobrodružná   napínavá atmosféra odlehčená již zmíněným   humorem a skopičinami. Scéna ze dvora Rudolfa   II. hodně připomíná Jana Wericha ze snímku   Císařův pekař. Těžko říct, jestli v tom   byl úmysl. Pocta komiksu se povedla a zbývá jen   doufat, že se tvůrci rozhodnou natočit další.   Jedno přání by přeci jen bylo. Bobík by mohl   mít daleko hlubší hlas.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.9.2013
7Kčs
Tolik stál za "komančů"   Čtyřlístek. A přestože to nebylo málo   peněz,mamka nikdy neodolala mým prosebným   pohledům a nové číslo mi vždycky   koupila.
Čtyřka z Třeskoprsk mě tak   provázela celým dětstvím.
Trošku jsem se   převedení téhle kultovní záležitosti na   plátno obával,ale výsledek snažení českých   tvůrců mě nezklamal.
Postavičky obživly   úžasně,dabing jim sedl. Také prostředí   vypadá báječně a příběh není vůbec   hloupý.
Ale čtyři drobné výtky si   neodpustím:
1/děj je trochu překombinovaný.   Postavy jsou chvíli v minulosti,chvíli v   současnosti. Působí to trošku zmatečně.   Dospělí to dají,ale děti to musí trochu   blbnout...
2/...a zase ta reklama. Ve filmu je   jí opravdu fůra. Tvůrci nám jí sice   nestrkají tolik pod nos,jako třeba v   Babovřeskách,ale tím,že je film animovaný   propagačka přímo bije do očí a odvádí od   děje...
3/hudba Ondřeje Soukupa je jako vždy   velmi dobrá...ale Ondřeji...někdy,když jsem   přivřel oči jsem spíš než Pinďu s Bobíkem   viděl Harryho Pottera letícího na   koštěti...
4/ve Čtyřlístku bylo vždy sousta   vtípků a zábavy. Ve filmu na ní už tolik   místa nezbylo. Vůbec by mi nevadilo,kdyby si   tvůrci z těch stovek vydaných sešitů nějaké   vtípky "šlohli" a okořenili tak   kvalitní příběh větší porcí   vtípků.
Nejsem producent,ani matematik,ale   myslím ,že kdyby se příběh víc nacpal   vtípky,prodal by se do více zemí a zvířátka   by se nemusela zbytečně přežírat   Pribiňáčky,žužlat Chupa Chupsy a nalejvat se   rychlejma špuntama...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih30982minih30982Andělská tvář (2002) 
Andělská tvář n
minih110502minih110502Dvojí vyšetřování (2010) [TV film] 
Double enquête n
minih98694minih98694Oživlá Mumie (2005) 
The Fallen Ones n
minih21407minih21407Tři oříšky pro Popelku (1973) 
Tři oříšky pro Popelku n
minih31233minih31233Vražda na úrovni (1979) 
Murder by Decree n
minih96715minih96715Archimédův bod (1982) [TV inscenace] 
Archimédův bod n
minih37445minih37445Můj obchod se psy (1986) [TV film] 
Můj obchod se psy - Kynologický ústav n
minih128693minih128693Gomora (2014) [TV seriál] 
Gomorrah n
minih49200minih49200Krokodýl: Návrat do krvavé laguny (2007) 
Rogue n
minih30643minih30643Můj strýc Benjamin (1969) 
Mon oncle Benjamin n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pes na stopě (1991)

 Pes na stopě (1991)
Pes na stopě n
 
Žánr: animovaný / komedie / dětský
Země: Česká republika
Režie: Ivan Renč

(pokračování)

Signály z neznáma (1990)

 Signály z neznáma (1990)
Signály z neznáma n
 
Žánr: kreslený / komedie
Země: Česká republika
Režie: Ivan Renč

(pokračování)

Myš, která prochází zdí (1990)

 Myš, která prochází zdí (1990)
Myš, která prochází zdí n
 
Žánr: animovaný / komedie / dětský
Země: Česká republika
Režie: Ivan Renč

(pokračování)

Fifi s Piňďou ve Zlaté uličceKrál Rudolf a lev Aurix v kryptěFifi s košíčkem a kocourkemBobík a Piňďa uklízí
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190547
Osobností: 697844
Fotografií: 763969
Plakátů: 376572
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10