Zari
ohodnotit

Číslo 9

9

Rok:
2009
Délka:
80 minut
Premiéra v ČR:
9.9.2009
„Jejich mise začala, když náš svět skončil. O postapokalyptickém světě obývaném hadrovými panáčky a mechanickými příšerami.“

Komentáře k filmu Číslo 9

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.11.2015
Tyto animované věcičky moc   nerad hodnotím, ale zkusím   to. Dějově je to velmi   slušné, o efektech při   animovaném snímku nemá   smysl hovořit. V každém   případě se hodně obrázků   povedlo, to se musí uznat.   Hlucho také skoro nebylo.   Být to normální hraný   film, jistě bych hodnotil   výše. Takto jen konstatuji,   ano, dalo se na to podívat,   nemáte li nic   prospěšnějšího na práci,   ale přece jen zůstanu   věrný hraným věcem, Pocta   tvůrcům za detaily se   odráží v   hodnocení.201506016920/7559
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2016
Depresivně bezútěšný   snímek, při kterém jsem si   vzpomněla, nevím proč, na   Karla Zemana. Nějak mi   pojetí tohoto snímku   asociovalo jeho vizionářské   filmy a jejich zpracování.   Zajímavě zpracované,   především v detailech, ale   tak nějak o ničem.
Výborný komentář   mat.ilda vystihuje přesně,   co si myslím také.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2010
9
Tenhle animák je hodně   zvláštní mezi všemi těmi   jednoduchými a vyloženě   dětskými filmy. Tohle je   spíš pro dospělé než pro   děti. Lákalo mě to protože   producent je Tim Burton a   rozhodně jsem nebyla   zklamaná.
Stroje   zničily lidi a na světe   zbyli jen panáčci, jedním z   nich je i náš hlavní hrdina   Devítka, který nehodlá jen   tak sedět se založenýma   rukama a vezme vše do svých   rukou
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2014
podivní hadroví panáčci,,,
Animovaný   post-apo,válečný,fantasy,th   riller,,,hm to nebývá   časté.Ačkoliv samotný děj   chvílemi může lehounce   nudit,či mít pomalejší   momenty,ve výsledku se film v   mnohém celkem povedl.Skvělá   animace a vizuál,zničená   krajina válkou,dobré scény   a nápady a celkově   zajímavě barevně   laděné.Akční scény   slušné-7/10.
Hugin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2012
I mimo Japonsko se občas   objeví animovaná tvorba, na   kterou se může podívat   dospělý divák, aniž by   měl pocit infantilnosti. Pro   diváky, kteří mají rádi   animaci a současně chtějí   něco víc než pouhou   podívanou, moc na výběr   není. Devět roztomilých   hadrových loutek, v   depresivní atmosféře   zničeného světa bez lidí,   do kterých je promítnuto   devět částí „duše“   vědce, jehož vynález byl   příčinou zániku všeho   živého. Originální a   Burtonovské. Na můj vkus   bylo v ději, asi tak od   poloviny filmu, akce, která   neustále gradovala, až   přespříliš, ale vzájemná   konfrontace, svou podstatou,   odlišných částí duše   jednoho člověka, vše   bohatě vynahradila. V   každém z nás je kus vůdce,   zbabělce, bojovníka,   hlupáka, dobrodruha a spousty   dalších povahových rysů.   Jedna z nich však má   vždycky navrch.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Temný, ponurý prostě trochu   jiný film, přesto je   dokonalý. Něco takového tu   asi zřejmě ještě nebylo.   Musím se přiznat, že mě to   vzalo hned po prvním   shlédnutí. Moc se mi to   líbilo.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2013
Další skvělý pohádkový   příběh nejen pro   děti.Jaký si oživlé   hadrové loutky bojují se   stroji kteří se je snaží   vyhladit.Dobře udělaný   sci-fi pohádkový příběh.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.6.2015
Základy nové civilizace na   smetišti lidských dějin, v   jutovém provedení.   Klučičí postapo, zajímavé   obalem, nijaké obsahem.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.9.2013
Další z animáků, které   bych zařadil spíše do   skupinky   "zvláštní".   Rozhodně ocením originalitu,   ale celkově mi film   nepřinesl žádný větší   zážitek.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2012
Zajímavě natočený   animovaný film. Ta ponurá   apokalyptická atmosféra byla   výborná, bylo z ní cítit,   že producentem je Tim Burton.   No ale nevím jestli to byla   pohádka pro děti? Přišlo   mi to dějově   náročnější. A Ten konec   byl mooc smutnej. Za mě 70%
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2010
Super-chcem dalsi!
Kvalitnych animovanych filmov   za vseobecneho nadsenia v   poslednej dobe pribuda.Uz to   nie su naivne pribehy so   zvieratkami a happy endom,ale   zabava,v ktorej si to svoje   najdu nielen deti,ale i   dospeli.To plati aj o tomto   filme s vynikajucim technickym   spracovanim,hviezdnym   dabingom,zaujimavym   pribehom.Ved v akom filme ak   nie v animaku moze popustit   reziser uzdu svojej   fantazii?Jednoznacne   doporucujem a upozornujem na   dalsi animovany snimok   Coraline.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2010
Takhle originální animák   jsem už sakra dlouho   neviděla. Burtonova produkce   se prostě nezapře. Jenže po   45 minutách se kouzlo zlomilo   a devítka sklouzla ke   klasickýmu klišé. Škoda.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2009
Shane Acker natočil pod   taktovkou Tima Burtona,   animák pro dospělé, děti   bych k tomu zakázal   pouštět, pak vznikají   různé skupiny lidí kteří   se ptají samy sebe s nožem v   ruce co tady vůbec   dělají...Ale to je   vedlejší, postapokalyptický   příběh, je vcelku   originální a může se zdát   i přehnaný, ale to si   nemyslím...Děj není   špatný, ale když jdete z   kina, máte prostě pocit, že   jste ještě neviděli   všechno, že by to mělo   ještě nějak   pokračovat...Nebo by se to   spíš mělo stát trochu   jinak...Nevím, možná   tvůrci prozradili zbytečně   moc tajemství, a připravili   nás tak o bezesnou noc s   očima dokořán, kdy dumáme,   jak to bylo úžsné, ale že   by nás zajmalo, co se tam asi   stalo, lačně se snažíc   domyslet právě ta   tajemství...Na konci jsem byl   ale alespoň rád, že   nenechali ve finální scéně   mrtvé postavičky   oživnout...A co měl znamenat   ta zkouška o   citát???“Tenhle svět teď   patří nám, bude takový,   jaký si ho udělám!!!“
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2015
Zajímavé, ponuré a v   záplavě těch veselých   animovaných filmů docela   vizuální osvěžení.   Nicméně děj přece jen   trochu pokulhává a místy   nudí více než je zdrávo.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Rozhodně velmi poutavý a po   vizuální stránce nádherný   animák , který je ovšem   příběhově krapet řidčí   , ale na druhou stranu   úchvatně vyobrazuje   postapokalyptickou vizi světa   s celou její atmosférou a   dopady na přeživší   podivně vyhlížející   hadrové bytosti. Jako celek   funguje spolehlivě a tak   nezbývá , než snímek   doporučit.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Je těžké ztratit blízké   před očima. Je to jako když   ztratíte kus své duše.   Pobrečel jsem si. Dokonalá   animace, atmosféra a akce   byla hlavní zbraní, tohoto   skvostného animáku. Je   neuvěřitelné, jak   důležité jsou číslice,   že jedna bez druhé nemůže   být a tak je to i doopravdy,   tenhle nápad byl přímo   geniální. Teamová   spolupráce přinášela   ovoce. Velmi příjemně to na   mě i zapůsobilo. Konec byl   nepopsatelně krásný, silně   dojemný a výborně   zpracovaný, jen jsem smutně   přihlížel jak se na sebe ty   panenky snažily vesele   dívat. Poslední vzájemný   pohled čísla 5 a čísla 9   byl tak lidský, že jsem to   ani nečekal. Já snad   nenašel žádnou chybu nebo   něco, co by mě u tohoto   snímku zklamalo.
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2010
Pěkný animáček s   roztomilými   postavičkami,hezké   ztvárnění   postapokalyptického světa,   kdy zase lidstvo něco zvoralo   a tentokrát opravdu   nepřežil vůbec nikdo. Jen   hrstka plátěných panáčků   (panenek?), každý s jedním   číslem. Dobré pokoukání   během nudného víkendového   odpoledne.
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.9.2010
Výtvarně perfektní, ale   jinak scénář a   okopírované scény a podoby   strojů z jiných filmů mě   nenadchly.
Nenkyta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Dobře zvládnutý   počítačově animovaný   film.Trochu jednoduší děj,   vše je hodně   předvídatelné. Čekala jsme   něco lepšího když to z   části produkuje Tim Burton.
suil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Film se mi nejvíc líbil z   té vizuální stránky,   příběh byl také velice   zajímavý, myslím, že i   hlavní myšlenka filmu byla   dobře čitelná. Jen závěr   by se podle mého názoru dál   lépěji zpracovat.
svaro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2016
Pre deti asi nie veľmi   pochopiteľný, ale ony ani   nie sú cieľovým divákom.   Páči sa mi tento trend   animákov pre dospelých a   najviac oceňujem odkaz,   ktorý film nesie...
8/10
Knoxville
Hodnocení:
Přidáno: 20.9.2009
Zajímavosti
Teprve třetí kompletně   počítačově animovaný film   s ratingem PG-13. První byli   Final Fantasy: The Spirits   Within a Beowulf.
Druhý animovaný film   studia Focus Features. První   je Koralína a svět za   tajnými dveřmi.
Design 3 a 4 je navržen   podle zahradních rukavic.
Hasky
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.7.2010
Velmi pěkný filmeček pro   děti i dospělí,dějově   napínaví a s hororovými   prvky.Doufám,že bude   pokračování...
Starbucg
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2010
Tento film je pěkně   zpracovaný a jedná se o   geniální nápad. Bohužel   mě film v průběhu   sledování moc nezaujal a   spíše jsem u něho usínal.   Ale je to pěkný film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih79120minih79120Kluk snů (2008) 
Dream Boy n
minih167107minih167107Amnestie (2019) 
Amnestie n
minih36993minih36993The Mole People (1956) 
The Mole People n
minih42561minih42561Štědrý večer pana rady Vacátka (1972) [TV inscenace] 
Štědrý večer pana rady Vacátka n
minih81959minih81959O brokátové růži a slavíku z perleti (1982) [TV inscenace] 
O brokátové růži a slavíku z perleti n
minih24475minih24475Zde jsou lvi (1958) 
Zde jsou lvi n
minih79496minih79496Hana to hebi 3 (2010) 
Hana to hebi 3 n
minih69497minih69497Ztracena v pustině (2010) 
And Soon the Darkness n
minih71300minih71300Vyměřený čas (2011) 
In Time n
minih66676minih66676Sanctum (2010) 
Sanctum n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

30 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

80 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Yurem Rojas

Rojas Yurem

Naposled navštívené:
Yurem Rojas

Rojas Yurem