Duben
ohodnotit

Bratrstvo vlků - Hon na bestii

Le pacte des loups

Další název:
Brotherhood of the Wolf
Žánr:
Země:
Rok:
2001
Délka:
143 minut
Premiéra v ČR:
14.2.2002
„Láska a odvaha v strhujícím souboji s temnými silami středověku.“

Komentáře k filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.12.2015
Nevím proč ta zbytečně   dlouhá stopáž a proč tolik   hluchých míst, která ve   snímku být vůbec nemusela.   Děj je složitý, takže jsem   jej pobral až na podruhé,   kde jsem si mezery způsobené   asi mou nepozorností doplnil.   Dobrá práce kostymérů, s   trikaři to bylo již   znatelně slabší. Žádná z   postav mi k srdci nijak   nepřirostla, takže jsem to   vše sledoval bez nějakého   většího zájmu. Vizuálně   dobrý film, pokud nečekáte   moc a nekoukáte sem tam na   nějaký ten nesmysl.   2015122512958/13709
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Už se mi pomalu nechtělo   věřit, že film je evropskou   koprodukcí. Aby Indián spolu   s francouzskými vidláky   sváděl boj pomocí kung-fu   se mi ani trochu nechtělo   věřit. Příběh byl moc   zdlouhavý a jevil se mi jako   překombinovaný. Vlastně   jsem mu ani pořádně   nerozuměl.
Tomuto   koktejlu nechybí nic, aby   zaujal, hororové scény,   erotické záběry, krev a   bojová umění. Připomíná   to béčkovou tvorbu americké   produkce počátku   osmdesátých let.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2023
Svým způsobem koncept   příběhu nabádá k dojmu,   že se tvůrci inspirovali   příběhem Sherlocka Holmese   o psu baskervilském, ale ve   skutečnosti jsou události   založeny na legendě o bestii   z Gévaudanu, která údajně   napadala a zabíjela v letech   1764 až 1767. Buď jak buď,   francouzská kinematografie se   vytasila žánrovým mixem na   poli dobrodružně   historického akčního   hororu, na kterém se   viditelně nešetřilo. A   protože se jedná o evropský   film, nešetřilo se ani   kritikou. No bodejť.   Hollywood je prostě Hollywood   a ten přece nic nepřekoná.   Scénář byl tedy sepsán za   použití ve Francii známé   legendy, nad kterou se prý   spekuluje dodnes. Co to bylo   za stvoření? Opravdu to byl   jen vlk a nebo nějaký   mohutný kříženec? Snímek   si s námětem pohrál sice   neoriginálně, ale v rámci   žánrového mixu docela   zajímavě. Dobová   romantická atmosféra,   jakýsi hrdina s indiánem po   svém boku, který je mistrem   bojových umění, tajemno v   temné atmosféře s podivným   vražedným stvořením.   Snímek si na vážnost   nehraje a kromě onoho   stvoření do svého odhalení   ani nic netají. Takže   charakterově od samého   začátku je znatelné, kdo je   kdo. Tedy i hlavní padouch,   kterému to doslova a do   písmene září z očí. To   však ničemu nevadí, neboť   jde o to zvíře. Snímek tak   trochu útočící na fantasy,   čímž má v oblasti   pouhopouhého popcornového   velkofilmu potenciál. Ve   svém jádru má příběh   tolik podivností právě v   onom žánrovém mixu, že se   v tomto stal jedinečným.   Dobrodružný aspekt postupně   se měnící v ekohoror ve   svém dějovém vývoji nijak   nespěchá a všemu dává   svůj čas. Tím se nabralo na   stopáži, ale kdyby to byla   fofr akce se stopáží hodiny   a půl, nemělo by to takové   záhadologické kouzlo. Tento   snímek se rozhodně nebere   vážně. S puncem ironie a   jednoduché zábavy však   funguje poměrně dobře.
pataamat
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.4.2009
tento film je napínavý,má   spád a dá sa naň pozerať   až do chvíle keď sa zjaví   beštia potom už je to nič   moc
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2011
Jsem rád,že tento film   vlastním.Občas bývám   skeptický k francouzským   filmům,ale tento k nim zcela   jistě nepatří.Je to takový   dobrodružný horor,který je   dobré vidět,aby si udělal   každý svůj obrázek.Mně se   teda líbil hodně-je to   správně děsivé.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2010
Z môjho uhla pohľadu ide o   celkom zdarily film s   napínavým a strhujúcim   dejom. Francúzi už neraz   potvrdili, že nakrúcanie   takýchto mysterióznych   filmov im ide.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Zase francúzi ukázali, že   dokážu natočiť fakt dobrý   horor. Skvelé kostými, elita   francúzskych hercov, tak to   už áno. Tento horor patrí   medzi moje najobľúbenejšie   :o)
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Poměrně povedená kombinace   hororu a akčního kung-fu   filmu. Jen je škoda, že je   film poměrně dlouhý a že   hororová část filmu   skončí trochu předčasně a   vystřídá jí část   akční.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2019
Hodně povedený francouzský   film. Dobrodružný film s   akčními a hororovými prvky   natočený bez bázně a hany.   Filmu pomáhá i atraktivní   obsazení především Monicou   Bellucci a Markem Dacascosem.
radegaster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.7.2015
Bratrstvo bestie
Film inspirovaný skutečnými   událostmi ke kterým došlo   ve Francii v druhé polovině   18. století. Tvůrci s tím   však pracují velice volně a   zapojení prvků kung fu do   děje je asi pokus o věčší   akčnost...Scenéri jsou fajn   , není to žádná kulisárna   ale scénář asi spíchli   narychlo ve snaze zapojit do   děje kde koho,odpůrce   krále, indiána, kurtizánu,   Vatikán...Snímek je ale   koukatelný a má i   překvapivé prvky. 7/10
Jarda.ftr
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Máme rádi zvířata,   protože jsou   chlupatá,mají.....
Na   první pohled vypadá vše   skvěle, kostými, exteriery i   interiery. Děj se začne   odvíjet tak jak v hororu   očekáváme, ale po první   polovině už víme, že tu   něco málo nesedí. Místy   jako by se děj otřel o   Ospalou díru s J.Depem,   místy zas o jiný film. Sice   horor, ale ze   "skutečného"   prostředí tak kde se tam   bere bojové umění? Působí   to poněkud řekněme jen   zvláštně. Určitá   "redukce" by mu   neškodila.
Ingrid
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Pánové možná ocení Monicu   Bellucci v bordelu, ale jinak   tu, hlavně pro ženský, nic   k vidění neni:)
Kmotr95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2008
Tak horor to sice není (dnes   je za horor považován celkem   každej film), ale má dobrý   nápad a zajímavé   zpracování které se mě na   tomto filmu dost   líbilo..takže dávám 8
huron
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.5.2006
Zajímavý nápad, dobrá   atmosféra, nákladná   výprava a kostýmy. Abych   však film mohl hodnotit   výše, musela by se první   půlka HODNĚ sestříhat, tak   na 15 minut. Jo, a ještě   jedna věc mi přišla trochu   divná - asijské bojové   umění prováděné indiánem   ve Francii 18. století.   Divné.
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Když sem tento film viděl   nechtělo se mi ani věřit,   že je místem jeho vzniku   Francie. Krásně tajemný   příběh, krásné kostýmy,   zbraně a také příroda.   Padouch Vincent Cassel a   tajemná Monica Bellucci, ale   i ostatní herci i když   nejsou tak známý se zhostili   svých rolí se ctí. Jediný   minus je to akční kung-fu   při lovu na bestii.
Llewelyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.1.2009
V tomhle filmu se mi libila   úvodní scéna jako muž s   šátkem přes obličej   zmlátil holí pobudy, co   neměli nic jiného na práci.   Jinak takovou   "bestii" jsem měl,   když mi bylo pět a jmenovala   se Fufík - asi tak   děsivý...ale zase na druhou   stranu jsem to dokoukal,   protože jsem   "béčkař" a   scenérie byla zajímavá,   určitě více než   historičtí Francouzi....ale   myslím, že režisérovi   nekanuly slzy dojetí při   aplausu na premiéře...
Horten
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2009
Myslim si že relativně   dobrý film.Nejvíc se mě na   tom líbila opravdu ta temná   atmosféra která se celkem   povedla.Je pravda že ta   bestie mohla býti trochu   menšich rozměru a ten konec   mě taky moc nenadchl ale   vcelku rád se na to někdy k   večiru zase podívám.
bouncer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.9.2003
Bratrstvo vlků
Temná atmosféra, akční   scény a docela chytrý   příběh dělají z filmu   ideální noční podívanou
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Toto byl překvapivě   zajímavý film s nádherně   strašidelnou atmosférou.   Diskutovali jsme doma trochu   nad tím, jaký to byl asi tak   druh zvířete a nepřišli   jsme na to, takže jsem   zařadila film do žánru   sci-fi. Z toho důvodu mi   nevadily ani diskutabilní   scény ve stylu asijských   bojových umění, v nichž   tam excelovali francouzští   pobudové 18. století.
martas_v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Musím se poklonit   francouzům,, kteří   dokázali skloubit příběh,   kostými i nádherné   exteriéry. Až překvapivě   zábavné a napínavé.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.10.2008
Ten film je dobrý... ...a   divný. Na jednu stranu máme   docela atmosférický film i s   dobrými akčními scénami,   které ale na druhou stranu   takřka všechny obstarává   Indián (!) provozující   kung-fu (!!), kde na tohle   přišli naprosto nechápu,   ale jsou jak hlavní   představitel jako   neohrožený novověký lovec,   chorý záporák či krásná   slečna natolik vyvedení, až   se jim to dá odpustit.   Hororové či stylizační   veledílo to sice není, ale   tolik zprofanované Ospalé   díře to konkurovat, myslím,   směle může.
cynik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Obdobný případ jako u filmu   Vidocq, dobrodružný horor   zasazený do Francie 18.   století. Něco mezi Psem   Baskervillským, Angelikou,   Posledním mohykánem a   prvním dílem Purpurových   řek, ale rozhodně se u toho   člověk nenudí a zhltne to   jedním dechem, což byl   očividně hlavní účel   tohoto snímku. A ani vám   nevadí, že v 18. století se   kdekdo ve Francii řeže   stylem karate jako Bruce Lee   nebo van Damme.
raindog
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.10.2008
Tvůrci tohohle filmu měli   výbornej materiál. Krásný   exteriéry, interiéry,   kostýmy, slušný herce,   střih a kameru, i z námětu   se dalo hodně   vytřískat............ tak   proč z toho proboha udělali   B-éčkovej akční film?
A kde je sakra ten horor?  
nejraději bych dal   jeden bod, ale za obnaženou   Bellucci dávám 4 :D
Rosomak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.12.2005
Na jedné stránce je   perfektní vizuelní podání   filmu a na druhé hodně   slabý scénář. Ovšem, tady   ta forma dělá hodně, na   nějaké scény z filmu   opravdu nejde zapomenout a   musím říct, že šlo o   zážitek... Má to výbornou   atmosféru, akční sekvence   jsou krásně vypilované a ta   kamera!!! Panejo, už za ní   musim tenhle fim prostě   vizdvihovat, je to prostě   technický skvost...
A   když se odpoutáte od místy   slabého scénáře, budete se   bavit a film vás unese a vy   budete cítit, jako byste   legendu prožívali...
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2009
Skvělý horor !!
Na tento horor bych se mohla   dívat desetkrát a stále se   mi to neomrzí !! Skvělý   herci, skvělá výprava,   povedený děj, no prostě   skvělý film !!
weitinger
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.4.2009
Horror?
Celkem slátanina. Námět,   obsazení, scenérie, to vše   se dalo zhodnotit mnohem   lépe. V tomhle provedení to   skutečně připomíná - a JE   - béčkový film. Navíc pro   slabomyslné konzumenty   žánru značně   překombinované a složité.   Pokud bych chtěl zmínit   aspoň jedno pozitivum,   snímek měl kouzelnou   atmosféru strachu a intrik, i   výprava byla na úrovni.
(Indián a bojová umění   kung-fu byla pouze   třešnička - spíš kyselá   okurka - na nepovedeném   filmu.)
Plivník
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.1.2008
Na tenhle film jsem se   těšila, ale po první   půlhodině jsem usoudila, že   nestojí za to. Základní   napínavá zápletka   založená na skutečných   událostech slibovala   zajímavou dobovku, ale brzy   jsem nevěřila vlastním   očím. Francouzský šlechtic   si přivezl z Ameriky svého   indiánského bratra, který   poté předvádí zpomalené   kung-fu scény, které tvůrci   okopírovali z úplně jiného   žánru. Nejen, že je to   historicky naprosto mimo, ale   navíc to nemá v ději   žádný smysl, slouží to   pouze jako efektní vycpávka.   Film je francouzským pokusem   o americký blábol, nechápu,   jak mohli něco takového   stvořit.
likantrop
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.5.2009
To hadam nie!
Je to smutne ale namiesto   poctivej vlkodlačtiny tu mame   kungfu beštia kompany.Prečo   to neviem ,ale asi treba   všade hladať politiku.A   politikou vtedajšej doby je   tento snimok presiteny až   až.Len chudak beštia tej mi   je asi ľuto najviac.Ved   vlačiť tolky vercajch na   sebe a narachotať horou aby   si vas lovci nevšimli je   sakra umenie,klobuk dole.
pik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Je to velmi příjemné   dílko, které si myslím   stojí za shlédnutí. Velmi   dobré herecké výkony,   neokoukaní herci, opravdu   místy fascinující příroda   a výborné záběry,   dokreslují velmi zajímavý   příběh, který nemá místa   na nudu. Pro mě má tento   film vše co film má mít,   akci, trochu napětí,   záhadu, sex, lásku, boj.
djkoma
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2004
Slušný filmek z dílny   francouzských umělců.   Výborná atmosféra. Film bez   slabší chvilky. Nečekané   překvapení.
IvcaPA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Tenhle film se skládá ze   tří různých příběhů.   Stačil by ale úplně jeden.   V žádnym případě nejde o   horor. Nejhorší bylo když   příšera na konci umřela,   tý mi nakonec bylo nejvíc   líto. Ale popravdě ještě   víc líto mi bylo zabitýho   času.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih54667minih54667Krása (1976) [TV inscenace] 
n
minih146763minih146763Proso - opereta DJC (2013) [TV koncert] 
Proso - opereta DJC n
minih161273minih161273Klér (2018) 
Kler n
minih40658minih40658Serenity (2005) 
Serenity n
minih12879minih12879Moře začíná za vsí (1987) 
Moře začíná za vsí n
minih28264minih28264Exkurze smrti (1999) [Video] 
Demolition University n
minih18414minih18414Sam Whiskey (1969) 
Sam Whiskey n
minih15089minih15089Osmnáctiletá (1939) 
Osmnáctiletá n
minih115386minih115386Osmy (2014) [TV film] 
Osmy n
minih23355minih23355Z mého života (1955) 
Z mého života n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10