Zari
ohodnotit

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

Birds of Prey

Další název:
Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn); Fantastická premena Harley Quinn (SK)
Rok:
2020
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
6.2.2020

Komentáře k filmu Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2022
Harley je zpět...
Nenáročná komiksovka která   je na pomezí akčního filmu   a komedie. Jsou tu   především ženské hrdinky   ale to vůbec nevadí. I tak   se člověk pobaví. Úvod   vtipně pojatý animací se mi   líbil. A je tu i mnoho dobré   muziky. Takových komiksovek   co se neberou moc vážně ani   nejsou trapně humorný bych   brala víc.
naineko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2020
Cesta, kterou se mohl vydat (a   nevydal jelikož odbočil   směrem k omalovánce)   Deadpool. Decentní humor   plný drsného cynismu. Velmi   neotřelá choeografie   bojových scén (minimálně   JW3 se může jit klouzat).   Komiksové, ale přitom stále   lidské postavy. Scénář,   který není jen dalším   přihlouplým originem. Jen   tak dál!
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2021
Margot "Harley Quinn" Robbie.O la la...
Milujem komiksy vo filmoch aj   v PC hrách /mimochodom Batman   séria je skvelá/, preto je   ťažké byť   objektívny.Margot Robbie je   sexy a žiari ako diamant, aj   keď je na nej vidieť   nedostatočná fyzická   príprava.Zvyšok partie je   len krovie a kazí celkový   dojem.Casting je fakt   katastrofa /Rosie Perez pomaly   potrebuje invalidný   vozík.../.Hlavný záporák   Ewan McGregor bol fajn a svoju   rolu si užíval.Scenár   poplatný akcii, kostými   Harely Quinn božie.
Film doporučujem.
jardiv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2020
genderová parita
Copak o to, správné   psychoušské jízdy mi   nevadí, naopak je   vyhledávám. I tady jsem   dostal očekávanou dávku.   Tak jak to, že mi zůstal na   úplném konci ten pocit   nedokonanosti? A důvodem   opravdu není těch pár vět,   co nám (nedo)řekne Harley po   závěrečných titulcích.
Že by to bylo tou   jednostrannou korektností?   Že všechny ženské postavy   jsou v příběhu na té   „správné“ straně (teda   až na pár Harleyiných   úletů)? A že úplně   všichni chlapi jsou ti   špatní?
Alfa samec   by asi k tomu dodal – „co   můžeš čekat ve filmu, ke   kterýmu napsala scénář   ženská a režírovala to   další ženská!“ Já se   však k takovému   sexistickému komentáři   nesnížím. Jen potichoučku   volám: Proboha, copak tam   nemohli strčit aspoň jednu   kladnou mužskou postavu?!
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.3.2020
Citlivku Harley opustila její   životní láska a ona hledá   ochranné rámě, pod které   by se schovala. Blbost! Harley   Quinn je psychopatka, která   akorát sklízí co zasila,   když měla po boku Jokera.   Líto mi jí rozhodně není a   že ke konci se dá na chvíli   dohromady s několika   relativně rozumnýma   ženskýma, které sledují   nějaký cíl a při tom   zlikvidují slizského   padoucha, ji neomlouvá.   Zbytek okolo je přebarvená   uřvaná blbina, kterou více   nemíním marnit čas.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.5.2020
Dvacet minut prostoru v rámci   nějakého batman super   hrdinského filmu klidně, ale   na celý film toho je málo,   choreografie akčních scén   po chvíli nudí. Škoda,   čekal jsem víc.
wena
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.3.2021
Nudu nezachrání ani sexy   Margod. Absence napětí a   čehokoliv co by diváka   přišpendlilo do židle. Za   mě nejslabší DC film.
AtemuLukas
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2020
Birds of pey
A máme tu slibované dílo o   Harley Quin. No a co tomu   říct? Velká reklama a   stejně velké očekávání.   Ale stojí to vůbec za to? No   tak asi nejdřív k   příběhu. Vše začíná,   když HQ rozjede s Jokerem.   Ano vím není to moc   originální začátek, ale to   si nechme až na konec.

Prvních třicet   minut se díváme, jak slečna   HQ prožívá   “největší” rozchod v   historii lidstva. Po chvilce   se tak dostáváme do bodu,   kdy hlavní hrdince skončí   imunita holky pana J. Díky   tomu na ni začíná hon (jak   originální) díky tomu se na   scénu dostávají i další   bojovnice, které jsou že   začátku bezejmenné. Ovšem   díky tomu se ukazuje i   hlavní záporák Ewan   McGregor.

Ewan   zde ztvárnil postavu Black   Mask a právě tato postava je   v celém filmu jako hlavní   záporák. Samozřejmě   postupem filmu se ke slečně   HQ přidávají i Huntress a   Black Canary. No a to je tak k   obsahu asi vše mrkneme na   dojmy. A věřte mi, že jsem   dlouho uvažoval, co o tomto   filmu napsat.

No začneme asi akčními   scénami. Film je mládeži   nepřístupný, protože je   dost drastický a vulgární.   Ok tomu rozumím a zas tolik   mi to nevadí. Dokonce i   akční scény tu nejsou   špatné. A tím asi s   chválou končíme. Začneme   ale u HQ, kterou opět   ztvárnila Robbie Margot.   Musím říct, že když si   roli zahrála poprvé ve filmu   SS a musím uznat, že jsem   čekal stejný výkon,   protože tam její role   fungovala.

Ovšem zde to fungovat   přestalo. Robbie se zde   opravdu snaží a je vidět,   že ji role baví, ale to je   asi všechno. Příběh   zpracování a dokonce i   zápletka působí, jako kdyby   puberťačka prožívala svůj   první rozchod. Není to však   její vina ale spíš   režiséra a scenáristy,   protože ten film nemá děj,   který by dokázal udržet   divákovi pozornost. A jako   aby měla HQ celovečerní   film je dost odvážně,   protože zas tak výrazná   postava to není.

Ewan v roli Black Mask   působí také dosti divně.   Jako nevím čím to je, ale   tu roli podal tak, že jsem   chvíli myslel, že koukám na   záporáka v muzikálu, než v   akčním filmu. Jako jeho   “bad boy” podání je snad   horší než ve filmu   After...

No   prostě tento film má hrozně   slabý dej, postavy zde   nemají rozvinutý charakter a   to nedokážou změnit ani   známá jména herců, které   jsou zde obsazení. Celkově   film postrádá temnotu   Gothamu a vše je tu až moc   nasvícené. Jediné co tu   trochu ujde jsou akční   scény ovšem humor je tu   daný násilnou formou, takže   jsem se ani jednou nezasmál.  

Osobně to   beru asi za nejhorší film,   jaký jsem v poslední době   viděl. Za tento film by měli   za sledování platit   divákovi a ne obráceně.   Dávám slabých 40%.
RwlBem
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.7.2022
Feministická,
parodickými gagy i bizárem   prosycená a nezřídka   infantilní bláznivina,   brodící se kataraktem křivd   a psychických kotrmelců,   zmítaná v záchvatu   sociální epilepsie vírem   bezbřehé dekadence a s   masochistickou výsměšností   obracející ženskou duši   naruby. Doufám že to je   dostatečně šílené   vyjádření, aby ladilo s   filmem. Nicméně pro diváka,   který ví, procházka známou   zahradou. Co potěšilo, byl   kratičký sarkastický fórek   na adresu jisté Frídy který   opravdu sedl, a "odměna   pro bulíky", co   vyseděli až do konce   titulků.
FLA
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.5.2020
Podivuhodná píčovina!!!
Tak tohle mě maximálně   minulo, tenhle femini, girl   power, barevnej, komiksovej   guláš se nějak nevyvedl. Jo   výprava, triky, pár hlášek   to ujde, ale většina scén   nuda, ukecaný, nezáživný,   s žádnou postavou se   nesblížíte, měl jsem   tušení, že film bude jiný,   ale takhle špatný jsem   nečekal, nebavilo, nezaujalo   - 25% max. a znovu už asi   další shlédnutí nehrozí.
Worech
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.6.2020
Totální nuda
Feminákov. Nuda. Žádná   myšlenka, žádný scénář.   M2 na entou, o nic jiného   nejde. Zbytečně strávený   čas.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67877minih67877Červená Karkulka (2011) 
Red Riding Hood n
minih47912minih47912Oko dravce (2008) 
Eagle Eye n
minih190187minih190187Moon Knight (2022) [TV minisérie] 
Moon Knight n
minih180136minih180136Matrix Resurrections (2021) 
Matrix Resurrections n
minih32243minih32243Pátek třináctého 3 (1982) 
Friday the 13th Part 3 n
minih74840minih74840Ironclad (2011) 
Ironclad n
minih65729minih65729Černá smrt (2010) 
Black Death n
minih5998minih5998Delta Force 2 - Kolumbijská spojka (1990) 
Delta Force 2: Operation Stranglehold n
minih46124minih46124Zahulíme, uvidíme 2 (2008) 
Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay n
minih126069minih126069Americký Sniper (2014) 
American Sniper n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Aquaman a ztracené království (2023)

 Aquaman a ztracené království (2023)
Aquaman a ztracené království n
Aquaman and the Lost Kingdom
Žánr: akční / fantasy / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

Flash (2023)

 Flash (2023)
Flash n
The Flash
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Kanada / Austrálie / Nový Zéland
Režie: Andy Muschietti

(pokračování)

Blue Beetle (2023)

 Blue Beetle (2023)
Blue Beetle n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Mexiko
Režie: Angel Manuel Soto

(pokračování)

Black Adam (2022)

 Black Adam (2022)
Black Adam n
 
Žánr: akční / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jaume Collet-Serra

(pokračování)

Peacemaker (2022) [TV seriál]

 Peacemaker (2022) [TV seriál]
Peacemaker n
 
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Gunn, Brad Anderson, Jody Hill

(pokračování)

Shazam! Hněv bohů (2022)

 Shazam! Hněv bohů (2022)
Shazam! Hněv bohů n
Shazam! Fury of the Gods
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

Batgirl (2022)

 Batgirl (2022)
Batgirl n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah

(pokračování)

Sebevražedný oddíl (2021)

 Sebevražedný oddíl (2021)
Sebevražedný oddíl n
The Suicide Squad
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / mysteriózní / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Gunn

(pokračování)

Wonder Woman 1984 (2020)

 Wonder Woman 1984 (2020)
Wonder Woman 1984 n
Wonder Woman 2
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Patty Jenkins

(pokračování)

Shazam! (2019)

 Shazam! (2019)
Shazam! n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

Aquaman (2018)

 Aquaman (2018)
Aquaman n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: James Wan

(pokračování)

Liga spravedlnosti (2017)

 Liga spravedlnosti (2017)
Liga spravedlnosti n
Justice League
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Kanada / Velká Británie
Režie: Zack Snyder

(pokračování)

Wonder Woman (2017)

 Wonder Woman (2017)
Wonder Woman n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / válečný / komiks
Země: Spojené státy americké / Čína / Hongkong
Režie: Patty Jenkins

(pokračování)

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)

 Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti n
Batman v Superman: Dawn of Justice
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Zack Snyder

(pokračování)

Sebevražedný oddíl (2016)

 Sebevražedný oddíl (2016)
Sebevražedný oddíl n
Suicide Squad
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: David Ayer

(pokračování)

Muž z oceli (2013)

 Muž z oceli (2013)
Muž z oceli n
Man of Steel
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Zack Snyder

(pokračování)

Reklama