Duben
ohodnotit

Bastardi 2

Bastardi II

Další název:
Bastardi 2
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
27.10.2011

Komentáře k filmu Bastardi 2

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
veverka-zrzka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.4.2013
První díl mi utekl, což je   velká škoda. Film se   zabývá tématem, které je   trnem v oku mnoha lidem. Na   jednu stranu učitele chápu,   že sáhl až k tak   razantnímu kroku, jako je   vražda, ale na druhou stranu   nechápu jeho kolegy.   Příběh byl trochu   zamotaný, ale pravdivý.   Zaráží mě chování   policisty Karase, který svým   způsobem vyšetřoval   "na vlastní pěst"   a také se mu to vymstilo.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.3.2013
Panoj Magnuskovi se nedá   upřít snaha,umí sehnat   hodně známé herce a   osobnosti do svých filmů a v   případě Bastardů točí   ožehavá a celkem pravdivá   témata.Ačkoliv v tomto díle   režíroval někdo   jiný.Bohužel film chvílemi   působí   amatérsky,nedotaženě,moc   jakoby tlačí v některých   místech na pilu a to ho   sráží.Odvaha,snaha a   ukázka toho co se děje nebo   dít může u mně za 5   hvězdiček.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.4.2014
Pokračování na české   poměry poněkud zvláštního   snímku se už veze po jiné   koleji. Není už tolik   vulgární jako ten   předchozí, ale zato je   temnější a i dokonce   akčnější. Tomáš Magnusek   tentokrát pojal příběh   téměř gangsterským stylem.   Také se tu objeví nové   postavy. Snaha o téměř   akční film je bohužel   ovlivněn malým rozpočtem,   což je na výsledku velice   znát. Po vizuální stránce   se tu prostě opět projevuje   ono češství. No jo, ale   když je nízký rozpočet,   kouzlit se hold moc nedá.   Bohužel se Tomáš Magnusek   nevyvaroval chyb, kterých se   dopustil už minule. Scénář   opět není dostatečně   propracovaný. Hodně se tu na   všechno spěchá a nic tu   není pořádně rozvinuto. U   některých herců a hereček   viditelně akční scény   nesednou a tím se snižuje   jejich věrohodnost. A tak i   zde je mnoho chyb a   nedokonalostí. Přesto se dá   snímek hodnotit jako   pozoruhodný a obdivuhodný.   Takové téma si zpracovat   dosud nikdo netroufl a tak   díky za něj.
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.5.2014
Herci dobrý film nedělají   (J.Šťastný, M.Dejdar,   J.Krampol a další) o tom   nás režiséři (docela se   ten současný snažil sehnat   co nejvíce hvězd),   přesvědčují zas a znova.   To je případ i Bastardů,   jestli se na první díl dalo   dívat, tak u dvojky to zašlo   za hranu a věrohodnosti filmu   to spíše uškodilo. Jestli   to v naší společnosti je   takové, potěš nás Pán   bůh. Úplatní policisté,   mladá generace a mohl bych   pokračovat dál a dál, to   máme pěknou perspektivu. A   točit o tom filmy a   vynákladat na to miliony, to   snad ne.
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.10.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby   Celosvetovo $280,242▐   márnosť šedivá a toto ako   bolo amatérske divadielko,   viac známich tvári tam už   nacpať nemohli /0%/
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.7.2012
Lepší než jednička
Jednička mě tedy fakt   nepřesvědčila a přišla mi   docela nereálná až   trapná.Dvojku jsem skoukl jen   ze zvědavosti,ale nakonec to   bylo celkem   koukatelné.Jediné co mi   kazilo náladu,byly opět až   přespříliš   "drsné" scény s   dětmi,které tak nakonec   působí jako v   jedničce-nepřesvědčivě a   závěrečná   "akční" scéna.
Yontalcar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.3.2013
Musím přiznat, že jsem od   toho čekal stejně kvalitní   zpracování, jako tomu bylo v   případě prvního dílu.   Jenže ejhle! Původní   námět nám zmizel do   pozadí, aby udělal místo   tématu pokrevní msty, které   je úzce spojené s   mafiánskými bossy. Z docela   reálného svědectví se   rázem stala prachobyčejná   kriminálka. Nic na tom ani   nezmění fakt, že se zde   vyskytuje široká škála   známých českých herců.   Mnohé postavy mi připadaly   pro děj zcela zbytečné a   objevily se zde pasáže,   které působily jako špatně   zamaskovaná vata. Když k   tomu se ještě přičte   většinou mdlý a monotónní   soundtrack, tak je to skoro   jasné... přesto se ale   občas našly nějaké ty   světlejší chvilky, takže   prozatím nebudu Bastardy 2   úplně zatracovat. Uvidíme,   jak se povede závěrečnému   dílu.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.4.2012
Budu oba díly Bastardů   hodnotit,jako jeden film,už   proto,že na sebe přímo   navazují.
Snímky se   pustily do témat,které se v   naší kinematografii   příliš nepropírají.   Agresivita dětí   (obzvláště romských)   gangsterství   dospělých,lidská   malost,čecháčkovství to   vše otevřenou a tudíž pro   diváka atraktivní   formou,která ale hraničí   téměř s dryáčnictvím.  
Styl ,jakým jsou   snímky natočeny je rovněž   diskutabilní. Tvůrci se   víceméně shlédli v jisté   poloamatérské formě,kterou   umocňuje také výběr   účinkujících.
Herecký ansámbl zde   tvoří ryzí neherci   doplnění o přátele a   rodinné příslušníky   tvůrců,k nim byli doplněni   známé osobnosti z jiných   oborů lidské činnosti   (Uzel,Jahelka,Cimický,Rytmus   ad.). Zbytek obsazení tvoří   profesionální herci.
Také u poslední sorty   účinkujících je znát   jistá nevyrovnanost. Zatímco   někteří(Dejdar,Županič   ad.)odevzdávají své obvykle   kvalitní výkony,jiní se   shlédli v amatérech a   přidali se na jejich úroveň   (Potměšil,Přeučil,Šťastn   ý)ale také se našli   tací,kteří se prezentovali   karikaturou sebe samých   (např.Krampol,Vránová,nebo   duo   Hanušová,Obermaierová).
Kapitolou sám pro sebe je   hlavní hrdina (mj.také   scénárista a producent)   Tomáš Magnusek. Mně osobně   se líbil. Pojal svou roli   civilně a to jí sluší a   přidává na autenticitě.   Něco jiného je pak jeho   scénář. Zatímco první   díl stál hlavně na   hláškách rozjívených   žáků a jako podklad mu   sloužila msta učitele za   smrt sestry.Druhý díl   přidává motiv msty rodičů   a prarodičů zemřelého   žáka. Scény ze školy jsou   nadále vcelku přirozené,ale   ve scénách   vyšetřování,či akčních   se autor trošku ztrácí a   stává méně   uvěřitelným.
V   celkovém kontextu mě ale   filmy bavily. Mají svůj styl   a těším se na třetí   díl,na který si autoři na   konci druhého zadělali.
Upřímně...peníze za   lístky do kina bych ale   nedal.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.11.2013
bastardi 2
Tato dvojka sa celkom   podarila.hudba je velmi   dobra,a aj akcne sceny sa   celkom vydarili a nie su az   tak prehnane ako v 1.pribeh   navezuje na prvy diel,takze   sammozrejme nechybaju aj   vtipne sceny.pacilo sa my ze   trochu odbocili od temy ziaci   a islo to kteme   gangstri,mafia.takze celkom   prijemne prekvapenie.
nick4
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.4.2012
zmatené,chaotické v   podstatě   nepřehledné.Herecké   obsazení je velmi slušné   ,ale to je snad jediný klad   tohoto filmu.Tento díl je   daleko víc o dospělých a   tentokrát nejsou bastardi   děti,ale dospělí.
sakro
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.4.2012
jak potopit film změnou režiséra
Jestliže jsem u Bastardů   použil titulek komentáře   "děsivá realita",   u dvojky by to muselo být   "ztráta soudnosti".   Je u nás zvykem, že dvojka   se točí po úspěchu prvého   dílu, aby těžila z   úspěchu té jedničky a   vysála z diváků ještě   trochu peněz. Taky je zvykem,   že se dvojka - až na   vzácné výjimky - povede   očividně méně a zabije tak   projektu jakoukoliv další   budoucnost. To se tady stalo   beze zbytku. Bastardi měli   hloubku, myšlenku a přesnou   dějovou osu, Bastardi 2 z   toho nemají nic. Slátanina   několika dějových   příběhů, lákání   diváků do kin nasazením   spousty filmových i   mimofilmových hvězd,   jejichž výkon je však   mnohdy utrpením. Politický   mafián Krampol tento   žebříček přehmatů   jednoznačně vede.   Prvoplánové akční scény a   zařazení dnes tolik   oblíbeného tématu jako jsou   političtí kmotři zatáhlo   ten film do bahna nevkusu,   trapností a mimo realitu. Moc   jsem se na film těšil, ale   považuji jej za jedno z   největších zklamání   české kinematografie   posledních let a za   absolutní ztrátu času a   peněz.
Nikotyna
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.4.2012
No rozhodně lepší nez   první díl, aspon na ty 2   hvezdicky podle mě. Tenhle   zanr mi prostě nic neřika,   nelíbí se mi to. Je na tom   sice hodně ze zivota, ale mě   bastardi prostě nebaví. a   ten ucitel, v tomhle dílu uz   reditel hezky pribral, ze   skoro ani chodit nemuze   chudak.
pockerman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2012
Film Bastardi 2 byl podle   mého názoru lepší,než   první díl.Herecké obsazení   také slušné.Určitě si   nenechám ujít třetí   pokračování.
Pan_Skala
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Asi bych měl dát jen jednu   hvězdičku, ale když vím,   že je trojka tak radši   počkám jestli ji nevyfasuje   ten 3. díl. Jinak mi to   přišlo tohle tupé a blbé.   Jak se mi ještě jednička   místy libila proto jak se   nebojí zabrousit do   určitých témat tak v tomhle   2. díle to fakt děsně   pos... Jako celkově po tomhle   filmu mě napadá, že je   velká škoda, že to   natočili a ještě větší,   že to má ještě   pokračování.
blondataXena
Hodnocení:
Přidáno: 12.5.2014
Přijde mi to sice jako snaha   o ukázku jednoho z dnešních   problémů, ale jinak je to   dost přitažené za vlasy.   Příště si radši pustím   komedii...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44601minih44601Bílý duch (1988) 
White ghost n
minih172654minih172654Tales of Robin Hood (1951) 
Tales of Robin Hood n
minih39838minih39838Velká sýrová loupež (1986) 
Velké sýrové spiknutí n
minih109026minih109026Greta - Haus ohne Männer (1977) 
Greta - Haus ohne Männer n
minih28157minih28157D-Tox (2002) 
D-Tox n
minih28184minih28184Mumie se vrací (2001) 
The Mummy Returns n
minih41644minih41644Silent Hill (2006) 
Silent Hill n
minih7428minih7428Eva tropí hlouposti (1939) 
Eva tropí hlouposti n
minih14997minih14997Operace mé dcery (1986) 
n
minih107503minih107503Heli (2013) [2k digital] 
Heli n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Bastardi: Reparát (2023)

 Bastardi: Reparát (2023)
Bastardi: Reparát n
Bastardi 4: Reparát; Bastardi 4
Žánr: drama / komedie
Země: Česká republika
Režie: Tomáš Magnusek

(pokračování)

Bastardi III (2012)

 Bastardi III (2012)
Bastardi III n
 
Žánr: drama / krimi
Země: Česká republika
Režie: Tomáš Magnusek

(pokračování)

Bastardi (2010)

 Bastardi (2010)
Bastardi n
 
Žánr: drama / psychologický
Země: Česká republika
Režie: Petr Šícha

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

19 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

12:40 - 13:35

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

24 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10