Zari
ohodnotit

Baba na zabití

Duplex

Další název:
Tú starú treba zabiť! (SK)
Rok:
2003
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
6.5.2004
„Prodám luxusní byt v New Yorku, zn. 5 + 1 baba.“

Komentáře k filmu Baba na zabití

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 49
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.5.2019
Solidní černá komedie.   Člověk se pobaví a zatrne   hrůzou, že by ho něco   takového někdy potkalo.   Lehký nadprůměr díky Benu   Stillerovi a Drew Barrymore.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.10.2017
Duplex
Prijemna komedia so slusnymm   hereckym obsadenim zaujme   predovsetkym tym,ze nie je   daleko od reality.Urcite   existuje hromada ludi s   "dobrymi"   susedmi...Jedna sa o zatial   posledny rezisersky pocin   Dannyho DeVita,ktory   nesklamal.
Film ako   oddychovku doporucujem.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.11.2014
Není to nic na Oskara, ale   mne to příjemně pobavilo.   Prostě taková příjená   oddechovka, která se vám   ovšem asi do paměti nijak   nevryje. 201409117944/8531
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2014
Duplex aneb prekvapivo vtipné
Po dlhej dobe som videl dobrú   komédiu.Je to tak na   večer,ked nemáte čo   pozerat.Pred spaním to   pobaví a neunudí.
řepešínský
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.9.2013
baba na zabití divákovi   nejprve nabídne ze začátku   očekávatelný průměr a   sice ve všem od scénáře,   námětu, či vývoje děje   přes herecké výkony po   režijní pojetí. ostatně   babě na zabití chybí i   jasný strhující spád,   razantnější dynamika či   stálé vypointování   konkrétních scén, když se   ale od všeho náročný   návštěvník filmu oprostí,   dočká se ve finále   příjemného oddychu. baba na   zabití se tak může v   sumáři začlenit mezi slabě   nadprůměrná díla z dějin   světové kinematografie ... a   propos nebýt výkonu   papouška, snímek by se z   šedi průměru do té lepší   půlky nakonec nevytáh.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Opravdu černá komedie,   Stiller a Barrymore koupí byt   v NY kde je stará paní na   dožití ,která je ovšem   nesnesitelná, nakonec se   zjistí že vše je   promyšlený tah jak prodávat   a vykupovat pod cenou jeden   byt dokola
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.3.2012
Nepovedená komedie, rozhodně   by se z námětu dalo   vytěžit mnohem víc, jestli   jsem se dvakrát uchichtla,   tak to bylo všechno. Nápady,   jak babku zbavit života, na   které by přišly tak děti z   prvního stupně ZŠ. Herecké   výkony standardní a babka   mně byla nesympatická.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Černá komedie o dvouch   mladých lidech   a"babičce"co je tak   trochu zlobí.Odpočinková   zábava s celkem dobrejma   vtípkama.
Honey0105
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Ben Stiller a Drew   Barrymore=skvělá dvojka.   Ano, tyhle dva mě zaujali.   Hlavní důvod proč jsem film   chtěla vidět. Bohužel si   říkám, že to byla ztráta   času.
Komedie s   černým humorem mi nevadí,   ale.. Tohle moc vtipné   nebylo. V mnoha momentech to   bylo spíš trapné. Ani   herecké obsazení pro mě   snímek nezachránilo, což je   opravdu škoda. Od takové   hvězdné dvojky bych čekala   víc.
Konec byl až   trochu k breku. Taková   blbost.
Nechci tu film   moc odsuzovat, ale pro mě   naprostý propadák.   Nějakých pár momentíků   bylo dobrých a to je jediné   za co jsou ty tři hvězdy.   Jinak opravdu hloupost.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Dobrá komedie s nádechem   černého humoru, vystěhovat   nepříjemnou starou   nájemnici je fakt horor -   doporučuji zkouknout.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.6.2011
B. Stiller má svůj styl   humoru, který se asi ne   každému líbí. Nebo ne   vždy. Prostě když jsem   viděl tohle, asi jsem v TEN   DEN na tenhle styl neměl   náladu.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2010
No tak to byl dost dobrý   nápad natočit tuto   komedii.Musím říct,že jsem   se docela pobavil,některé   scény stály opravdu za to a   ten konec je taky docela   překvápko.Koupit barák s   takouvou starou a   "nebezpečnou"   babkou - to je síla :-)
Slušné herecké   obsazení.Líbila se mi   hlavně Drew Barrymore.
Znojmína
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2010
dava lide si kopi byt s   babou(na zabiti) snazi ji jak   koli zabit ale kdyz pak zacne   horet(oni za to nemohou) tak   ji zachrani. ve filmu se   obevuje strčaznik a realitni   maklez-spolupracovnici   babičky. reality jak dovedou   par k babicce ktera je po   smrti ale neda se vzit zpet   smlouva a pak se ukaze ze   babicka nezemrela nybrz jen   zadrzovala dech a take ukazou   kolik paru uz podvedli. tento   film bych hodnotila za 10 ale   nekdy tam byli scenky ktere me   moc nebavily- film doporucuji.
richi23
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Tak tato komedie je opravdu   skvělá dlouho jsem se tak   nepobavil když jsem jí   viděl poprvé.
A ben   stiller patří mezi moje   oblíbené herce.Moc dobrá   komedie
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.11.2009
Duplex
Danny DeVito se po letech vrhl   zase na režii a byla jsem   zvědavá jak to dopadlo,   protože jeho Válka   Roseových je můj   nejoblíbenější film. Film   začíná hezkými   animovanými titulky a pak už   je ve světle reflektorů   babka, která mladému páru   dělá ze života peklo. Je   trochu škoda, že příběh   nenabízí více dějových   linek, protože sledovat po   celou délku babku se kterou   si majitelé krásného domu   neví rady je docela nuda, ano   najde se tam pár vtipných   momentů, ale ty najdeme   především na začátku a   pak už to jde do kopru. Ben   Stiller tady hraje svou   klasickou roli a vlastně se   nedá mluvit ani o hraní,   protože pokud jste viděli   jeho pár filmů tak víte,   že tohle je jeho klasická   herecká poloha, Drew   Barrymore oproti tomu   nepředvádí vůbec nic, jen   hází úsměvy na všechny   strany. Na jednu stranu ten   černý humor filmu poměrně   sluší, ale pořád to   nestačí k tomu, aby se to   vymanilo z průměru.
rarak94
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Vážně skvělá a zábavná   komedie!!! Ve filmu je také   spousta vtipných scén!!!   Podle mě tento film musí   bavil většinu lidí, co   mají rádi legraci!!!
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2009
Baba na zabití je skvělá   komedie hold Danny DeVito umí   jak hrát tak režírovat a   obsazení je též skvělé   mohu doporučit opravdu to   stojí za to
Dawid199
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.5.2009
No, abych pravdu řekl tak   jsem od dvojice Stiller a   Barrymore jsem cekal o něco   více, ale jinak jsem se   docela dobře bavil a nápad   to byl zajímavý, víckrát   vidět ale nemusím:-)
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2009
Drew a Ben dobrá kombinace   sice to mohlo být vice   vtipnější, ale i přesto   jsem se bavil . Tak pokud   kupuje někdo nemovitost tak   pozor na starší paní.
kllatenka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.4.2009
Hmm, neříkám že by tenhle   film byl úplně nudný ...
chtěla jsem se na něj   podívat, protože mám ráda   Drew. Ale asi po půl hodině   jsem to nevydržela a vypnula   to. Nezáživné, chudák   babička a všechny ty   nereálné naschvály ...
Tento film opravdu jen pro   ty, kteří mají rádi   stupidní zábavu
Nenkyta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2009
Od toho filmu jsem očekávala   něco víc. Předpokládala   jsem spoustu legrace když ve   filmu hraje Ben Stiller,   bohužel jsem se sklamala.
pepe15
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Tentokrát se jedná o   starobylý dům v Brooklynu se   třemi krby,vitrážovými   okny a majestátní   knihovnou.Mladí manželé   Alex a Nancy se do něj   nastěhují v domnění,že   našli svůj vysněný   domov.Splněný sen má ovšem   malý háček: první   poschodí obývá za   regulované nájemné na   první pohled roztomilá   stará dáma,paní   Connellyová,která,jak je   ujišťuje realitní agent,se   netěší dobrému   zdraví,takže dům bude   novým majitelům brzy patřit   celý.Jak záhy vyjde   najevo,opak je pravdou.
sylwikk
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Na to, že tam hraje Ben   Stiller, tak sem čekala   trošku víc... Neřikám, že   to bylo špatný, to ne, ale   nic extra to taky nebylo...   Navíc ta babka je tak   strašlivě vlezlá, že mě   tam fakt štvala :/
mildaaxe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Tak teda nevim...Podle reakcí   mejch sestřiček sem myslel,   že se super pobavim, ale   výsledek mě teda dosti   zklamal.Ne že by byl film až   tak hroznej, ale od spojení   Danny DeVito+Ben Stiller sem   si teda sliboval mnohem   víc...Pointa dobrá, ale   průběh teda nic moc.Myslim   že ta milá sousedka mě   točila víc než hlavní   hrdiny.No jako docela   zklamání...
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2009
Trochu mě překvapilo, v   jaký horor se může zvrátit   obyčejné stěhování do   vlastního domu. Babka měla   ale tuhej kořínek. I tu   smrtící chřipku přežila.   Ona jí snad vůbec nechytla   potvora. Myslím, že mám s   přítelem podobný problém   :-)
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2009
Baba na zabití
Komedie s kapkou černého   humoru. U některých scén   jsem se docela zasmál. Fandil   jsem tomu páru, protože ta   babka byla totálně otravná.   Tolik pastí na ní vymysleli,   dokonce si za velké prachy   objednali nájemného vraha,   ale babka s ním pěkně   zatočila. Nejlepší z   celého filmu bylo nepochybně   vyvrcholení, kdy se Alex s   Nancy vzdali toho domu, šli   se rozloučit s paní   Connelyovou a ta byla mrtvá   (v tu chvíli určitě   litovali, že dům prodali).   Ale to nejlepší teprv   přišlo, když divák   zjistil, že všechen ten   shluk kolem domu byl vlastně   jen podvod třech   vykutálených podvodníků:   Paní Conellyové, Kenetha a   poručíka Dana, a Alex s   Nancy nebyli prvním párem,   který jim naletěl.
JanaOss
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.1.2009
Komedie tohoto typu mi moc   neříkají, nicméně   jednotlivé scény byly   vymyšleny perfektně. Mladý   pár skočí na špek   podvodníkům, koupí si   krásný dům, ale - ouvej- je   zde stará paní. Vypadá jako   příjemná stará paní,   která nebude obtěžovat.   Opak je pravdou- mladí   manželé si užijí horké   chvilky s touto navenek   bezmocnou ženou- ona jim   dovede udělat ze života   peklo na zemi.
chorobka
Hodnocení:
Přidáno: 14.1.2009
Americké rádoby komedie   víceméně nemám rád, ale   tohle fakt šlo.Docela dobrý   trochu černější humor a   hlavně počítání tabletek   v lékárně a vína a   borůvek v obchodě bylo   super:-).Konec taky docela   překvapil
Puhdys
Hodnocení:
Přidáno: 29.12.2008
Jedním slovem TRAPÁRNA.Ani   se mi nechce věřit,že je   pod tím podepsán Danny de   Vito.Je to opravdu   hrůza.Vůbec nedoporučuji.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Sranda, ale někdy až   dotěrná. Super fór -   zapínání televize na   tlesknutí. . .. U toho jsem   se řezal smíchy. Jinak   takovej průměr.
mocca
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2008
Slušná černá komedie - ale   co jiného se dalo čekat,   když tam hraje ben stiller...   Na komedii-velmi nebvykle- má   tento fiml překvapivý konec,   což je taky plus
stepankas
Hodnocení:
Přidáno: 13.4.2008
Pro pobavení
Pokud si chcece vyčistit   hlavu a mrknout se na tuto   skvělou komedii, určitě se   vám bude líbit,je tu dobrý   stil humoru... Režisér se   celkem předved... a role   "stařičké   stařenky" by zasloužila   ocenění :) :)
michal33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Myslím,že tato černá   komedie se Dannymu   povedla,pokud se chcete   uvolnit a v klidu relaxovat,na   nic nemyslet...je to volba   právě pro vás.Komedie o   čiperné stařence   neurčitého věku,kterou se   snaží ze společného domu   vystrnadit/nebo i zabít/dva   novomanželé, vás určitě   pobaví.
Cash89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Je to celkem pěkná   komedie,ale co je moc to je   příliš.Moc zdlouhavé a ke   konci filmu se mi sdálo že   těch vtipnejch gagů bylo   čím dál míň.Ben Stiller   byl celkem skvělej.
vercounek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2007
tenhle film se mi docela   líbil, ikdyž po několika   minutách jsem měla pocit,   že tu bábu zabiju sama :)   ale je fakt, že konec mě moc   nepřekvapil, dalo se čekat   co za tím vším je.
Bumbacius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Tento film se mi moc líbil   :-) humorné scény mají   šmrnc a při tomhle filmu se   opravdu nedá nudit :-) vřele   ho doporučuji lidem co se   rádi smějí.
martaz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Kdo by odolal obrovskému   duplexu plným krásných   místností za velice rozmunou   cenu...?? Tak prave tuhle   otazku si rychle promyslel   mlady par Alex a Nency. Ale i   v takle rozkošném domečku   je jeden haček a to   nájemnice paní Connellyová,   na první pohle strašně   miloučká a strašně   nemocná stará paní, ale   když se na ni kouknež blíž   a chvilku s ní budeš   zjistíž že ta paní nejni   ani omylem hodná a   nemocná... spíš trochu   otravná a hlaně chce je   dostat z domu. No a tak mladý   pár postupně přijde i o   obě práce a i o nervy a tak   se postupně dopracují až k   tomu že by chtěli nechat ji   zavraždit...
Rendys
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2007
Tato komedie je plná legrace   v podání těchto dvou   skvělých herců Ben Stiller   a Drew Barrymore pokud jste   příznivci pěkných a   legračních komedií tak jsi   ji nenechte ujít
phorsky1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2007
ve filmu je znát sarkastický   a jízlivý humor dannyho   devita,
člověk to   nesmí posuzovat s válkou   roseových,jakož to je tento   film jeho odvarem,ač se ben i   drew snaží sebevíc není to   úplně ono,taková zábava   oddechovka
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.9.2007
Jednoduchá komedie, která mi   ani trochu nepřipadala   vtipná. Právě naopak.   Nudila jsem se tak, že jsem   to musela v půlce vypnout. Do   konce se to prostě nedalo   vydržet a obávám se, že   jsem vůbec o nic nepřišla.   Humor, který se ani   neodvažuju nazývati humorem   byl dost ubohoučký a na mě   osobně působil dost trapným   dojmem. Kravina, na kterou   doufám, že už nikdy   nenarazím. Námět by nemusel   být tak špatný, ale to   zpracování mě ani v   nejmenším nenadchlo.
Katullinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Pokud si někdo chcete koupuit   byteček i s podnájemníkem,   doporučuji shlédnout tento   film. Co se může vyklubatze   staré dámy????????   Psychická teroristka a   podvodnice.
oxceňuji   dobré herecké obsazení.
jirina
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Skvělé herecké obsazení,   vtipné dialogy a napínavý   děj až do konce. Doporučuji   shlédnout, nebudete litovat.
braby
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Nemám rád tento tzv.černý   humor. Komedie tohoto tipu mi   nebaví a ani jsem se na   takovou kr....u nemohl   dívat.Můj   názor?...........Brak!!!!   2Body
AlCapone
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Komedie pod taktovkou Danny   DeVita v podání Ben Stillera   a Drew Barrymore.Film je jedna   velká sranda a vřele   doporučuju:)
ataner3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2006
Příjemná oddechová   komedie,dobrý výběr   herců,stojí za podívání.
huron
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Hrozný blábol. Bez spádu,   předvidatelné, nudné.   Filmařsky sice dobře   zvládnuté, komediální   talent Drew je evidentní a   spolu s Benem Stillerem se   snaží, ale...
Topi
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.5.2005
komedie?
Tomuto já bych komedie   příliš neříkal, děsná   nuda, nejhorší ze   "Stillerovek".
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2004
černá komedie
Miluji černý humor. U této   komedie si báječně   odpočinete a odreagujete. Ale   stačí je jej vidět tak   maximálně dvakrát.
dravgunov
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2004
Když není co dělat tak je   to dost dobrá komedie.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67876minih67876127 hodin (2010) 
127 Hours n
minih52691minih52691Ostrov ztracených duší (1932) 
Island of Lost Souls n
minih15100minih15100Ostrov dr. Moreaua (1996) 
The Island of dr. Moreau n
minih64167minih64167Báječní milenci potřebují čas (1978) [TV inscenace] 
Báječní milenci potřebují čas n
minih39484minih39484Ostrov (2005) 
The Island n
minih18062minih18062Rozina sebranec (1945) 
n
minih5647minih5647Člen klanu (1974) 
The Klansman n
minih64861minih64861Krev Borgiů (2006) 
Los Borgia n
minih165108minih165108Noční můry z temnot (2019) 
Scary Stories to Tell in the Dark n
minih149257minih149257Tajemství smrti slečny Neznámé (2016) 
The Autopsy of Jane Doe n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama