Duben
ohodnotit

Arctic: Ledové peklo

Arctic

Další název:
Arctic: Ľadové peklo (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
2018
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
28.3.2019

Komentáře k filmu Arctic: Ledové peklo

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.9.2019
Tak já se přiznám bez   mučení, že jsem to prostě   nedal. Koukat na mého   oblíbence který se potácí   zasněženou krajinou bylo i   na mne moc. Dal jsem asi   čtyřicet minut a pak jsem to   prostě přejel. Takže   nevím, třeba to trosečník   té ukecané ženské ve   spacáku vysvětlil, proč ty   kameny, proč to točení   klikou (nějaký signál?) a   co používal jako návnadu na   ryby. Aha, maso těch   předchozích. A co na tu   první? Mimochodem hezky se o   ženu staral, ale to, v čem   ji asi nechával ležet musela   být dobrá chuťovka. No,   nic, přeskakoval jsem, takže   podle vlastních pravidel   nemohu a ani nechci dát   jediné plus. I když mám   zimní krajinu a hlavního   protagonistu v oblibě.   Mimochodem jsem zahlédl verzi   o deset minut delší, než   byla ta moje.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2019
Arktida v tomto snímku trochu   připomíná bermudský   trojúhelník. Nejdříve   havaruje letadlo, ze kterého   přežije pouze Overgård,   který se tak osamocen   snaží, jedním slovem,   přežít. Netrvá ale dlouho   a objevuje se helikoptéra,   která, světe div se,   havaruje také. Inu, arktická   bouře je arktická bouře.   Overgård v ní nalezne   přeživší ženu a rozhodně   se jí neponechat napospas   osudu. A tak máme možnost   vidět jejich mrazivou   strastiplnou cestu někam do   ztracena ve snaze nalézt   pomoc. Overgård byl v   odlehlé části Arktidy   izolován hodně dlouho,   čímž si zaslouží nemalý   obdiv. Využil svého rozumu,   schopnosti a intelektu, aby   zůstal naživu, což v   takových mrazivých   podmínkách není nic   jednoduchého. Musel vymyslet   jak získat čerstvou vodu,   jakým způsobem chytat ryby k   obživě a jakým způsobem   zanechat různé signály   směřující k jeho poloze   pro jakékoliv pátrací a   záchranné skupiny, které by   ho mohli hledat. U takového   filmu, kde jsou pouze dvě   postavy, znichž je jedna na   hranici života a smrti, je   pochopitelné, že je   veškerý dialog omezen na   minimum. Overgårda si zahrál   Mads Mikkelsen, který svým   výkonem přináší hmotně   intenzivní představení,   které přetéká do emoční   poddajnosti. Jeho herecký   výkon je tak emotivní, že   to vypadá, jakoby si něco   takového před natáčením   pro lepší uchopení role   zkusil. Vše, co tu dělá,   má tak ohromnou reálnost,   že by v jeho kůži nechtěl   být nikdo. Mrazivá izolace   je po vizuální stránce   podpořena svěží kamerou,   která si vystačila s   minimalismem. Po   scénáristické stránce snad   může vadit jen jediné a to   je fakt, že se o Overgånovi   nic nedozvíme. Ale to může   být zcela jedno, neboť v   takové situaci se může   ocitnout kdokoliv. Jedná se o   skvělý thriller zkoumající   existenciální vůli   člověka přežít za těch   nejtvrdších podmínek. A tak   se s přehledem může   zařadit vedle snímku '127   hodin' (2010) vyprávějící   jiný osud. Zpracován mohl   být více artově, ale   jelikož tomu tak není, máš   šanci se dostat do širšího   vědomí diváků.
Edward52
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2022
Arctoc
Jak jsem tak četl   komentáře, myslím si že   ani jeden z nich by v té   chladné zimě kdesi v   Arctidě nepřežil ani   hodinu. Holt česká povaha   bude raději komentovat co je   na tom filmu špatné, než   prememejšlet, jestli by to   dala. jinak film se mi líbil,   jednak už i výkonem   Mikelssena, který i se stanem   musel tu proklatou zimu   prostě přetrpět, a to měli   v přestávkách natáčení   pohodlné výbaveni. O to   více si cením hereckého   výkonu ztvárnění toho jak   je mu zima, a jak trpí. O to   víc, že jsem se ocitl v   několika filmech, a vim jak   je těžké se po pauze   vrátit do role, a hrát   třeba zase tu raněnou dívku   v helikoptéře. Navíc když   se Rejžkovi furt něco nezdá   a scéna se musí opakovat,   případně přestavovat   kameru, a poté hrát ten   samý dialog nebo scénu   třeba i 5 x po sobě.
beneva
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2021
Kde se vzal, tu se vzal, muž   v péřové bundě. Asi   nějaký vědec za polárním   kruhem... Letadlo zjevně   nechce letět, a tak muž   přežívá s klidem   Angličana a čeká, až ho   najdou.
A oni ho   našli. Ale spadli.   Přebytečný chlap je   zamražen a žena upadá do   dlouhého spánku. Je čas   vydat se na cestu za   záchranou s šancí 100:1.  
Taky nemusím tyhle   táhlé přirozené filmy, ale   dalo se to. Cifra ukázal i   jinou hereckou polohu než   krutou a ačkoliv všechny   překážky na trati jsem   předem odhadla, uznávám,   že film není špatný.   Jednou mi ale stačilo.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2019
Koukatelný film z ledové   pustiny s jedním   ztroskotancem který každý   den zkouší vysílat signal a   chytá ryby pořád dokola   než blízko od něj   ztroskotá helikoptéra a   přežije jen raněná žena   ,pak se vydají na cestu   ledovím peklem aby našli   záchranu.Na film hraný   jedním hercem slušný   výkon.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.6.2019
║Rozpočet   $2milióny║Tržby USA   $2,410,795║Tržby   Celosvetovo $4,092,000▐ Mads   Mikkelsen a jeho one man show.   Mrazivé dobrodružstvo na   hrane prežitia. Beznádej z   toho saje. /70%/
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2019
Nebylo to zlé. Vše jak má   být. Dobrý herec,   jednoduchý scénář a   čistá výprava. Ale protože   jsem viděl Redfordovo   "Vše je ztraceno (All is   lost)" tak tohle mě,   kromě zimy, ani zdaleka tak   nevtáhlo do příběhu a   nebavilo. Jinak dobrý.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2020
Tak kasovní trhák to asi   nebude . Nějaké takové   filmy už tu byli ale tohle je   jiný level. Snímek celkem s   třemi protagonisty a jedním   ledním medvědem . Nechápu   proč se někdo namáhal z   dabingem. Příběh o   přežití v ledovém   království a o pomoci   bližnímu svému.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2019
Po pozvolném rozjezdu film   nabere dramatičtější ráz   beznádějnosti situace, bez   thrillerových klišé, se   zachováním parametrů   minimalistického,   uvěřitelného survival   dramatu, hodného účasti   mého nejoblíbenějšího   evropského herce   současnosti. Ale nic   převratné jako bylo třeba   Boylovych 127 hodin   nečekejte. [Cannes]
Venom_TomHardy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.6.2019
Artic: Ledové peklo byl   hojně navštěvovaný na   letošním Febiofestu, kde   dokonce přidávali   organizátoři projekci. V   běžné distribuci už to   taková sláva nebyla, což   bylo dáno spíše   propagačními možnostmi než   tím, že by se mělo jednat o   dílo festivalové. Místo   okázalých efektů se snaží   vybízet diváckou   představivost a stejně to   funguje. Tak jako skutečnost,   že o těch dvou postavách   prakticky nic nevíme. Z   tohoto dramatu se určitě dá   vykoukat ledacos   užitečného. A proto   určitě stojí za vícero   zhlédnutí, přestože není   dokonalé.
Ivo108
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2019
Velkou poklonu skládám   tvůrcům filmu za to, že   nás neoblažili onou obvyklou   teplou úvodní půlhodinkou,   kdy se hrdina nejdříve v   plné kondici rozšafně   promenáduje po městě, vede   dojemné hovory s manželkou a   přáteli, trousí hluboká   životní moudra svým   loztomile objímaným   potomkům a zároveň se   vážně a odborně   připravuje na cestu, loučí   se, vyráží, dlouho letí,   nezadaří se, dramatický   pád, žádné spojení atd.   ... Nic takového ... vše   nekompromisně začíná   přímo v samotném nitru   beznadějně syrových a   mrazivých planin a   (naštěstí) v nich i   končí. Nevíme ani kdo a   proč a není ani kdo by nám   to řekl. A nepřicházejí   dokonce ani oblíbené pestré   flashbackové   vševysvětlující projekce   vycpávající vatou často i   polovinu filmu. Velmi   naturalistické a beznadějně   drsné "live"   komorní drama do všech   detailů, s krásnými   atmosférickými záběry   monumentálních arktických   pustin i mrazivě ledovou   hudbou v pozadí - člověk   má chvílemi pocit jako by to   byl on kdo se tam plazí a   mrzne ... Možná jen ten   konec mohli směle dotáhnout   do totálního konce jako   třeba zde a bylo by to   dokonalé ...   "Karmický" moment   pádu do díry byl ovšem   velmi silný ... Hlavní   otázkou však v těchto   případech stále zůstává:   proč lidé do těchto   pustých, nehostinných a   nebezpečných míst vlastně   pořád lezou a ohrožují   tím nejen sebe, ale i   chudáky své zachránce ...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19356minih19356Souboj o poklad Yankee Zephyru (1981) 
Race for the Yankee Zephyr n
minih47055minih47055Valkýra (2008) 
Valkyrie n
minih143697minih143697Raw (2016) 
Grave n
minih24545minih24545V tom domečku pod Emauzy (1933) 
V tom domečku pod Emauzy n
minih55061minih55061Hory zalité krví (2009) 
Hills Run Red n
minih15242minih15242Ozbrojení a nebezpeční (1986) 
Armed & Dangerous n
minih68341minih68341Namátková kontrola (1975) [TV inscenace] 
Namátková kontrola n
minih27170minih27170Můj obr (1998) 
My Giant n
minih14162minih14162Nevěra (1956) 
Nevěra n
minih41056minih41056Pohádka o lidské duši (1986) [TV inscenace] 
Pohádka o lidské duši n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10