Duben

Chyby ve filmech uživatele hvezdyn

hvezdyn

hvezdyn zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet chyb k filmům: 16
A pátý jezdec je Strach
Přidáno: 1.11.2014
historická
Ač se příběh odehrává za druhé světové války, jsou na počátku vidět záběry na Letenský tunel. Ten však byl otevřen až v roce 1953
Divoch
Přidáno: 30.9.2010
posloupnost
Skoro v závěru filmu:
Silvestr Karas (Theodor Pištěk) usilovně hledá svoji dceru Vlastu (Nancy Rubensová). V jedné místnosti domu, jejiž zařízení je poničeno, najde neponičenou oblíbenou sošku bůžka. Je rád, že se té sošce nic nestalo a vezme ji do rukou. Vedle toho stále vyvolává jméno dcery a hledá ji. Pak je prostřih, kdy vyběhne ven z domu. V tento moment sošku v ruce nemá. Kdesi v parku se setkává s lidmi, které těsně předtím byli uvnitř v domě. Už to je jedna chyby v poslopnosti. Pak se Silvestr Karas vrací zpět do domu, do jiné místnosti, kde je jeho dcera Vlasta, a nyní má opět onu sošku bůžka v ruce.
Zde zcela evidentně došlo k chybnému střihu a lepení záběrů filmu.
historická
Téměř hned na počátku příběhu odehrávajícího se krátce po roce 1948 jsou za oknem budovy letiště v záběru kamery vidět vozidla vyráběná v letech sedmdesátých a osmdesátých.
Klíč
Přidáno: 6.4.2012
logická
V tomto díle byla zavražděná mladá zástupkyně vedoucího supermarketu. K vraždě došlo v době po zavírací hodině a zavražděná se vracela domů. V jedné z následujících scén kriminalisté se jdou podívat do bytu zavražděné a pomocí techniky provrtávají zámek u dveří, aby se dostali dovnitř. Proč? Zavražděná musela mít u sebe klíče od svého bytu? O osobní věci nebyla obrána.
posloupnost
Chyba v posloupnosti by mohla být takováto: Vyšetřuje se tu smrt mladého kluka. Do pátrání policie se plete i otec zabitého. V jedné scéně je tomuto otci vynadáno za to, že se motá do pátrání, a že z toho důvodu v jednom autobazaru spálili "ty falešné peníze". Tedy, v tuto chvíli otec zabitého musel vědět, o jaké peníze se jedná. A v jendé následné scéně je překvapený z toho, že mu policisté opatrně sdělují, že jeho kluk se zapletl s tím, že dával do oběhu falešné peníze.
logická
V první části v jedné scéně Bavor před usnutím zhasíná lampičku, vedle níž jsou pod určitým úhlem položeny dvě knihy. Když se ráno probudí a zaklapává budík, jsou tyto knihy pootočeny úplně jiným směrem. Je to detail. Skript to nepohlídal.
O statečném kováři
Přidáno: 26.12.2011
logická
Když tři siláci Mikeš, Ondřej a Matěj jdou osvobodit princezny, které vězní Černý král ve svém podzemník království, tak jdou celou cestu pěšky. Až k té studni. Po té, kdy se Ondřej s Matějem dopustí podrazu na Mikešovi a vrací se spolu se dvěmi princeznami, tak jedou potahem, který táhnou dva bílí koně. Kde k nim přišli?
posloupnost
Když Erika se svoji maminku navštíví představení v divadle La Putyka, tak má s sebou větší světle hnědou kabelku. Jsou spolu třeba na WC, kde má Erika kabelku s sebou a provádí si třeba těhotenský test. Když pak následuje scéna, kdy Erika doprovází maminku na tramvaj a loučí se s ní, tak tu hnědou kabelku vůbec nemá u sebe.
Sanitka 2
Přidáno: 7.9.2013
logická
V jedné scéně Fanda Beznoska vzpomíná na to, jak byl od záchranky vyhozen Korejs, a za co. Tedy Korejs nebyl vyhozen, ale odešel sám. Za druhé Fanda toto říká postavě jménem Neliba. Ale ani jeden z těchto záchranářů nebyl u záchranné služby zaměstnán v době, kdy tam pracoval Korejs. Tedy, nemohli by na něj společně vzpomínat.
Skrytý prameň
Přidáno: 16.7.2013
historická
Příběh filmu se odehrává v první polovině 16. století. V několika záběrech z města, historické Levoče, jsou k vidět zábradlí sestavených z bezešvých trubek. Technologie výroby těchto trubek je však známa až o dvě století později. Tedy taková zábradlí v 16. století neexistovala.
Svět zítřka (Sky Captain and the World of Tomorrow)
Přidáno: 6.2.2013
posloupnost
Přestože je to Fantasy film, tak se jako by odehrává ve třicátých letech dvacátého století. Několikrát se ve scénáři používá termín "první světová válka". Ale to se ve třicátých letech ještě nevědělo, že se bude používat i termín "druhá světová válka".
Tři oříšky pro Popelku
Přidáno: 27.12.2010
logická
Když Popelka na noci přijíždí k zámku, kde se odekrává ples, tak v jednom okamžiku nahlíží dovnitř. V jedné fází dechem rezehřívá námrazu na okně a smazává ji, aby lépe viděla. Avšak, ta namráza se při mrazech na oknech vytváří zevnitř místnosti, nikoliv zvenku.
logická
Dlouho si pokládám otázku. Co v tom filmu vlastně dělá Štefan? Proč vůbec přilétá? V době žní se přeci nic nepráškuje.
logická
Chyba týkající se Moulinova syna Frederica. V minulém díle (Nováček) komisař Moulin se o synovi Fredericovi zmiňuje, že je přibližně stejně starý, jako jeho nový kolega. V tomto díle (Vypni to radio) se však o Fredericovi dovídáme, že mu (Moulinovi) jej ve třinácti letech zabili.
Pravda je, že představitel Frederica Boris Roatta zahynul ve 14 letech při dopravní nehodě, kdy jej usmrtil opilý řidič.
Zhasnutá světla (Dead Connection)
Přidáno: 18.4.2016
logická
Jedna z postav filmu se jmenuje detektiv Louis Donato. Je jedním z policistů. Má na sobě takové tetování se srdcem. V závěrečné fázi filmu hlavní hrdina má automobilovou honičku s pachatelem. Srazí se a auto s pachatelem spadne do vody. Auto se potopí. Na místo srážky se sjedou policisté. Louis Donato se v tuto chvíli nachází na břehu a hovoří s hlavním hrdinou. Čekají, až se vytáhne auto z vody a vytáhnou s ním i mrtvolu pachatele. Louis Donato po dohodě odchází domů za manželkou. Mezitím policejní potápěči vyloví auto i mrtvolu. V následujících událostech se dovídáme, že tou mrtvolou je Louis Donato a ne pachatel. Tedy Louis Donato nemohl být současně utopený ve vodě a současně na břehu.
Zlá krev
Přidáno: 2.11.2011
ostatní
Chybu vidím v obsazení některých představitelů v příběhu. Děj se odehrává v rozmezí několika let. Tak zatímco přestavitelé synů Martina Nedobila byli vyměněny za starší herce (jakési kluky nahradili Martin Zounar a Marek Brodský), tak představitel malého Karlíka Pecoldů zůstal stále stejný. Nezestárnul s ostatními.

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

17:55 - 18:25

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

12 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10